Bebek Beslenmesi Çocuğuna hala bulamaç yediren anneler?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Kızım 3.5 yaşında ve biz hala bulamaç şeklinde besleniyoruz.İşine geleni yani çikolata,çerez,cips,patates,pilav makarnayı yiyor ama beslenmesi o şekilde değil.Bıraksam aç kalır düşüncesindeyim hiç yol katedemiyorum.
Bu şekilde çocuğu olan anneler birlikte burada yazıp bu yolu birlikte aşalım diyorum.Belki yardımla aşarız.

Allah yardim etsin zor bir durum
kahvaltilar icin elle yenecek seyler yapsan?
sigara boregi, kek gibi
yemeklerde kofte mucver yemez mi acaba??
bizimkide seciyordu biraz biraz asiyoruz 14.8kg 15i goremedik dunya gozuyle:(
suan tam 3 yas 9aylik

Son düzenleme:
blendır kadar berbat birsey yok herhalde şu cocuk beslenmesı olayında.. cok cektım ıyı bılırım.. oglum 25 aylıktı blendırı bıraktıgımızda.. şu an 30 aylık tam.. bu surede hıc ama hıc blendır kullanmadım.. ve bılıyormusunuz aslında sorun cocuklarımızda degıl bızde... bir kere alıstırıyoruz blendıra sonra katı gıdaya gecınce aman az yerse blendırdan gecırseydım sımdı bu tabak coktan bıterdı gıbı dusuncelerle hıc kopamıyoruz.. sıze tavsıyem bırakın bır anda. bıcak gıbı kesın.. alıstıra alıstıra olmuyor bu ıs.. ınanın oglum su 5 ayda sadece makarna, pilav, mücver, karnıbahar kızartması, brokoli ile yasadı.. yok baska hıc bırsey yok.. ama bende ınatla yapmıyorum o bulamac corbalardan kahvaltılardan.. ınanın daha yenı yenı yutuyor.. son 1 ay oncesıne kadar cıgner cıgner tükürürdü... bunun sonu yok.. bırakın 5 ay makarna yesın ama bu alıskanlıgı bıraksın..

Benim oğlumda 2 yaşında..bende maalesef herşeyi ezerek veriyorum..canının istediği şeyleri çiğniyo ama yemekleri asla..boğazına takılıyo ve kusuyo..kilosuda düşük olduğu için katıya geçmeyi göze alamadım hala..

ben çok az bulamaç şeklinde verdim en büyük korkum buydu açıkçası
benim kurtarıcım yoğurt oldu
kardelen her yemeğin yanında illa yoğurt ister yutmasını kolaylaştırdığı için
bence daha fazla devam ettirme yoksa ilerde daha fazla uğraşırsın
bırak aç kalsın senin kararlılığını görünce oda pes edicek
ben de kardelene sade yemek yediremiyorum
ne yemek olursa olsun makarnanın yada pilavın yanında yiyor sende öyle yapsan
belki işe yarar

benım kızımda ne yazıkkı bulamac yıyıyor..dogdugundan berı kusma sıkıtısı vardı..dr dr gezdırmekten usandıgım bı anda gordum kı kızım bunu bıle bıle yapıyor.. cıgnemekten nefret edıyor..agzına toplu ıgne bası kadar bırsey gelsın ya ögürüp kusuyor ya da dılıyle cıkarıyor...ama patlamıs ve haslanmıs mısır,nar,bıskuvı,cubuk kraker gıbı seylerı ısıra ısıra pekala yıyıyor...ısın belkıde en kotu tarafı da hala yatark beslenıyor olması..zıra kucagıma oturupta agzına acacak bır cocouk degıl..aclıktan ölür ama yemek yemek ıstemez..gunlerce sudan baska bısey vermedım acıktıgını anlasın ve yemek ıstesın dıye yıne aglaya aglaya yedı yemegını... hele o kusması yokmu ıste buna hııııccccccc sabrım tahammulum kalmadı...

ama 1 2 ay ıcersınde bu blendır ısını kökten bırakıcam..ya ac kalıcak ya yıcek..zıra oyle boyle bıkmadım bu ısten..

benım kızımda ne yazıkkı bulamac yıyıyor..dogdugundan berı kusma sıkıtısı vardı..dr dr gezdırmekten usandıgım bı anda gordum kı kızım bunu bıle bıle yapıyor.. cıgnemekten nefret edıyor..agzına toplu ıgne bası kadar bırsey gelsın ya ögürüp kusuyor ya da dılıyle cıkarıyor...ama patlamıs ve haslanmıs mısır,nar,bıskuvı,cubuk kraker gıbı seylerı ısıra ısıra pekala yıyıyor...ısın belkıde en kotu tarafı da hala yatark beslenıyor olması..zıra kucagıma oturupta agzına acacak bır cocouk degıl..aclıktan ölür ama yemek yemek ıstemez..gunlerce sudan baska bısey vermedım acıktıgını anlasın ve yemek ıstesın dıye yıne aglaya aglaya yedı yemegını... hele o kusması yokmu ıste buna hııııccccccc sabrım tahammulum kalmadı...

ama 1 2 ay ıcersınde bu blendır ısını kökten bırakıcam..ya ac kalıcak ya yıcek..zıra oyle boyle bıkmadım bu ısten..

canım sanki benim oğlumu anlatmışsın. şu an 18 aylık ve 10 güne kadar yatırıp tv ile yediriyorudum çok yanlış oldugunu bile bile çünkü kilosu alt sınırda. gün geldi ki öyle de yememeye başladı. eşimle gittik mama sandalyesi aldık masada karşılıklı ourup yıyoruz şimdi. her sabah kahvaltısına ya yumurtalı sutlu ekmek kızartırım ya krep yaarım. yanında mutlaka az tuzlu ırı zeytin ve domates yer. peyniri sevmez onu makarnasına koyarım.şu an masa basında yıyyor kendi ve elimden hiç bi şey yemiyor.

bizimde sizden farkımız yok ama yaşları büyüdükçe bulamaç yedirmekte zor oluyor. Benim oğlum 5 yaş 2 aylık hala yemek olarak katı yemiyor. pilav, makarna, yumurtalı ekmek, sade börek, sade poğaça, abur cubur, bisküvi, kuru yemiş, havuç, salatalık, muz, armut ve elma katı yediği şeyler bunlar. sebzeleri bir ara yavaş yavaş küçük parçalar halinde yemeye başlamıştı yine eskiye döndük. makineden geçir diye yalvarıyor. gerçi makineden geçir diye yalvarıyor ama makineden geçiriyorum yememek için kırk dereden su getiriyor. birde iştah yok bizde. okulda yemeklerini katı yiyiyor ama evde anne boğazımdan aşağı inmiyor diyor. okulda et tavuk ne varsa yiyiyormuş .ama evde hiçbir sevmezmiş. vitaminsiz kalmasın diye evde ne yemeği varsa makineden geçirip zorlada olsa veriyorum. vallahi bazı şeyleri katı yiyebiliyorlarsa demekki yiyebiliyorlar. iştahlarıda varsa makineden geçirin verin derim. benimki yesede keşke makineden geçirerek yesin. artık iştahı açılsın diye dua ediyorum. ayy ne zor vallahi büyüdükçe zorlaşıyor nasıl olacak bu iş bilmiyorum görenler devamlı kınar gibi davranıyor ama insanın başına gelmedikçe kimse anlamaz bizim derdimizi.

aslında ek gıya ilk başlandığında pütürlü yedirince bu sorun hiç yaşanmıyor. benim oğlumda püre yiyor , 4 yaşına girecek neredeyse ama çorbalarını blendırdan geçiriyorum yoksa asla ama asla yemiyor. türlü ile falan hiiç alakası yok. tavuk-pilav sever,makarna,ızgara türü kuru şeyleri yer . bende çorbalarına dolduruyorum sebzeyiçekiyorum blendırdan yediriyorum. kabızlık şikayetimizde var onu hiiç söylemiyorum bile...yumurta,ıspanak,türlü ağzına almaz artık 40 şeyi birbirine katarak yedirmeye çalışıyorum ıspanak ve yumurtayı:50:

kızım 19 aylık.bende hep püre yapıyordum.allah kimseye yaşatmasın bi astım krizi geçirdi atlatamadı 5 gün yoğun bakımda kaldı 15 gün servite yattı.çok ağır ilçlar kulandık mide kanamsı geçirdi hastanede hep açtı.eve bi geldik kendi yemeye başladı.çiğniyo çoçuk şimdi.ama kahvaltı şöyle ekmek içi süt 1 yumurta sarı beyez birlikte 3 dilim peynir karıştırıp yediriyorum.yoksa tam yumurta yediremiyorum.öncedeb bal koyardım ama alerji oldu bıraktım.

Kızım 3.5 yaşında ve biz hala bulamaç şeklinde besleniyoruz.İşine geleni yani çikolata,çerez,cips,patates,pilav makarnayı yiyor ama beslenmesi o şekilde değil.Bıraksam aç kalır düşüncesindeyim hiç yol katedemiyorum.
Bu şekilde çocuğu olan anneler birlikte burada yazıp bu yolu birlikte aşalım diyorum.Belki yardımla aşarız.
Aynı sorunu yaşıyorum.ikizlerimden biri normal yiyor.itekine bilendirdan çekiyorum.aynen çikolata, cips ,muz yiyor ama bir kere çok açtı pilavı çok hızlıca tedi

Biz 22 ayligiz.kizim pilav,makarna,kek,çilek,muz,elma yiyor fakat yemek yemiyor.o yüzden bulamaç yapıyorum ne yapacağımı şaşırdım

Back
X