Çocuk, eğitimi ve fedakarlığı

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Son açtığım 3-4 konuda buradan hem kitlendi hemde taşındı bu konuyla ilgili sitemimide başlıkta paylaşmış olayım.
Derdim var dert ettim o yüzden buranın uygun olduğunu düşünüyorum.

Malum yeni eğitim yılı başlamak üzere. Benimde şuanda 6.5 yasında olan bir cocuğum var 2. sınıfa baslıyacak ve zorunlu ingilizce dersleri var malumunuz.

Çocuklarımız için şimdiye kadar hepimizin ettiği veya edeceği bir sürü fedakarlık var başımız gözümüz üstüne, canları sağolsun.

Benim kafaya taktığım konu şu ,

Şimdi ben oğlumu english time hafta sonu gruplarına göndermek istiyorum , ama bizim eve en yakın mesafe bile 30 dk ile 45 dk arasında değişiyor trafik durumuna bağlı. Daha yakın yerler var elbet ama adı sanı bilinmeyen.
9 'dan 12'ye kadar hafta sonu grupları hafta ıcıde okul saatıne uymuyor. İşte tamda burada sorum ve sorunum ikiye ayrılıyor.

1- daha yakın isimsiz bir yerlere veya okul kurslarından randıman alınır mı ? ingilizce olsun veya diğer dersler içinde cevap verebilirsiniz , okulumuz evimize çok yakın .

2- diğeri ise ben çalışıyorum sabah evi toplamam bilmem neyle beraber 6 da uyanıyorum , uyanmam gerekiyor. Akşamda 5.30-6 gibi evde oluyorum, hafta sonu her zaman yaklaşık 7 gibi uyanmak demek bu hafta sonu kahvaltılarının olmaması demek, olduda kursun servisi var bu kahvaltılara cocugu dahil edememek demek.
Ne kadar zorlayıcı şartlar değil mi?

Öğleden sonra olsa önümüz kış, yagmuru var camuru var akşam üstü evde olmak veya dışarıda olmak isteriz o yüzden öğleden sonrayı hiç düşünmüyorum. Velhasıl kelam nasıl oluyor bu işler ?

etüt yok mu okulda?
Hayır yok malesef sabahcı oglencı sıstemı devam edıyor. ama 2. sınıflar ıcın kurslar oldugunu duymustum hafta sonu okulda. Ancak esım dıyor kı 20 kısının arasında ne ogrenebılır kı ? Tabı bılmıyoruz ılk cocuk cok fena acemılıklerede denk gelıyor hanı tecrube edınmek ıstıyorum

Ben küçük yaşta dershaneye kursa gönderme olayına sıcak bakmıyorum artık . Bana göre bu çocuklara yapilan bir fedakarlik değil bak çocuğum sen bir kere dinlediğin şeyi kendi çabanla anlayamazsın sana iki kere anlatmak lazım demek gibi birşey . Bırakın çocuklar çabalamayı kafa patlatmayı öğrensin . İlerde dil alanında kendini geliştirmek isterse zaten geliştirir . Nedir bu kursa gondereyim dersaneye göndereyim telaşı anlamıyorum .

Cocugun icinde varsa azimliyse evde bile ogrenir ki benim arkadasim evde kendi kendine ogrendi yasi 23 idi suan cok iyi bir pozisyonda calisiyor is arkadaslari cok iyi okullara kurslara gitmis dusun ... 2. Sinif cocugu okulda yogun ingilizce okumuyorsa ki devlet okullarinda boyle bisi yok siradan bir kurs evde beraber egzersizler bol bol yabanci dilde cizgifilm 3 5 sayfalik basit hikayelerle halledebilirsin yakindaki bi kursada gonderirsin oldu bitti zaten suan beyni gelisime acikkk enn iyi kursada gondersen cocugun merakinda ilgisinde azminde bitiyor is ...

Hayır yok malesef sabahcı oglencı sıstemı devam edıyor. ama 2. sınıflar ıcın kurslar oldugunu duymustum hafta sonu okulda. Ancak esım dıyor kı 20 kısının arasında ne ogrenebılır kı ? Tabı bılmıyoruz ılk cocuk cok fena acemılıklerede denk gelıyor hanı tecrube edınmek ıstıyorum

hımm bilemedim bizim okulda etüt vardı .. özel etüt merkezleride var gerçi ama 2 .sınıf çocuğunu bu kadar boğmaya gerek var mı bilmiyorum..
ingilizce için düşünebilirsiniz göndermeyi yada uzaktan net üzerinden birebir ders veren tipler var onları deneyebilirsiniz .. saatleride istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz o zaman..

Benim cocugum da bu sene 2. Sinifa baslayacak.ben boyle kurslara falan ihtiyac oldugunu dusunmuyorum hic.cocugumu sikmaya ne gerek var.okulda aldigi egitim yeter de artar bile biz de destek olursak tamam.cocuga hic yazik etmeyin bence.bur de okul kurslari cok iyi olmuyor genelde onu soyleyeyim

2.sınıftaki bir çocuğu haftasonu kursları ile tanıştırmak çok gerekli mi ki? benim çocuğum daha küçük ortamı bilemiyorum şu anda ama boşuna yormasanız mı ki?

Cocugun icinde varsa azimliyse evde bile ogrenir ki benim arkadasim evde kendi kendine ogrendi yasi 23 idi suan cok iyi bir pozisyonda calisiyor is arkadaslari cok iyi okullara kurslara gitmis dusun ... 2. Sinif cocugu okulda yogun ingilizce okumuyorsa ki devlet okullarinda boyle bisi yok siradan bir kurs evde beraber egzersizler bol bol yabanci dilde cizgifilm 3 5 sayfalik basit hikayelerle halledebilirsin yakindaki bi kursada gonderirsin oldu bitti zaten suan beyni gelisime acikkk enn iyi kursada gondersen cocugun merakinda ilgisinde azminde bitiyor is ...
Fena değil durumu, hırslı diyebilirim. Ama ben acıkcası hafta sonu ilgilenmek istemiyorum onun öğretmeni olmaktan ziyade anne olmak istiyorum . Tabiki yardım edicem göstericem ama ben gecen seneden biliyorum eve kapandık resmen aramızdaki ilişkide boyut değiştirdi hal böyle olunca. Ve ben baya yıprandım yoksa ben elbette ona öğretebilecek seviyede konuşup yazabiliyorum ama dediğim gibi işler öyle sarpa sarıyorki . Nefes alacak alanım kalmamıştı gecen sene . Boyle olsun istemiyorum acıkcası. Gecen sene tüm sene boyunca evde yemek yapmadım, yaptırdım, temizlikte yapmadım ona ragmen psikolojim baya bozulmuştu epey zorlandık umarım 1. sınıf dıyedır

2. sınıftan bahsedıyoruz cute :)
cocugu bogmaya ne gerek var
yasıtlarından gerı olmasını ıstememekde haklısın ama yasıtlarından ılerıde olmasın oda kotu ...
o yasta ogrenmesı gereken ıngılızceyı oyunlarla sarkılarla sende ogretebılırsın ?
anlamadıgı bırsey varsa oturur bırlıkte cozersınız hem bırlıkte vakıt gecırmenın de bı cesıtı olmus olur
bız cocukken annemız babamız anlatırdı calıstırırdı ya hanı

ogretmen destegı ılerıkı yaslarda daha uygun olur bence...

2. sınıftan bahsedıyoruz cute :)
cocugu bogmaya ne gerek var
yasıtlarından gerı olmasını ıstememekde haklısın ama yasıtlarından ılerıde olmasın oda kotu ...
o yasta ogrenmesı gereken ıngılızceyı oyunlarla sarkılarla sende ogretebılırsın ?
anlamadıgı bırsey varsa oturur bırlıkte cozersınız hem bırlıkte vakıt gecırmenın de bı cesıtı olmus olur
bız cocukken annemız babamız anlatırdı calıstırırdı ya hanı

ogretmen destegı ılerıkı yaslarda daha uygun olur bence...
Biz beraber oyun oynamayı veya sevişmeyi seviyoruz :skandal: Gerçekten gecen sene öyle zor öyle yogun gectiki bunda benim calısmamında büyük bir payı var elbette nefes alamadım .
Eve birini cagırsam ingilizce için tamamen öğretmen olması gerek onlarında saati baya pahalı 80 tl gibi bişey.
Keşke calısmasam evde olsam da kendimede ayıracak zamanım kalmıyor demeyip kendim uğraşsam.
Şuanda yaz döneminde bile elimden geldiğince onu koparmamaya calıstım cok gezdık cok oynadık cok dolastık ama cokta sey ogrendık, ben calıstırdım yine.

Ingılızce ıcın bısey yapmadık ama

Dil kurslarının ticari amaçlı yerler olduğunu düşünüyorum.Çevremde dil kurslarına gidenlerin hiçbiri memnun olmadı ve hiçbir şey öğrenemediklerini söylediler.İnternette sayısız kaynak var (pdf, video gibi).Hem 2.sınıfta en fazla ne gösterebilirler ki.Kendi başına,tabii sizin de desteğinizle,öğrenir.
İngilizce sayıların,hayvan isimlerinin olduğu broşürler satın alabilirsiniz veya siz yapabilirsiniz.Odasında sürekli göreceği için kısa zamanda birçok şey öğrenir.

O kadar kursa gerek yok bence, ben küçükken ozmo ile ingilizce diye bir set vardı onu izlerdim, basit ingilizce kitaplarım vardı. Sonra Anadolu Lisesi kazandım o zaman ingilizce ağırlıklıydı o okullar ben kursa filan gitmedim o dönemin yarıdan fazlası gitti ama en iyi ortalama benimdi. Zaten 2. Sınıf ingilizcesi renkler sayılar kendini tanıma-tanıtma gibi konular bunun için kursa gitmesine gerek yok, sizin de temeliniz varsa birlikte halledersiniz. Haftasonu da tatil yapsın küçük :)

Biz beraber oyun oynamayı veya sevişmeyi seviyoruz :skandal: Gerçekten gecen sene öyle zor öyle yogun gectiki bunda benim calısmamında büyük bir payı var elbette nefes alamadım .
Eve birini cagırsam ingilizce için tamamen öğretmen olması gerek onlarında saati baya pahalı 80 tl gibi bişey.
Keşke calısmasam evde olsam da kendimede ayıracak zamanım kalmıyor demeyip kendim uğraşsam.
Şuanda yaz döneminde bile elimden geldiğince onu koparmamaya calıstım cok gezdık cok oynadık cok dolastık ama cokta sey ogrendık, ben calıstırdım yine.

Ingılızce ıcın bısey yapmadık ama
acık soylıyım...
dayım ve yengem evde sureklı ıngılızce fılm ızler sarkı dınlerlerdı
cocukları super ıngılızce bılıyordu
gel zaman gıt zaman cocukları baya ılerledı derken okulda cok sıkılmaya herkesle catısmaya basladı
cunku yasından ve zamanından once baslamıstı egıtımı...

benım annem babam kendılerı calıstırırdı
belırlı bı duzenımız vardı oyun saaatı ders calısma saatı yemek saatı hepımız bu duzene uyardık
isim şehir oyunu varya :) onu ıngılızce olarak oynardık
annemın cozemedıgı takıldıgı soruya hocama ulasır o soruyu ogrenır sonra bana anlatırdı

bıkere annemın cıldırdıgını hatırlıyorum bana anlatıyor kafam basmıyor abım artık yeter bagırma anne demıstı :D annem ozaman ozel derse gonderdı benı ama noldu gerı ıptal ettık

bu yaslar ıcın en ıyı egıtım evde baslıyor
bence kendınıze bı haftasonu programı cıkarın :)

cocukları yarısa sokar gıbı etutden sınava kosturmayın
bı omur okuyacak ve calısacak zaten... bırak cocuklugunu yasasın
cocuk o enerjısını atacak bızım gıbı sanslı degıller dort duvar arasındalar hep

Sevgili CuteMom CuteMom :) bir sınıf öğretmeni olarak yazıyorum. O boğulmalarınız 1. sınıf olmasından kaynaklıydı, 1. sınıfı başarıyla atlattıysanız 2. sınıfta çok rahat olur çocuğunuz. Dil konusuna gelince 2. sınıf ingilizcesi çok basit düzeyde. Yani dil kursu fikrimce olmasa da olur, hatta daha iyi olur.
Bunun yerine çocuğunuzun ilgisi olan bir alanda sosyal aktiviteye, kursa vs. gönderebilirsiniz isterseniz. Ki madem çalışan bi annesiniz bence doya doya vakit geçirin haftasonu, gezin, oynayın :)

Bence siz destek olun eğitimine,tekrar yapın evde birlikte çalışın ama 2 gün tatil hakkını elinden almayın derim zira zaten haftanın 5 günü okulda,haftasonuda okul psikolojisine girmemiş olur.
Adı sanı bilinmeyen bir kuruma göndermeyi tercih etmezsiniz diye düşünüyorum (doğal olarak) dolayısıyla yolda girecek işin içine yorucu olur bence.

Back
X