• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk büyütmek çok zormuş, bıktım......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
haaa ben emek vermiyorum yani sizlerb büyük annesiniz alkış kıyamet size ne salak insanlar var ya son sözüm bu

walla psk cocuk sorumlulugunu kaldiramiyorsa kaldirana kadar yapilmasin
yargilamak degil
benim düsüncem bu
benimde kizim 4 aylik
bu hanim gibi cumleler kurmadim
benimde zor zamanlarim cok
cözüm ariyorum
bu olay böyledir
oyle biktimmmmmmmmmmm lafi
bana cok ters geldi
ayrica yorum özgürlügü var
sizde beni yargiliyorsunuz

SANA KATILIYORUM CANIM BENCE DE ÇOK ACIMASIZ KONUŞMUŞ BEN 3.5 AYLIK HAMİLEYİM
KÜÇÜK KARDEŞİMEDE BEN BAKMIŞTIM AZ ÇOK BEBEqin zorluklarını biliyorum dediqin gibi ruhen ve kalben
bebek sahibi olmaya hazır olmayanlar acele etmesin sizden çok minik yavruya yazık olur ALLAH herkeze
baka bileceqi kadar evlat versin..

haaa ben emek vermiyorum yani sizlerb büyük annesiniz alkış kıyamet size ne salak insanlar var ya son sözüm bu

Bu cümlenizden dolayı konuyu yorumlara kapatıyorum.Siz yardım almak istemiyorsunuz çünki.
Konunuzu açtırmak isterseniz yönetimle irtibata geçebilirsiniz.

arkadaşlar benim derdim kızım ya çocuk büyütmak çok zormuş gerçekten kızım 8.5 aylık ve sürekli dişi çıkıyor eee haliyle çok huzursuz çok iştahsız çok mutsuz tabi onunla beraber bende dün inanır mısınız hiç uyumadım desem yeri var otuz kere kalktım durdum hele gurbetteysen 2 saat bırakıp kafanı dinleyemiyorsan bi de sürekli kucakta olmak istiyor ya da ayakta okadar bezdim ki bu çocuğun sıkıntılarından. acaba sadece benimki böyle eğer öyleyse insanlar 2.çocuğu yapmaya nasıl cesaret ediyo anlamadım ben ya
bi daha yapmayı düşünmüyorum zaten ben ya
İlk oğlum üç yaş üç aylıkken ikinciye hamile kaldım. Çünkü üç yaş harika bı yaş. Bez bitmiş uykusu düzene girmiş kendi kendine uyur. Konusmaya başlar. En yakın arkadaşın olmuştur artk. Her yere sorunsuz gidersiniz artık. O zaman bebeklikte yasadigin sıkıntılar unutulur ki yenisi gelir🤣🤣 noldu sil baştan basladim ben. Tam herşey kolaylasmisken🤣🤣 zor bebek sandığım ilk oğlum meğer ne kadar kolay bebekmis. Bunu ikinci doğunca anladm. Oraya girmeyim şimdi🤣🤪 canları sağolsun . Sağlıkla Güzel bı evlat olarak büyütmeyi nasip etsin.. gecio bu günler. İkinci bebek çok zor büyüdü bizim. Ama gecicek biliyorum. Geride güzel anılar biriktirmeye çalışıyorum sadece .

canım kimi çocuk zordur.kimi kolay.nasıl büyüdüğünü anlayamassın.
ama seninkide zor sanırım.ben de nerdeyse kendim büyüttüm şimdiye kadar.1 yaşını geçti
halada gece sık kalkar.yemeğini zor yer.eşinden yardım alabilirsen rahatlarsın
genelde akşamları pilim bittiğinde eşim yedirir yemeğini.oynar,ilgilenir.bende iki soluk alırım
açıkçası bizimki ilk doğduğundada aynıydı.ne anakucağında,ne yerde dururdu,
kimi anne çok şanslı oluyor.o yüzden ben büyüdükçe rahatlıyorum.oturmaya başladı rahatladım
emekledi biraz daha rahatladım,şimdi yürüyor daha da rahatladım
şimdide konuşmaya başlayınca derdini anlatacak.ve anlamsız mızırdanmalarıda bitecek diye bekliyorum
Allah yardımcın olsun
Korkutmus olmayim. İki yasidna konuşmaya başladı. Henüz iki buçuk değil. Her şeyi konuşuyor. Maşallah. Büyük oğlum geç konuşmuştu. Konuşmasina rağmen anlamsız mizirdanmalar hiç bitmedi🤣🤣 gece uyanır sinirli sinirli konuşur. Yada uykuda sayiklar. Ama doğduğundan beri yorucu bı bebek. Bı o kadar da tatlı. Çok bilmiş. Abisini bazen çok bezdirsede . İkinci beraber oyun oynarken izlemek en büyük zevkim.

Zaman zaman bunalmaniz normal ama biz o donemdeyken yavrumun çok daha büyük sağlık problemleri vardı. O yüzden dış huzursuzlugunu hiç dert olarak göremedim. Sağlıklı bir yavrunuz olduğuna şükredin. Bunlar hep gelip geçici. Eşinizi biraz yükünüzü alması konusunda teşvik edin. Az da olsa kendinize ait zamanınız kalırsa bu kadar zor gelmez diye dusunuyorum .

Zaman zaman bunalmaniz normal ama biz o donemdeyken yavrumun çok daha büyük sağlık problemleri vardı. O yüzden dış huzursuzlugunu hiç dert olarak göremedim. Sağlıklı bir yavrunuz olduğuna şükredin. Bunlar hep gelip geçici. Eşinizi biraz yükünüzü alması konusunda teşvik edin. Az da olsa kendinize ait zamanınız kalırsa bu kadar zor gelmez diye dusunuyorum .
Cocuk 10 yasina gelmis.Konunun tarihine bakin

her anne uykusuz geceler çekiyor. zor tabi zor olmaz mı. bebekliği ayrı zor. büyüklüğü ayrı zor. 8.5aylık çocuk annesi olarak uykusuz kalmanız normal.

ne kadınlar var günde 1 saat uykuya razı sırf evlat sahibi olabilmek için.

çalışan annelerin çoğunu tenzil ederim ama bir azınlık grup da var ki resmen evde çocuğa bakmak zor geldiği için bakıcı tutup erkenden iş başı yapıyorlar. işten izin alma imkanı var, maddi durumu da var ama 2aylık bebeğini kaynanaya bırakıp giden kadın da var. zor diyor. zor tabi... ne bekliyorsun ki...

çocuk bu ya, ağlar zırlar, yarın yürümeye başlar evi döker, konuşmaya başlar susmaz, biraz büyüyünce saygısızlık da eder, her lafına laf da yetiştirir.... çocuk bu yani. onu hamur gibi sabırla yoğurmak, güzellikleri, saygıyı, sevgiyi.... öğretmek bizim görevimiz.

herkes anne olmak zorunda değil. bu kadar zorlanıyorsan 2. çocuk yapma. Allah bu yavruna uzun ömür versin. bakabileceğin kadar çocuk derken sadece maddi olarak değil psikolojik olarak da bakabileceğin kadar çocuk yapacaksın.
Maddi durumu iyi olup bakıcısı olan çalışan anneler çocuktan mı kaçıyor yani?? Yuuuh..
Çalışmak sadece para mı demek? Bu vizyonsuzluk gerçekten zor. Anlatsamda nafile..
Maddi durumum iyi,bakıcımda oldu,yardımcımda. Bunlar kazandığım paranın hayatımı kolaylaştırma şekilleri. Para sadece kredi yada fatura ödemek için kazanılmaz.

Her çocuk birbirinden farklı. Oğlum o kadar rahat bebekti ki diş çıkardığını bile anlamadım. O 4 yaşına gelince ikinciyi yaptım kendime güvenip 🤣ama bambaşka bir sey çıktı kızım. Yani sizi yargilayanlara kulak asmayın. Bebe doğmadan önce hiç-bir şey belli olmuyor. Hele de yanında destek olacak biri yoksa ömrünü yiyor. Bıkıyorsun, kafama tüküreyim niye yaptım diyorsun ama günün sonunda bir gülümsemesi yetiyor ☺️ hele anne deyince dünya duruyor ☺️

Benim oğlumda öyleydi hatta sizinkinden de zor bir bebekti ben ilk defa deliksiz uykuyu 28 aylıkken yaşadım oda hayal mi rüya mı anlayamadım her çocuk böyle değil kuzenim çocuklarını uykudan uyandırıyordu benimki 45 dakikada bir uyaniyordu perperisandim aynen sizin gibi yardım edecek kimsem yoktu bakkala bile gidemiyorum.suan 3.5 yaşında çok rahatladım büyüdükçe rahatliyorsunuz sabredin sevgiyle büyütün çocuğunuzu arkadasimin ilk cocugu bizimkiler gibiyken 2.si tam tersi çok uysal oldu hepsi aynı olacak diye birsey yok size tavsiyem hava güzel olunca mutlaka hava aldırın disari çıkartın geçecek bu günler merak etmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X