cocuk büyütürken neden herkes karisiyor

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.003
2.995
333
Selamlar arkadaslar.
oglum 11aylik dogdugundan beri uyku konusunda bi düzen tuturamadik. Taki su son 1-2 aydir. Oglumu günde 2kez yatiriyorum biri Saat öglen 11gibi yarim Saat uyuyup kalkiyor biride 3bucuk 4gibi yatiyor ama bu uykudan kalkmak istemiyor ben 5de kendim kaldiriyorum 8e kadar oturuyoruz sonra gece uykusuna yatiriyorum. Konuma gelince 2gün önce saat 5de kaldirirken annem bizdeydi amann Allahim kiyametleri kopardi. Cocuk uyartilirmiymis korkarmis zayiflarmis böle. Kendi zevkim icin cocugu uyartiyormusum neler neler....
bana emir verdi bu cocuk 3den sonra uyutulmiyacakmis ee dün denedim inanin 6ya kadar zor dayandi cocuk yorgun düstü 6da uyudu. Bide size sorayim simdi sizce bnm yaptigim mi okey yoksa annemin dedigi mi. Ve anneme bu bnm cocugum karisma diyemiyorum baska dille nasil anlatabilirim¿

Bence sizinki normal ama 5 değilde daha erken yatıp 4 te kalksa keşke :)

Hekesler çok biliyor da ondan

hele hele teyzeler

Kızım o yaşlardayken 7-8 gibi kalkıyordu,10-11 gibi yatıyordu bir de 2-3 gibi. Yalnız bence de siz kaldırmayın,kendi kalksın. Sadece öğle uykusuna daha erken yatsa daha iyi olur.Bence onun ayarlamasını siz yapabilirsiniz,zamanla düzene giriyor zaten.

Günler kısa,geceler uzun malum..evet cocugu uykudan uyandırmak ona gercekden ezıyet,uyutmayın daha ıyı..
Eger öğlen yarım saat uyuyup uyanıyorsa öğle uykusunu daha gec bır saate alın.
Aksam ezanı okundugu gıbı uyusa ıkındı vakdı ıkı saat uyumasından yarım saat aksam vakdı uyusa kendısıne daha cok faydası olur.
Ve gece daha erken uyumak ister.
İkindi uykusu faydasız bır uyku,arastırabılırsınız bu konuyu.

aa onlar karışmasa bir yanları eksik kalır mutlaka her anne olan bir fikir vermek zorunda yoksa çatlar ölürler.

11 aylık bir bebek zaten gündüz iki kez uyur.normali bu.

benim annem de tam tersi kızım azıcık huysuzlansın ayy uykusu geldi yatır
ki uykuya çok çok düşkün değil oyun oynamayı daha çok seviyor
iyice yorulacak ki uykusu gelsin
anne diyorum yok anlıyorum uyumaz şimdi o annem de yok yok sen bilmiyorsun!!! uykusu geldi onun der
ben de götürürüm yatırmaya fazla inatlaşmış olmamak için sonuç kızım asla uyunmaz yatakta tepinir resmen uçar kaçar uyumamak için
niyeyse annelerimiz bizim anne olduğumuzu kabullenemiorlar galiba, ya da o sorumluluğu alabileceğimize mi inanmıyorlar, tecrübesizliğimizden dolayı mu korkuyorlar bilemem

Yanliz dglim demekki anlamiyorum. Benim oglumda cok hareketli Insallah uykusu düzene girer.

uyku saatlerı banada duzensız geldı...5 te kalkıp 8de tekrar akşam uykusuna yatması uygun degıl....4 te kalkmalı.4 te kalkmak ıcın 2 yada 2.30 da yatmalı....
her çocuk bır degıl tabıkı...ama bır düzen sart....çocuğun uyandırılmasını bende doğru bulmuyorum....ama en fazla 2 saat uyursa zaten kendı kalkar dıye dusunuyorum

Bnm oglan gündüzleri hic 2saat uyumaz iste en fazla 1saat buda zorluyor beni brz.

Bu karışmaların ve eleştirilerin önünü alamayacaksın maalesef, toplumun mahalle baskısı gibi kültürlerinden biri bu da...

Annen veya komşun, veya kayınvaliden bir şey dediğinde "çocuğumu kendi yöntemimle büyütüyorum, gerekli desteği de uzmanlardan aldım" diyebilmek lazım.
Tabii hakkaten bazı hatalar varsa da yardım alınabilir büyüklerden... Ama soru -cevap şekilinde olmalı bunlar, sıkıntı o :)

Yanliz dglim demekki anlamiyorum. Benim oglumda cok hareketli Insallah uykusu düzene girer.

her anne aynı şeyleri yaşıyor sanırım kendi annesinden
hastalanır niye hasta ettiniz der, parmağını emiyor diye acıkmış niye yedirmiyorsun diye çıkışır, uyumza niye uyutmuyorsun der sanki ben bile isteye eziyet ediyorum kızıma
kızımda işitme kaybı çıktı onda bile eee hamilelikte kendine iyi bakmadın, doğru düzgün bi doktora gitmedin diye bir sürü laf söylediler hiç unutamıyorum

girer canım ya zamanla hepsi oturuyor, yemesi içmesi uykusu, en azından öyle ümit ediyorum :)
ben uykudan yana çok dertli değilim gün içinde yoruyor insanı sürekli peşinde koşturmak ama en azından gece düzgün uyusun o bile kar bana
benim de derdim yemesi çok iştahsız, çikolataya aşırı düşkün ne yapacağım da düzene sokacağım bilmiyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…