Cocuk bakiminda annenin rolu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlgilenmeyin verin kucağına diyecektim size ama uyku eğitimini okuduktan sonra vazgeçtim. Bende de var Bi öküz bunaldığımda kaçıyorum başka odaya gidiyorum işim var diyerek mecbur bakıyor. Ama siz yapmayın en iyisi evde o yokmuş gibi davranın. Annenizi çağırın falan.
Iki ogretmeniz dogu gorevindeyiz yapayalnizim. Kendimden baska kimsem yok

Oturup konusun ve bu konuyu cozun,

Onun da is harici zamaninda dinlenmeye ihtiyaci var, sizin zaten yazmissiniz durumunuzu.
Bir gun siz bir gun o baksin aksamlari cocuga. O bakarken de siz mumkun oldugunca kisisel keyfinize uygun aktiviteler yapin.

He yapmiyor mu, yapamiyorum ayagina kaciyor mu, o durumda siz de cocuga bakmak haricinde hic bir is yapmayin. Ne yemek ne temizlik, bulsun caresini.

Bunu simdi cozmezsseniz maalesef boyle devam eder. Hasta coxuguna bir saat bakamayan baba gordum ya, bende durmuyor annesini istiyor bidi bidi. Sok oldum ya, coxuk hasta ne yapacak yiyecek mi seni.

Oturup konusun ve bu konuyu cozun,

Onun da is harici zamaninda dinlenmeye ihtiyaci var, sizin zaten yazmissiniz durumunuzu.
Bir gun siz bir gun o baksin aksamlari cocuga. O bakarken de siz mumkun oldugunca kisisel keyfinize uygun aktiviteler yapin.

He yapmiyor mu, yapamiyorum ayagina kaciyor mu, o durumda siz de cocuga bakmak haricinde hic bir is yapmayin. Ne yemek ne temizlik, bulsun caresini.

Bunu simdi cozmezsseniz maalesef boyle devam eder. Hasta coxuguna bir saat bakamayan baba gordum ya, bende durmuyor annesini istiyor bidi bidi. Sok oldum ya, coxuk hasta ne yapacak yiyecek mi seni.
Aksamlari iki saat baksan dedim, ama nasil baktigima karismayacaksin dedi. Kabul edemedim. Ev isi falan degil sadece cocugumla ilgilenecegim

Eve bir yardımcı alsanız hem çocukla ilgilenir hem ev işlerine yardım eder. Belki sizin koca ayı paralar gidiyor diye kendine çeki düzen verir.
Ise baslayacagim icin bakici abla ayarlamistik yemek falan da yapacak bize. O yuzden tum enerjimi cocuguma vericem isten gelince. Bakicinin parasi benim babam tarafindan karsilaniyor.

Mudaheleci olmayın , fırsat verin öğrenir.

Uyku eğitimi vermek istiyorsa , basarabiliyorsa versin.

Anneler her şeye karışıyor, Bu yüzden babalar sorumluluk almıyor.

Sonra bir bakıyorsun kurulmuş Saat gibi anneler türüyor.

EKleme : Tabi her şeyden den şikayet eden tür oluyorlar.

Mudaheleci olmayın , fırsat verin öğrenir.

Uyku eğitimi vermek istiyorsa , basarabiliyorsa versin.

Anneler her şeye karışıyor, Bu yüzden babalar sorumluluk almıyor.

Sonra bir bakıyorsun kurulmuş Saat gibi anneler türüyor.
Inanin besikteki o halini gorseniz iciniz parcalanirdi..korku filmi gibiydi. O sorumluluk alacak diye bebegi ziyan edemem ki

Inanin besikteki o halini gorseniz iciniz parcalanirdi..korku filmi gibiydi. O sorumluluk alacak diye bebegi ziyan edemem ki

Bebek ziyan olmuyor, Kendi kendine uyumayı öğreniyor. Eğer bagirmiyorsa , kizmiyorsa gerisine karismamalisiniz.

Ya da şikayet etmemelisiniz. Sonuçta o da babası. Zarar vermez ki.

Annelik icguduleriyle hareket etmeyin, rahat olun madem paylaşmak istiyorsunuz.

Bebek ziyan olmuyor, Kendi kendine uyumayı öğreniyor. Eğer bagirmiyorsa , kizmiyorsa gerisine karismamalisiniz.

Ya da şikayet etmemelisiniz. Sonuçta o da babası. Zarar vermez ki.

Annelik icguduleriyle hareket etmeyin, rahat olun madem paylaşmak istiyorsunuz.
Durulmasi gereken kritik bir esik vardir ya hani hedefe odaklanildiginda o esik asiliyor bebegimin babasi tarafindan. Bu cocuk 87 gunluk gaz sancisi cekiyor gibi gerekceleri dusunemiyor, uyumasi gerekiyor bir sekilde uyuyacak, gerekirse aglamaktan bayilcak ama gene uyuyacak zihniyetinde bir babaya guvenemiyorum. O yuzden sikayetlenmeyi kestim. Gucumu toplamak icin elimden geleni yapiyorum

Arkadaslar tesekkur ederim emek verip yorum yaptiginiz icin. Ne kadar zorlarsan zorla olmayacak seyleri olduramiyorsun. Bal kabagindan at arabasi yapmaya verecegim cabayi cocuguma bakmaya harcarim. Bebegim zor bir bebek oldugu icin yorumlara donemeyebiliyorum. Konuyu okuyanlardan dua istiyorum tek basima kolik bir bebege yetebilmek icin.
Allah size güç ve sabırlar versin. Özellikle oturmaya başladıktan sonrası çok daha kolay. Geçecek bu zorluklar emin olun... İnşallah en kısa zamanda kolik ağlamaları da son bulur...

O kadar iyi anladiniz ki beni. Aksamlari banyo yapilcaksa birlikte yaptiriyoruz ve her aksam bir kerw alt degistirir. Eskiden 2 saat oyalardi artik yapmiyor uyku egitimi adi altinda besikte aglatarak bayiltacak biraksam. Nasil anlatsam onun kendine ait bir hayati var ama benim kendime ait bir hayatim yok. Cocugun sorumlulugu benim uzerime zimmetli, onunkiler yardim, iyilik, lutuf gibi
3 aylık çocuğa uyku eğitimi olmaz
Kafayı yemiş heralde
Çocuğa bakmasın yemeği temizliği yapsın
İlk aylarda babanın çocuğa yapabileceği çok bişey yok aslında. Kucağında tutabilir. Altını değiştirip kıyafet giydirebilir. Emiyorsa genelde emerek uyuyolar zaten. 6. Aydan itibaren daha iyi iletişimleri oluyor. Ama bunlar size yardımcı olmaması için bahane değil tabiki.

Madem sorumlulukdan kaciyor, sizde Yemek, ev temizligi sorumlulugundan kacin. Cunku tum vaktinizi cocugunuza ayirdiniz.
Belki boylece akli basina gelir

Onun disinda sabir edin. Az daha buyusun kolaylasacak. Kanguru veya sling kesinlikle tavsiye ederim kolik bebek icin.
Size de rahat Olur baya.

bizim memelkette cocuga bakmk annenin gorevi baba lutfederse yardim ediyor.. aslinda biz yuzde elli anneysek onlar da baba.. tabiki dogurmak bizden beslemek bizden duygusal bagi bizimle olmali. ama erkek bi bulasik makinasi doldurup bosaltarak yerine gore bir yemek yaparak makinaya camasir atarak da anneye yardimci olabilir. esinizden sadece bebekle ilgilenmesini degil ev islerinde isinizi kolayalstirmasini isteyin. bir de "baba" oldugunu hatirlatin ona oturun guzelce konusun. ben anneysem sen de babasin. yapmayi bildiysek bakmayi da bilicez deyin. gerekirse aileden yardim alin onun ailesi yada sizin. bir duvara toslasin anlar baba olmanin ne demek oldugunu.. bilgisayar oyunu nedir hayret bir sey ya..

Ben de bunu hayal etmistim nasip olmadi. Cocugumu 1 saat emanet ettigimde besikte ciglik cigliga bagirtildi napayim ben boyle bakiyorum cevabini aldim.
Bakmıyosun ki kabak gibi yattığı yerde büyüyo diceksin. Bakmak demek beşiğe atıp başında kendini başka şeylerle meşgul etmek demek değil.

ben ilk 6 ay bebegin anneyle daha cok olmasini önemsiyorum cunku süt kuzusu zaten sürekli emiyorlar ve anne bebek temas ettiğinde hem annede hem bebekte antikor üretiyor vücut fıtrat gereği anne bebek ilk 6 ay yapışık yaşamalı gibi bir şey ama merak etmeyin 6 aydan sonra babalar da daha çok devreye giriyor yediriyorlar oynatıyorlar sürekli emme durumu azaldiigndan gezdiriyorlar.. Benim esim yogun calistigindan ve ucretsiz izinde oldugumdan bebegimle genelde ben ilgilendim ama eşim sağolsun çamaşırdan bulasıya ev işlerine herseyime kostu ,işten çıkıp üniversiteye yüksek lisans a gidiyordu ona rağmen hafta sonları evi sılıp süpürdü yemek yaptı hafta içleri dışardan söyledik bazen pis oldu ev bu bizi delirtti yetişemedik felan ama herşey zamanla yoluna giriyor ilk aylar çok zor sabırlar diliyorum..

Son düzenleme:
Çocuğunla sen ilgilen evin tum işini ona pasla. Kazık kadar adamin karakter eğitimini sen mi vereceksin bu saatten sonra? Zaten kolik bir bebegin var yükün ağır. Isin ucundan tutmuyor mu? Keyfi bilir. Oyununun icinde kaybolsun kir toz icinde otursun. Yiyecek yemek giyecek kıyafet bulamasın. Sadece bebegin uyuduğu odayı temizle havalanır gerisini sal. Ona bu müstehak

es yardımı olmadan tek basına gercekten cok zor olur esım yardımcı olmasına ragmen zorlandım allah yardımcınız olsun bırken ıkı olmus evdekı bebek sayısı
bırı koca bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X