çocuk büyütüken eşinizle aranızdaki sorunlar

WAYMIS

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
330
53
37
merhaba arkadaşlar;
hayat devam ettiği sürece insanlar her zaman dört dörtlük bir ilişki yaşayamazlar diye inanlardanım. helede ahir zaman da yaşıyorsak. birden fazla darbeye göğüs germeye çalışırken bazen eşimizle aramızın açıldığının farkına bile varmayız. benim sorum şu: ister istemez yaşanan sorunlarda eşinizle tartışma konumuna girdiğiniz zaman çocuklarınızı ne yapıyorsunuz? yani hele de daha bir çok şeyi bizler gibi idrak edemeyen yaşta ise evladınız? yanında tartışmak kadar acı bir şey yok biliyorum. ama ne yapmalı? sık sık tartışmayız biz ama hafif sesimiz yükselsin baba anneme bağırma diyor hemen ... annecim babam sana neden bağırdı diyor. amann allahımmmmmm yıkılıyorum o an.

arkadaşım eşinle konuşup duyarlı bir anne baba olacaksınız çocuğunuz önünde tartışmamaya özen göstereceksiniz bunu eskiden 5 yaparken bire indireceksiniz yada hiç yapmayacaksınız
çocuk uyuduktan sonra yada o evde yokken konuşacaksınız sorunlarınızı

benim oğlumda öyle hemen endişelere kapılıyordu bunu fark ettik ve hemen kendimize çeki düzen verdik

arkadaşım eşinle konuşup duyarlı bir anne baba olacaksınız çocuğunuz önünde tartışmamaya özen göstereceksiniz bunu eskiden 5 yaparken bire indireceksiniz yada hiç yapmayacaksınız
çocuk uyuduktan sonra yada o evde yokken konuşacaksınız sorunlarınızı

benim oğlumda öyle hemen endişelere kapılıyordu bunu fark ettik ve hemen kendimize çeki düzen verdik
canım zaten biz sorunlu bir çift değiliz çok şükür. duyarlı olduğumuzu da ifade etmeye çalıştım aslında sorumun içeriğinde ama :) anlatamadım sanırım sorumun tam içeriğini. demek istediğim bir anda öyle tartışma başlamış oluyor ve daha 1-2 yaşındaki çocuğunuz yanınızda oluyor. tartışma hararetlense de hararetlenmese de çocuk onu dünyasında büyütüyor. e bu durumda ona açıklama yapıp ortamı yumuşatabilirsin tabi ki ama kendein sakin değilsen çocuğuna da sakin davranamıyorsun maalesef:KK43:((

Cocuk buyuturke esimle en buyuk sorunum cok mudaheleci kaynana gibi surekli dikkat et sirtini tut suyuni verdin mi aman dusmesin...yaa ben onun annesiyim aksama kadar sen yokken ben bakmiyomuyum diyorum oda dayanamiyorum korkuyorum diyor cok korumaci cok pimpirikli ama sadece bana karsi deil kendi annesine kardesine karsi bile cocugu kucagina biri alinca ici gidiyor dikkat edin diyor kizim zaten cok kucuk deil 9 aylik bazen bu tavri sinir bozucu oluyor

Cocuk buyuturke esimle en buyuk sorunum cok mudaheleci kaynana gibi surekli dikkat et sirtini tut suyuni verdin mi aman dusmesin...yaa ben onun annesiyim aksama kadar sen yokken ben bakmiyomuyum diyorum oda dayanamiyorum korkuyorum diyor cok korumaci cok pimpirikli ama sadece bana karsi deil kendi annesine kardesine karsi bile cocugu kucagina biri alinca ici gidiyor dikkat edin diyor kizim zaten cok kucuk deil 9 aylik bazen bu tavri sinir bozucu oluyor
çok şükür cnm biz hep bir ağızız. yani çok nadirdir birimizin dediğinden başka bir şey desin diğerimiz. :) o konu benim en sıkıntılı olduğum konu olduğu için en baştan koydum tavrımı. herkes ben ne dersem o şekilde davranıyor oğluşuma:)

çocuğun yanında hiç tartışmamak da normal bir durum değil. Ara sıra tartışmaları görmesinde sakınca yok. Özellikle insanların medeni bir şekilde nasıl konuşarak anlaşmazlıkları çözdüklerine şahit olması gerekir.Anne ve baba bu noktada rol model olacaktır. Bağırıp çağırma noktasına gelmeden güzel güzel tartışın çocuğunuz yanında. ve sorunu çözdüğünüzü ve anlaştığınızı ona gösterin. Bir süre sonra o da sorunlarını sizinle konuşarak çözmeye başlayacaktır. Hiç tartışmayarak toz pembe bir dünya yaratmak çocuğunuza yarardan çok zarar verir. Evet onu kötülüklerden koruyun ama bunu yaparken gerçekçi olmaktan da vazgeçmeyin.

çocuğun yanında hiç tartışmamak da normal bir durum değil. Ara sıra tartışmaları görmesinde sakınca yok. Özellikle insanların medeni bir şekilde nasıl konuşarak anlaşmazlıkları çözdüklerine şahit olması gerekir.Anne ve baba bu noktada rol model olacaktır. Bağırıp çağırma noktasına gelmeden güzel güzel tartışın çocuğunuz yanında. ve sorunu çözdüğünüzü ve anlaştığınızı ona gösterin. Bir süre sonra o da sorunlarını sizinle konuşarak çözmeye başlayacaktır. Hiç tartışmayarak toz pembe bir dünya yaratmak çocuğunuza yarardan çok zarar verir. Evet onu kötülüklerden koruyun ama bunu yaparken gerçekçi olmaktan da vazgeçmeyin.
HAKLISIN. UTOPİK BİR DÜNYA OLUŞTURMAMAK LAZIM ÇOCUKLARIN GÖZÜNDE. BU BAKIŞ AÇISINI DA SUNDUĞUN İÇN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM

X