- 14 Kasım 2014
- 665
- 738
- 88
- 37
- Konu Sahibi Uniqueangel
merhaba hanımlar.benim 3 yaşında oğlum var ve yaklaşık 1,5 yılı geçkin bir süredir oğlum tuvaletini tutuyor içinde sertleşiyor ve yapacağı zaman çok sert olduğu için ciddi acı çekiyordu.ilk olayımız 1 defa kabız oldu yaparken canı yanmıştı öğünden beri yine acıyacak diye tuttu ve bu zamana kadar geldik.tabi nasıl geldik bir ben bilirim.artık çıldırmak üzereydim.günlerce tuvaletini yapmayan bir çocuk haliyle gece uykusuda olmuyordu.tuvaleti gelmesin diye yemek yemiyordu. arada az az yapıyordu ama apartman ayağa kalkıyordu ağlamasından.gitmediğim dr kalmadı diyebilirim en iyi çocuk cerrahlarına kadar gittim ama hepsinin verdiği ilaç ve tavsiyeler aynıydı.bol bol lifli gıdalar yedir lavman yap sıcak suya oturt vs.....hepsini harfiyen uyguladım ama geçmedi geçmedi......her tuvalet anında oğlumun delirmiş gibi ağlamaları benim onun ağlamasına dayanamayıp ağlamalarım tuvalet esnasında sertliğinden poposundan kan gelmesi....yıllarca gündem konumuz oğlumun tuvaletiydi onun psikolojisi altüst benimki yerlerdeydi artık.yaşamayan bilemez çok berbat bir durum allah vermesin kimseye.denediğim hiç bişey fayda etmedi içirdiğim zeytin yağlarıda dahil....bu arada kreşe bile veremedim.küçük bir ilçedeyim ve altı bezli kabul etmiyorlar.bu olaydan dolayıda doğal olarak tuvalet eğitimine bir türlü başlayamamıştık.sünnet oldu şubat ayında ve çişinden kurtulduk artık tuvalete gidiyorduk bir tek gece yatarken bağlıyorum altını.nasıl olsa büyük tuvalet yapmadığımız için altına yapabilir endişem olmamıştı en başından beri.neyse uzattım çözümüme geleyim....artık delirdiğim bigün ben bu zeytin yağına içiriyorum bi fayda etmedi bide poposundan içeri sıkayım enjektörle dedim ve yaklaşık 2 tatlı kaşığı olcak kadar yağı enjektöre çektim ve poposundan sıktım oğlumun.merakla bekledim ne olacak diye bişey yapmadı ve öğlen uykusa yattı.2 saat sonra kalkınca tuvaletim geldi dedi.ben sevinçten delircek gibi oldum tabi
yap oğlum korkmadan dedim ve yaptı
yaklaşık 1 haftayı geçti hergün 1 defa sıkıyorum ve her gün yapıyor hemde hiç acımadan ağlamadan.boşuna bi dünya ilaç kullanıp oğlumun canını yakmışım.belki bilen biliyordur bunu bilemiyorum.ben sadece bilmeyenlere benimle aynı durumu yaşayan insanlara bir faydam olur diye yazmak istedim.inşallahta olur.çok sıkıntılı bir süreç çünkü.deneyin lütfen.yağın hiçbir zararı olmaz heleki zeytin yağı gibi bir nimetin....