• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu dövmek:(

İşte bu çocukları Dövme mevzularında sinirim tepeme çıkıyor. Neymişiz çok sabır zorlanıyormuş ta Ağzına poposuna vuruluyormuş. Yeri geliyo çalışma arkadaşların,patronun vs de sabrını zorluyor dövüyor musun onları??

Bu yorumu çok beğendim! Hoppa
Hakikaten yeri geliyor çalışma arkadaşların, patronun sabrını zorluyor
Kocan sabrını zorluyor
Komşun sabrını zorluyor

Güçleri bir tek çocuklara yetiyor ya onları dövüyorlar
Yazık yazık!!!!!!!!!!!:KK20::KK20::KK20:

baska bi konuyada yazdigm gibi dayakla terbiye olmaaz En Büyük KK o kucucuk yavrulara kiyilirmi , dovmekle ne gececek ellerine , cocugun psikolojisini bozmaktan baska:stop:

cok iii hatirliyorum bi kac sene once kuzenimle carsidayiz , cok kalabalik ve hava cok sicak , bi kadin vardi yaninda minicik cocugu , cocuk agliyor diye cocuga defalarca vurdu suratina :KK43: nasil icim gitti o kucucuk masum cocuga :KK43:

ben de pazarda gördüm böyle bir olay
ama hemen gidip ne yapıyorsunuz dedim
madem tahammülünüz yok niye çocuk yaptınız dedim
küçücük çocuk vurulur mu dedim, dedim, dedim, dedim
herkes sustu bize baktı
belki bir daha vururken düşünür biraz diyeceğim...ama zannetmem...:KK43:

Mükemmel anne değilim ama benim de merak ettiğim, bu cocuklari bu kadar vahsi yetiştirmeyi nasıl basardiklari.
Bi yere gittiğimde, ya da birileri geldiğinde kizim patlayana kadar ağlar. Çünkü ya dayak yer, ya elinden oyuncak hunharca cekistirilir.
Zavallı kızım birinin önünden oyuncak alacağı zaman korka korka, gozlerinin icine bakarak almaya calisir. Karşısındaki cocugun tepkisine bakarak yani.
Bunu ben de cok merak ediyorum. Nasil beceriyorlar boyle cocuk yetistirmeyi? Bir de benimki vurmuyor diye aman cok pisirik buyutmussun sen de diyen bile var. Mesela parkta orda burda cocuklar kizima vursa annelerinin tepkisi sen de ona vur oluyor. Vurmanin kotu bi sey oldugunu benim 3 yasindaki kizim koca koca kadinlara anlatiyor.

Aferin size kızlar, tabi ki çocuklarınızı dövün.. Sizin "seçtiğiniz" yemeği yemediği için dövün mesela, ya da yaramazlık yaptığı için dövün, sizin kararlarınıza saygı duymadığı için de dövün ki ileride karısı kendisinin istediği gibi yaşamadığı için dövsün, çocukları evde koşturduğu için dövsün.. o çocuklar ezilsin ki büyüdüklerinde rahat ezebilsinler.. Amaaaan ne olacak kim çocukken yemedi değil mi?

Şurada köpeğe atılan dayak diye bir başlık açılsa şiddetle karşı çıkacak olanların, pırasa yemediği için çocuklarını dövdüklerine inanmak istemiyorum..

Yahu bir gün dayak yemediğim ya da çocuklarımı dövmediğim için de gurur duyacağım hiç aklıma gelmezdi, bu duyguyu da yaşattınız bana.. Teşekkürler!
Hayir anlamadigim agzinaa bir tane patlatinca cocuk yemedigi yemegi yemeye, yaramazlik yapmamaya mi basliyor.?

Hayir anlamadigim agzinaa bir tane patlatinca cocuk yemedigi yemegi yemeye, yaramazlik yapmamaya mi basliyor.?

Korkuyor, tırsıyor, köşeye siniyor, canı acımasın diye yapmak istemediği şeyi yapıyor o an için.. Daha o yaşta karakter, kişilik, kendine güven yok olup gidiyor..

Pısırık çocuklar yetiştirip, kendine güvenen çocuklar olmasını istiyoruz millet olarak..

pırasa yemediği için dövmeye indirgemişsiniz tebrik ediyorum. "tabi annecim, ne istersen onu ye, senin ayrı damak tadın var, ben çocuğumu yemek için zorlayamam" diyen anneleri de gördüm. tavuk-patates-köfte-pilav-makarna ekseninde besleniyorlar. bi tanesinin kronik hemoroidi var ve düzenli böbrek taşı atıyor. başka biri böbrek taşını atamadığı için ameliyat oldu, 4 yaşında. ama tabi herkesin kendi çocuğu, beni hiç ilgilendirmez. bana geldiğinde ben köfteyi patatesi kızartıp koyuyorum önüne, salçalı suyun içine de şehriyeyi salıveriyorum çünkü tarhana mercimek de yemiyor. ama tuvalette ağlarken annesi ilgileniyor. bana ne yani. ama benim çocuğum öyle olmayacak. ben sadece çocuğuma hangi durumda dayak atabileceğimi yazdım, evinizi basmışım da tek tip besleniyor diye çocuğunuzu dövmüşüm gibi davranmazsanız sevinirim.
Yemek yedirmenin binbir cesit yontemi var. Dayakla yemek yemez cocuklar. Siz yine de ileride -sanmiyorum doveceginizi yemek seciyor diye- yemek secmemesi icin daha farkli yontemler deneyin.

Korkuyor, tırsıyor, köşeye siniyor, canı acımasın diye yapmak istemediği şeyi yapıyor o an için.. Daha o yaşta karakter, kişilik, kendine güven yok olup gidiyor..

Pısırık çocuklar yetiştirip, kendine güvenen çocuklar olmasını istiyoruz millet olarak..
Evet o an korkar ama cozum degil tabi ki. Bir de dayak arsizi durumu var ki bi yakinimin kizi oyleydi. Ne var en fazla doversin azcik acir gecer diyordu.

valla anne değilim ama dayağa karşı değilim. ne demek "ben onu yemiycem?" yeminle yapıştırırım ağzına.
bu çocuk bi ömür benim evimde kalmayacak, her türden insanla muhatap olacak. yemek beğenmeyerek insanları zor durumda bırakmaya hakkı yok.
evet misafir başımızın tacı ama öyle insanlar gelip gidiyor ki evimize, ne pişireceğimizi şaşırıyoruz. keşke diyorum, anası vaktinde ağzına yapıştırıp yedirseymiş de yemek seçmemeyi öğretseymiş. ya geliyorsun bi hafta kalıyorsun eyvallah da ben senin çocuğuna günde üç öğün köfte patates kızartmak zorunda mıyım arkadaşım? eşşek kadar çocuk sulu yemek yiyemiyor ya.
maddiyatından değil emeğinden bahsediyorum ben.
üniversitede bi ev arkadaşım vardı mesela, ıspanak pişirdim diye kusmuştu. karnabahar pişirdiğimde de kusmuştu. yiyorum lan onu ben hayvan!
anası vaktinde dövmemiş diye bunlar hep. bak yine sinirlendim.

Bu mesajı hayretler içinde okudum!
2 çocuğum var!
Hiç bir çocuk ilk fasulye verdiğinizde, ıspanak verdiğinizde, kereviz verdiğinizde yemek istemez!
Ama yemeyi öğretmenin yolu dayak değil! SABIR!!!!!!!!!!!!!!!!
Ödüllendirme ve cezalandırma yöntemiyle, sevgi ve sabırla her türlü eğitilir çocuklar!!!!!!!!!

İsteyen araştırır, açıp okur öğrenir
işine kolayına gelen de sizin dediğiniz gibi ağzına yapıştırır.
Bu "ağza yapıştırma"
bir yöntem değil tercihtir!!!!
kolaya kaçma, sevgisizlik, sadistlik tercihidir!
kendinden çok çok küçük olanı ezme tercihidir!

umarım çocuk sahibi olmadan önce
biraz bilinçlenirsiniz!

bir çocuğun annesi olmak, o çocuğa vurma hakkını vermez!!!!!!!!!!!!!

ben bağırırsa bi sarsarım ama baktım başa çıkamıyorum ve çocuk istememesi gereken zararlı birşey istiyor ve ben almayacağım (katılamayacak yaşta,yani çok ufakken ağlayıp morarırıp kalma riski var.) ille bir odaya kilitlerim susana kadar bağırsın.anlasın ki bağırmak kendini paralamakla anneye babaya eziyet etmekle bir şey elde edilmiyor.ona istediğini hep verip her düştüğünde kaldırıp nasıl hayatta kalmasını öğreteceğim?
Bence kapiyi kitlemeyin kitlemeden odada birakin ben diyomki egecim ben gidiyorum sende dusun bende dusuneyim
ki genede cok tuturmuyor yani b3 genelde rahat bi kadin oldugum icin laminat boyanacaksa beraber boyuyoruz yada hadi yere araba ciz diyebiliyorum
gercekten cok yoruluyorum odasini toplarken ama cocuklara zaman verin firsat taniyin derim mutlaka onlarda hayatin bir yerinden tutacak. Zaten ona verebilecegin seylerin zamani belli 7 yasna kadar
sonrasi zaten sizin verdikleriniz ve cevreden gordukleri olacak

Buarada cocuklar dayak yiyorsa net agresifler ve vurmaya yatkinlar
benimde oglum ya aglatiliyoduu yada seni oynatmam dye tehdit ediliyodu aglamasin diye goturmuyorum gitmiyorum cagirmiyorum

Bunu ben de cok merak ediyorum. Nasil beceriyorlar boyle cocuk yetistirmeyi? Bir de benimki vurmuyor diye aman cok pisirik buyutmussun sen de diyen bile var. Mesela parkta orda burda cocuklar kizima vursa annelerinin tepkisi sen de ona vur oluyor. Vurmanin kotu bi sey oldugunu benim 3 yasindaki kizim koca koca kadinlara anlatiyor.[/QUOTE
17 aylik kizim daha, geçen gun bir tokat yapistirdi bana sok oldum. Ne tepki verecegimi şaşırdım. Baska cocuklar vurdukca öğreniyor iste.

Dayak, yuzune kafasına hafifçe vurmak, çok yüksek sesle bağırmak bile o çocuklarda travmaya neden olur. Popoyu katmıyorum buna :)
Hem boşuna yuzunuz eskiyor. Zamanla o dayaktan bile anlamaz hal alır.
Gözlerinize baktığında kızdığınızı anlayan bir çocuk yetiştirmek lazım.
Çok yaramazsa başedemiyorsanız pedagogtan yardım alın.

...

Konu sahibinede bir sorum var; velilere bu soruyu sorarak neyi amaçladınız ? Yani bu konuda bir eğitim, seminer mi verilecek doğruları anlatmak adına ?

Dövülmemeli tabi. Ama her istediğini yapan , şımartan kişilere de çok kızıyorum. Sofra zamanı kenarda oyun oynayan çocuğa annesinin kaşıkla ayağına kadar yemek götürmesini, geceleri uyumuyor diye sabaha kadar uyumayan aileleri , küçük yaşta eline telefon tablet veren aileleri anlamıyorum.
Ödül - Ceza yöntemi bilinçli bir şekilde uygulanabilir.

ben de pazarda gördüm böyle bir olay
ama hemen gidip ne yapıyorsunuz dedim
madem tahammülünüz yok niye çocuk yaptınız dedim
küçücük çocuk vurulur mu dedim, dedim, dedim, dedim
herkes sustu bize baktı
belki bir daha vururken düşünür biraz diyeceğim...ama zannetmem...:KK43:

agzina saglik iyi dedin :KK52: cocuklar allahin emanetidir , onlara kalkan eller kirilsin :KK12:

Arkadaşlar mesleğim öğretmen , dün velilere bir form gönderdim (bilgi amaçlı) akşam fırsat bulunca okudum, sorulardan biri "çocuğunuzu dövermisiniz?" şeklindeydi.Bu soruya evet cevabı yazan velilerim var ..Siz ne düşünüyor şunuz bu konuyla ilgili?

Bence normal.

Dayak, yuzune kafasına hafifçe vurmak, çok yüksek sesle bağırmak bile o çocuklarda travmaya neden olur. Popoyu katmıyorum buna :)
Hem boşuna yuzunuz eskiyor. Zamanla o dayaktan bile anlamaz hal alır.
Gözlerinize baktığında kızdığınızı anlayan bir çocuk yetiştirmek lazım.
Çok yaramazsa başedemiyorsanız pedagogtan yardım alın.

...

Konu sahibinede bir sorum var; velilere bu soruyu sorarak neyi amaçladınız ? Yani bu konuda bir eğitim, seminer mi verilecek doğruları anlatmak adına ?[/QUO

Velilere sadece bu soruyu sormadım.Beş sayfalık bir formdaki sorulardan biriydi sadece,cevaplar karşısında oldukça şaşırdım ve üzüldüm. Neyi amaçladığımıza gelince , öncelikle çocuğu her yönüyle tanımak ve eğitimde bu ayrıntıları kullanmak,sonra velileri bilinçlendirmek. Mesela 8-10 saat tv izleyen çocuklar varmış, işte dayak yiyen çocuklar..... v.b

Velilere sadece bu soruyu sormadım.Beş sayfalık bir formdaki sorulardan biriydi sadece,cevaplar karşısında oldukça şaşırdım ve üzüldüm. Neyi amaçladığımıza gelince , öncelikle çocuğu her yönüyle tanımak ve eğitimde bu ayrıntıları kullanmak,sonra velileri bilinçlendirmek. Mesela 8-10 saat tv izleyen çocuklar varmış, işte dayak yiyen çocuklar..... v.b

Elinin en hassas yeri oldugunu biliyormusunuz. Elindeki sinirler direk beyne bağlı ve felç tehlikesi taşır. Örneğin elinize bir cihaz tutun üzerinde gidiklayinn gezdirin, epilator gibi.kulağınızin içi kasinır.hemen sinirler harekete geçer. Bu çocuklarda daha hassastır. .ele asla vurulmamali öyle şak şak. Biraz araştırın okuyun öğrenin çocuk yetiştirmek incelik ister

Unutmuyor tabi..fiziksel siddet nedir.cocuk da olsa siz ebeveyni de olsaniz o cocugun sadece insan oldugu icin haklari var.siddet gormemeli.hukuki olarak yanlis
Gelelim duygusal boyutuna.cocugunuz size bagli kaninizdan caninizdan nasil olur da siddete basvurulablir.
Ha kafasini vurmussunuz duvarlara ha poposuna saplak
Uzuldum be yeminle

Hamilelikten sanırım fazla duygusalsiniz hanımlar. ''Popoya saplak,ele vurulabilir'' derken,sopayı alipta hali döver gibi değil! Hafif,caydırıcı şekilde. Çocuğu kirbaclayin dedik sanki hemen akıl vermeler :KK14: ha duvarlara vurmusum ha poposuna? Sapla samanı karıştırmak diye bir laf demek buymus ;) eline vurduk diye felç olacakmis... fazla duygusal tepkiler bunlar. Siz hiiiiccc vurmayacaksiniz adım gibi eminim (!) Allah anali babalı büyütsün bebislerinizi,hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin,hayırlı aksamlar:KK52:

sakin sorun çıkarmayan kısmına nasıl geldik? "yaramazlık yaparsa döverim" mi yazmışım? "uslu durmazsa tekme tokat dalarım" mı demişim? sadece "yemek seçmesini istemiyorum gerekirse sadece o konuda ağzına yapıştırıveririm" dedim. çarpıtmazsak...

Annemi gördüm sizde...çok yanlış düşünüyorsunuz bence...cocukken kerevizin kokusundan tiksinirdim hatta istemsiz ögürürdüm bile malum bünye ufak, kokulara karşı hassasiyet en üst seviyelerdeydi. Kereviz yemegini annemin bagırmasıyla bazende sizin dediginiz gibi agzıma şaplakla zorla yerdim. İnanın ògùre ögüre yerdim.

Yıllar geçti şimdi kerevizi kendim yapıp yiyorum.

Verdiginiz örnekte kronik hemorodi, bòbrek taşı cocuklardan bahsetmişsiniz. Suç annelerinde. meyva agırlıklı beslesin. Sevdigi corbaları hergün yapsın canım.

Benim oglumda seçerdi. Ama şuan her türlü sebzeyi yiyiyor. Hiç bir zamanda ne kabız oldu ne başka birşey.

Cocukları yemek konusunda fazla sıkmayın. ve büyük konuşmayın.
. öyle agzına çarparım lafları burdan bakınca hiç hoş durmuyor.

Back
X