Dunyanin gelismis ulkelerinde mental egitim, egitim mufredatinin icinde anasinifindan itibaren veriliyor. Amerika, Ingiltere, Ispanya gibi ulkelerde egitim mufredatindaki bu egitimin adi Aloha egitimi. Turkiye'ye geleli 1,5 sene oldu ancak isim konusunda arastiran, bilen Aloha'ya kendiliginden geliyor. Ben kendimde mental aritmetik egitmeniyim. Size sadece Alohayi degil, cocugunuza kesinlikle mental aritmetik egitimi oneriyorum. 5-13 yas arasinda hangi yasta olursa olsun, mental egitim almalidir.
Beynin iki tane lobu var. Sag ve sol. Sol beyin bizim ulkemizde istemsiz gelisen kisim. Sag lobda problem cozme yetenegi, sorgulama becerisi, sanatsal zeka, sol kisimda olan mantigin yurutmesi burdan yapiliyor. Mental de sag beyini gelistirip solla birlikte yurutuyor. Yani sorgulayan, becerisi yuksek, okudugunu hizli anlayan, yorumlayan cocuklar yetistirmek esas bu programda. Ilkokul 1-2-3 te gondermeyin diyenlere aldiris etmeyin. Cocuk o yaslarda islem yapmayi seviyorsa yakaliyor, daha hizli ilerliyor. 7-8-9 yaslar ozellikle cok guzel yaslar. 13 yasina kadar aldigi zaman harikalar yaratabiliyor. Yas ilerledikce beynin islevinin azaldigini, ogrenme hizinin dustugunu soylememe gerek yok.
Merak ettiginiz baska birsey olursa sorabilirsiniz. Cevaplamaya hazirim:)