• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk deyip geçer misiniz,tepkinizi gösterir misiniz?

mesela hepimiz çocuğumuz hareketli yaramaz olunca söyleriz kabul ederiz, onda asla böyle bi durum yok
kalabalık içinde falan çok akıllı benim kızım, hiç öyle huyları yoktur diyor ve kabullenmiyor..
halbuki bi adım burda ben görüyorum.. hakaret sayıyo kızına diğer çocuklara zarar veriyo deyince..

valla çocuklarım diye demiorum öyle uslular ki ikisi de..
paylaşırlar, verirler, oynarlar, [/

2 mesaj da sizin :)) herkese kendi yavrusu mükemmel demekki

Her şeyin bir sınırı olmalı, sonuçta çocukta olsa sürekli evin içerisinde olması hoş olmaz ama bunu da çocuk anlamaz. Eltiniz anlayacak... Gelecekse annesi ile birlikte gelecek, çocuğuna sahip çıkacak... Hastalık olur, ciddi bir durum olur alır bakarsınız anlarım da çekilmez böyle....

ben mükemmeller dedim mi?
uslular paylaşımcılar ki bunu eltim de söyler çocuklarımdan için...
görünen köy kılavuz istemez die bi söz var...
yemek yemezler mesela.. her öğün bi problem benim için..
ikna oldunuz mu

Son düzenleme:
Yazilanlari hayretle okudum.konu edilen cocuk 3 yasinda ya el insaf.....
Annesi cocuga ne diyebilir desede Minik anlarmi?
Benimde 3 cocugum var Ben de kalabalik eltili mentili bir ailede buyuttum ama hic böyle düsünmemistim,
O Minik esinizin yegeni cocuklarinizin kuzeni biraz egitici, biraz sevecen olsaniz.
En ayipladigimda evine gondermek isteyince aglamasi.
Gitmesin ne olur ki...amcasinin evi ya....
Gercekten bu konunun acilmasina sastim kaldim.asil eltiniz böyle dusundunuzu duysa...
Yada empati yapsaniz....

ben anlatamıorum galiba..
gitmesin nolur ki evet..
güzel güzel oynasa, oyuncakları kaçırıp kaşla göz arası klozete atmasa, uyarmalarıma rağmen oyuncak fırlatacak derece de çocuklarıma zarar vermese isterse bende kalsın...
empati yapıorum gayette.. ben böyle bi durumda çocuğumu göndermem tek başına..
beraber gelirim, o anda müdahale ederim.. anlatabildim mi?
ben,im çcuklarımı uyku saati oluo, ne yapayım yani, düzenimi bozayım allah aşkına..
çocuk ne durdan ne susdan anlıo yahu.. bu kadar da genişlik olmaz ki..
benim evim tıka basa misafir dolu, o bizde misafirin çocuğunu dövüyor!!
annesi nerde, evde tek başına...
razı gelir misiniz o çocuğun annesi olsanız allah aşkına..
bi de ayıplamış beni.. :ssz:

Her şeyin bir sınırı olmalı, sonuçta çocukta olsa sürekli evin içerisinde olması hoş olmaz ama bunu da çocuk anlamaz. Eltiniz anlayacak... Gelecekse annesi ile birlikte gelecek, çocuğuna sahip çıkacak... Hastalık olur, ciddi bir durum olur alır bakarsınız anlarım da çekilmez böyle....

aynen öyle arkadaşım..
beni anladığın için sevindim... bakarım problem değil bunun her gün bi kaç saat olduğunu düşün üstelik keyfi...

ben anlatamıorum galiba..
gitmesin nolur ki evet..
güzel güzel oynasa, oyuncakları kaçırıp kaşla göz arası klozete atmasa, uyarmalarıma rağmen oyuncak fırlatacak derece de çocuklarıma zarar vermese isterse bende kalsın...
empati yapıorum gayette.. ben böyle bi durumda çocuğumu göndermem tek başına..
beraber gelirim, o anda müdahale ederim.. anlatabildim mi?
ben,im çcuklarımı uyku saati oluo, ne yapayım yani, düzenimi bozayım allah aşkına..
çocuk ne durdan ne susdan anlıo yahu.. bu kadar da genişlik olmaz ki..
benim evim tıka basa misafir dolu, o bizde misafirin çocuğunu dövüyor!!
annesi nerde, evde tek başına...
razı gelir misiniz o çocuğun annesi olsanız allah aşkına..
bi de ayıplamış beni.. :ssz:

ayy bırak yaa senin ne mecburiyetin var başka birinin çocuğunu idare etmeye çalışmaya.. ne kadar yakın olursa olsun millet kendi çocuğuna sabredemiyor yeri gelyor. tavrını göster zaten kendi çocukların var. yeni nesil annelerin genelindeki ( geneli diyorum kimse alınmasın) genişliğe çok kızıyorum yaaa...

Çocuktur yapar evet ama o esnada anne nerede ? Anne bunları bile bile neden her Allahın günü size gönderiyor çocuğu? Neden yanında gelip göz kulak olmuyor.Her gün abone gibi göndermese ne olur yani anlayamadım.Eltiyse elti vallahi ben bu tür şeylere çok kızıyorum kesinlikle rengimi belli ederdim.Düşünmesi lazım evde 2 çocuk benimkiyle beraber 3, kavga ediyorlar diye.Bu ne rahatlık.Bence şöyle 1 hafta falan da siz gönderin çocukları onların eve... nasıl oluyormuş iyice bir anlasın :ssz::1:

anneliğimi sorgulayamazsınız hanımefendi..
düzgün okumadınız galiba..
ben çocuğa kızılmaz çocuktur annesine bu durumu söyleyeyim mi yoksa susayım mı dedim..
o da durumu bilip ona göre davransın die. en azından tek başına bu kadar sık göndermesin die...
içiniz nie yakılacak onu anlamadım ben...
töbe yarabbim ya...
beni çocuk düşmanı yaptınız 2 dk da...

Çocuktur yapar evet ama o esnada anne nerede ? Anne bunları bile bile neden her Allahın günü size gönderiyor çocuğu? Neden yanında gelip göz kulak olmuyor.Her gün abone gibi göndermese ne olur yani anlayamadım.Eltiyse elti vallahi ben bu tür şeylere çok kızıyorum kesinlikle rengimi belli ederdim.Düşünmesi lazım evde 2 çocuk benimkiyle beraber 3, kavga ediyorlar diye.Bu ne rahatlık.Bence şöyle 1 hafta falan da siz gönderin çocukları onların eve... nasıl oluyormuş iyice bir anlasın :ssz::1:

arkadaşım bende bundan bahsediorum işte...
ama bazı arkadaşlar benim anneliğimi sorguluyor..ne kadar ayıp ya....
ben az önce kızımı gönderdim 2 dk sonra geri geldi.. yengemin başı ağrıomuş..
insan azcık düşünür di mi.. benim kızım hergün onlarda kırkda yılda bi de onun kızı gelmiş 5,10 dk oynasın die..

anneliğimi sorgulayamazsınız hanımefendi..
düzgün okumadınız galiba..
ben çocuğa kızılmaz çocuktur annesine bu durumu söyleyeyim mi yoksa susayım mı dedim..
o da durumu bilip ona göre davransın die. en azından tek başına bu kadar sık göndermesin die...
içiniz nie yakılacak onu anlamadım ben...
töbe yarabbim ya...
beni çocuk düşmanı yaptınız 2 dk da...

Siz eltinizin anneliğini sorgulamıyor musunuz peki?

arkadaşım bende bundan bahsediorum işte...
ama bazı arkadaşlar benim anneliğimi sorguluyor..ne kadar ayıp ya....
ben az önce kızımı gönderdim 2 dk sonra geri geldi.. yengemin başı ağrıomuş..
insan azcık düşünür di mi.. benim kızım hergün onlarda kırkda yılda bi de onun kızı gelmiş 5,10 dk oynasın die..
Bunun annelikle ne ilgisi var anlayamadım,sorgulanacak bir durum yok ki burada...insaf yani kadının 2 çocugu var zaten onlarla mı ilgilenecek eltinin çocuguna mı göz kulak olacak? üstelik çocuk diğer çocuklara zarar veriyor ve bunlar olurken anne nerede?.ne münasebet canım? sınırını bilmeli insan,kim olursa olsun.arada bir olur beraber oynarlar ama size geliyorsa elti de evine almalı ? mesela çocuklara bugün de bizde oynayın demeli? anladıgım kadarıyla bunu yapmıyor elti ve konu sahibi de rahatsız.ayrıca evime almayacağım mı dememiş ki nasıl bir çözüm bulabilirm demiş.Bir konu açıldı mı herkes mükemmel anne oluyor ya şaşırıyorum doğrusu.O elti de kendince mükemmel annedir ama çocugu diğer çocuklara zarar verirken evde yayılıp keyif yapıyor..çok hoş gerçekten.

Son düzenleme:
Valla ben de 3 yaşında çocuktur diyenleri anlamadım.
Zaten konu sahibi ne çözüm bulabilirim demiş böyle böyle yapacağım dememiş.
Amcasının evi olabilir ama her gün benim iki çocuğum varken, ikisi de küçükken, her geldiğinde tüm yaramazlığını ben çekip, çocuklarım da ağlıyosa şahsen ben de önlemimi alırım. Önce kendi çocuğum gelir benim için.
Bu demek değil ki çocuğu eve sokmamak. Her gün olacağına haftanın 2 günü gelir oynar.
Kaldı ki konu sahibi sürekli sürekli çocukları küçük olduğu halde fazladan bi'çocuğa daha bakmak zorunda değil hangi ara işini gücünü yapacak.

3 yaş tehlikeli bi'yaş karakter nasıl yerleşirse öyle gidiyo kadınlarda sırf burda hata yapıyo işte "çocuktur o ne denilebilir ki". Anaokulunda pekala öğretiyolar demekki "doğru davranış" öğretilebilen, aşılanabilen bi'şey.

Bizim komşunun oğlu vardı salak derdi ailesi gülerdi "ay çocuk o nolcak desin" diye diye şimdi okula gidiyo tepelerine çıkıyo gelenlere salaktan öte küfür ediyo ama gel gör ki söz möz dinlemiyo. Çünkü taa oyaşlardan öyle aşıladılar ona.

Son olarak 3 bebeği yan odada bırakıp işinize bakmayın, gözünüzün önünde oynasınlar. Eltiye de çocuklar çok didişiyo işlerim var falan dersin:26:

Beni anladığınız için tşk ediyorum. Konu anneliğimi sorgulamaya kadar geldi. Ben demiyorum ki sevmiyorum gelmesin. Hem çocuk sevilmediği yere neden hergün gelmek ister o zaman.ben fikir sordum. Annesine söyleyeyim mi die. Valla oturdum hüngür hüngür ağlıyorum. Benim anneliğimi sorgulamak ne ya.

Bunun annelikle ne ilgisi var anlayamadım,sorgulanacak bir durum yok ki burada...insaf yani kadının 2 çocugu var zaten onlarla mı ilgilenecek eltinin çocuguna mı göz kulak olacak? üstelik çocuk diğer çocuklara zarar veriyor ve bunlar olurken anne nerede?.ne münasebet canım? sınırını bilmeli insan,kim olursa olsun.arada bir olur beraber oynarlar ama size geliyorsa elti de evine almalı ? mesela çocuklara bugün de bizde oynayın demeli? anladıgım kadarıyla bunu yapmıyor elti ve konu sahibi de rahatsız.ayrıca evime almayacağım mı dememiş ki nasıl bir çözüm bulabilirm demiş.Bir konu açıldı mı herkes mükemmel anne oluyor ya şaşırıyorum doğrusu.O elti de kendince mükemmel annedir ama çocugu diğer çocuklara zarar verirken evde yayılıp keyif yapıyor..çok hoş gerçekten.

Ay arkadaşım sorma şimdi girebildim foruma.bi olay ancak bu kadar dramatiilize edilebilirdi. B çift masum göz girebilir miyim diecek ben almicam içeri falan. Yahu güzel arkadaşım alıyorum ki böyle bi konu açtım. Ben bi gün geri çevirmedimo çocuğu. Çevirecem de demiyorum. Ben annesine söyleyeyim mi evde çocuklarıma zarar verdiğini diorum

ben senin yerinde olsam eltimi kesin bi dile uyarırdım,evet çocuktur ama çocuk diye de herşeyi yapabilir diye bi olay yok
bazı anneleri gerçekten anlamıyorum,ya sen çocuğunun şımarıklıklarını hoş görebilirsin ama başkası hoşgörmek zorunda değil
bunu her anne idrak etse keşke,benimde 3 yaşında çocuğum var ve başkalarının evinde ki annemin evi bile olsa o ev bazı hareketlerine asla izin vermem,biraz uyarlı olmak lazım

Valla ben bugün yaşadıklarımdan sonra çocuklara çocuk deyip geçemem
Kim ne dersin desin çocuklarda bilerek kötü olabiliyor
Buna şahitim artık

Buna şahitim artık

Çocuktur dedim anası değilim babası değilim ne sesimi yükselttim ne de kötü bi söz söyledim.E bu durum da hadi artık evine de mi diyemeyeceğim.

Çocuktur dedim anası değilim babası değilim ne sesimi yükselttim ne de kötü bi söz söyledim.E bu durum da hadi artık evine de mi diyemeyeceğim.

annesiyle konuş burada anlatma kimse destek olmaz eğer dün okumuş olsaydım emin ol bende anlamazdım seni
ama resmen bi çocuk iftira attı bana hemde 3 yaşında bilerek ve isteyerek:50:

8 yaşındaki kızı bu yüzden suçlayamazsınız.Kötü niyetle hareket ettiğini hiç sanmıyorum.Yani bunlar olabilecek şeyler annesi kızına ne diyebilir ki? bence haksızsınız.çocuklarınız yakar top oynamasınlar o zaman ileride top çarpabilir,saklambaç oynamasınlar bir yere saklanıp kaybolabilirler,yakalamaca oynamasınlar koşarken düşebilirler.Çocuklarınıza zarar geldiğinde elbette müdahale edin ama bu kadar büyütmeyin.Annesi mendil oyunuyla ilgili çocuğunu nasıl uyarabilir? Bundan sonra onlarla oynama dese ve kuzenler mesafeli büyüse daha mı hoş? Bence eltinizin tavrı gözünüze battı ve küçük olayları bile büyütüyorsunuz.

Cnm düşünceni belirttiğin için tşkler. Ben uyarsın çocuğu demedim ki. Sadece hmmm deyip geçmesi umursamaz davranması beni üzdü. E onunkiler çocuksa benimkiler ne. Rahatsız olmadı dememden kasıt en azındangecenin on birinde evin içinde nie koşturuosunuz demeliydi bence.

Buna şahitim artık

bilerek kötü olmak mı yoksa karaktermi bilmiyorum..komşumun bi kızı var benim kızımdan 1 yaş büyük..bi kaç gün önce bizdeydi bende mutfakta yemek hazırlıyorum bunlara pat küt sesler geliyor odadan bi girdim kızımın oyuncaklarını orda oraya savuruyor..ne yapıyosun öle dedim kızımı kastederek onun oyuncaklarının hepsi kırılsın hiç oyuncağı kalmasın dedii banaa :53: o zmn bende toplayayım oyuncakları sıkıldınız galiba siz dedimm (sert bi ifadeyle)hepsini kırarım diyor hala bana benimkide odanın ortasında kalakalmış ve çocuk 4 yaşında falan..kızımın kolunu var gücüyle sıktı bi kez uyardım yapma bak canı acıyor dedim bu arada anneside o zaman yanımızda yanii ikinciye yine aynısını yaptı anneside gördü ve bişey demedi kimse kusura bakmasın söledim yani ayıp denilen bişey var madem çocuğun zarar veriyor getirme o zaman dedim.

Back
X