Çocuk böyle olur mu?

Belki herkesi kendim gibi zannediyorum. Kızım kurallı büyüyor ama bazen istem dışı kaçamak yaramazlıkları oluyor yerin dibine giriyorum :KK43:
Aynen oyle.iste ben ve benim gibilerin tepkisi de çocuğunun yaptıklarindan yerin dibine girmeyen ebeveynlere.yoksa tekrarliyorum cocuktur kirarda dökerde.ama bile bile insanlara zarar veriyorsa dur demesini bilmek lazim bece

Benim oğlan da ancak evlat olsa sevilen türden. Aşırı hareketli ve bir şeyleri kurcalamayi çok seviyor. Ben rahat bir anne değilim ve sırf bu yüzden kendimi soyutladim sosyal ortamlardan. Sonuc olarak delirdim. Ben de öğretmenim ve bu durumun eğitmeyi bilmekle zerre kadar alakası yok. Hareketli bir çocuğu hareketsiz yapmanın bir yolu yok. Sosyal ortamları sevmeyen ve bu yüzden daha da hircinlasan bir çocuğu duzeltebilecek sihirli bir değnek yok ne yazık ki.

He ben o tür ortamlarda bir bardak çay içmeden sürekli çocuğun peşinde kostugum için baslarim böyle sosyallige diyerek eve kapandim. İyi mi yaptım? Oğlumu görünce dehşete kapılan canlılar adına evet doğru bir karardı. Ancak güneş görünce "efendimissss tenimissss yaniyorrr" diyerek eve kaçacak hale gelmeseydim iyiydi. D vitamini eksikliğinin yanı sıra kendi türüne yabancılaşma sendromu yaşıyorum. Sırf "bi cicigi igitimimissin. İlmimis bi" demesinler diye.

Benim de en sinir oldugum seydir.duvar çizip dolap kirmak nedir ya.valla o zaman ben hic sabirli bi anne degilim.oyle bi model gorumce de bende var.bu insanlar ozgurlukle sorumsuzlugu karistiriyolar bence.
Kesinlikle..
Duvar çizip dolap kıran bi annenin çocuğu bana göre terbiyesizdir. Hiç tahammül edemem.
Bi de pohpohluyolar çok şaşırıyorum. ..

Ayy iyi ki alınıp da kalkmış. Ortam düzelmiştir. Çünkü yazdığınız şeyler çocuğun hareketli olmasıyla ilgili değil terbiyesizliğiyle ilgili. Bu durumda kuzeniniz terbiyeyi, çocuğun insanlara saygısını rafa kaldırmış.

Benim kızımda çok hareketli çözüm bulabildin mi konuyla alakalı değil ama . 2 yaşında evde nefesim kesiliyor. Evet çok çabalıyor gözümle görüyorum ama çocuk gözünün içine baka baka yapıyor. Meslektaşları çocuğunun çok zeki olduğunu düşünüyormul
Onlar boş laf. Üzmemek adına söylenen şeyler. Ha normalmiş gibi göstermek çok yanlış tabi

Ayy rahmetli buyukannem geldi aklıma
Anlattığınızin iki kat felaketi misafir çocuğunu gizlice cimciklemis ve oturduğu yerden kalkarsan seni gebertirim diye korkutmustu!

Benim oğlan da ancak evlat olsa sevilen türden. Aşırı hareketli ve bir şeyleri kurcalamayi çok seviyor. Ben rahat bir anne değilim ve sırf bu yüzden kendimi soyutladim sosyal ortamlardan. Sonuc olarak delirdim. Ben de öğretmenim ve bu durumun eğitmeyi bilmekle zerre kadar alakası yok. Hareketli bir çocuğu hareketsiz yapmanın bir yolu yok. Sosyal ortamları sevmeyen ve bu yüzden daha da hircinlasan bir çocuğu duzeltebilecek sihirli bir değnek yok ne yazık ki.

He ben o tür ortamlarda bir bardak çay içmeden sürekli çocuğun peşinde kostugum için baslarim böyle sosyallige diyerek eve kapandim. İyi mi yaptım? Oğlumu görünce dehşete kapılan canlılar adına evet doğru bir karardı. Ancak güneş görünce "efendimissss tenimissss yaniyorrr" diyerek eve kaçacak hale gelmeseydim iyiydi. D vitamini eksikliğinin yanı sıra kendi türüne yabancılaşma sendromu yaşıyorum. Sırf "bi cicigi igitimimissin. İlmimis bi" demesinler diye.
Alakasız olacak ama size bir şey sormak istiyorum . Siz başka bir platformda da yazıyor muydunuz? Kullanıcı adınıza çok benzer bir isim gördüm de başka platformda. Yazma stiliniz de benzeyince sormak istedim.

Bende halılar bembeyaz mobilyslar ahşap cam ve beyazdır
Birsürü kitap sağda solda kitaplıkta vardır kesici eşyalar el önündeki mutfak dolaplarında deterjanlar açık dolaplardadır
Ben bunları nasıl toplarım
Neyse bakacağız bir çaresine:)

Bence hiç çağırmayın veya bir kafede oturun o ev mahvolur ..

Benim oglan da cok fena sirf bu yuzden kimsenin evine gitmiyorum. Gittim zamanda asla oturmuyorum. Evde deterjanlar üst raflarda bi cok kirilacak esya toplanmis durumda. Bıçak vs kesici aletler hepsi ust dolaplarin içinde. Dün mesela yoğurt mayalayacam 1 kavanoz sütü kırdı kaşla göz arası. Şükür kendine zarar vermedi diyorum. Parka bi çıkıyoruz milelt kumla yada oyuncakla oynar bebimki freni patlak kamyon gibi uçuyor herkes otururken ben de arkasindan koşuyorum. Yani yaramaz cocuk annesi olmak cok zor.

Yaramaz cocuklari bende sevmem.kinamamaya calisuyorm ama su cenemi tutamiyormo_Ococuk yaramazlik yapinca anne kizacak.benim cevremdekilerin cogu aman cocuk aglamasin aman bana bulasmasin diye eline veriyorlar teli.cocuk ilgi ister takip ister.basi bos bbirakirsan tabi kirarda dokerde.cocuklar anne olmus elinde oynatiyorlar.off yine tutamadm:kızgın:

Bu mesajdan egitimli kişiler cocuklarina terbiye veremiyor ve hatta çalışan annelerin çocukları şımarık oluyor iması bulunuyor. Kadınların kadınlara yaptığı bu ignemeleri çok ayipliyorum. Dediğim gibi ben de çocuğumun peşinde dolanırım. Ama çocuğu yaramaz diye arkadaşlarımın da kamplarını kırmam. O çocuklar bir kaç yıla büyüyecek bence arkadaşlık baki kalacak. Cuzdanini duzgun yere koyarsin. Vitrinin camı cocugu kesmedi diye sükredersin.hali kirlendiyse yikatirsin. Çocuklardan nefret edercesine yorumlar yapmazsin

Hayir sonucta bende bir calisan anneyim. Ben kimseyi ignelemiyorum ancak günümüzce pedagoji cok yalnis anlasiliyor. Ugruna cocuklar cok yalnis egitiliyor. Saglikli baglanma ugruna iki, üc yil hatta daha fazla cocuk ile beraber yatiyor anne baba. Yada özgürlük, pasam, prensesim diyerek cocuklar simartiliyor. Cocuk sinir tanimiyor ve doyumsuz oluyor.

Esyalar evet önemli seylerdir. Insan yillarca calisiyor esya sahibi olmak icin. Ha bilmeyerek bir bardak kiralabilir, corba hali üzerine dökülebilir. Elbette bunlar sorun edilcek seyler degil. Elbette cocuklar biraz hareketli olacak, ancak bunun kurallari olmali. Bunun siniri olmali. Cocuklara pekala birseyler ögretebilir. Esya'nin degerini ögrenebilir.

Dedigim gibi, gerekirse oyuncagi elinden alirsin, gerekirse mekani terk edersin. Ve cocuk ögrenir. Evet cidden zorunlu cocuklar var. Cidden hiperaktif olan ve hatta özel hap kullanmasi gerek. Ancak bu cocuklar normalde binde bir olmali. Ki bunun cözümü var, psikolog ve psikyatr var.

Yani cocuktan elbette nefret etmiyorum, asla. Cocuk ne bilsin, ne anlasin. Burda sadece ebeveynler suclanabilir. Ki suclanmali. Cidden vitrin kirmak, para yirtmak normal yaramazliklar degil.

Hem yetiştirme hem karakter işi bu. Kızım küçükken yanımda örtü taşırdım yedikleri etrafa dökülmesin diye. Çok hareketli bir çocuk ama asla etrafa zarar vermez. Evdeki süs eşyalarını bile kaldırmadım hiç. Gözüm hep üstündedir. Kızım olmadan önce arkadaşların çocuklarından çok çektim. Hala da büyümelerine rağmen korkuyorum eve çağırmaya. Çocuk hareketli olabilir ama anne sürekli kontrol etmeli.

Benim oglan da cok fena sirf bu yuzden kimsenin evine gitmiyorum. Gittim zamanda asla oturmuyorum. Evde deterjanlar üst raflarda bi cok kirilacak esya toplanmis durumda. Bıçak vs kesici aletler hepsi ust dolaplarin içinde. Dün mesela yoğurt mayalayacam 1 kavanoz sütü kırdı kaşla göz arası. Şükür kendine zarar vermedi diyorum. Parka bi çıkıyoruz milelt kumla yada oyuncakla oynar bebimki freni patlak kamyon gibi uçuyor herkes otururken ben de arkasindan koşuyorum. Yani yaramaz cocuk annesi olmak cok zor.
Aynen bazi seylerin egitimle alakasi yok yapisinda varsa degismiyor.

gene oyle sorumsuz bir anne yuzunden cocuk bilgisayarimdaki dersi silmisti . gittim annesine soyledim hiiiic orali degildi. cocuk hiperaktiftir ona bir sey diyemem ama cocugunyn huyunu biliyorsan bir zahmet kalk bak cocuguna . misafirlikte tototsunu bir caktilarmi tamam dunya umurlarinda olmuyor bazi msafirlerin.

20 sene önce "ay bunun g...de kurt var, hiç durmuyooo yerinde"
Şimdi "benim çocuğumda hiperaktivite var"
Bilimsel konuşunca normalleştiriyorlar bir de. Gerçekten hiperaktif olan çocuk doktor kontrolünde ilaç kullanır zaten. Demiyorlar " biz şımarttık tepemize çıktı, şimdi söz geçiremiyoruz"

Çocuğun karakteri bu diye bir şey kesinlikle yok. İş tamamen yetiştirmekte bitiyor. Öğretmenlikte de şöyle kötü bir şey var. Birkaç aylık bebeğini evde bakıcıya bırakıp el alemin çocuğuyla okulda vakit geçiriyorsun, onları eğitmeye çalışıyorsun. Maddi sıkıntı yaşamayacak anneler bence 2 yıl ücretsiz izin hakkını kullanmalı en azından.. Devamında da çocuğun davranışları az buçuk oturana kadar çocuğunu aksatmayacak kadar ders alıp ona vakit ayırmalı..

butun cocuklar yaramazdır onemlı olan ebeveyn...

cocugunu uyarmıyorsa gelen tepkıye de kırılmayacak kusura bakmasın artık...

gelıcekse ortadakı kırılacak herseyı kaldırın bence

Back
X