Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocugunu kreşe gönderen anneler bakar mısınız?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bende bu konuda hala kararsızım. Haziran ayında 3 yaşına girecek kızım. Eylül de kreşe mi versem bakıcı ile bir yıl daha devam mı etsek bilemiyorum. Bazen kreş diyorum bazen bakıcı.

Çalışmıyormuşsunuz, yarım gün yada oyun gruplarını deneyin derim.
Tam gün çok yıpratıcı o yaş için.

Bende bu konuda hala kararsızım. Haziran ayında 3 yaşına girecek kızım. Eylül de kreşe mi versem bakıcı ile bir yıl daha devam mı etsek bilemiyorum. Bazen kreş diyorum bazen bakıcı.
sahsi fikrim kres. evladiniz icin en iyisi ne siz daha iyi bilirsiniz tabi ancak bir kisiyle degil de yasitlariyla ogretmenleriyle hem eglenceli hem ogretici bi ortam cok daha iyi diye dusunuyorum

Calismiyorsan 5 yasina kadar kendin bak son 1 yil anaokuluna gitsin yeter.Gec sosyallessin.Elimde olsa ben oyle yapardım ben de krese gonderdim hastaliktan kurtulmuyor hergun zorla gidiyor,hergun calisan anne oldugum icin saydiriyorum kendime..Bu benim dusuncem tabiki suan elimde olsa isi birakir cocugumu evde bakardim.

Kızım 2.5 yaşında 2 saat oyun grubuna gitti.. dil gelişimi için ihtiyaçtan gönderdik.. daha ilk gün ilk dakikada saçına asildi bir çocuk.. kıyameti kopardı kızım.. bi süre gitti 2 ay kadar ama o ilk gün saçını çeken çocuğun itip kakmalari hic bitmedi maalesef.. Anne olarak neler hissettigimi tahmin edersiniz.. ve yapan da 2.5 yaşında.. muhatabiniz bile yok kizmaya.. eliniz kolunuz bağlı.. bi daha olmaz inşallah diyip duruyorsunuz.. olacağını bile bile.. Anaokulunda ilkokulda vs illa ki canını yakanlar olacak..

Sonra 1 yıl evdeydik kizimla.. 4 yaşına 2 ay kala 11.00-17.00 gitmeye başladı başka bir krese.. 1 yıldır gidiyor.. şu an çok seviyor mutlu gidiyor.. ama arada tekmelendi ısırıldı itildi.. annesi bisey yapsin istedi.. bi kere "okulda sen yoksun beni kim koruyacak" dedi.. icim parcalandi.. "sen kendini korumalisin" dedim ama zordu.. Çünkü "nasıl yapacağım anne vurmak istemiyorum" diyen bir çocuk vardı karşımda..

Bunlar her kreste oluyor.. çocuk pat diye isirdiginda durdurulması mümkün değil.. tekrar olmasın diye çaba gösterilmeli ama aile öğretmen birlikte cabalasa da bi kaç günde hallolmuyor bu davranışlar maalesef..

Kızım henüz kimseye vurmadi cok şükür ya da canını yakacak birsey yapmadi.. mizacinda yok vurmak.. ama vuran arkadaşını tabiri caizse diliyle dovuyormus.. çocuk bir daha yapamıyormus.. öğretmeninin ve kendisinin anlattıkları bu yönde.. hersey ogretilmiyor evde.. tepkilerini vermeyi kendi tarzlarina göre zamanla oturtuyorlar.. biz yol gösteriyoruz..

Herşeyi anlatan paylaşan çocuk olunca içiniz daha rahat oluyor.. iyi kötü herseyi anlatır kızım.. Bu teşvik edilmeli..

Korkularınız normal.. kreşlerin icinde minik kendine gore bi yasam alani var.. oraya uyum sağlar mi arti eksi neler yaşar çocuğunuz hesap edin derim.. sosyallesecek ama sadece iyi değil kötü sosyal ilişkileri de olacak.. Bugün şu bana şunu dedi diyip ağlayarak gelecek yarın arkadaşımı çok özledim diye gidecek..

Sakin olmak lazım.. güvenin ona.. güvenin ki o da kendine güvensin.. zaman tanıyın.. herseyden haberdar olup işin içinde olun ama dışarıda kalın :)

Kolay gelsin.

Bir anasinifi öğretmeni olarak 3 yaşındaki çocuğun krese gitmesini hiç tavsiye etmiyorum.evet sosyalleşmesi güzel ama sosyal ortama girdiğinde hastaliklar da beraberinde gelir sonra kesinlikle ihtiyac değil bu yaş çocuğu için okul ortamı.ve de senelerce okul öncesi eğitim görmenin faydadan çok zararı oluyor çocuğa.size tavsiyem en fazla 2 sene okul öncesi eğitim

yazinizda o kadar degisik duygular hissettim ki. Allah korusun sizin de evladnizi. tesekkur ederim paylasiminiza. haklisiniz hayati ogrenmek kolay degil ve bi yerden baslamak gerekiyor.

Eger calismiyorsaniz 3 yas cocugu icin kres okul vs cooookkkk erken bence. Okul oncesi ogretmeni olarak soyluyorum cocugun bu donemde yasitlarindan cok anne baba ilgisine ihtiyaci var. Beraber farkli aktiviteler yaparak da sosyallesebilir cocugunuz. Oyun gruplari, atolye calismalari gibi..
Ben isin icinde olmama ragmen 5 yasindan once cocugun okula baslamasi taraftari degilim. Cocuklarin hayati aileden uzak geciyor zaten cok uzucu..

Ya çalışan annelere sözüm yok da siz çalışmıyorsunuz göndermeyin kreşe felan 5 yaş en ideal yaştır bence. Zaten hayatımızın en guzel zamanlari okullarda geçiyor bari erken başlatmayın. Çabuk sıkılır okuldan diye düşünüyorum.

Bizim oyun grubumuz annelerle gidilen bir oyun grubu.Ancak anneler üst katta oturup kameradan çocukları izlerken ve annelerde sosyalleşirken, çocuklar da öğretmen ve arkadaşlarıyla sosyalleşip vakit geçiriyorlar.

Konu sahibi bu şekilde bir oyun grubu şu an size daha yakın gibi geldi bana.Hem siz de gözleminizi yaparsınız kreşe başlaması ikinizi içinde yumuşak bir geçiş olur.

Sizinki de gayet güzelmiş.
Benim bahsettiğim ise anneler çocuklarının yanında oluyor.Amaç çocuğun tek başına birşeyler yapmasıysa anne yanında olmamalı diye düşünüyorum.

yasitlariyla mutlu oldugunu goruyorum. daha kaliteli zaman gecirmesine engel olmak istemiyorum. istedigim sabahtan aksama kadr olan bir surec degil. sabah ogle saatleri arasinda zamanini daha etkin gecirmesini kaliteli gecrmesini istiyorum.

Etrafınızdaki en iyi kresi bulmaya calisin. Mumkunse internetten canli yayin yapan kresleri tercih edin. 9 adan baslayan kreslerde hemsire olmalı diye dusunuyorum bunada dikkat edebilirsiniz.
Oyun alanlarını yemek yedikleri öglen uyku saatini gecirdikleri yerleri bir görun. Hijyen kontrolu yapın. Dolaplar güvenli mi duvara sabitlenmis mi ne gibi egitici oyunlar oynuyorlar bir arastirin.
Cocugunuz eve geldiginde tüm vucudunu kontrol edin. Size herseyi anlatmasi icin onunla sohbet edin. Gununun nasil gectigini mutlu olup olmadigini ablalarin onunla hangi oyunlari oynadigini ona nasil davrandiklarini falan sorun. Dolaylı yoldan agzindan laf almaya calisin. Ters giden bir durum varsa zaten soyleyecegini dusunuyorum.

ah cnm o dedklerini kontrol etmeden zaten yazdirmam krese. ancak is isten gectiktn sonra benim istemedigim bi durumu cocugum yasadiktan sonra kontrolu olaydan sonra etmem, soylemesi beni rahatlatmaz ki... iş oralara hic gelmese keske. cok detayli arastrma yapacagim. bi kac gun yaninda kalir gozlemlerim zaten.

Canım arkadaslariniz falan cocuklarini gondermiyor mu? Onlarin gonderdigi yere gondersen.
Bence internetten canlı yayın yapmalarına özellikle dikkat et.

Canım arkadaslariniz falan cocuklarini gondermiyor mu? Onlarin gonderdigi yere gondersen.
Bence internetten canlı yayın yapmalarına özellikle dikkat et.
var canim ama benim oturdugum yerde referans alacagim kisi yok. ama tabi velilerle de konusacagim. dedigin gibi kamerali olmasi en iyisi.tesekkur ederim cevabin icin

rahatlatici mesajiniz icin tesekkur ederim :) insallah memnuniyetinizden bende de olur gonderdigimde
Insallah: )
Merak etmeyin.
Kendinizi kötü yönde doldurmayin ama rahat da davranmadan kontrolcu davranin.
Mutlaka kamera olsun kreste.
Ara sira izleyin durumunu.insallah memnun kalir once evladiniz sonra siz

Insallah: )
Merak etmeyin.
Kendinizi kötü yönde doldurmayin ama rahat da davranmadan kontrolcu davranin.
Mutlaka kamera olsun kreste.
Ara sira izleyin durumunu.insallah memnun kalir once evladiniz sonra siz
inşallah:) cok tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…