• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk deyip geçer misiniz,tepkinizi gösterir misiniz?

sweetsin

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2013
275
2
16
35
Ankara
kızlar, benim 2 tane evladım var.. biri 4 diğeri 2 yaşında..
bir de eltimin kızı var.. o da 3 yaşını bitirdi..
aynı binada oturuyoruz... çok hareketli, istediği olmadığında yeri göğü yıkan, sürekli bize gelmek için fırsat kollayan bi çocuk..
ve geldiğinde, çocuklarıma zarar veren, kaşla göz arasında yüzünü çizen, durdan susdan anlamayan, bi süre geçince eve göndermek istediğimde gitmicem diye yeri göğü yıkan bi çocuk..
bu bir değil iki değil... çocuktur evet, ona pek fazla bişey de denmez de...
siz olsanız böyle çocuğunuza zarar verdiğinde annesine tepkinizi gösterir misiniz, gösterirseniz ne söylersiniz, tavrınız ne olur? yoksa hiç söylemez ya da amaan çocuk onlar olur diye, ona da normal olarak yansıtır mısınız?

evet o daha çocuk ama kişilik oluşumu açısından nasıl eğitilirse öyle gidecek bir çocuk. o yüzden gerekli yerlerde gerekli ölçüde tepki verilmeli çocuklara..

Eltinize de uygun bir dille izah etmelisiniz kaldı ki sizin çocuklarınızın da yaş aralığı az ve hepsini idare edebilmek zordur.:31:

Ay çok zor bir durum insan çocuğuna bir zarar gelince çok üzülür tabi benimde kızım war bir başkasının çocuğuna bu şekilde dawransa kızarım tabiiki engellemeye çalışırım bence annesiyle konuşun aynı şekilde sizin çocuklarınız o çocuğa dawransa ne yaparsanız ona göre haraket edin ya da çok sık ewe almayın :)

benimde 2,5 yaşında kızım var ben olsam rahatsız olurdum.hani bu çocuk kırk yılda bir görüştüğün birisi olsa o zamn idare et derdim ama aynı yerde oturuyormuşsunuz,bu yüzden bence annesine güzel bir dille anlat durumu.sonuçta evlat senin evladın,sen onların gözünün içine bakarken neden bir başkası çocuğunun canınını acıtsın.ben şahsen kızıma böyle bişey yapılsa tepkimi gösteririm.

valla dürüst olayim ben bu durumda rahatsiz olurum
ve elti ile konusurum rahatsizligimi dile getiririm
istedigi kadar küssün darilsin
cocuklarima zarar veriyorsa uzak tutarim
annesi egitsin cocugunu sizin yapacaginiz birsey yok
tek yapabileceginiz zaten uzak tutmak
ve görüsmek zorunda oldugunuz zamanlarda hep kollamak
ve asla annesiz olarak evime almam sizin yerinizde olsam
endisenizi anlayabiliyorum
ben olsam bu sekilde davranairim anlattigim gibi

görümcemin oğlu benim oğlumu oyuncağını vs aldıgında döverdi bende şakayla karışık söylerdim hatta çocuğa kızardım tabiki anneside kızardı
şimdi tam tersi durum oluyo benim oğlan büyüdü aynını ona yapıyor aralarında 1 yaş var ve asla vurmasına izin vermiyorum oğlumun kaçırdıgım zamanlarda da kızıyorum ona çocuktur tabikide aralarında böyle şeyler olur ama önleminizi alacaksınız yüz vermeyeceksiniz

o çocuk çok şımartılmış azıcık bükülmesi lazım sizin çocuklarınız onu dövse eminim anası kıyameti koparırdı

ben olsam çocuğa değil ama anneye tepkimi gösterirdim.çocuk neyi görürse neyi öğrenirse onu yapar nasıl eğitilirse öyle davranır.o yüzden alienin tavrı çok önemli.

üstelik senin çocuklarda onu gördükçe model alıp bi süre sonra öyle davranmaya başlayabilirler.bence annesi ile konuş.

Evet o 3 yaşında evet o çocuk ama sizinkilerde çocuk.
Kim olursa olsun, benim çocuklarıma zarar veriyosa önlemini alırım.
O sürekli size geliyo, ağlıyo vs. Peki annesi nerde?

Annesinin nasıl bi tepki vereceğini bilmediğim için konuşun diyemem ama o çocuk geldiğinde çocuklarınıza zarar vermesine izin vermeyin.
Yani şimdi onlarla ilgilenin diyeceğim ama sizinde çocuklarınız, işiniz gücünüz var.

Bazı annelerin rahatına geliyo böyle olması.
Halamın eltiside öyle maalesef.
Eltisinin tek çocugu var 5 yaşında ama yaramaz diye sürekli birilerine gönderiyo.
Halamın 3 çocugu var ve hepsi küçük daha.
Tamam kuzenleri, tamam halamda seviyo fakat hem çocuk çok huysuz, laf söz dinlemiyo hemde evinde yapamadıklarını orda rahatca yapabiliyo.
Annesinin de keyfi yerinde. 2 gece kaldım halamda, sabah 7de geliyo yatarken tepemden atlıyodu. :27:
Akşam babası gelince ancak gidiyodu evine.
Ben bi kaç kez oyun oynatayım halam işini yapsın dedim ama laf söz dinlemiyo. Sinirlendim, tersledim bu seferde terbiyesiz şeyler söylüyo.
Kuzenlerimde tam öğrenme çağında, çocuklar etkileniyodu tabiki ondan.
Sizin çocuklarınızda ondan gördükleri şekilde davranmaya başlayabilir.
:19:

Allah yardımcınız olsun.

ne zaman kapıyı açsam o da açıyo hemen size geleyim mi die soruyo..
annesi de kızının böyle huyları olduğunu bildiği halde sıkıntı yapmıyo sadece 5 dk sonra gönderirsin dio da 5 dk sonra gitmio ki çocuk :)
bi de şöyle bi durum var.. mesela hepimiz çocuğumuz hareketli yaramaz olunca söyleriz kabul ederiz, onda asla böyle bi durum yok
kalabalık içinde falan çok akıllı benim kızım, hiç öyle huyları yoktur diyor ve kabullenmiyor..
halbuki bi adım burda ben görüyorum.. hakaret sayıyo kızına diğer çocuklara zarar veriyo deyince..

annesıne tepkı gostersenız olmaz o yaslarda cocugum var benımde 3.5 yasında bılırsınız
tam delı cagları
cocugu uyarın bence zaten sız uyardıkca yapacagını zannetmıyorum oyuncaklarını getırsın evde oynarken mesela sıze o kendı oyuncaklarını sızınkılere sızınkılerde ona verır paylasarak oynarlar

3 tane kızı var..
geçen gün bana dedi ki, akşam evdeysen dershaneden çıkınca sana gelebilir mi dedi 8 yaşında ki kızı için..
ben annemlere yağ yapmaya gidiyorum dedi..
iyi dedim bende
akşam kız geldi.. benim çocukları oynatıo içerde.. birden benim çocuklardan ağlama sesi yükseldi..
oyun oynatıorum diye ortalarına geçmiş eline bi mendil almış, bakalım bu mendili kim önce elimden alacak diye oyun yapmış..
çocukları karşıklıklı koşturmuş..
1,2,3 diye sayınca benim çocuklarda koşmuşlar tabi mendili kapmak için ve küt... :(
oğlumun ağzı kızımın alnına çarpmış..
kızımın alnı balon gibi şişti, oğlumun dişleri kanadı..
akşam 11 de geldi almaya işte, bende oyun oynatırken böyle oldu falan dedim, umursamadı yani insan biraz rahatsız olur di mi haksız mıyım?

annesıne tepkı gostersenız olmaz o yaslarda cocugum var benımde 3.5 yasında bılırsınız
tam delı cagları
cocugu uyarın bence zaten sız uyardıkca yapacagını zannetmıyorum oyuncaklarını getırsın evde oynarken mesela sıze o kendı oyuncaklarını sızınkılere sızınkılerde ona verır paylasarak oynarlar

canım paylaşmıyo ki..
benimkiler eline ne alsa, kapıyo direk..
kendi oyuncaklarını da vermiyo..
tüm bina bizim kapıda öyle bi ağlıyo ki..

sızın cocuklar 2 tane oldugu ıcın sızın ıhtıyacınız olmayabılır sanırım oyun arkadasına ama o sanırım bır tane ve yasıtı yok o yzuden sıze gelmek ıstıyor bırde uc tane cocuk ortalık karısıyordur oyunlarda bılıyorum benım oglumda mesela uslu sayılır dınler ama abımın cocuklarıyla bır araya geldıklerınde yataktamı zıplamıyorlar yastıklarımı atmıyorlar kavgamı etmıyorlar ooo bende cok karısıyorum ogluma vurmalarını ıstemıyorum ama onunda vurmasına ızın vermıyorum

valla çocuklarım diye demiorum öyle uslular ki ikisi de..
paylaşırlar, verirler, oynarlar, işte onlar böyleyken durdukları yerde kafalarına vurması, yüzünü çizmeleri, ağlamaları beni çok üzüyo..
haliyle :( hani benimkiler de oyuncağını vermese, ne bileyim aksi ters bi davranış yapsa biraz daha ılımlı olabileceğim.. çocuktur oynarlerken olabilir dicem de çocuklarım çok naiftir.. hani böyle kandi aralarında güzelce oynarken onun gelip de benim çocuklarımı durduk yere ağlatması sinirlerimi bozuyo.. çok mu bencilce düşünüorum bilmiorum ki :(

Son düzenleme:
bi de şöyle bi durum var.. mesela hepimiz çocuğumuz hareketli yaramaz olunca söyleriz kabul ederiz, onda asla böyle bi durum yok
kalabalık içinde falan çok akıllı benim kızım, hiç öyle huyları yoktur diyor ve kabullenmiyor..
halbuki bi adım burda ben görüyorum.. hakaret sayıyo kızına diğer çocuklara zarar veriyo deyince..

Çünkü evinde yapamıyo sizde yaptıklarını. Biraz öncede yazdıgım gibi biz baskasının çocugu diye bagıramayız, vuramayız ama annesi vuruyo, bagırıyo vs.
Çocuk annesinden korkuyo. Napıcak akıllı uslu oturuyo evde. Enerjisini sizin evde atıyo zaten. :27:

herkes çocuğuna sahip olmalı.
benim çocuğum başkalarının çocuğuna zarar veriosa göndermem.. istediği kadar ağlasın..benim ki can da diğerleri ney?
beraber gideriz gideceksek..

Bir çocuk bile olsa gözünüzden sakındığınız çocuklarınıza zarar verilmesine engel olmalısınız.

kızlar, benim 2 tane evladım var.. biri 4 diğeri 2 yaşında..
bir de eltimin kızı var.. o da 3 yaşını bitirdi..
aynı binada oturuyoruz... çok hareketli, istediği olmadığında yeri göğü yıkan, sürekli bize gelmek için fırsat kollayan bi çocuk..
ve geldiğinde, çocuklarıma zarar veren, kaşla göz arasında yüzünü çizen, durdan susdan anlamayan, bi süre geçince eve göndermek istediğimde gitmicem diye yeri göğü yıkan bi çocuk..
bu bir değil iki değil... çocuktur evet, ona pek fazla bişey de denmez de...
siz olsanız böyle çocuğunuza zarar verdiğinde annesine tepkinizi gösterir misiniz, gösterirseniz ne söylersiniz, tavrınız ne olur? yoksa hiç söylemez ya da amaan çocuk onlar olur diye, ona da normal olarak yansıtır mısınız?

benim cocuklarim kimseye zarar vermemeli ayni sekilde esyalara da ama baskasi bunlari cocuguna asilayamamissa oynamalarina kesinlikle izin vermem.cocuktur deyip gecerim kimseyle kavga filan etmem cocuklardan dolayi ama ilisigide keserim!

bu kadının çocuklarına sen bakıyosun resmen müsait değilim çocukları uyuttum de geç sende, azcık cazgır olun yahu valla zararını görmezsiniz

Eltinizle aran8ız nasıldır.
Eğer sizin iyiniyetinizi anlayabilecek biriyse ona çocuğunun bazı sorunları olduğunu anlatsanız.
Çocuklarınızın kuzenleriyle oynadıktan sonra huylarının değiştiğini ve bundran anne olarak rahatsızlık duyduğunuzu anlatın.
Ama eğer aile içinde bir krize neden olmayacaksa.
Eğer olursa da hep bir bahane uydurun çıkacaktık, uyuyacaklar şimdi, banyo yaptıracaktım falan diye.
Bir süre sonra anlarlar nasılsa..

Back
X