Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocugunu kreşe gönderen anneler bakar mısınız?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
peki o kresteyken rahat miydiniz akliniz kaliyor muydu? bir de istenmeyen bi durum yasadiniz mi hic krese gittgi surece?

Kızım 3 yasinda.
Ben ders çalıştığım için tüm gün gidiyor.
Biz cok memnunuz .
Konuşması cok cok ilerledi sosyallesti ve özgüveni arttı bunu farkediyoruz.
Dogudayiz ve bu sogukta haftasonu bile etkinligimiz kısıtlı ama kreste her hafta bir tiyatro ve kültür gezisi oluyor.
Bana izlediği tiyatroyu anlatiyor ne kadar begendigini..
Ha kendini koruma olayına gelince,cocugun yapısıyla alakali ama merak etmeyin kres iyi olduktan sonra ogretmenleri sizin korktugunuz durumlara neden olacak herseye mudahale ediyor.
Benim kızım orda ne yasadiysa bana anlatiyor.gecen kreste oyun oynarken oyuncağın kenari dudağını kanatmis.ogretmeni bunu bana dedi ama akabinde kizim tam 1 hafta:"anne dudagim kanadi.oyuncak yapti" diye bana anlatti.
Bunun dışında mesela konusma tarzindan bile orda nasıl davrandıklarını anlıyorsunuz. "Anne o bizim icin tehlikeli ","anne onu yapmamalisin"diyor ve hatta bazen kaptırıp babasina beni sikayet ediyor:"ogretmenim suna bisey soyleee": )))
Yani demem o ki kresin kalitesi cocugunuza ayna gibi yansir.mimiklerinden konusmasindan cok rahat farkedersiniz olumlu/olumsuz değişimi .
Tabi baslamadan öncede cok iyi araştırın kresinizi.

rahatlatici mesajiniz icin tesekkur ederim :) insallah memnuniyetinizden bende de olur gonderdigimde

Bence çalışmıyorsanız çok erken benim kızımda 3 yaşında gitti 1 ay sonra ağlaya ağlaya hemen aldım 4 yaş ideal şimdi kendi severek gidiyor kendini çok rahat ifade ediyor zorunlu değilse oyun gruplarına gidin beraber

calismiyorum cnm. zorunluluk degil ama yasitlariyla vakit gecirdigi zaman ki mutlulugunu goruyorum. davranislarindaki olumlu gelismeleri de gozlemliyorum o yuzden gereklilik diye dusunuyorum.

Canim 2 yasinda basladigi icin bir sorun yaşadnmi bıkar erkenden gnderirsen cocuk okuldan sogur doverler haberin olmaz dyip korkutuyorlar

Yani soğumadı benim oğlum, hala arkadaşlarını söylüyor, bir kaç aydır evde.

İyi bir kreşte çok vaka olmaz diye tahmin ediyorum, ama tabi çocuklar birbirlerine şiddet uygulayabiliyor kaşla göz arasında. Ama şu var, yaramaz çocuklarla oynamıyor mesela benim oğlum, tepki gösteriyor yani, bunu öğrenmesi bile iyi, tabi bunu o yaşta öğrenmesi ne kadar iyi bilemiyorum.
Ben genel olarak kreş şart diye düşünüyorum.

peki o kresteyken rahat miydiniz akliniz kaliyor muydu? bir de istenmeyen bi durum yasadiniz mi hic krese gittgi surece?

Ben çok rahattım çünkü velilerle iletişimim de çok iyiydi, bazı velilerin vakitleri müsait oluyordu, sık sık ziyarete gidebiliyorlardı. Veya sınıfta bir sorun yaşandığında hemen haberimiz oluyordu.

Sorun yaşadık mı, çok ısırıldı, tırnaklandı, ve bir kez sırtını klozete çarptı.

calismiyorum cnm. zorunluluk degil ama yasitlariyla vakit gecirdigi zaman ki mutlulugunu goruyorum. davranislarindaki olumlu gelismeleri de gozlemliyorum o yuzden gereklilik diye dusunuyorum.

Bu da çocukla ilgili aslında, benim yeğenim de 3 yaşında başladı, zaten yaklaşık yarım yıldır ben okula gidicem diyordu, ve ilk gün dahil hiç ağlamadı.

Benim oğlum da 3 yaşında ve 1 hafta önce başladı krese. Sosyalleşmesi ve konusmasinin gelismesi icin gonderdim. Bir çok yerle görüştüm ve burasi içime sindi. Yarım gün gidiyor. İlk 2 gün çok ağladı biz de kameradan sürekli izledik. Sabırlı davranmak gerekiyor neticede biz de yeni bir işyerinde kendimizi kötü hissediyoruz. 3.gun sabah kalkip ustunu giyinmeye calisti okula gidecem diye . Alisti yani. Surekli fotograf ve video gonderiyorlar. 2 dilim salatalik yedi ,2 zeytin yedi gibi bilgi veriyorlar. Gayet ilgililer. Her şey iyi hoş da cuma günü hasta geldi. Bu kadar çabuk hastalanmasini beklemiyordum. Şimdi salya sumuk yatıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için şurup başladım. Bakalım ilerleyen zamanda gorucez.

Ben heryere yazıyorum ama gene yazayım :) oğlum evde sıkıldığı için 19 aylıkken oyun grubuna vermeye başladım, oyun grubu haftada 3 gün 2 şer saat olarak, inanılmaz Mutlu oluyodu, ordaki öğretmenine bayılıyo en yakın arkadaşının adı mertti ona kadar öğrenmişti düzenli iki ay bile gidemedik, hastalık döneminde vermişim, sürekli hastalandı ve en son akciğer enfeksiyonu ve havale geçirdi, 10 gün hastanede yattık, doktor bazı benekler çok ağır geçiriyor sen al kreşten dedi, kaldıramamış oğlum ama yaz gelsin inş tekrar verecem hala ordaki arkadaşlarını sayıklıyor ve oyun istiyor yaşıtı kimse yok evde sıkılıyor ben tavsiye ederim ama yaza doğru ver bence en azından nisan geçsin

kamera olayi evet super. istedigim ozellik. bi yandan evladim icin heycanliyim cok iy gelecek bi yandan da insallah yenerim korkularimi ben de zamanla.

evet canim yaza dogru:)

oglumu kardesi dogmadan 5 ay once baslattim krese, ilk zamanlar yarim gun gitti sonra tam gune gectik, suan 3 yasini doldurali 3 ay oldu ve cok mutlu orda.
evde cocuk patliyor, suan bide 2 aylik kardesi var, annenin ilgisi illa ki bolunuyor.
duzgun biyer bulun ve hic cekinmeden verin cocugunuzu krese, cok sey ogreniyorlar cocuklar birbirlerinden.
cocugunuzu diger cocuklar dovmez ama sacini cekebilir veya tirmalayabilirler, oluyor tabi boyle seyler sakin olun

ayy hic bi cocugun kilina zarar gelmese keske

Ben de sizin gibi çok kaygiliydim. Ama evde bakıcı tutmaktan ya da bi akrabaya (!) bırakmaktan daha güvenilir bi fikir olduğunu düşünüyorum kresin. Kızım 2.5 yaşında başladı. Önce yarım gün. . Ama çocuk çıkmak istemedi bi müddet sonra. Bende arkadaslarimla uyumak istiyorum burda dedi. (Aldığım saat tam öğle uykusuna denk geliyordu ) peki dedim tam güne başladık. O hemen alıştı ama benim alışmam daha zor oldu. Şimdi 4.5 yaşında ve hala çok seviyo okulunu. Ve ben gerçekten çok rahatım. Kurum iyiyse sorun hiç olmuyor..

maşallahhh:) sorunsuz mutlu gecer insallah bizim surecimiz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…