- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.251
- 548
Ben okumuyorsunuz demedim ki sordum nasıl bir anne babasınız diye kinaye yoktu yani düz soru. Anneliğinizi de yargılamadım zaten ama 13 yaşındaki çocuğun sözü geçmemeli evde bu durumun yanlışlığının farkındasınız sanırım? Evde otorite boşluğu var ve çocuğunuz istediği gibi at koşturuyor daha 13 yaşındaki çocuğun elinden telefonu bile alamıyosunuz. Bir günün sorunu değil içinde olduğunuz durum bana kızacağınıza kendi öz eleştirinizi yapın isterseniz.Kitap okumadığımı nerden biliyorsunuz , bilmeden yargılayamazsınız , hele hele anneliğimi yargılama hakkınız olmadığını düşünüyorum .
Defalarca söyledim , gel beraber çalışalım ben de seninle öğrenirim diye .
Var evet ama çocuk mesajlara bakmıyor bile .Bizim burda öğretmenler öğrenciler ile whatsapp ile konferans görüşmesi ile normal ders işliyor sizde yokmu?
Evet olmayı istediği meslek var şu 1 yıldır fikrini değiştirmedi , ama okumazsa mesleğini de eline alamaz .
Yanındayım hep , gel ikimiz çalışalım diyorum .
Evet otorite kuramadım kabul ediyorum .Ben okumuyorsunuz demedim ki sordum nasıl bir anne babasınız diye kinaye yoktu yani düz soru. Anneliğinizi de yargılamadım zaten ama 13 yaşındaki çocuğun sözü geçmemeli evde bu durumun yanlışlığının farkındasınız sanırım? Evde otorite boşluğu var ve çocuğunuz istediği gibi at koşturuyor daha 13 yaşındaki çocuğun elinden telefonu bile alamıyosunuz. Bir günün sorunu değil içinde olduğunuz durum bana kızacağınıza kendi öz eleştirinizi yapın isterseniz.
Aşçı olmak istiyor Zeynos , ama çocukta ders çalışma azmi isteği sıfır .İlgi alanı ne mesela atıyorum bilgisayara mı ilgili müziğe mi ilgili onu hedef göstererek bu okulu yçkazanorsan sevdiğin işi yapmak için fırsat doğacak diye yönlendirmede bulunabilirsiniz.
Telefonu tamamen elinden almak yerine saat ve belirli bir hedefi yaptıktan sonra almasını sağlayabilirsiniz. Bunun kontrolünü zorla siz değil konuşarak yapmayı deneyin. Kendi koysun telefonu masaya işi bitince alsın.
Biliyorum hiç kolay değil bağrış çağrı çoğu zaman 13-20 yaş çocuklar.
Zaten sistem harika olsaydı bir meslek lisesinden mezun olup da çok başarılı bir aşçı olabilirdi fakat maalesef milyonlarca çocuk ve genç de aynı kaderi paylaşıyor. Mesleğinde ve geleceğinde saygı görebilmesi için çalışması gerektiğini öğrenmeli. Otorite ve disiplin çok çok önemli ve biraz geç de olsa ipleri elinize almanız sadece olumlu sonuç verebilir.Ben doktor mühendis ol demiyorum , kendi hayatı ve kendi kararı , okusun hayali neyse onu olsun diyorum .
Aşçı olmak istiyor .
Evet hayali var aşçılık hem de tur gemilerinde aşçı olmak istiyor ama onun için en az 2 dil bilmesi gerek ,konuşuyorum anlatıyorum , babam hâlleder anneeeee diyor . gel de sinir olma . Evet başarılı olmasını istiyorum , ayakları üzerinde durabilsin . ama önünde girmesi gereken bi dünya sınav var .Ne güzel hayali olmasına sevindim. Tabi ki bir anne olarak çocuğunuz başarılı olsun istiyorsunuz, umarım olacak. Ancak buradaki bazı kırarsa kırsın ölürse ölsün tarzında yorumlara asla katılmıyorum, önünüzde lise var, baskı ters teper. Delikanlı olunca eve gelmek istemez, size bir şey anlatmaz.
Verme vermeeeee :)Benim oğlum küçük oda telefona dadandı vermıyorum alıyorum arada veriyorum ama çocuklarda bunaldı anlamak şazım onlarıda
Nergiz konuşuyorum , güzel güzel soruyorum , ama bazen bi bakıyorum dinlemiyor bile , umrunda değil .Ablam valla ben okul çocuğu olmadım hiç bi zaman. Evet ordaydım ama hayır orda değildim. Bazı çocuklar türkiyedeki eğitim sistemine gerçekten uygun olmuyorlar. Ben sınırlandırılmaktan hoşlanmazdım. Şu saatte kalk, şu saatte okulda ol, hergün aynı şeyleri yaşa. Birsürü dersi zorla okutuyorlar. Oysa ben başarısız olduğum ya da şöyle söyleyeyim, ilgi alanımda olmayan dersleri asla ama asla dinlemek istemezdim. Çalışmak da istemezdim. Boş boş şeylerle doldurmaya çalıştılar yıllarca zihnimizi. Günlük hayatta bi halta yaramıyor üstelik. Acayip sinir bozucuydu benim için. Saatlerim çöp oluyordu. Okulda çok başarılıydım tüm bunlara rağmen ama bu eğitim sistemi beni okuldan soğuttu ve okulu bırakmama sebep olmuştu. Okuldan sonra kendimi daha çok geliştirdim o ayrı. Belki sizin oğlan da benim gibi zorlamaları sınırlandırmaları dayatmaları sevmiyordur. Bi konuşsanız ciddi ciddi. Siz bişeyler anlatmayı bırakın. Onu dinleyin ona sorular sorun anlamaya çalışın.
Evet hayali var aşçılık hem de tur gemilerinde aşçı olmak istiyor ama onun için en az 2 dil bilmesi gerek ,konuşuyorum anlatıyorum , babam hâlleder anneeeee diyor . gel de sinir olma . Evet başarılı olmasını istiyorum , ayakları üzerinde durabilsin . ama önünde girmesi gereken bi dünya sınav var .
Aşçı olmak istiyorsa işi daha kolay, öyle çok ders çalışmasına gerek yok. Tabi ki çalışmasın demiyorum ancak bir meslek lisesine gidip ondan sonra bir şekilde aşçı olabilir. Bir de İngilizce öğrenir tamam işte. Aşçılık akademik başarıdan çok mesleki bir alan. Herkes doktor avukat olmak zorunda değil. Bunun bilincinde değiliz ne yazık ki.Aşçı olmak istiyor Zeynos , ama çocukta ders çalışma azmi isteği sıfır .
Kitap okusanız yazılan cümleyi anlardınız, kimse sizi suçlamamış soru sormuş sadece. Bu kadar agresyon yaptığınıza göre bu konuda Kendinizi suçlu hissediyorsunuz demekki.Kitap okumadığımı nerden biliyorsunuz , bilmeden yargılayamazsınız , hele hele anneliğimi yargılama hakkınız olmadığını düşünüyorum .
Defalarca söyledim , gel beraber çalışalım ben de seninle öğrenirim diye .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?