Çocuk eğitimi konusunda uzman ebeveynler

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Kardeşimle farklı ülkelerdeyiz. 2-3 yılda bir görüşüyoruz. Eşini sevmiyoruz, en fazla 15 gün kalıyoruz. Artıyor bile.

5 yaşlarında çocukları var. Çocuk yapmasını istemedikleri bir davranış yapınca çocuğa bağırıyorlar ama öyle böyle değil. Zannediyorlar ki, çocuk bağırınca korkacak yapmayacak. Mesela kardeşim çocuğa bağırıyor, çocuk kardeşime bağlıyor, bu olay çocuk ağlayana kadar devam ediyor. Sonra zavallı çocuk gelip öpüyor. Anne de aynı şekilde. Yani biz çocuğu dövmeden eğitiyoruz, aynısını on kere söylersek anlarlar diye düşünüyorlar. Bu öyle, böyle yüksek sesle bağırma değil, bayağı bağırıyorlar. Bizim moralimiz bozuldu, bağırma diyince ''o bizim çocuğumuz, senin çocuğun yok, sen anlamazsın, seni ilgilendirmez'' diyorlar.

Yeni nesil dayaksız çocuk eğitim modeli bu mu? Üzüldüm.

Yani şimdi çocuk onların siz de 15 gün ancak görüyorsunuz. Bişey deseniz bile sizin yanınızda bağırmaz yılın geri kalan 350 gününde bağırır.
Bağırmayan ebeveyn olmak diye bir kitap var. Kardeşinize o kitabın elektronik halini bulup mail atın, belki okur

Yani şimdi çocuk onların siz de 15 gün ancak görüyorsunuz. Bişey deseniz bile sizin yanınızda bağırmaz yılın geri kalan 350 gününde bağırır.
Bağırmayan ebeveyn olmak diye bir kitap var. Kardeşinize o kitabın elektronik halini bulup mail atın, belki okur
İşin kötü yanı keşi çocuklarla çalışan bir psikolog, o bak çocuk böyle yetiştilir demiştir, o da onun gibi yapıyor. Üzücü gerçekten, keşke şahit olmasaydık, çok da akıllı çocuk Bağırmadan anlasa zaten 10 kere bağırtmaz ama anne, baba her gün aynı ses tonunda bğaırıyor.

Bence doğru olan bu değil tabi ki
Uzmanım diyemem gerçi de
Ablanız da çok iletişime açık durmuyor
En yanlış tarz da olsa ablanız bunu görmedikçe bizim burdan veya sizin orada kınamamız bir işe yaramaz 🤷‍♀️

Ablam değil, erkek kardeşim. Mesela şunu buldum: ''Bir kere çocuk, bağırmanın sebebini anlayamaz. Yani nedeni değil, sonucu görür! Korkar, özgüven eksikliği duyar, sinik bir karakter haline gelebilir. Özellikle gelecekte kendi çocuğuna bağıran bir ebeveyn haline dönüşebilir. Sürekli bağırdığımız zaman ise bizimle yüzgöz olan, artık hiçbir dediğimize tepki vermeyen, bildiğini okuyan çocuklar olurlar. ''

Çok doğru. Buraya sorma sebebim burada çocuk sahibi anne, psikolog her şey vardır.

Şimdi haklıdırlar vs demek için yazmıyorum.ama 2-3 yılda bir 15 gün görüyorum.demissiniz sanki. 0 15 günde de uzman gibi akıl verirseniz ciddiye alınmazsınız pek. Hele gerçekten uzaktan konuşurken. Cunki ne kadar bilirsen bil kendin çocuğuna baş başa kalınca o bilgilerin yarısı püf olup uçup gidiyor. Yani abiniz ve eşinizin yaptığı doğru değil ama sizin davranış da itici yani söyleyeyim.

Ş an 5 yaşında güçsüz, aciz, küçük bir çocuğa bağırmak elbette kolay. Ama o çocuk büyüdüğünde, fiziki olarak ebeveynlerinden üstün ve diri olduğunda ne yapacaklar? Artık korkudu kalmadığında altından kalkabilecekler mi? Kendilerine bir düşman yetiştirirler ancak.

Şimdi haklıdırlar vs demek için yazmıyorum.ama 2-3 yılda bir 15 gün görüyorum.demissiniz sanki. 0 15 günde de uzman gibi akıl verirseniz ciddiye alınmazsınız pek. Hele gerçekten uzaktan konuşurken. Cunki ne kadar bilirsen bil kendin çocuğuna baş başa kalınca o bilgilerin yarısı püf olup uçup gidiyor. Yani abiniz ve eşinizin yaptığı doğru değil ama sizin davranış da itici yani söyleyeyim.
Bir doktor olarak mı yorum yaptınız gerçekten? Muhtemelen sizin de onlardan farkınız yok. Ben uzman olarak yorum yapmadım. Ben çocuklarla çalışan ünlü bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü ablayım. Bu eğitimlerde bize öğretilen çocuğa ceza vermemek, azarlamamak vb şeyler vardı.

Yaklaşık 15 gündür buradayız, anne zaten her gün bağırıyor. Üstüne bir de baba bağırıyor, bugün daha çok bağırdı. Bir insanın evindeki kişilere saygısı olsa zaten, kendi çocuğunu başkalarının yanında azarlamaz. Bunu okul okumamış çoğu arkadaşım yapmıyor. Erkek şiddeti böyle yetiştirelen çocuklardan geliyor. Siz çocuğa bağırıyorsunuz, o da bunu normal kabul edip yarın sevgilisine, eşine bağıracak.

Kendi yaşıtınız birinin, eşinizin size bu denli yüksek tonda bağırması normal gelir miydi?

Bir doktor olarak mı yorum yaptınız gerçekten? Muhtemelen sizin de onlardan farkınız yok. Ben uzman olarak yorum yapmadım. Ben çocuklarla çalışan ünlü bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü ablayım. Bu eğitimlerde bize öğretilen çocuğa ceza vermemek, azarlamamak vb şeyler vardı.

Yaklaşık 15 gündür buradayız, anne zaten her gün bağırıyor. Üstüne bir de baba bağırıyor, bugün daha çok bağırdı. Bir insanın evindeki kişilere saygısı olsa zaten, kendi çocuğunu başkalarının yanında azarlamaz. Bunu okul okumamış çoğu arkadaşım yapmıyor. Erkek şiddeti böyle yetiştirelen çocuklardan geliyor. Siz çocuğa bağırıyorsunuz, o da bunu normal kabul edip yarın sevgilisine, eşine bağıracak.

Kendi yaşıtınız birinin, eşinizin size bu denli yüksek tonda bağırması normal gelir miydi?
Bunu kopyalayıp erkek kardeşinize atın
Burada çekiştirmek pek sorunu çözmeyecek çünkü 🤷‍♀️

Bilmemkaç senede bir 15 gün gördüğünüz yeğeninizin ruh sağlığı için mi endişe ettiniz? Kıyamam 🙄
Yanlarına mı yerleşelim çocuğu gözetlemek için? Siz sokakta eşi tarafından darp edilen bir kadın gördüğünüzde, ya da aynı durumda bir çocuk gördüğünüzde muhtemelen bana ne, nasıl olsa, benim çocuğum, benim eşim diyip basıp gidiyorsunuz muhtemelen. Ben tanımadığım insanlara da üzülüyorum, gidip evlerine mi yerleşeyim onların da?

Bu sitede herkesin konusuna salça olup en gereksiz yorumları yapan birisiniz. Ona rağmen hala banlanıp atılmamışsınız ama size bunu dediğim için ben banlanırım muhtemelen.

Tahin Helva Tahin Helva , burasının gelinleri savunma timi olduğunu unutmuşum haklısın. Konu her ikisinin de çocuğa davranışı. Ben de iyi bilen insanlara çocuk eğitimini sordum. Zihni kötü insanların cımbızla cümle seçmesi normal.

Yanlarına mı yerleşelim çocuğu gözetlemek için? Siz sokakta eşi tarafından darp edilen bir kadın gördüğünüzde, ya da aynı durumda bir çocuk gördüğünüzde muhtemelen bana ne, nasıl olsa, benim çocuğum, benim eşim diyip basıp gidiyorsunuz muhtemelen. Ben tanımadığım insanlara da üzülüyorum, gidip evlerine mi yerleşeyim onların da?

Bu sitede herkesin konusuna salça olup en gereksiz yorumları yapan birisiniz. Ona rağmen hala banlanıp atılmamışsınız ama size bunu dediğim için ben banlanırım muhtemelen.

Tahin Helva Tahin Helva , burasının gelinleri savunma timi olduğunu unutmuşum haklısın. Konu her ikisinin de çocuğa davranışı. Ben de iyi bilen insanlara çocuk eğitimini sordum. Zihni kötü insanların cımbızla cümle seçmesi normal.
Buraların hastasıyım ad hominemin ustasıyım diyorsunuz yani 😂😂

Geldi yine atar gider 🙄

Tamam kabul
Gerçekten çok yanlış şekilde çocuk büyütüyorlar
Yaptırımı ne olacak bunun?
Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Sosyal hizmetleri mi arayacaksınız?

Yoksa sadece bize onaylatmak için mi açtınız konuyu?
Biz evet yanlış yapıyorlar deyince ne olacak çok merak ediyorum 👀

Geldi yine atar gider 🙄

Tamam kabul
Gerçekten çok yanlış şekilde çocuk büyütüyorlar
Yaptırımı ne olacak bunun?
Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Sosyal hizmetleri mi arayacaksınız?

Yoksa sadece bize onaylatmak için mi açtınız konuyu?
Biz evet yanlış yapıyorlar deyince ne olacak çok merak ediyorum 👀
Gidip kulaklarını çekecez. Hıııı çok ayıp böyle çocuk yetiştirilmez dicez.

Gidip kulaklarını çekecez. Hıııı çok ayıp böyle çocuk yetiştirilmez dicez.
Ben anlamadım ki
Konunun hiçbi yerden muhattabı değil konu sahibi
Erkek kardeşi de söz hakkı vermemiş, sen karışma senin çocuğun değil demiş

Hiçbir konuda iddialı olmayı sevmem ama
Eğitim konusunda uzman sayılabilirim bence
Ben yöntemlerini onaylamadım
Ama bu kimin umrunda?
Benim fikrimden kime ne?

Burada iyi bilen insanlar kardeşiniz ve eşi çok kötü ebeveynler deyince yeğeniniz ile ilgili ne yapmış olacaksınız tam olarak? Bileyim de ona göre yerden yere vurayım ikisini de.

Doktor değilim ama bu konularda eğitim aldım. Ama gidip orda burda özellikle bilmem kaç yılda 15 gün gördüğüm birilerine akıl vermiyorum . Kaldı ki bu tür akılları 7den 70e herkes veriyor. Herkes ebeveynligi eleştirme hakkı buluyor. Kaldı ki ben onlar haklı demedim iyi okursanız sizi ciddiye almazlar boşuna konuşmayın dedim. Ve bilmekle uygulamak gerçekten farklı şeyler dedim. Bu her konuda böyle değil midir? Mesela yalan söylemek kotudur bunu herkes bilir ama %90imiz da yeri geldiğinde belki pembe belki beyaz belki siyah diye kendini avutarak yalan söyler.

Ben anlamadım ki
Konunun hiçbi yerden muhattabı değil konu sahibi
Erkek kardeşi de söz hakkı vermemiş, sen karışma senin çocuğun değil demiş

Hiçbir konuda iddialı olmayı sevmem ama
Eğitim konusunda uzman sayılabilirim bence
Ben yöntemlerini onaylamadım
Ama bu kimin umrunda?
Benim fikrimden kime ne?
Kendi de ne yapabilirim, nasıl yaklaşmalıyım, kardeşime bunun yanlış olduğunu nasıl kırmadan anlatabilirim diye sormamış zaten. Amaç gelin dedikodusuydu, amaca ulaşamayınca sinir yaptı 🙄

Back
X