Çocuk, eğitimi ve fedakarlığı

Fena değil durumu, hırslı diyebilirim. Ama ben acıkcası hafta sonu ilgilenmek istemiyorum onun öğretmeni olmaktan ziyade anne olmak istiyorum . Tabiki yardım edicem göstericem ama ben gecen seneden biliyorum eve kapandık resmen aramızdaki ilişkide boyut değiştirdi hal böyle olunca. Ve ben baya yıprandım yoksa ben elbette ona öğretebilecek seviyede konuşup yazabiliyorum ama dediğim gibi işler öyle sarpa sarıyorki . Nefes alacak alanım kalmamıştı gecen sene . Boyle olsun istemiyorum acıkcası. Gecen sene tüm sene boyunca evde yemek yapmadım, yaptırdım, temizlikte yapmadım ona ragmen psikolojim baya bozulmuştu epey zorlandık umarım 1. sınıf dıyedır
1. sınıf olduğu için cute .. merak etme öbür yıllar daha rahat
bencede çocuğu küçük yaşta boğmaya gerek yok. hafta sonu aktivite olsun diyorsan daha bir zevk alacağı şeylere gönder
yüzme, müzik drama gibi

cute haftasonu spora yazdır bence :)
sporun egıtıme katkı sagladıgı yadsınamaz bı gercek
hem enerjısını atar hem kasları gelısır hemde odaklanmayı ogrenır

Çocuklarımız aynı yaşta. Benim kızım da 2'ye geçti bu yıl. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ama elimden geleni yaptım. Biz yaz tatilinde hem eğlendik hem İngilizce çalıştık. Şu an yaklaşık 400 kelime öğrendi. Kendini tanıtabiliyor, saçını, gözünü, anasını, babasını anlatabiliyor. Çok basit yapabilir misin, seviyor musun vs sorulara cevap verebiliyor. Ilgilenirsen yöntem ve kaynak konusunda yardımcı olabilirim. Benim için yaşına göre bu kadarı yeterli. Senin beklentin daha yüksek olabilir tabiki de.

bu yaşta grammer fazla öğrenmeyecek zaten. daha çok listening ve speakinge dönük bir eğitim olacak okulda. çok güzel internette videolar var. çocuklar için hazırlanmış ingilzce öğretme videoları şarkılar vs var. yerinizde olsam kurs yerine bunu tercih ederdim. kursa yaz döneminde verilebilir belki

2.Sınıf öğrencisi için English time çok fazla ve ağır.
Küçük çocukları bu kadar yormamak lazım bence.
Çocuklar çok erken yaşlarında bu sıkıntıların içinde boğulup eğitimden soğuyorlar.
Varlığından emin değilim ama ingilizce aylık dergilerden alabilirsiniz. Bereber gidip alırsınız, belki de sabırsızlıkla yeni derginin çıkmasını bekleyecek falan filan.
Hafta sonu kahvaltı sofrası çalışan anne babalar için, okula giden öğrenciler çok güzel bir ortam bence. Bunu hiç bozmayın.
bide 6-9 yaş çocuk dönemlerinde, çocuğun kendini çevreyi anlaması algılaması gibi bir dönem. Asıl hedefinin dersane okul etüt gibi şeyler olduğunu düşünmesin.

çocuğunuz daha 6.5 yaşında şimdiden bu kadar derse boğmaya gerek var mı sizce daha oyun yaşında biz okula 7 yaşında başlardık.

çocuğunuza şimdiden bu kadar ders sorumluluk yüklemeyin bence onun yerine ingilizce oyun, cd film ilgisini çekecek şeyler yapabilirsiniz bence diğer türlü zaten haftanın beş günü okula gidiyor bide hafta sonu onun sizle vakit geçirmesi oyun oynamasını elinden alırsanız daha hırçin olup onu ders çalışma olayından da soğutabilirsiniz.

bence ona bunu yapmayın.

Basit İngilizceyi sen de ogretirsin. Sonraki zamanlar için düşün bence.

Çocuklarımız aynı yaşta. Benim kızım da 2'ye geçti bu yıl. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ama elimden geleni yaptım. Biz yaz tatilinde hem eğlendik hem İngilizce çalıştık. Şu an yaklaşık 400 kelime öğrendi. Kendini tanıtabiliyor, saçını, gözünü, anasını, babasını anlatabiliyor. Çok basit yapabilir misin, seviyor musun vs sorulara cevap verebiliyor. Ilgilenirsen yöntem ve kaynak konusunda yardımcı olabilirim. Benim için yaşına göre bu kadarı yeterli. Senin beklentin daha yüksek olabilir tabiki de.
Aa ne hos
Bu sene egıtım kısmında 2. sınıf velılerınde karsılarız belkı dımı ?
Ingılızce calıstınız mı ? Ben daha cok matematık calıstırıyorum carpım tablosunu ogretmeye calısıyorum ınsallah okul baslamadan tamamen halletmıs oluruz dıye dusunuyorum bırde problemler fılan
Nasıl ogrettınız nerden basladınız sevınırım acıkcası cogu kısıde hatta herkez kendın ogret sen destek olmus demıs bırde

Son açtığım 3-4 konuda buradan hem kitlendi hemde taşındı bu konuyla ilgili sitemimide başlıkta paylaşmış olayım.
Derdim var dert ettim o yüzden buranın uygun olduğunu düşünüyorum.

Malum yeni eğitim yılı başlamak üzere. Benimde şuanda 6.5 yasında olan bir cocuğum var 2. sınıfa baslıyacak ve zorunlu ingilizce dersleri var malumunuz.

Çocuklarımız için şimdiye kadar hepimizin ettiği veya edeceği bir sürü fedakarlık var başımız gözümüz üstüne, canları sağolsun.

Benim kafaya taktığım konu şu ,

Şimdi ben oğlumu english time hafta sonu gruplarına göndermek istiyorum , ama bizim eve en yakın mesafe bile 30 dk ile 45 dk arasında değişiyor trafik durumuna bağlı. Daha yakın yerler var elbet ama adı sanı bilinmeyen.
9 'dan 12'ye kadar hafta sonu grupları hafta ıcıde okul saatıne uymuyor. İşte tamda burada sorum ve sorunum ikiye ayrılıyor.

1- daha yakın isimsiz bir yerlere veya okul kurslarından randıman alınır mı ? ingilizce olsun veya diğer dersler içinde cevap verebilirsiniz , okulumuz evimize çok yakın .

2- diğeri ise ben çalışıyorum sabah evi toplamam bilmem neyle beraber 6 da uyanıyorum , uyanmam gerekiyor. Akşamda 5.30-6 gibi evde oluyorum, hafta sonu her zaman yaklaşık 7 gibi uyanmak demek bu hafta sonu kahvaltılarının olmaması demek, olduda kursun servisi var bu kahvaltılara cocugu dahil edememek demek.
Ne kadar zorlayıcı şartlar değil mi?

Öğleden sonra olsa önümüz kış, yagmuru var camuru var akşam üstü evde olmak veya dışarıda olmak isteriz o yüzden öğleden sonrayı hiç düşünmüyorum. Velhasıl kelam nasıl oluyor bu işler ?
Ozel ders aldirabilirsin hepsinden uygun olucaktir

Okulda İngilizce dersi görecek mi?
Eğer görecekse İngilizce çizgi filmlerle, kitaplarla falan desteklemek kafi diye düşünüyorum.
Bence english time dilko vs çok gereksiz şu an.

Aa ne hos
Bu sene egıtım kısmında 2. sınıf velılerınde karsılarız belkı dımı ?
Ingılızce calıstınız mı ? Ben daha cok matematık calıstırıyorum carpım tablosunu ogretmeye calısıyorum ınsallah okul baslamadan tamamen halletmıs oluruz dıye dusunuyorum bırde problemler fılan
Nasıl ogrettınız nerden basladınız sevınırım acıkcası cogu kısıde hatta herkez kendın ogret sen destek olmus demıs bırde
Öyle bir forum olduğundan haberim yoktu canım. Mutlaka göz atacağım. Biz yaz tatili setleri üzerinden gittik. Öğretmeni vermişti bir set bitince 2 tane de biz aldık. Matematikten problem çözdük çokça ama çarpım tablosu çalışmadı açıkçası. Sadece ritmik saym yapıyoruz çarpmaya hazırlık için.

İngilizce için Magic English ve English Zone'dan yararlandık. Biraz vakit aldı. Her gece öğreteceğim şeye karar verip hazırlık yaptım. Mesela video izleyeceksek öncesinde ben izleyip bir gün önceden karşılaşacağı kelimeleri resimli olarak öğrettim. Üzerine videoyu izleyince pekişti. Bir de İngilizce resim defteri yaptık. Öğrendiklerinin resmini çizdi. Mevsimleri öğrendiğinde kış resmi, meyveleri öğrenince manav, hava durumuyla ilgili kelimeler de güneş, yağmur vs. Öğrendikleri böylece kalıcı hale geldi. Ben İngilizce öğretmeni olduğum için keyifli ve yeni bir deneyim oldu benim için de. Size tavsiyem kendiniz öğretmeye karar verirseniz öncelikle bir plan yapmanız. Bunun için de 3 gün yeni şeyler öğrenecekse kalan 2 günü tekrar ve pekiştirmeye ayırmanız.

Kursa vermeyin. 2. Sınıf ingilizce müfredatı kelime resim eşleştirme şeklinde. Kendini tanıtma var bir de. Seneye zamanlara geçecekler. Seneye düşünün ya da bu sene yaz tatilinde. Benim dilim var ama hiç müdahele etmedim öğretmenimizin isteği doğrultusunda.

Bence ilkokul çağı öyle hafta sonu etkinliklere kurslara gondermek için çok erken.hafta sonu ailecek vakit geçirmek inanin çocuk için çok daha faydali

Bence aceleye gerek yok

Geçen sene spora gitsin istemiştim sonra vazgeçtim

Zira hafta içi her gün kalk okula git hafta sonu bari bir disiplin dışında özgür kalsın çocuklar

Geç kalıyorsun kahvaltını çabuk et baban ile oynama kursa gideceğiz vs fazla gibi

Bir de benimki okula başlamadı daha ama hala neden anneler ders çalıştırıyor anlayamadım valla

Bizi kimse ders çalıştırmadı kendimiz okuduk

Bu sene 18 yıl aradan sonra üniversite sınavına girdim ilk 5000 de olduğum puan türü bile var

Çocuklara ders çalışma bilinci aşılasak yani ille de birileri öğretmesin kendileri sorumluluklarını alıp öğrensin

Bir de benimki okula başlamadı daha ama hala neden anneler ders çalıştırıyor anlayamadım valla

Bu sene 18 yıl aradan sonra üniversite sınavına girdim ilk 5000 de olduğum puan türü bile var

Çocuklara ders çalışma bilinci aşılasak yani ille de birileri öğretmesin kendileri sorumluluklarını alıp öğrensin

ilahi damdan yarış var yarış:))
ilkokul çocuğunun bile etinden sütünden faydalanan etüt sektörü var artık..

bende çocukları bu kadar boğmamak gerektığını dusunuyorum cute...haklısın onlar ıcın en iyisini istiyoruz ama okuldan bir soğursa bütün eğitim hayatı boyunca isteksiz olur buda derslerine yansır buda onu başarısız yapar......ne gerek var şimdiden öyle kurslarla onu sıkmaya....bence çok erken....

Maalesef artık devlet okullarının yabancı dil müfredatları yetersiz. Kitaplar kötü hazırlanmış, içi hatalarla dolu. Diğer derslerde de eminim böyledir. Dediğin gibi bizim zamanımızda anneler ders çalıştırmazdı. En fazla elinde örgü ben okurdum annem dinlerdi. Eğitim sisteminin içinden birisi olarak gün geçtikçe kalitenin düştüğünü, çocukların köreldiğini söyleyebilirim. Bu durumda çocuğu desteklemekten başka çare kalmıyor maalesef.

2. Sınıf İngilizcesi bol resimli, rahat...Bu kadar sıkmak yerine İngilizce çizgi filmler açabilirsin, şarkılar dinleyebilir. Hafta sonlarını şimdiden doldurmak çok boğar...

Maalesef artık devlet okullarının yabancı dil müfredatları yetersiz. Kitaplar kötü hazırlanmış, içi hatalarla dolu. Diğer derslerde de eminim böyledir. Dediğin gibi bizim zamanımızda anneler ders çalıştırmazdı. En fazla elinde örgü ben okurdum annem dinlerdi. Eğitim sisteminin içinden birisi olarak gün geçtikçe kalitenin düştüğünü, çocukların köreldiğini söyleyebilirim. Bu durumda çocuğu desteklemekten başka çare kalmıyor maalesef.

evet desteklemek ama yani yukarıda okudum da şunu öğrettim bunu öğrettim

eğer okul yetmezse ders vs alınır da hani annenin öğretmen olması bana garip geliyor

bana da öğretirler bu sene çocuğa ders çalıştırmayı merak etmeyin sizzz

görürüm ben günümüüüü

Back
X