Doğuma Hazırlık çocuk doğduktan sonra kıyafet alma

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Vildan

umutluyum
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
402
2
96
Diğer
arkadaşlar benim kaynımın 13 yılın sonunda bu sene ocak ayında çocuğu oldu
beni şaşıtan konu eltim hiçbi hazırlık yapmamış çocuk olduktan sonra görümcem üstündeki hırkayı bebeğe sarmış kaynımı çocuğa kıyafet bataniye vs. alması için yolamış
eltimde kaynımda bi türlü inanamıyorlarmış çocuklarının olacağına onun için hiçbir hazırlık yapamamışlar
Rabbim analı babalı büyütsün onların bebeğini, mutluluklarını daim etsin. Tüm bebek isteyenlerinde tez zamanda dualarını kabul etsin

yok artık ciddi mi? çok şaşırdım.insan hiç olmazsa bir hastane çıkışı almaz mı canuım?

bunca yıldan sonra bir bebek sahibi olmaları mutluluk verici.. allah analı babalı büyütsün.. olmayanlara da versin inşallah.. eşya almamaları sanırım batıl inançtan kaynaklanıyor.. bebeğe birşey olur korkusuna almamışlardır.. ama en azından dogumda giydirecek birşey alsalarmıs ii olurmus..

eltimde urda vardı doğum riskliydi zaten 20 gün vardı erken sezaryana alındı
heralde yinede kıyafet alıp umutlanmak istememişler yada batıl inanç ben hastaneye gittiğimde çocuk giydirilmişti sonradan görümcem anlattı . çok şaşırdım

Allah analı babalı büyütsün ama onlar senelerce bebekleri olmadığı için birşey olur korkusuyla almamışlardır. Kolay mı 13 sene hasret çekmişler. Umutları kırılırsa diye gözlerinin önünde eşya kalmasın istemişlerdir ama tabii biraz abartmışlar hiç olmazsa bir hastane çıkışı alabilirlerdi bundan sonra alırlar artık ama şahsen ben o kadar sene beklesem doya doya alışveriş yapardım riskli dönemlerin bittikten sonra... Onun zevki çok ayrıdır ki ben şimdiden bile gözümü alamıyorum mağazalardan..

:) hayirli ugurlu olsun oncelikle.. ama en azindan bi hastane cikisi alsalardi... yikamadan nasil giydirdiler ki

Allah analı babalı büyütsün ama onlar senelerce bebekleri olmadığı için birşey olur korkusuyla almamışlardır. Kolay mı 13 sene hasret çekmişler. Umutları kırılırsa diye gözlerinin önünde eşya kalmasın istemişlerdir ama tabii biraz abartmışlar hiç olmazsa bir hastane çıkışı alabilirlerdi bundan sonra alırlar artık ama şahsen ben o kadar sene beklesem doya doya alışveriş yapardım riskli dönemlerin bittikten sonra... Onun zevki çok ayrıdır ki ben şimdiden bile gözümü alamıyorum mağazalardan..

teşekür
eltimle hiç konuşmadın niye almadın diye ama bende eşimde sizin gibi düşünüyoruz eğer birşey olursa korkusuylla almadılar sanırım
bende 5 senedir bekliyorum olursa ooooo ne alışveriş yaparım inşallah

13 sene evlat hasretiyle yanıp tutuştuktan sonra bir evlada kavuşmak! bu duyguyu yaşamadan anlayabilmemiz bence mümkün değil. bende 13 sene bekleseydim bir türlü inanamazdım herhalde.

okadına hak veriyorum ben 5sene yanıp tutuştum olmadı 13 sene nedemek yaşamayan bilmez anacak yaşayan bilir hasretliği bende şuna 9 haftalık hamileyim bana da süpriz oldu bende hala hamile olduğğuma inanamıyorum eşimle şoktayız
bende 6aya kadar bişey almayı ve aşırı almayı düşünmüyorum bendede böyle bir inanç var ama gene birşeyler alırım

13 sene evlat hasretiyle yanıp tutuştuktan sonra bir evlada kavuşmak! bu duyguyu yaşamadan anlayabilmemiz bence mümkün değil. bende 13 sene bekleseydim bir türlü inanamazdım herhalde.

evet haklısınız 13 sene uzun bi süre
bende 2005 de evlendim bazen tamamen umudumu kaybediyorum çocuğum olmayacak diye

benim ananemde doğuma kadar alma der.çünkü onların bi komşusu hastaneye doğuma gitmiş bebeğini kaybetmiş.daha sonra eve geldiğinde onun eşyalarını görmek onu çok üzmüş tabi ki.eminim onlarda o yüzden almamıştır.ALLAH 'IM herkesin bebeğini korusun ve isteyipte olamayan herkese tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
ama bnce görümcen madem biliyordu o alabilirdi.söylemezdi onlara.yani bnce öyle yapıp destek olmak lazım.

en azından bi hastane çıkısı olsun alır insan o kadar da değil yani...

benim ananemde doğuma kadar alma der.çünkü onların bi komşusu hastaneye doğuma gitmiş bebeğini kaybetmiş.daha sonra eve geldiğinde onun eşyalarını görmek onu çok üzmüş tabi ki.eminim onlarda o yüzden almamıştır.ALLAH 'IM herkesin bebeğini korusun ve isteyipte olamayan herkese tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
ama bnce görümcen madem biliyordu o alabilirdi.söylemezdi onlara.yani bnce öyle yapıp destek olmak lazım.

aslında görümceme gittiğimde bayağı çocuk kıyafeti gösterdi örgü hazır vs. onları gösterirken söyledi. bende sormadım bunları hastaneye niye götürmemiştin diye

öncelikle Allah bagislasin bebegi ailesine

bende 4.5 yil sonra hamile kaldim hatta sansimiz cok kucuk bir dilimdi

herkes ama herkes alisveris yapma yapma diye beynimi yediler

ama ben dururmuyum odasini bile 4 ay öncesinden yaptim kaydirigubbakcemile3

rabbim saglikla versin kucagima insallah :Saruboceq:

benimde beş seneden sonra şimdi hamileyim ve cidden bebek kıyafeti almıyorum 7 aylığı geçene kadarda almayacağım çünkü çok korkuyorum hala hayal gibi geliyor

öncelikle Allah bagislasin bebegi ailesine

bende 4.5 yil sonra hamile kaldim hatta sansimiz cok kucuk bir dilimdi

herkes ama herkes alisveris yapma yapma diye beynimi yediler

ama ben dururmuyum odasini bile 4 ay öncesinden yaptim kaydirigubbakcemile3

rabbim saglikla versin kucagima insallah :Saruboceq:

benimde beş seneden sonra şimdi hamileyim ve cidden bebek kıyafeti almıyorum 7 aylığı geçene kadarda almayacağım çünkü çok korkuyorum hala hayal gibi geliyor

tebrik ederim a.s. Allah tamamına erdirsin.:Saruboceq:
bende 2005 De evlendim hala beklemedeyim eğer hamile olursam ne yaparım tahmin edemiyorum acaba alışveriş yaparmıyım yoksa korkar hiçbişey alamazmıyım bilemiyorum

Back
X