Bebek Beslenmesi Çocuğunda reflü şikayeti olanlar...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
45
merhaba hanımlar,
oğlumda yatınca başlayan öksürüğü takiben kusma şikayeti var uzun süredir.
üstelik bebekken bronşolit biraz büyüyünce krup atakları geçirmeye başladı.
şikayetimiz öksürükle gelen kusma olduğundan uzun süre solunum yollarına bağlı testler yapıldı en son kayraya reflü tanısı konuldu.
meğer reflüde mide asitinin yukarı kaçmasına bağlı olarak solunum yolu enfeksiyonu tetiklenirmiş.
bizimle aynı şikayeti olan anneler çocuğunuza iyi gelen çaylar besinler var mı?
doktor yatmadan 2 saat önce besle mümkün olduğunca katı şeyler yesin. kola çikolata asit yasak ve yüksek yastıkta yatırmaya çalış dedi.
yapılabilecek başka şeyler varsa lütfen burdan paylaşalım.

Benimde oğlum 7 aylık ve daha 2 aylıkken bu teşhis kondu...

yanlız 1 yaşında yüksek ihtimalle geçer dedi doktorumuz.. bizde 2 tane ilaç kullanıyoruz başını yüksek tutup yatırıyoruz...

başkada yapılacak pek bişey yokmuş....ben artık kusmalardan bıktım...

malisef reflü tedavisinde çuvalladık. reflüsü için verilen ilaçlar ishal yeptı hem de cildi çok hassas olduğundan yanık gibi kakanın değdiği yerler kabardı dün de göz göz yara olmuş akşam acile gittik. doktor ilaçları hemen keselim dedi. reflüsü ne olcak diye sorduğumda ishal dursun tekrar değerlendiricez dedi. sinir olmuş durumdayım. nasıl ilaçlarsa bi yeri tedavi ederken başka yeri bozuyolar allahım yaa... bizdeki son durum bu malisef.

bir bebeği beslemenin bu kadar zor olcağını hiç düşünmemiştim.taki canım biricik oğlum reflüye yakalanana kadar.3 aylıkken anne sütünü reddettmeye başladı.ama zorlada olsa emzirdim.geçer dedim.2 ay mücadele ettik sonra doymadğını düşünüp ek gıdalara başladım.aradan biraz zaman geçince oğlum oluk oluk kusmaya başladı ağzından burnundan çeşme gbi fışkırıyodu.günde iki defa üç defa oluyodu.giderek kilo kaybetti.tabi bu arada çok doktora gittik.bir iki doktorla kalmadık.en son gittiğimiz cerrahpaşada bi prof.çocuk gasrontolojisi üstüne.hastanede ulaşmak biraz zor olunca muaynehaneye gittik.en çok onun faydasını gördük.ileri dercede reflü dedi testlerden sonra.oğlum şuanda 14 aylık.öğün aralarını uzattım.4 saatten önce beslemiyorum.hiç zorlamıyorum.yedği kadar.kusmasında az yesin diyorum.ilaçlarında biraz dozu yükseltildi.iki aydir allahıma şükürler olsun hiç kusmuyor kiloda alıyo.tabi yaşıtlarına göre biraz zayıf.önceden pek alamadı çünkü.inş.böle böle geçer diye dua ediyorum.umarım yardımcı olabilmişimdir.ben çok çektim 1 yıldır uykularımı kaybettim.allahım hasta olan tüm çocuklara şifa versin...

benim 7 aylık kızımda da reflü var doktor bize 1 yaşına kadar bir çok bebekte olduğunu söyledi ve ilaç vermedi
kızımda sürekli kusuyor o yüzden az az besliyoruz

benim 7 aylık kızımda da reflü var doktor bize 1 yaşına kadar bir çok bebekte olduğunu söyledi ve ilaç vermedi
kızımda sürekli kusuyor o yüzden az az besliyoruz

bizde 5. ayımızda yakalandık ilaçları duzellı kullandık kusmalar bıttı 4 gun önce tekrarladı doktorumuz ilaçsız gecmez dedı bıde ben bı sıtede okudum uyguladımda göbeğine kuru kahve koydum belkı onunda etkısı oldu

ah kızlar,
reflüyü, kusmayı, yememeyi... siz bana bi sorun.

kızım doğduğu günden beri sorunluyuz.
doğar doğmaz başladı kusmalar.. hem de hortum şeklinde. ağzından burnundan berbattı.

anne sütüyle beslemeye çalıştım ilk aylarda ama, emmedi kızım hiç. 1 sene boyunca sağarak verdim sütümü. ama 4. aydan itibaren aptamil yardımı aldık. sağarak verdiğim anne sütü yetmedi çünkü.
4 saatte bir besledim hep, her içtiği sütü muhakkak ilk 15 dakika içinde fazlasıyla kusuyordu. günde 6-7 defa ikimiz de rezil oluyorduk. o ağlardı ben de ağlardım. çok zordu gerçekten.

böyle böyle, aman kusmasın, zorlanmasın diye diye, pütüre katıya alışamadık zamanında.
şu anda kızım 2 yaşında. 25 aylık oldu. ve 25 aydır kusuyor. hala katı gıda yok, öğürüyor alışamadığı için. içinde ne var ne yoksa çıkartıyor. 25 aydır blendar ile yaşıyorum. elim-ayağım gibi oldu artık blendar.
evin her köşesinde kusmuk kaplarımız var. kusacağı zaman, artık öğrendi çok şükür, o kaplardan birine ulaşıp gereğini yapmaya çalışıyor. genelde o kaplara ulaşamadan istifra ediyor yavrum. evde halı malı kalmadı. her şeyi kaldırdım. temizlemesi kolay olsun diye. koltukların üzerinde 2 kat örtü var. yine de geçiyor koltuklara tabi. yatağında 2 kat yatak koruyucu var. 2 kat battaniye ve üzerinde 2 kat çarşaf var. buna rağmen bazen o kadar şiddetli oluyorki kusması, yatağa kadar geçiyor. 2 tane yatak var. biri ıslakken diğerini kullanıyoruz.

herkes, bebeği/çocuğu ile biyere giderken, bi küçük çanta hazırlar. ne olur ne olmaz diye bi kat yedek eşya koyar çocuğuna.
bizim dışarı çıkarken, elimizde 2 valiz var nerdeyse.
kızım için 3-4 takım (çorabından çamaşırına, montundan şapkasına kadar) yedek eşya taşıyorum. kendim için de muhakkak 2 tane üst giyim, 1 tane alt giyim ve iç çamaşırları taşıyorum. ve muhakkak biberonlarımız, ve muhakkak blendar takımımız. ve muhakkak süt ve pütürsüz çorbamız. ve muhakkak ev yapımı yoğurt ve muhakkak meyve püremiz falan filan... ve muhakka kusma poşetlerimiz, acil durumlar için kusma kabımız.

bisürü ilaç ve tedavi yöntemi denedik. pek başarılı olamadık maalesef.
2 yaşında şimdi, artık yavaşladı kusmalarımız. 2 yaş sendromu ile birlikte, ciddi bi iştahsızlık da başladı. yemek yemediği için, kusması da azaldı velhasıl. günde 1-2 kereye kadar düştü.

bi arabaya bindiğimizde, muhakkak poşet kullanmak zorundayız.
''anne poşete ihtiyacım var'' diyor yavrum. açıyorum poşeti, kusuyor. temizlenip devam ediyoruz artık.
söyleyemediği dönemde, her arabaya binişimizde muhakkak 1-2 kere üst baş değiştirmek zorunda kalıyorduk. araba koltuğumuz yıkanmaktan eskidi.

en önemlisi güzeller güzeli çocuğum, artık ''anne bunu yiyim mi? kusar mıyım?'' diye soruyor bana sürekli. ''tıkanır mıyım anne'' diyor. içimin yağları eriyor.

gece yatmadan 2 saat evvel beslenmeyi kesiyoruz. mümkün olduğunca koyu kıvamlı besleniyoruz. buna rağmen çoğu gece, öksürükle uyanıyor, arkasından kusma geliyor muhakkak.
tabi üst baş, yatak yorgan değiştiriyoruz. uykusu açılıyor, yeniden uyuması zaman alıyor. ikimiz de uykusuzluktan yprgunluktan bittik tükendik.

çok kötü bişey bu reflü. minicik kuzum, daha 2 yaşında... çok zorlanıyor hayatta, bu durumdan ötürü. dünyaya geldiğine pişman olmuştur heralde. bazen, ''anne sen nasıl kusmuyorsun'' diye soruyor.
'ben de kusuyorum annecim, herkesin başına gelebilir böyle şeyler' diyorum.

ama bende ne sinir kaldı ne sabır. artık çok tükendim.

Son düzenleme:

gozlerım doldu
2 yasinda bir kizim var
1 yasina kadar artarak benzer seyleri yasadik
en sonunda kendi cabalarimizla pek cok gidaya, kimyasala, vs.ye alerjisi oldugunu tespit ettik
kendi yedikleri dokundugu gibi ben sut verdigim icin benim yediklerim de etkiliyordu.
bu arada kusmaktan reflu oldu tabi
cok kati bir diyete basladik, herseye buyuk bir ozen gostermeye calistik, simdi cok nadiren kusuyor, gece reflusu azarsa cok az gaviskon veriyoruz, rahatlatiyor, ama mumkun oldugu kadar az kullanmaya calisiyoruz.
alerji tespiti icin deneme yanilma yolunu oneririm, cok zor ama tek cozum..
cok gecmis olsun...

çok şükür, zoru geçmişsiniz siz... sevindim.

bizim önümüzde daha birkaç sene var gibi görünüyor zor dönem olarak.
daha katı gıdaya alışacak nasipse bakalım... pütüre alışacak inşallah...
bunun için, 3 yaşı bekleme kararı aldık, birkaç doktorla birlikte. 3 yaş ile beraber, gırtlakta bi genişleme oluyormuş, büyüme belirtilerinden biriymiş. o genişlemeden sonra, çocuğu yıpratmadan başlayacağız çalışmalara. o zamana kadar aynen devam yani.
milletin 6 aylıkken başladıkları pütürlü yeme çalışmalarına, biz 3 yaşında başlayacağız velhasıl.
olsun varsın diyorum. yavrum iyi olsun, gelişimi iyi olsun, neşesi yerinde olsun... gerisi boş.

ama işte, biyere gidince, hemen meraklılar soruyorlar. ''aa hala yemiyor mu elma armut falan? eline versene annesi, kendisi yesin. geç kalmışsın annesi, biran evvel başlamalısın artık katı gıdaya... köfte bile yiyemiyor mu yani?''' gibi gibi.... çıldırıcam. insan içine çıkmaz olduk iyice.
offf öyle işte.
geçecek bu günler de... biliyorum geçecek ama, ne zaman bilemiyorum.

ahh kızlar ahh aynı durumdan bende muzdaribim oglum 16 aylık 4 buçuk aylıkken başladı ve halen devam 1 senedir çekiyorum ne sabır kaldı ne dayanma gücü yıprandım 1 senede sen yedır o kussun biraz zaman geçsin al yenı baştan 1 sene böyle ve yıpranıyo yavrum o aglıyor ben aglıyorum 3 4 dr gittik 2 yaşına kadar sürer 2 yaştan sonra biter diye yapacak bişey yok diye gavıscon verıp yollamalar şimdi başka bir dr motılıom verdı 3 ay kullanacaz bugün başladık bakalım faydası olur inş.eger onunda faydası olmassa gastroenterolojıye gıdecez...

merhaba arkadaşlar konuyu görünce belki yardımım olur diye düşündüm. Benim kızımın doktoru eski bir devlet hast.doktoru ve deneyimleri var tahlile gerek kalmadan bir çok rahatsızlığı teşhis ediyor. Kızımın gece öksürükleri boğmaca gibi peşpeşe ve sarsıcıydı fakat kusma yoktu. Bunun midesinden kaynaklı olduğunu ve gece uykuya yatmadan önce mideyi rahatlatıcı bir şurup ve hap ile 10 günlük bir tedavi süresi uyguladı. biz faydasını gördük şimdi eskisi kadar sık olmuyor ben zaten artık onun reflü kaynaklı öksürüklerini anlayabildiğimden gaviskon veriyorum ve yarım saat sonra etkisi oluyor rahatça uyuyor. antibiyotik canavarı doktorlara karşıda dikkatli olun. Allah yardımcınız olsun..

Son düzenleme:
siz reflüyü birde bana sorun. şuan 11 yaşında olan kızım üç buçuk yaşına kadar kustu.götürmediğimiz doktor kalmadı.ilaçlar vs.vs.aynen dediğiniz gibi yedirene kadar akla karayı seçiyorum.birde kusunca artık gerisini siz düşünün.evde silmediğimiz yer yıkamadığımız birşey kalmıyordu.sinirler geriliyor çaresizlikten ağlıyordum.sonuç zayıf küçük bir çocuk.üçbucuk sene sonra hepimiz rahatladık. sıra geldi 2. çocuğa ben hiç kendimi hazır hissetmedim ama kızım 7 yaşındaydı ve hergün kardeş istiyorum diye bize yalvarıyordu. ben hep korktum 2.de aynı olursa ne yaparım diye 2. kızım doğdu korktuğum başıma geldi. onunda reflüsü var. şuan 3 yaşında büyük kızımda çektiklerimin belkide 10 katını şimdi yeniden çekiyorum.midesine ilaçlı film çektiler endeskopi yaptılar 2 yıl ilaç tedavisi gördük ama nafile.doktorlar genetik dediler. kusmalar hala devam ediyor.yemek istemiyor kusucam diye korkuyor. bende çok çaresizim benim halimden ancak aynısını yaşayanlar bilir yani sizler.allah düşmanımın başına bile vermesin kusan çocuk yapacak birşey yok dua edip geçmesini bekliyoruz.

allah kolaylık versin.. sabrını da yanına eklesin inşallah arkadaşım.

ben de 2. bebeği düşünüyorum.
herkes, ''biri,ncilerde öyle şeyler oluyor, ikinci o arada büyüyüp çıkıveriyor'' gibi yorumlar yapıyor ve bebek yapmaya teşvik ediyorlar... ben de aynısını tekrar yaşamaktan çok korkuyorum.
hem çocuğuma bi kardeş yapmak istiyorum hem de bencillik yapıyorum (yaşayacaklarımdan korktuğum için erteliyorum bebeği)
şimdi sen de yazmışsın genetikmiş diye.. iyice gözüm korktu. vazgeçtim sanırım kardeş fikrinden.
aynı olayları (daha birincisini halledememişken) yaşamayacağım sanırım....

arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca çok üzüldüm.aynı sorun bendede var.oğllum çok kusan bir çocuk .27 aylık oldu ve hala çorbayla besleniyor.o kadar zorki.ilk oğlum da iştahsızlık sorunu vardı bebekken o da çok kusardı ama en azından katı yiyecekler yerdi.ama bu oğlum köfteyi azcık ısırıp tükürüyor.yediği katı şey ise sadece çubuk kraker.15 aylık civarında ise azda olsa kiraz ve balık yedirirdim minicik minicik.şimdi oda yok ve ben birkaç gün sonra tatile çıkacağım şimdiden içim karardı orda ne yiyeceğini düşünmekten.yavrularımız inşallah biran önce sağlıklarına kavuşurlar.

gerçekten okurken gözlerim doldu allah kolaylık versin yaşamayan bilmez
benim kızımda 9 aylık olacak doğduğundan beri kusuyor ek besinlere basladığımızdan beri azaldı hatta bazı günler hiç kusmadığı oluyor
kusmadığında çok mutlu oluyorum artık bitti diye
sabah giydiğini akşama kadar birkaç kez değiştiriyorum bazen
dediğiniz gibi bir büyük çantayla gidiyoruz gittiğimiz yere 3 takım yedek kıyafet,önlük,mendil,peçete
bizim dr umuz ilaç vermedi gelişimi ve kilosu normal olduğu için
size sabırlar diliyorum umarım en kısa zamanda kurtulursunuz

Yazdiklarinizi okudukca cidden çok etkilendim, üzüldüm. Sanirdimki bir tek bizde var. Of Allahim niye hep ben diyordum smdi dediklerimden utandim. durumu daha ciddi olanlar varmis. Bizdede reflü sikayeti var. kizim 4. Ayina geçti. Dogdugundan beri kusuyor. Ben emziriyorum o kusuyor, ek gida verdik durum ayni biraktik. Her saat basi emiyordu suan için zor olsada 2 saate alistirdim kusmalari azaldi. Ama genede günde 2-3 kez hortum gibi kusuyor. Doktor Norpresdon diye bir ilaç verdi. Fayda etmedi. Zamanla geçicek diyoar bakalim.
Allah bu sorundan müzdarip olan tüm bebeklerin annelerine sabr versin. Ne kadar zor oldugunu yasayan bilir.

benim bebeğimde 5 aylık ve kusmadığı an yok 15 dk kuru bi giysi kalmıyo üzerinde ...gaviscon kakasını katılaştırdı motiliumdanda nedense korkuyorum yan etkisi falan olur diye bir türlü başlayamadım...geçenlerde bir sitede okudum fakat hala deneyemedim bebeğin göbeğine 1 çay kaşıgı kuru kahve koyup bağlamışlar ertesi gün kusmaları durmuş birkaç kişide denemiş onlardada etkili olmuş... insan çaresiz kalınca herşeye inanır oluyor belki bir duyanınız bileniz vardır diye bide sizlere sorayım dedim...

Gerçekten mi? Nasil oluyor o? Enteresan geldi

Forum Pediatri | Çocuk Doktoru | Prof.Dr. | Uzm.Dr. | Pediatri Portalı | Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Portalı, Çocuk Doktorları, Psikolog, Beslenme, Gelişme, Sağlık, Gebelik link vermek yasak mı bilemiyorum ama burda okudum...eşim gelene kadar kızım uyumuş oluyo tek basımada beceremedim kızımda cok hareketli gecen gun yapıyım dedim hertarafı kahve oldu çocugun :) yapıcam ama en yakın zamanda...mesela pamukcuk içinde diline anne saçı sürülüyo diye okudum kkde inanmadım ve aşırı saçma geldi sonra denemekten ne çıkar dedim 3.günde pırıl pırıldı kızımın dili....

Forum Pediatri | Çocuk Doktoru | Prof.Dr. | Uzm.Dr. | Pediatri Portalı | Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Portalı, Çocuk Doktorları, Psikolog, Beslenme, Gelişme, Sağlık, Gebelik link vermek yasak mı bilemiyorum ama burda okudum...eşim gelene kadar kızım uyumuş oluyo tek basımada beceremedim kızımda cok hareketli gecen gun yapıyım dedim hertarafı kahve oldu çocugun :) yapıcam ama en yakın zamanda...mesela pamukcuk içinde diline anne saçı sürülüyo diye okudum kkde inanmadım ve aşırı saçma geldi sonra denemekten ne çıkar dedim 3.günde pırıl pırıldı kızımın dili....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…