Çocuk doğdu, eşimle mesafeliyiz

inci mercan

yorgun polyana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
337
1
96
41
Konya
arkadaşlar ben iki yıllık evliyim 25 martta kızım dünya ya geldi.kayınvalidem bizde .çocuk doğduğundan beri bin tane kocakarıtavsiyeleri veriyor.ben çocuk gelişimcisiyim dinlemedim tabi.eşimde beni dinlemek yerine annesini dinliyor.annesi bir daha bize gelmiyceğini söylemiş.eşimle iki gündür küsüs.eskiden küstüğümüzde barışma çalışmalarını hep ben yapardım ama bu defa çok kırgınım gittiği yere kadar konuşmıycam.depresyona soktular beni.yazıp rahatlayayım dedim ....

Canım eşinle konus bence.Psıkolojının bu aralar cok ıyı olmadıgı yalnız kalmak ıstedıgını kırdıgını ve ozur dılemek ıstedıgını anlat.yarın bırgun kayınvalıden gıder ıkınız kalırsınız.Uyumlu ol,annenın lafını dınlemesende dınlıyor gıbı görün,yada ona anne bız boyle öğrendık fln de kırmadan.Sende haklısın,Eşinde sana kırılmış.

Allah yardımcın olsun.Tatlı dil yılanı delıgınden cıkarır.

canım eşinle konus bence.psıkolojının bu aralar cok ıyı olmadıgı yalnız kalmak ıstedıgını kırdıgını ve ozur dılemek ıstedıgını anlat.yarın bırgun kayınvalıden gıder ıkınız kalırsınız.uyumlu ol,annenın lafını dınlemesende dınlıyor gıbı görün,yada ona anne bız boyle öğrendık fln de kırmadan.sende haklısın,eşinde sana kırılmış.

Allah yardımcın olsun.tatlı dil yılanı delıgınden cıkarır.

eşimle 3 gün evvel konuştum hiç bir yararı olmadı umursamıycam bende onu artık insan biraz da eşine düşkün olur.

arkadaşlar ben iki yıllık evliyim 25 martta kızım dünya ya geldi.kayınvalidem bizde .çocuk doğduğundan beri bin tane kocakarıtavsiyeleri veriyor.ben çocuk gelişimcisiyim dinlemedim tabi.eşimde beni dinlemek yerine annesini dinliyor.annesi bir daha bize gelmiyceğini söylemiş.eşimle iki gündür küsüs.eskiden küstüğümüzde barışma çalışmalarını hep ben yapardım ama bu defa çok kırgınım gittiği yere kadar konuşmıycam.depresyona soktular beni.yazıp rahatlayayım dedim ....

canım lohusalık zor sen kocanla olmana bak kaynannın derdı bu
sende bence iyi ol dahada kudursun ıyı nıetı olsa senı nıe kocana sıkaet etsinkı

her zaman derim dünyanın en acemi annesi dünyanın en iyi bakıcısından daha iyidir.ve büyüklerimizin bizleri yetiştirirken doğru bildikleri çok yanlış şeyler var
bence önce hiç canını sıkma o sizin bebeğiniz
büyükler her zaman yorum yapmaya bildiklerini aktarmaya çalışacakalr buda çok güzel tabi böyle bir durumda teşekkürler deyip (ki siz bu konuda eğitimlisiniz )konuyu çok uzatmamak kendi kafa sağlığın için iyi oluyor.yardım isteklerini çok fazla geri çevirmemek gerekiyor dinlenmek için tabi herşey senin kontrolünde olacak
Eşin seni tecrübesiz bulduğu için yada annesini onere etmek için böyle bir şey yapmış olabilir ama zor bir dönemdesin haksız bile olsan seni üzmemeliler.
Eğer gitmesi sonrası için kötü olacaksa eşinin yanında açıkça konuş kayınvalidenle internettende doğru bilinen yanlışlarla ilgili yazıları eşine okut
kadın olarak heryerde ve herşeyde mücadele etmek zorunda kalıyoruz malesef:delphin:

kayınvaliden misafir..
neden kırıcı oluyorsunuz ki?
tamam önerilerini mantıklı bulmayabilirsiniz
ama o da heralde sizin eşinizi o yöntemlerl büyütmüş..
eminim ki en iyisi neyse onu istiyordur sizin için..
bunu bir arada kalma gibi düşünme
size değer vermiş gelmiş kadın..ne de olsa gidecek...
eşinizin yerinde olsam bende annemin önerilerini dikkate almayan ve bu şekilde davranan
eşime pek sıcak bakamazdım..sevgilerimle..

Canım benim, seni o kadar iyi anlıyorumki.
maalesef kayınvalideler doğumdan sonra bir acayip oluyorlar, özellikle erkek doğurduysan.
Bende şu günlerde eşime çok çok kırgınım aynı meseleden dolayı.
Umarım hatalarını anlarlar.

canım sen şu an hiç kendini strese sokma kayınvaldene gelince aynısı bende de var ama benimkine ben hamileyken dedim ben koca karı şeylerini istemem hurafelere de inanmadığımı çok iyi bilir ama o yinede yapcanı yapmaya çalıştı benim en büyük şansım eşim o hep benden önce söyledi o yüzden ben rahattım açık açık konuş eşinle kayınvaldenede söyle tavrını koy bunda alınıcakta kırılıcakta bişey yok o senin canın tabikide kendi istediğin gibi bakıcaksın onların zamanında o yöntemler varmış şimdi devir değişti heralde kocanda anlar senin haklı olduğunu

Canım bir kere sen daha lohusasın,hiç kimse üzmemeli seni,süt veriyorsan sütün bile kesilir.:1no2:
Bu davranışların altında tipik kayınvalide tavrı var,yani kimi zaman kıskançlık,kimi zaman her şeyi en iyi ben bilirim edası ki bu da aslında kıskançlığın bir parçası...:kızgın:
Bir de bir tavsiye,kayınvalidenin verdiği akılları kulak ardı etme,ama et aslında,anladın sen onu yerimseniben
O da belki de iyi niyetinden yapıyordur diycem ama iyi niyetli birisi tutup gelinini oğluna şikayet etmez.kötükedihüso
Annelik zor,bir o kadar da güzel,ilk zamanlarda bebeğe alışmak için ayrı bir çaba sarfederken bir de kayınvalideyle uğraşmak pek hoş olmasa gerek:teselli:
Allah kolaylık versin,sen bebişini kokla onlara kızdığın zaman,cennete gitmiş gelmiş gibi olursuna.s

amaaaaaaannn al birini vur birineee :jeyyar: heppsi aynı bu kayganaların.
benimde vardı bi tane ama her gün kavga hergün gürültüüü ohh evime geldim kurtuldum sonunda. sositososito kulak ardı et canım.dinliyomus gibi yap.tamam de ama salla kaydirigubbakcemile4 ben öyle yaptım ama genede yaranamadımmmmmmmmmm.kötükedihüso

valla benim annemde kaynana ama gelin yalvarır anne nolur gel beraber yıkayalım çocuğu diye.. kendi annesine güvenmez çocuğu bırakma konusunda.. annem de rahatsız etmemek için ancak bir yardım isterlerse gider.. ona saçma gelen konularda bile tek kelime etmez kimse huzursuz olmasın diye..

al işte o da kaynana bu da kaynana:kahve:

büyükler işte. her şeyin doğrusunu kendilerinin bildiklerini sanıyorlar.
bize de idare etmek düşüyor.
bence daha çok lohusalık döneminin psikolojisini yaşıyorsun.
kayınvalide geçici bir süre idare edilebilir ama eşinle aranızda sorun oluşturmasına izin verme.
o gidecek ve siz baş başa kalacaksınız.
erkekler ailelerine karşı iyi davrandığını gördükçe eşlerini daha çok el üstünde tutuyorlar.
biraz sabretmeye çalış.

bence sen elinden geldiği kadar iyi davran canım kaynana
çocuğa zararı olcak bişey söylemez muhakakk
kendi de çocuk büyütmüş o da bi anne ayrıca
hem şunu da söyleyimm bazen o kocakarı ilaçları hurafeler dediğiniz şeyler doktorların özene bözene yaptığı verdiği ilaçlardan çok daha iyi geliyo
misal benim abimde hemoreid vardı doktorların verdiği ilaçlar gram acısını almazken
annemin yaptığı kocakarı ilaçları ile 2 günde şifasını buldu kendi bile inanamadı abim
:1shok:
ayrıca öyle kültürsüz biride değil üni. okumuş kendini yetiştirmiş bi insandır kendisi
o yüzden bu kadar karşı olma bence bazı şeylere sert cevap vermek yerine daha ılımlı ol
evet demesen bile hayır da deme dinliyomuş gibi yap başını salla geç derim ben

bence sen elinden geldiği kadar iyi davran canım kaynana
çocuğa zararı olcak bişey söylemez muhakakk
kendi de çocuk büyütmüş o da bi anne ayrıca
hem şunu da söyleyimm bazen o kocakarı ilaçları hurafeler dediğiniz şeyler doktorların özene bözene yaptığı verdiği ilaçlardan çok daha iyi geliyo
misal benim abimde hemoreid vardı doktorların verdiği ilaçlar gram acısını almazken
annemin yaptığı kocakarı ilaçları ile 2 günde şifasını buldu kendi bile inanamadı abim
:1shok:
ayrıca öyle kültürsüz biride değil üni. okumuş kendini yetiştirmiş bi insandır kendisi
o yüzden bu kadar karşı olma bence bazı şeylere sert cevap vermek yerine daha ılımlı ol
evet demesen bile hayır da deme dinliyomuş gibi yap başını salla geç derim ben

+rep verecektim ama son 24 saat içinde normal olmayacak kadar konu değerlendirmişim:delphin:
borcum olsunŞenizŞeniz

eşinin tepkisi saçma.çünki sen pdr ciymişsin.şunu unutma canım,bazen tecrübeler kitaplarda yazanlardan daha doğru çıkıyo.ama çocuğun eğitimine gelince en doğru yol sizde çünki kızımdan biliyorum.kreşe gidince çok değişiklikler oldu.
sadece bu yeme içme ve bakım konularında biraz büyük sözü dinlemek gerekiyo.ama eşinin yaptığı yine de yanlış.aranızı onun bulması gerekirdi

Lohusa depresyonuna girmiş olabilirsiniz. Biraz rahat olun, bırakın kayınvalidenizde babaanne olmanın tadını çıkartsın. Merak etmeyin eski şeylerden zarar gelmez. Örnek benim çocuklar ve benim en kötü kayınvalideden beter annem. İkisinide elime bırakmadı bildiği gibi yaptı her şeyi, (yıkama suyuna tuz bile koydu) maşallah dana gibiler. Sen de kafana takma ve lohusalığının anneliğinin tadını çıkar. Bak sinir oldukça hem kendine, hem eşine hemde bebişine zarar verebilirsin (zarar derken moralin bozulur anlamında söylüyorum canım.)

kayınvaliden misafir..
neden kırıcı oluyorsunuz ki?
tamam önerilerini mantıklı bulmayabilirsiniz
ama o da heralde sizin eşinizi o yöntemlerl büyütmüş..
eminim ki en iyisi neyse onu istiyordur sizin için..
bunu bir arada kalma gibi düşünme
size değer vermiş gelmiş kadın..ne de olsa gidecek...
eşinizin yerinde olsam bende annemin önerilerini dikkate almayan ve bu şekilde davranan
eşime pek sıcak bakamazdım..sevgilerimle..

BEN BU BEKAR ARKADAŞIN EVLENİNCE BU ŞEKİL KONUŞACAĞINA İNANAMIYORUM.CANIM BİR EVLEN GÖRÜRSÜN HAYAT NEYMİŞ EVLİLİK NEYMİŞ.YERİ GELİYOR ANNE BABA YANİ KENDİ AİLEMİZ KARIŞINCA KÖPÜRÜYORUZ AMA KENDİ AİLEMİZE LAFIMIZI ESİRGEMEDEN SÖYLERİZ.AMA EL KAPISINDA OLUNCA KARIŞTIKLARI ZAMAN SİNEYE ÇEKİYORUZ.EVLEN ANLARSIN KK EVLİ BAYANLARINI:emir_bebek:

öncelikle ALLAH analı babalı ve sağlıklı büyütsün.ıNŞALLAH yaradana,size ve topluma hayırlı bir evlat olsun.
canım daha ılımlı yaklaş bence.
sen şuan en tehlikeli dönemdesin.lohusa dönemi girilen depresyonun en tehlikelisi.ömür boyu sürebilir ALLAH muhafaza.
benim kayınvalidem çok iyidir MAŞALLAH.birşey yaparken danışır.atıyorum yemek falan.
bende ona danışırım ama ikimizde akrep burcuyuz o benim karakterimi bende onu gayet iyi anlıyoruz.
bana diyorki birşey yaparken danışıyorsun demi?evet diyorum.oda dediki bende danışırım ama kendi bildiğimi okurum yinede. bende dedim valla bende öyleyim anne diye.güldük beraberce.
ne güzel kayınvalideniz yardıma gelmiş size mutlu oldunuz yada olmadınız siz biliyorsunuz ama bence kırmayın.
yaşlıdır onunda kendince doğrusu var.her bireyin olduğu gibi.zararlı birşey yaparmı hiç torununa.
hem torun evlattan daha tatlı olur.
oda bakımını yapmak için heveslenmiştir yazıktır yaa.....
kişiliğini bilemem kayınvalidenizin ama olsun siz saygıda kusur etmeyin bence.
hem eşiniz ne kadar zor durumda kalmıştır.annesi bir daha gelmicem dediğinde.
sizide anlıyorum psikolojiniz normal değil şuan.
ben olsam senin yerinde yatarım dinlenirim.emzirir çocuğumu okşar veririm babannesine altınıda alsın.yemekte yapsın.bende ellerinden öpeyim.
evlat sizin evladınız yanında götürmeyecek nasıl olsa.3-5 gün sonra gidecek.
bakın böyle güzelmi oldu?huzur denen bişey kalmadı değilmi evde?keşke kırmasaydınız:((((
ne şartlarda baktı kim bilir eşinizi.bizlerde ne şartlarda büyüdük ama rabbime şükür hiç bir şeyimiz yok.
ıNŞALLAH düzelir durumunuz.bence arayın kayınvalidenizi yada gitmediyse konuşun gönlünü alın.
belki sizin mesleğinizden dolayı inatlaşıyordur.yaşlı insanlar öyle oluyor genelde.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.(yılan demiyorum kayınvalidenize)mevlam yardımcınız olsun.

bebeğine sağlıklı bir ömür diliyorum. şu anda postpartum depresyon denen ve bir çok kadında yaşanan doğum sonrası depresyonu yaşadığını düşünüyorum. kayınvaliden de seninle yarış halinde olma ya da bebeğine zarar vermek amaçlı işine karışmıyor diye düşünüyorum ancak sen içinde bulunduğun koşullardan olayları fazla büyütüyor olabilirsin. bebeğini analı babalı büyütmeniz dileğiyle...

Back
X