Çocuğuna mental aritmetik eğitimi aldıran var mı

benimde ilgilendiğim konulardan biri bu kurslar kızım henüz küçük ama bende 4 yaşında göndermeyi düşünüyorum geçenlerde saba tümerin konukları bu kurs gören çocuklardı dahi çocuklar olarak adlandırılıp hesap makinesinden daha hızlı işlemler yaptılar çok etkilendim ama burdaki gönderen arkadaşlar net bişi yazmamışlar faydası ile ilgili bende araştırma aşamasındayım.işallah çocuklarımıza yararlı olur.
 
Konuyu açıp kaçmış gibi olmuşum.

Henüz göndermedim çocuklarımı menar a.Ama araştırdıklarımı yazmak istedim sorusu olanlara.

Genel görüş olarak veliler çocukların ya okula hiç başlamadan ya da 5.-6. sınıfta bu eğitimin alınmasını uygun buluyorlar.1.-2. ve 3. sınıftaki çocuklar henüz okuldaki matematiğe alıştıkları dönemde farklı bir yöntemide öğrenmekte güçlük çekiyorlarmış.Okula başlamadan öğrenmesini veya işlemleri tamamen öğrendikten sonra yeni bir işlem şeklini daha doğru buluyorlar.O yüzden bende eylül ayında 11 yaşındaki oğlumu göndermeye karar verdim.Kızım 8 yaşında onunda 11 yaşına gelmesini bekliyeceğim.

Bu sistemin bana cazip gelmesindeki sebep aslında hızlı işlem yapmaları değil yanlızca.Yanlızca matematik öğreniyor gibi görünselerde okuduklarını çabuk anlama ve dikkatini toparlamayada faydası olduğunu duydum.

Benim bulunduğum şehirde MENAR ve MEGA mental aritmetik var.Ben Menarda karar kıldım.Eğitimin 1. kurunda toplama ve çıkarma öğrenicekler.2. kurunda çarpma ve bölmeye geçicekler.1 kur altı ay sürüyormuş ve ücreti 1200 lira.
 
lemanur

benim eşim matematik öğretmeni ayrıca abaküsle aritmetik eğitimi veriyor yararlı oldugunu ve japonların bu şekilde eğitim aldıklarından bahsetti eğer soracagınız bir şey varsa eşime sorarak yardımcı olabilirim.


Lemanur arkadaşım. Şu günlerde bende bu karmaşa içindeyim göndersem mi göndermesem mi? 10 yaşını doldurmuş oğlum var 4+4+4 sisteminde orta okula geçti. Mega aritmetikle gittim görüştüm. Etrafımdan da bilgi almaya çalışıyorum. Etrafımdaki insanlara sorduğumda insanlar paratuzağı, senin oğlun gerizekalı mı, bunlar kandırmaca... ve birsürü yorumlar yapıyorlar açıkca şu sıralar maddi imkanlarımda elverişli değil fakat ben yine de göndermek istiyorum.Benim oğlumda dikkat eksikliği var. Senden ricam eşine sorabilir misin gerçekten faydası olur mu? Dikkat eksikliğini bu kurslarla ortadan kaldırabilir miyiz. Şimdiden yardımların için teşekkür ederim.

Arkadaşlar çocuğunu gönderen var mı ne gibi farklılıklar var lütfen yorumlarınızı yazar mısınız.Fikirler için şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
öncelikle herkese merhaba ben çorlu ABAMER mental aritmetik şube yetkilisiyim.mental aritmetik hakkında merak ettiklerinizi seve seve yanıtlarım Abamer mental aritmetik programı 5 14 yaş arası çocukların mental aritmetik yoluyla periferik sistemlerini geliştirmye yönelik abaküs temelli eğitim programıdır haftada 3 saat toplamda 2 yıl süren eğitim sonunda öngörümüz özgüveni gelişmiş analitik düşünebilen odaklanabilen proaktif düşünebilen sadece parçayı değil bütünü parçalarıyla görebilen hafızası güçlü hızlı düşünebilen ve karar verebilen sezgileri kuvvetli duymaktan ziyade işittiklerini hafızasında tutabilen muhakeme yeteneği güçlü generıc düşünebilen büyük fikirli minikler yetiştirmek. biz abamer olarak çocuğun seviyesi ile değil tamamen kendine odaklanıyoruz çünkü bize göre her çocuk zekidir amacımız 5n sorularını her daim soran sorarken cevaplayabilen sürekli düşünen ve beynini nasıl daha verimli kullanacağını öğretmeyi ilke ediniyoruz işte bu yüzden biz senet sözleşme gibi zorunlu bağlayıcılığı olan kurallarla ilgilenmiyoruz bizi mutlu edecek tek şey onların başarısıdır ve biz mutluyuz her daim mutluluğumuza yeni ortak olmanız dileğiyle
 
Abamer mental aritmetik programı 5 14 yaş arası çocukların mental aritmetik yoluyla periferik sistemlerini geliştirmye yönelik abaküs temelli eğitim programıdır haftada 3 saat toplamda 2 yıl süren eğitim sonunda öngörümüz özgüveni gelişmiş analitik düşünebilen odaklanabilen proaktif düşünebilen sadece parçayı değil bütünü parçalarıyla görebilen hafızası güçlü hızlı düşünebilen ve karar verebilen sezgileri kuvvetli duymaktan ziyade işittiklerini hafızasında tutabilen muhakeme yeteneği güçlü generıc düşünebilen büyük fikirli minikler yetiştirmek. biz abamer olarak çocuğun seviyesi ile değil tamamen kendine odaklanıyoruz çünkü bize göre her çocuk zekidir amacımız 5n sorularını her daim soran sorarken cevaplayabilen sürekli düşünen ve beynini nasıl daha verimli kullanacağını öğretmeyi ilke ediniyoruz işte bu yüzden biz senet sözleşme gibi zorunlu bağlayıcılığı olan kurallarla ilgilenmiyoruz bizi mutlu edecek tek şey onların başarısıdır ve biz mutluyuz her daim mutluluğumuza yeni ortak olmanız dileğiyle
 
Bu eğitim Japonyada ortaya çıkmış bir sistem, Menar, Mega Aritmetik, Tiamo gibi firmalar sistemin Türkiye ye uyarlayııcısı, bizler ise uyarlanmış sistemin uygulayıcısıyız. Sistemler arasında çok fazla fark yok. Sistemin faydaları hakkında bir şüphe yok binlerce çocuk bu eğitimi almış ve faydasını görmüş durumda.

Biz tiamo olarak 1-4 kişilik gruplarda bu eğitimi birebir veriyoruz. Kur vb. şeyler yok. Her çocuğun kendi özel dosyası var sistem kendi dosyası üzerinden devam ediyor.
Ücret olarak 1 ders saat ücreti 25 Tl. Detaylı bilgi için......nolu telefonu arayabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bende bu konuyu çok uzun zamandır araştırıyorum gerçi oğlum daha 2.5. yaşında ama 4 yaşına girer girmez göndermeye karar verdim.hherşey evlatlarımız için değilmi(aasıl gönderme sebebimm ben matematikten hep nefret ettim ve kafam hiç basmadı ve malesefki sözelci oldum ama paşamın benim gibi olmasını hiç istemiyorum)
 
Dunyanin gelismis ulkelerinde mental egitim, egitim mufredatinin icinde anasinifindan itibaren veriliyor. Amerika, Ingiltere, Ispanya gibi ulkelerde egitim mufredatindaki bu egitimin adi Aloha egitimi. Turkiye'ye geleli 1,5 sene oldu ancak isim konusunda arastiran, bilen Aloha'ya kendiliginden geliyor. Ben kendimde mental aritmetik egitmeniyim. Size sadece Alohayi degil, cocugunuza kesinlikle mental aritmetik egitimi oneriyorum. 5-13 yas arasinda hangi yasta olursa olsun, mental egitim almalidir.

Beynin iki tane lobu var. Sag ve sol. Sol beyin bizim ulkemizde istemsiz gelisen kisim. Sag lobda problem cozme yetenegi, sorgulama becerisi, sanatsal zeka, sol kisimda olan mantigin yurutmesi burdan yapiliyor. Mental de sag beyini gelistirip solla birlikte yurutuyor. Yani sorgulayan, becerisi yuksek, okudugunu hizli anlayan, yorumlayan cocuklar yetistirmek esas bu programda. Ilkokul 1-2-3 te gondermeyin diyenlere aldiris etmeyin. Cocuk o yaslarda islem yapmayi seviyorsa yakaliyor, daha hizli ilerliyor. 7-8-9 yaslar ozellikle cok guzel yaslar. 13 yasina kadar aldigi zaman harikalar yaratabiliyor. Yas ilerledikce beynin islevinin azaldigini, ogrenme hizinin dustugunu soylememe gerek yok.

Merak ettiginiz baska birsey olursa sorabilirsiniz. Cevaplamaya hazirim:)
 
öncelikle herkese merhabalar.ben çocuklarımı mental aritmetik kursuna göndermeye karar verdim.bulunduğumuz şehirde mega dahi çocuk ve menar mental aritmetik bayilikleri var.internetten araştırdığım kadarıyla karar veremedim.hangisini önerirsiniz

kızım 10 yaşında yeğenim 5 buçuk yaşında ana sınıfı öğrencisiyken geçen sene gittiler.kızım zaten matematikte çok başarılı bir çocuk okul dersleri ile paralellik yok ama daha pratik zeka daha hızlı düşünmeyi kazandırdı.yeğenim henüz okuma yazması yok ama takır takır işlem yapıyor. sonuçta dünya tarafından kabul gören yeni bir teknik çocuğumuz yeni birşey öğreniyor.çevredeki para tuzağı gibi boş laflara inanmayın ama düzenli çalışma olmazsa işe yaramaz kursta düzenli çalışmayan çocuklar bayağı afalladılar.annelerinin yorumu.veliler arasında konuşurken şahit olduğum konuşmalar.....sormak istediğiniz soruları cvp verebilirim
 
lemanur


Lemanur arkadaşım. Şu günlerde bende bu karmaşa içindeyim göndersem mi göndermesem mi? 10 yaşını doldurmuş oğlum var 4+4+4 sisteminde orta okula geçti. Mega aritmetikle gittim görüştüm. Etrafımdan da bilgi almaya çalışıyorum. Etrafımdaki insanlara sorduğumda insanlar paratuzağı, senin oğlun gerizekalı mı, bunlar kandırmaca... ve birsürü yorumlar yapıyorlar açıkca şu sıralar maddi imkanlarımda elverişli değil fakat ben yine de göndermek istiyorum.Benim oğlumda dikkat eksikliği var. Senden ricam eşine sorabilir misin gerçekten faydası olur mu? Dikkat eksikliğini bu kurslarla ortadan kaldırabilir miyiz. Şimdiden yardımların için teşekkür ederim.

Arkadaşlar çocuğunu gönderen var mı ne gibi farklılıklar var lütfen yorumlarınızı yazar mısınız.Fikirler için şimdiden herkese teşekkür ederim.

(bu mesajı eşim yazıyor) iyi günler ben uluslararası bir kurumda mental aritmetik öğretmeniyim bu alanda bir kitabımda 2 hafta sonra altın nokta yayınevinden çıkacak sorunuza gelecek olursak mental aritmetik japon abaküsüyle verilen bir zihinsel gelişim programı kesinlikle bir matematik eğitimi olarak düşünmemek gerekl.i zaten gelen öğrenciler 4 işlemi biliyor kısaca zihin sporu... ayrıca bu eğitim uzak doguda yaygın zaten ulusal matematik yarışmasında ilk 5 e giren 4 ülke uzak doğu ülkesi japon eğitim sistemine girmiş nası para tuzagı olabilir sadece tavsiyem kurumu iyi seçmek gerekli aloha menar en iyileri
 
bende 6.5 yaşındaki oğlumu 8 aylık kursa götürmek istiyorum bu sene 1. sınıfa başlayacak acaba ileride ne gibi yararlarını görürüz önerirmisiniz

(bu mesajı eşim yazıyor) bu konuda tavsiyem en az 1. sınıf olması... 1. sınıf öğrenci içinde dikkat edilecek husus okulla kursu karıştırmamaları bu endişenizi kursa bildirin ne gibi tedbirleri var öğrenin eğer bununla ilgili bir programları yoksa 2. sınıfta başlayabilir
 
Arkadaslar genel olarak menari tavsiye etmissiniz. Fiyat bilgisi ve odeme seklini ogrenebilirmiyim . Bide gunde kac saat egitim veriliyor
 
konuya geç kalmışım yaada geç yetişmişim.şuan 4 yaşını doldurdu oğlum ve özel bi kreşe gidiyor.orada mental aritmetik dersi görüyorlar.ilk başlarda yabancıydım bu konuya ama şimdi oğlumla beraber bende öğrenmeye çalışıyorum.oğluşumda dikkat eksikliği var.daha doğrusu öğretmeni öyle söyle söyledi.zor öğreniyor dedi.mental aritmetik öğretmeni bişey soruyomuş cevap vermiyormuş.4rakamına kadar toplama çıkarma öğrendikeve gayet güzel yapabiliyo rakamları okuyo yazıyo ve tanıyo ayrıca topluyo ve çıkarıyo.sizce yaşına göre normal değilmi.daha kalemle tanışalı 3 ay oluyor.yıl sonuna kadar bize bi faydası oluru bu dersin olursa gelecek seneyede özel olarak sadece mental aritmetik dersi aldırsam yine bu yıl gördükleri konularımı görürler acaba.eğitimcilerimiz cevap veririse buna sevinirim ve şimdiden çok teşekkür ederim.
 
benim kızım da 4. sınıfta dersleri çok iyi..bende beynin daha büyük bir kısmını kullanabilmeyi öğrettiği ve algılamayı güçlendirdiği için gönderdim 3,5 ay gitti ama bir değişiklik ve gelişme göremedik üstelik sıkıldı ödevleri oluyor hergün online alıştırmaları var ayrıca okul ödevleride çok,bu sene oldukça zor bir yıl olduğu için kızıma ağır geldi boş vakti kalmadı bunaldı..kısacası biz faydasını göremedik ama bu kurumla değil çocukla alakalı bence her çocuk bir olmuyor..
 
konuya geç kalmışım yaada geç yetişmişim.şuan 4 yaşını doldurdu oğlum ve özel bi kreşe gidiyor.orada mental aritmetik dersi görüyorlar.ilk başlarda yabancıydım bu konuya ama şimdi oğlumla beraber bende öğrenmeye çalışıyorum.oğluşumda dikkat eksikliği var.daha doğrusu öğretmeni öyle söyle söyledi.zor öğreniyor dedi.mental aritmetik öğretmeni bişey soruyomuş cevap vermiyormuş.4rakamına kadar toplama çıkarma öğrendikeve gayet güzel yapabiliyo rakamları okuyo yazıyo ve tanıyo ayrıca topluyo ve çıkarıyo.sizce yaşına göre normal değilmi.daha kalemle tanışalı 3 ay oluyor.yıl sonuna kadar bize bi faydası oluru bu dersin olursa gelecek seneyede özel olarak sadece mental aritmetik dersi aldırsam yine bu yıl gördükleri konularımı görürler acaba.eğitimcilerimiz cevap veririse buna sevinirim ve şimdiden çok teşekkür ederim.

benim kızım da 4 yaşını yeni doldurdu.ben de mental aritmetik kursuna vermek istiyorum ama erken mi acaba diye de düşünüyorum..
 
kızlar biz 1 senedir gidiyoruz menara gerçekten sabır işi ve kızım çok güzel başarıyor abaküssüs artık toplama çıkarma yapıyor. hatta ellerini bile oynatmadan hafif kafasını sallayarak bile yapmaya başladı. çarpmaya yeni geçtiler. 2.sınıfa gidiyor. 1.sınıf yarıyıl tatilinde başlamıştı. gerçekten işe yaradı kendiside çok memnun. başarısında başka sınıfa geçirdiler bir kaç ay önce. şimdide 4.5. sınıflarınkine daha uygun dediler. geçirmedik ama ödevleri farklı veriyor bazen öğretmenimiz kızıma. her çocuğun kapasitesi farklı bırakanlarda oldu. bazı çocuklar var böyle kurumları vezir eder. bazılarıda rezil eder.
 
kızlar biz 1 senedir gidiyoruz menara gerçekten sabır işi ve kızım çok güzel başarıyor abaküssüs artık toplama çıkarma yapıyor. hatta ellerini bile oynatmadan hafif kafasını sallayarak bile yapmaya başladı. çarpmaya yeni geçtiler. 2.sınıfa gidiyor. 1.sınıf yarıyıl tatilinde başlamıştı. gerçekten işe yaradı kendiside çok memnun. başarısında başka sınıfa geçirdiler bir kaç ay önce. şimdide 4.5. sınıflarınkine daha uygun dediler. geçirmedik ama ödevleri farklı veriyor bazen öğretmenimiz kızıma. her çocuğun kapasitesi farklı bırakanlarda oldu. bazı çocuklar var böyle kurumları vezir eder. bazılarıda rezil eder.
arkadaşlar konu ile ilgili uzun zamandır yorum yapılmamış.lütfen söyler misiniz çocuklarınızı hangi kuruma gönderdiniz,gelişim durumları nasıl vs??? ben de 4 yaşındaki çocuğum için araştırıyorum.erken mi diye düşünüyorum.lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız???:kkk:
 
Back
X