cnm haklısın,senin yerinde ben olsam bende alınırdım...
seni de çok seviyordur mutlaka ama o dengeyi ayarlayamamış...
erkek çocuk diye abinin üzerine düşüyo olabilir mi acaba?
bazı ailelerde vardır ya hani..
İyi akşamlar arkadaşlarr..
başlıktan anlayacağınız üzere annem tarafından yapılan bir ayrım var ortada yada yok ben böyle hissediyorum bilemiyorum.
Ki sizden fikir almak adına buradayım zaten. Ben 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim. Abimde 27 yaşında üniversite bitirimiş iş güç sahibi biri çok seviyorum onu,kendiside bunu çok iyi bilir zaten. Fakat annem hep oğlunu bir adım önde tutar.. en iyisini benim oğlum yaptı,yapacak şeklinde kalıplaşmış düşünceleri var ne yazıkki. Annemle aram iyidir abimle kıyaslamaya başladığı ana kadar.. En basit bir örnek vereyim abimin atkısı kaybolmuştu annem seferberlik ilan etti resmen bulabilmek için sanırsınızki milyon dolarlar kaybolmuş oğlunun alt tarafı bir atkı. onu o an oğlu istediği için bulmak ve ona vermek zorunda zaten kendini o derece şartlamış. bende sanki kaşınıyormuşum gibi anne ben iplik alayımda kendime atkı öreyim dedim malum tatile girdi okulum banada bir uğraş olur gibisinden cevap şu : ''git başımdan seninle mi uğraşıcam bunca şeyin arasında.''
söylediğime söyliyeceğime pişman oldum. bunlar en basit küüçümsenecek örneklerden arkadaşlar.. mesela yüksek sesle müzik dinliyorum makyaj yaparken,bakım falan yaparken kendime bana sormadan gelir kapatır. ama abime başı çatlasa dahi tek bir şey söylemez. belkide ben abartıyorum ama zoruma gidiyor.. yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım?
peki annenle konuştun mu hiç...
senin neler hissettiğini söyledin mi? veya onun davranışlarının farkında olup olmadığını sordun mu?
zor bir durum ..ama abinizi de mağdem seviyorsunuz.üzülmeyin...bu durumu takmamaya çalışın ...yani bir insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur.annenizi bu yaştan sonra değiştiremezsiniz bence...
illa ki söylemişsinizdir ,açılmışsınızdır annenize ...
siz çocuklarınıza aynı şeyi yapmazsınız..yapmayınızzz...
ben çocuklarımın iyiliğini isterim...hep yanlarında olmayı isterim..
ve çocuklarım arasında adaletli olduğumu düşünüyorum...
ben de 3 çocuklu bir evde büyüdüm..bizde de vardı kardeş ayrımı..hissedebiliyordum ki..kimse söylemesede...
bu yüzden ben çocuklarıma adaletli olacağıma söz verdim..öyle de yapmaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?