çocugunda kabızlık sorunu olanlara tavsiyem var işinize yarar umarım

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
738
88
37
merhaba hanımlar.benim 3 yaşında oğlum var ve yaklaşık 1,5 yılı geçkin bir süredir oğlum tuvaletini tutuyor içinde sertleşiyor ve yapacağı zaman çok sert olduğu için ciddi acı çekiyordu.ilk olayımız 1 defa kabız oldu yaparken canı yanmıştı öğünden beri yine acıyacak diye tuttu ve bu zamana kadar geldik.tabi nasıl geldik bir ben bilirim.artık çıldırmak üzereydim.günlerce tuvaletini yapmayan bir çocuk haliyle gece uykusuda olmuyordu.tuvaleti gelmesin diye yemek yemiyordu. arada az az yapıyordu ama apartman ayağa kalkıyordu ağlamasından.gitmediğim dr kalmadı diyebilirim en iyi çocuk cerrahlarına kadar gittim ama hepsinin verdiği ilaç ve tavsiyeler aynıydı.bol bol lifli gıdalar yedir lavman yap sıcak suya oturt vs.....hepsini harfiyen uyguladım ama geçmedi geçmedi......her tuvalet anında oğlumun delirmiş gibi ağlamaları benim onun ağlamasına dayanamayıp ağlamalarım tuvalet esnasında sertliğinden poposundan kan gelmesi....yıllarca gündem konumuz oğlumun tuvaletiydi onun psikolojisi altüst benimki yerlerdeydi artık.yaşamayan bilemez çok berbat bir durum allah vermesin kimseye.denediğim hiç bişey fayda etmedi içirdiğim zeytin yağlarıda dahil....bu arada kreşe bile veremedim.küçük bir ilçedeyim ve altı bezli kabul etmiyorlar.bu olaydan dolayıda doğal olarak tuvalet eğitimine bir türlü başlayamamıştık.sünnet oldu şubat ayında ve çişinden kurtulduk artık tuvalete gidiyorduk bir tek gece yatarken bağlıyorum altını.nasıl olsa büyük tuvalet yapmadığımız için altına yapabilir endişem olmamıştı en başından beri.neyse uzattım çözümüme geleyim....artık delirdiğim bigün ben bu zeytin yağına içiriyorum bi fayda etmedi bide poposundan içeri sıkayım enjektörle dedim ve yaklaşık 2 tatlı kaşığı olcak kadar yağı enjektöre çektim ve poposundan sıktım oğlumun.merakla bekledim ne olacak diye bişey yapmadı ve öğlen uykusa yattı.2 saat sonra kalkınca tuvaletim geldi dedi.ben sevinçten delircek gibi oldum tabi :D yap oğlum korkmadan dedim ve yaptı :D yaklaşık 1 haftayı geçti hergün 1 defa sıkıyorum ve her gün yapıyor hemde hiç acımadan ağlamadan.boşuna bi dünya ilaç kullanıp oğlumun canını yakmışım.belki bilen biliyordur bunu bilemiyorum.ben sadece bilmeyenlere benimle aynı durumu yaşayan insanlara bir faydam olur diye yazmak istedim.inşallahta olur.çok sıkıntılı bir süreç çünkü.deneyin lütfen.yağın hiçbir zararı olmaz heleki zeytin yağı gibi bir nimetin....

Nacizane onerim hergun yapmayin en azindan o tarz mudahaleler pek tavsiye edilmiyormus
sanki bir gün sıkmazsam eskiye dönecekmişiz gibi bir kanı oluştu bende :( çünkü 3 ay değil 5 ay değil 1,5 yılı aşkın bir süredir çektik.ve o poposundan gelen kanlar 8 gün tuvalet yapmaması ağlama krizleri çok korkunçtu.ben atlattım şükür.tavsiyenizi uygulayacağım teşekkürler

Doktora danıştınız mı?
Psikolojik ve fizyolojik etkilerinden haberdar mısınız yaptığınız şeyin acaba?

Doktora danıştınız mı?
Psikolojik ve fizyolojik etkilerinden haberdar mısınız yaptığınız şeyin acaba?
evet kendi dr una sordum kakasını yumuşattığı için canı yanmadan yapıyordur artık dedi.önemli olan tuvaletini yaparken canının yanacağı kanısını aklından silmek dedi.canının yanmayacağına inandığı an tutmayacak sorunu çözecek dedi

evet kendi dr una sordum kakasını yumuşattığı için canı yanmadan yapıyordur artık dedi.önemli olan tuvaletini yaparken canının yanacağı kanısını aklından silmek dedi.canının yanmayacağına inandığı an tutmayacak sorunu çözecek dedi

Fakat her gün bunu uyguladığınızı söylüyosunuz.Çocuğunuz gelişme çağında kişiliğinin ve hayatının en önemli gelişim döneminden geçiyor şu an.Ve bu dönemde her gün poposuna bişey enjekte ediliyor bana çok tehlikeli geldi açıkçası.Yanlış şeylere sebebiyet verebilirsiniz.

Benim görümcemin çocuğunun da birebir sizinkiyle aynı problemi var ve aynı yaştalar çocuğunuzla.Gezmedikleri doktor kalmadı ama bi tanesi bile böyle bişey önermedi.Çözümü bu kadar basitse neden onca doktor bilmiyor acaba.

Ben küçük bebeklerin poposunu zeytinyağına batırılmış pamukla sildiklerini duymuştum. Kakasını kolay yapsın diye. Umarım bundan sonra bu sorunu yaşamazsınız.

Az önce merak edip yazdığınız şeyle ilgili bi yazı okudum.Yaptığınızın çok tehlikeli olduğu zeytinyağının bağırsakları yumuşatacağı ve ilerde bağırsakların kolay çatlamasına neden olabileceği yazıyor.Bilginiz olsun.

Fakat her gün bunu uyguladığınızı söylüyosunuz.Çocuğunuz gelişme çağında kişiliğinin ve hayatının en önemli gelişim döneminden geçiyor şu an.Ve bu dönemde her gün poposuna bişey enjekte ediliyor bana çok tehlikeli geldi açıkçası.Yanlış şeylere sebebiyet verebilirsiniz.

Benim görümcemin çocuğunun da birebir sizinkiyle aynı problemi var ve aynı yaştalar çocuğunuzla.Gezmedikleri doktor kalmadı ama bi tanesi bile böyle bişey önermedi.Çözümü bu kadar basitse neden onca doktor bilmiyor acaba.
anlıyorum neyi kastettiğinizi.ama dr lavman veriyor ve oda popodan enjekte ediliyor hanımefendi.sorun orada olduğu için işlemler oradan yapılıyor mecburen.ben zaten çok ciddi sorunlar yaşadım oğlumun bu sorunuyla alakalı.her gün tuvalet yapıyor ağlamıyor.acımıyor anne artık korkmuyorum ben iyileştim dedi o bile bana dünyaları verseler alacağım hazzı vermezdi okadar mutlu oldum.şuanki derdim tuvaletini yaparken canının acımayacağına inandırmak ve inandı da zaten.önceden tuvaleti gelince bacaklarını çapraz yapıp kendini sıkıyordu yapmamak için şimdi çok rahat yapıyor.bu böyle devam etmeyecek tabiki bikaç gün sonra kesicem bende.konu 1 haftalık yağ sıkma olayı.bu tür rahatsızlıklarda dr 2 aylık lavman tedavisi veriyor.2 ay popodan bi enjekte söz konusu ve lavman çok can yakan bişey

Zeytinyagindan sorun olacagini sanmiyorum ama popodan hergun enjekte cok onerilir gelmedi cunku dr lar fitili bile cok zorda olmadikca verlmemsi yonunde.
Yanlis anlamayin popoya yapilan mudahale ckcuga normal gelmeye baslar psikolojik olarak.
Pamukla disindan silseniz belki ise yarar.

Bütün doktorlar mükemmel değildir. En doğrusunuda onlar biliyor diye birşey yok. Yaptıgınız şey zararlı. Lavman da sanki çok mu güzel çok mu iyi bişey? Kendi yaşadığınız ya da yaptığınız şeyi söyleyebilirsiniz belki ama 'doğru bişey' miş gibi söylemeyinde, göstermeyinde. Yeteri kadar yemek yememekte kabızlık yapar. Buda aklınız da bulunsun.

Zeytinyagindan sorun olacagini sanmiyorum ama popodan hergun enjekte cok onerilir gelmedi cunku dr lar fitili bile cok zorda olmadikca verlmemsi yonunde.
Yanlis anlamayin popoya yapilan mudahale ckcuga normal gelmeye baslar psikolojik olarak.
Pamukla disindan silseniz belki ise yarar.
öylede denerim tabiki silerim.zaten 1 hatfadır uyguluyordum.

Bütün doktorlar mükemmel değildir. En doğrusunuda onlar biliyor diye birşey yok. Yaptıgınız şey zararlı. Lavman da sanki çok mu güzel çok mu iyi bişey? Kendi yaşadığınız ya da yaptığınız şeyi söyleyebilirsiniz belki ama 'doğru bişey' miş gibi söylemeyinde, göstermeyinde. Yeteri kadar yemek yememekte kabızlık yapar. Buda aklınız da bulunsun.
ben yaşadığım şeyi yazdım dr un söylediğini yazdım.kimseye baskı yapar bir cümlede kurmadım illaki dene yap diye.herkesin aklı ve fikri vardır.isteyen dener istemeyen denemez yaşadıklarımı paylaştım

ben yaşadığım şeyi yazdım dr un söylediğini yazdım.kimseye baskı yapar bir cümlede kurmadım illaki dene yap diye.herkesin aklı ve fikri vardır.isteyen dener istemeyen denemez yaşadıklarımı paylaştım
Gecmis olsun.
Sizi biseyle suclamadim uyardim sadece.
Saldirmadim o yuzden savunmaya gerek yok.
Umarim duzelir oglunuzun durumuda muhtemelen bagirsak tembelligi vardir.gecmis olsun.

Cocugum kronik kabizdi. Ek gidaya basladigindan beri kabizlik cekiyoduk. Yaklasik 1 bucuk yasindayken kurtulduk illetten.
Sizin bu yaptiginiz bir cesit lavman. 10 gun kadar kaka yapamadigi oldugunda caklak olmasin diye bende yaptim zamaninda. Ama bu tur mudahaleler hele ki her gun yapilirsa bagirsak tembelligine neden oluyor. Cok sikintili bir donem cok iyi anliyorum sizi ama sureyi yavas yavas azaltin derim. Onun da korkusu giderse daha kolay yapabilir belki

Bizim kurtulus mucizemizin adi da kefir :) yogurt suticmeyince kefir almaya basladim. Baktim iciyo her gun icirdim. Kakasi yumusamaya basladi. Ondan mi diyerek 1 hafta biraktim tekrar eski haline dondu.
Simdi mayasini buldum hazir da almiyorum. 2 gundebir mayaliyorum. Cok kolay zaten mayalamasi.
Icinde bulunan bakteriler bagirsaga yerlesip. Buradaki sistemi duzenliyolar. Duzenli icildigi taktirde buyuk faydasini gordum. Eger denemediyseniz tavsiyeederim

Demek ki artık canının yanmayacağını biliyor. Ayrıca artık sık yapıyorsa kakası sertleşmez de. Sıkıyormuş gibi yap sıkma psikolojik olarak rahat kendi kendine yapsın. Böyle böyle azalt.

Zor bir dönem yaşamışsınız..Yaşadığınız sıkıntıları tahmin edebiliyorum..1.5 yıl az bir zaman degil..Bilinçsiz bir anneye benzrmiyorsunuz.Bu tarz dışarıdan sürekli müdahalelerin zamanla tembellik olusturabilecegini biliyorsunuzdur zaten..Öncelik çocuğunuzun o korkuyu atması be kaka yapmasına inanması...daha önceki yorumlarda denilen gibi sıkar gibi yapın bakalım o zaman yapıcak mı kakasını??

Back
X