Çocuğun yanında şiddet

arkadaşım bana kalırsa doğru yoldasın. şu ana kadar olan hareketlerinle eşini yumuşattın ve tavrında devam ediyorsun. bence doğru olanda bu. eğer tepkiye tepkiyle karşılık verirsen erkekler bunun altında kalmaz ve daha fazla tepkili davranırlar.tepki göstermenin bana bugüne kadar faydası olmadığı gibi sonraki süreçlerde eşimin daha agresif davranmasına sebep oluyordu. en son olayda bende senin tavrınla yaklaşmıştım. eşim yumuşadıktan sonra da ilk fırsatta yumuşak bir uslüple sıkıntılarımı dile getirdim. o günden beride çok iyiyiz. dün yine normalde eşimin agresif tepki gösterebileceği bi durum oldu (ve hata %100 bendeydi). ama inan eşim ilk defa soğuk kanlı davrandı, tepki göstermedi. ve beni kırmamaya dikkat etti.bunu net olarak hissettim.. artık bana karşı daha özenli davranıyor.

Son düzenleme:
adam seni tartaklamış ama sen neşeli davranmışsın oğlum için diyorsun ama kocanı pekiştirmişsin...

adam diyecek ki yahu o kadar şey yaptım çok sert tavır beklerken bu ne şimdi demek ki birşey olmuyormuş yıne vurabilirim.

tavrını doğru bulmadım.

bana vurabilen bi adamla konuşabileceğimi sanmıyorum.

ılımlı davrandın iyi yapmışsın diyenleri de anlayamadım dayak atan kocayı yumuşatmaya çalışacak kadar vahim durumda kalmak zorunda mıyız haklı olsak bile alttan almak zorunda mıyız?

bu sadece tehlikeli psikopatlara karşı alınacak tavırdır beni kesmesin öldürmesin diye üstüne gidemezsin alttan alırsın

nedir bu erkeklerden bu kadar korku bu kadar yuvamda yuvam amanda yuvam edaları anlamıyorum

tek anladığım şey değerini kadından başka kimse düşürmüyor

bugun tokat olur yarın tekme yumruk..

ama gülelim yumuşatalım oldu.

Konu yanlış anlaşılıyor galiba burada eşinin yüzüne gülmüyorsun. ama hayatada küsmüyorsun, çocuğunla ve etrafındaki diğer insanlarla mutlu bir şekilde vakit geçiriyorsun. eşine olan tepkini ona laf söyleyip, karşısında sürekli konuşup onu daha çok kızdırarak değil. onu yokmuş sayarak, onun hayatında olmaması seni hiç ilgilendirmiyor hissi vererek, tepkini gösteriyorsun. ben iki yoluda iyi biliyorum. şimdiye kadar eşimin karşısında susmadım, sürekli kendimi savundum, ama daha çok tepkili oldu aramızdaki sevgi bile azalıyordu. ama en son onu adeta hiçe sayıp o yokmuş gibi davranarak onsuzda olsa ne kadar mutlu olduğumu gösterdim(bu bugün boşansakta ben sen olmadan da mutluyum, sen kendini dünyanın merkezi sanma hissini ona vermek içindi). ve ilgisiz, tepkisiz kalınca dayanamayıp o laf attı konuştu, e tabi bu arada yumuşadı. bende hissettiklerimi söyledim. şu an çok iyiyiz. yani ilk günlerdeki sevgimizi tekrar yaşıyoruz desem yalan olmaz. birbirimizi daha iyi anlıyoruz şimdi.
üstelik konu sahibi de ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kalmış ve elbette onu affetmediğini ve ilk fırsatta uygun bir dille sıkıntılarını anlatacağını söylüyor. ki eşide bu durumdan pişmansa ki ilk kez yapmış onu anlayacak ve bir daha böyle bir şeye kalkışmayacaktır.

Son düzenleme:
vallahi o seni dövdüğünde sende onu döv elin armut toplamasın , oturup dayak yememelisin bilsin seninde çirkefleştiğini

Son düzenleme:
merhaba,dün eve gittim suratım asık falan değil zaten gün boyu ağlaya ağlaya epey içimi boşalttım.Neyse oğluma yemek yedirdim ona bir sürü hediye aldım beraber oynadık.Eşim gelmeden önce k.validemle yemek yedik.O geldiğinde içerde oğlumla gülerek oynuyorduk.Ben o yokmuş gibi davrandım hiç konuşmadım ama neşeli halim dikkatini çekti tabi.Bana bişey sormak istediğinde direk sormuyor oğluma sorduruyor falan çocukça hareketler..Ben keyifli ve rahat olunca baktım o da gevşedi.Hiçbişey olmamış gibi ufaktan ufaktan laf attı.Çay demlemiş k.validem.Eşim doldurdu çayları banada sordu içermisin diye.Bende olur dedim.Ben hep kısa ve net konuştum.Beraber tv izledik biraz oturduk bu esnada ben pek konuşmadım.Sonra oğlumu uyutmaya gittim.Sabahta kalktığımızda bişey olmamış gibi davranmaya devam etti.İl dışında düğünümüz vardı.Gidecekmiyiz diye sordu.Bende bilmiyorum izin alamadım daha dedim.Sabah beni işe bıraktı normal bir şekilde ve gitti..

Fırsat bulup cevap yazamadım.Ben buradaki yorumlara dayanarak bişey olmamış gibi umursamaz davrandım.Eşim kendiliğinden yumuşadı ve konuşmaya başladı.Bende hemen gidip boynuna atlamadım.Hala mesafeliyim ve bunun farkında.Sineye çekip oturdum gibi algılanmasını istemem.En yakın zamanda bu konu üzerine konuşumamı yapıcağım.İşleri dolayısıyla geç geliyor ve bende çalıştığım için konuşma fırsatı yakalayamadım.Konuyu açıp tüm olanları sineye çektiğimi sanmamasını ve bir daha aynı şeyleri yaşamak istemediğimi,kararlılığımı açıkça anlatacağım.Eşim,yaptıklarını unuttuğumu onu affettiğimi sanıyordur belkide.Ama bunun böyle olmadığını ona anlatıcam.Konu kapandı sayılmaz yani.

Ayrıca ben eşimle 3 gün konuşmadım tepki gösterdim yok gibi davrandım.sadece buraya konu açtığım gün akşam eve gittiğimde oğlumla vakit geçirdim eğlendim güldüm ama sadece oğlum için.Eşimle hiç ilgilenmedim yokmuş gibi davrandım.Eşimde beni öyle rahat görünce kendiliğinden konuşmaya başladı.O akşamdan beri konuşuyoruz çünkü konuşmak zorundayız.Küs değilim sadece kırgınım.Kendimi ifade etmeye henüz fırsat bulamadım.En kısa zamanda konunun kapanmadığını ve duygularımı ifade ediceğim..

Konuşmak icin geç kaldın ask2009. Bu saatten sonra ne söylersen söyle boş. Senin hicbirşey olmamış gibi davranma halin eşini rahatlamadı ki olayların üstünü örttü. Sen bugün eşinle konuşsan ne diyecek; yanlışlıkla oldu, hataydı, zaten gecti gitti, gecmişi neden acıyorsun vs vs.

Olaylar sıcağı sıcağına çözülmeli.

Merhaba canim,

Cok uzuldum okurken:(

Sen cocugum icin katlaniyorum iyligi icin saniyorsun ama oyle degil canim . Cocuk her kavgada her tartismada bir korku yasiyacak ve bu onun gelecegini cok etkiler. Bunu sirf sana soylemiyorum. Cogu kadinlarimiz boyle dusunuyor. Cocugum icin katlaniyorum. Ne katlanmasi allah askina ? O cocuk eminim kavgasiz sakin bir hayatta daha mutlu olacaktir.

Hem allah korusun aha bir kavgada dovdu yitti sizi kafanizi bir yere carptiniz bisey oldu size:S O cocuga kim bakicak. Asil cocugun iyligi icin ayrilmak lazim.

Size ayrilin demiyorum ama sessizde kalmayin, nedemekmis dayak. Biz turk kadinlari erkeksizde yapar yasariz kendimize bakar cocukta buyuturuz. Boylelerine erkekde denmezde neyse:S

Sen allaha emanet ol canim ve kendini ezdirme.

aşk2009,

öncelikle çok üzüldüm durumuna,özellikle yavrunun gözü önünde gerçekleşmesine.

gözümde canlandırdım ve tanımadığım halde ben nefret ettim eşinden.

hep böyle miydi eşin?

yani çözüm bulamayınca hep böyle hır gürle mi iş götürüyor?

nişanlıyken,yeni evliyken nasıldı?

eğer oldum olası böyleyse düzeltmen çok zor,fakat son zamanlarda agresifleştiyse konuş bakalım derdi ne,neye sinirleniyorda hıncını böyle çıkarıyor,işi çok mu ağırda bu kadar tahammülsüz?

Son düzenleme:
Back
X