Çocuk, eğitimi ve fedakarlığı

Ay daha 2. Sınıfa başlamamış bir Bebek ya o..
Ne kursu ne dersi..
Türkiye derecesi yapmış insanım lise 3 ve sonda gittim sadece. Net.

Bence çocuğa interaktif bir şekilde öğretmek daha mantıklı, yaşı çok küçük. Ben bile koskoca insan olduğum halde evet İngilizce seviyem çok şükür belli bir yere geldi ancak bunu hayatıma İngilizceyi dahil ederek, eğlenerek, keyif alarak yaptım hep. Şimdi de unutmayayım diye ders şeklinde internetten yeni birşeyler öğrenmeye çalışıyorum ama çok isteksizim, içimden gelmiyor. Sırf unutmayayım, yeni kelimeler falan öğreneyim diye yapıyorum ama röportaj, film, dizi izleyerek, birileriyle yazışarak öğrendiğim İngilizce çok daha güzeldi benim için. Şimdi Business English ile uğraşıyorum ama günde 1 tane video bile izleyesim gelmiyor. İnternetten çizgi filmle falan öğrensin, öyle daha çok akılda kalıcı.

Halk eğitimde çocuk ingilizce sınıfım vardı. 4.5.6.7.sınıflardi. çok memnun kalmıştı herkes. Ben de.. Eğlence oyun ve ingilizce birarada idi.. 9.00 da başlıyordu biraz geciktirip 9.45 yapmıştık uyusunlar diye..
Öğlen saatleri olsa haftada bir gün olsa bile verim alınır.. yeter ki öğretmeni sensin öğretmen işini bilsin.. Kurum adına takilmayin.. Öğretmenle görüşüp içinize sönen yere verin derim..

sanirim cocugumu okula gondermiycem, daha 6.5 yasindaki cocugu ingilizce kursuna gondermek isteyenler, carpim tablosu ezberletmeye calisanlar, 400 kelime ezberletmeye calisanlar, problemleri nasil yaptiniz diye soranlar :kızgın:
iyimiziniz siz arkadaslar?
boylemi Turkiye'de ilkokul olaylari?

sanirim cocugumu okula gondermiycem, daha 6.5 yasindaki cocugu ingilizce kursuna gondermek isteyenler, carpim tablosu ezberletmeye calisanlar, 400 kelime ezberletmeye calisanlar, problemleri nasil yaptiniz diye soranlar :kızgın:
iyimiziniz siz arkadaslar?
boylemi Turkiye'de ilkokul olaylari?

ben de yanı duygularla yazdım yukarıda yazdıklarımı

ve benimki bu sene gidecek okulaaa

geçen halası geldi

ayy ne zaman açılıyor ay öğretmeni kim

ayy nasıl olacak vs dedi

sonra baktı bende ve çocukta tık yok ben sizden daha heyecanlıyım galiba dedi

olağan bir süreç olarak görmek istiyorum ben
herkes o yaşta okula gitti benimki de gidecek

sınıfta öğretileni öğrenecek

ileride destek gerekirse alır ama daha okuldaki dersler başlamadan önceden kurs yahut dersleri öğretmeye başlamanın planını yapmayı doğru bulmuyorum önce o bir denesin öğrenmeyi, eksiklik aksaklık varsa destek düşünülür

neden ben direkt seneye konular da bunlarmış şimdiden hazırlık olsun diye başlayayım ki

ileriki yıllarda yeterince boğuluyorlar, boğuluyoruz.
6,5 yaşındaki çocuk en azından haftasonu özgür olsa..
anne değilim belki sizin düşündüğünüz nokta farklıdır ama öğrenciyim ben de. :KK43:

Maalesef artık devlet okullarının yabancı dil müfredatları yetersiz. Kitaplar kötü hazırlanmış, içi hatalarla dolu. Diğer derslerde de eminim böyledir. Dediğin gibi bizim zamanımızda anneler ders çalıştırmazdı. En fazla elinde örgü ben okurdum annem dinlerdi. Eğitim sisteminin içinden birisi olarak gün geçtikçe kalitenin düştüğünü, çocukların köreldiğini söyleyebilirim. Bu durumda çocuğu desteklemekten başka çare kalmıyor maalesef.

biraz önce genel okumuştum da şimdi tekrar okudum

" Maalesef artık devlet okullarının yabancı dil müfredatları yetersiz. "

demişsiniz ama eskiden bu müfredat da yoktu ki

biz ilkokulda ingilizcenin i sini görmedik

ben anadolu lisesinin anadolu lisesi olduğu zamanda anadolu lisesi okudum o nedenle ilkokul sonrası ingilizce öğrendim

eşim o imkanı da bulamamış

üniversitede hazırlık okuyayım demiş o da açmamış

ingilizce bilmiyor ama türkçe ile mesleğini yapıyor aynı mesleği ben de yapıyorum kimse ingilizce biliyorum diye çok da ekstra bir imkan sağlamadı ama mesleğimiz ingilizce gerektirseydi eşim gerekirse 30 yaş sonrası yine çabalar öğrenirdi zira o çabalamayı öğrenmiş küçükken

çok yüksek perdeden yazmış gibi oluyorum ingilizce konusunda ama şunu da yazayım

oğlum özel okula gidecek haftada 10 saat ingilizce varmış ve bu bizim şehrimizde az ingilizce olan okul diğerlerinde 20 saatmiş Türkçe ise 8 saat 1. sınıfta okuma yazma öğrenecek

daha okuma yazma bilmeyen çocuğa bu ingilizce bombardımanı fazla ve bu fikrimi de her ortamda tekrar ediyorum

anaokulunda ingilizceyi az öğrendi diye ağlaşıyor anneler

ben bunların da büyük projelerden birinin yansıması olduğu kanaatindeyim ilerleyen süreçte bu ingilizce öğretimi de elimizde patlayabilir ülkece

Son açtığım 3-4 konuda buradan hem kitlendi hemde taşındı bu konuyla ilgili sitemimide başlıkta paylaşmış olayım.
Derdim var dert ettim o yüzden buranın uygun olduğunu düşünüyorum.

Malum yeni eğitim yılı başlamak üzere. Benimde şuanda 6.5 yasında olan bir cocuğum var 2. sınıfa baslıyacak ve zorunlu ingilizce dersleri var malumunuz.

Çocuklarımız için şimdiye kadar hepimizin ettiği veya edeceği bir sürü fedakarlık var başımız gözümüz üstüne, canları sağolsun.

Benim kafaya taktığım konu şu ,

Şimdi ben oğlumu english time hafta sonu gruplarına göndermek istiyorum , ama bizim eve en yakın mesafe bile 30 dk ile 45 dk arasında değişiyor trafik durumuna bağlı. Daha yakın yerler var elbet ama adı sanı bilinmeyen.
9 'dan 12'ye kadar hafta sonu grupları hafta ıcıde okul saatıne uymuyor. İşte tamda burada sorum ve sorunum ikiye ayrılıyor.

1- daha yakın isimsiz bir yerlere veya okul kurslarından randıman alınır mı ? ingilizce olsun veya diğer dersler içinde cevap verebilirsiniz , okulumuz evimize çok yakın .

2- diğeri ise ben çalışıyorum sabah evi toplamam bilmem neyle beraber 6 da uyanıyorum , uyanmam gerekiyor. Akşamda 5.30-6 gibi evde oluyorum, hafta sonu her zaman yaklaşık 7 gibi uyanmak demek bu hafta sonu kahvaltılarının olmaması demek, olduda kursun servisi var bu kahvaltılara cocugu dahil edememek demek.
Ne kadar zorlayıcı şartlar değil mi?

Öğleden sonra olsa önümüz kış, yagmuru var camuru var akşam üstü evde olmak veya dışarıda olmak isteriz o yüzden öğleden sonrayı hiç düşünmüyorum. Velhasıl kelam nasıl oluyor bu işler ?

cute canim,

sen degerli bir annesin dolayisiyla dobra yazacagim.

cocugun evine yakin kurstan yahut okulun takviye derslerinden hicbir sey ogrenmez. bizim ulkemizde ne hikmetse herkes ingilizce bilir ancal toefl ne desek kimse bilmez.
oglunu iyi bir kursa yolla; zamanina, parana kiy.
ege kahvalti yapamaz belki sizinle ama sahane bir ogle yemegi yenir, sinemaya gidilir devaminda. degil mi? care bitmez ailede, yeter ki nuyet olsun.

Ben de bu konuyu araştırmıştım. Kızım 6 yaşında benim de. Kreşte 2 yıl+anaokulunda 1 yıl olmak üzere 3 yıl İngilizce gördü. Ortalama bir devlet okulunda ortaokul seviyesindeki kadar İngilizce biliyor şimdi.

Kazanımlarını unutmasın diye kursa göndereyim dedim ama kurs hem çok pahalı hem de şu an bildiğinden daha azını görecekti. Çok gereksiz geldi benim kızımı düşününce.

Ben de netten çocuklar için dvd setlerini falan araştırdım. Limasollunun ve daha pek çok farklı eğitim grubunun çocuk İngilizce setleri var. Hem daha uygun, hem daha faydalı.

Ya da İngilizce kartlar, oyunlar olabilir. Tableti falan varsa çok güzel app ler var. Vitamin eğitimin teddy's ready diye bir uygulaması var mesela. Çok ucuz kursa göre. Onları araştırın bence. Çocukla hem oyun oynar gibi zaman geçirmiş olursunuz, hem birşeyler kazanmış olur. Ben onları düşünüyorum şahsen.

Ben kursa gönderdiğimden daha fazlasını verebilirim çocuğuma. Zaten birden fazla dil duyarak büyüdü, yatkınlığı var. En büyük ilgi alanlarından biri yabancı dil. Zorlanmayız sanırım. Siz de kurstan daha fazlasını bu yollarla çocuğunuza verebilirsiniz. Bence deneyin

Biliyorsun ben de bu sene 2. Sınıfa gönderiyorum oğlumu. Bu sene çok zor olacak eminim. Çarpma bölme işlemleriyle birlikte bir de ingilizce. Ben çalışmıyorum o yüzden zaman çok. Tabi ingilizce kursuna gönderecek para da yok ;) keşke imkanım olsa. Ben yaptırıyorum ödevlerini. Ne kadar bilsemde bir öğretmen edasında eğitim veremem elbet. Küçük oğlanın ders zamanı çektirdikleri de cabası. Yoruluyorum ki sorma....

Önce bi okula başlasın. Belki ekstra bir eğitime gerek kalmaz cute. Zaten okula gidiyorlar. Evde bir ton ödev. Bir de kurs olsa vayyy haline çocukların. Bak bi derslerine geride kaldığını düşünürsen o zaman kursu düşün. Şimdiden yorma.

Ben bu sene 1. sınıfım. Hazırlıklarıma yazın başladım ama hepsi oyun, etkinlik üzerine.
Okuma yaza seti de aldırmayacağım, çok ödev de vermeyeceğim. Sınıfta interaktif defter kullanımı ve eve az ödev, bol oyun ve etkinlikle geçireceğim. İhtiyaç listem de bol bol oyuncak var, legolar, tuz havuzları, balonlar vs... Velilerle bolca takışırım artık:D

Ben bu sene 1. sınıfım. Hazırlıklarıma yazın başladım ama hepsi oyun, etkinlik üzerine.
Okuma yaza seti de aldırmayacağım, çok ödev de vermeyeceğim. Sınıfta interaktif defter kullanımı ve eve az ödev, bol oyun ve etkinlikle geçireceğim. İhtiyaç listem de bol bol oyuncak var, legolar, tuz havuzları, balonlar vs... Velilerle bolca takışırım artık:KK70:

Tuz havuzu ne

Netten bakarım da işlevini anlayandan öğrenmek farklı

Okuma yaza seti de aldırmayacağım, çok ödev de vermeyeceğim. Sınıfta interaktif defter kullanımı ve eve az ödev, bol oyun ve etkinlikle geçireceğim. İhtiyaç listem de bol bol oyuncak var, legolar, tuz havuzları, balonlar vs... Velilerle bolca takışırım artık:KK70:
Kızımın senin gibi bir öğretmeni olmasını ne kadar çok isterdim anlatamam. :)))
52 sayfa ödev verip (bir günde )kendini tatmin eden bir öğretmenle başladı kızım okul yaşamına (tabiki hemen okul degistirdik ama etkisi hala kizimin üzerinde en olumsuzundan var).

CuteMom CuteMom inan birinci sınıf kızımla hayatımızda en zor geçen süreç. Boşandım evlendim , bir sürü şey yaşadım ama böyle çile görmedim :) inşallah 2. Sınıfta çözülür bu olaylar.
Ben çalıştığım için ve olduğum şehirde tanıdık olmadığı için kızımı özel okula verdim(tam.gün olması için ) hafta sonu bize kaliyor ve dil sorununu çözmüş olduk.

o yaşta çocuk olsa olsa satranç, bale, futbol vs seveceği tarzda kurslara gönderilebilir. Türkiyede ingilizce kursuna falan gönderilmez. sadece gramer anlatıyorlar ne öğrenecekki? kelime mi ezberleyecek? ilgi duyarsa satranç işine de yarayabilir. satranç bursu ile olarak özel lise- üniversite okuyan arkadaşım vardı.

Not: çocuğum yok ama ileride nasip olursa kız olursa tenise erkek olursa baskete göndermeyi isterdim.

Tuz havuzu ne

Netten bakarım da işlevini anlayandan öğrenmek farklı
Tuz veya kum havuzu özellikle çizgi çalışmalarında kas gelişimime yardımcı. Sürekli kalemle bir şeyler karalamak sıkıcı haliyle. Elleriyle renklendirilmiş tuz havuzunda şekil kartelasıyla yapacağız bazı çalışmaları.
IMG-20160830-WA0039.webp
IMG-20160830-WA0037.webp

Fena değil durumu, hırslı diyebilirim. Ama ben acıkcası hafta sonu ilgilenmek istemiyorum onun öğretmeni olmaktan ziyade anne olmak istiyorum . Tabiki yardım edicem göstericem ama ben gecen seneden biliyorum eve kapandık resmen aramızdaki ilişkide boyut değiştirdi hal böyle olunca. Ve ben baya yıprandım yoksa ben elbette ona öğretebilecek seviyede konuşup yazabiliyorum ama dediğim gibi işler öyle sarpa sarıyorki . Nefes alacak alanım kalmamıştı gecen sene . Boyle olsun istemiyorum acıkcası. Gecen sene tüm sene boyunca evde yemek yapmadım, yaptırdım, temizlikte yapmadım ona ragmen psikolojim baya bozulmuştu epey zorlandık umarım 1. sınıf dıyedır
Artık çok geç biliyorum ama öncelikle 5.5 yaşındaki çocuğu okula vermek zaten bence biyük bir hata.ben oğlumu 79 aylık verdim 1. sınıfta o kadar rahattım ki tek bir gün ne çocuk ne de ben zorlanmadım.şu an 4. sınıf dersleri de hala çok iyi.
Madem şu an 2. sınıf oldu kesinlikle daha fazla yüklenmeyin belli ki çocuk da geçen sene çok yorulmuş.Bu sene nadasa yatırın yavrucağı.Az bi dinlensin.Birşey kaçırmayacak emin olun.İng kurs muhabbetini kesinlikle 3. sınıfa erteleyin.

Bizim yaşadığımız ilçe çok küçük. Özel okul seçeneğimiz yoktu bu yüzden. Iyi bir devlet okuluna gidiyor. Sınıfı 17 kişilik. Öğretmeni mesleğine ve çocuklara aşık. Çok mutlu kızım okula giderken. Bu sene İngilizce görecekler ama sadece 2 saat. Ben de İngilizce öğretmeni olduğumdan bu avantajı kullanıp eksikliği gidermek istedim. 1. Sınıftayken sadece okuma yazmaya odaklandık. Ama 3 yaşından beri jimnastik ve bale, 5 yaşından itibaren piyano dersi alıyor. Kendisi gitmek istiyor. Tarafımızdan hiçbir zorlama yok. Hatta arada bir bugün dersi eksek mi diye kızımdan gizli planlar yapıyoruz. Gitmeyince ağlıyor çünkü :)

Tuz veya kum havuzu özellikle çizgi çalışmalarında kas gelişimime yardımcı. Sürekli kalemle bir şeyler karalamak sıkıcı haliyle. Elleriyle renklendirilmiş tuz havuzunda şekil kartelasıyla yapacağız bazı çalışmaları.Eki Görüntüle 1879743 Eki Görüntüle 1879744

Hoşmuş

Keşke tatilden kum getirseymişim

Bir de hafta sonu bilim ve teknoloji merkezine gittik

Orada kum havuzundan izohipsli bir sistem yapmışlar

Dağ yapıyorsun haritadaki gibi yükselti artınca renk koyulaşıyor renklendirme metodu ile harita oluşuyor eğime göre izohips aralığı fark ediyor

Elini sallayınca yağmur yağıyor vadi oluyor dereler vs vs

Seninkiler küçük ama ortaokul çocukları müthiş öğrenir

Kızımın senin gibi bir öğretmeni olmasını ne kadar çok isterdim anlatamam. :)))
52 sayfa ödev verip (bir günde )kendini tatmin eden bir öğretmenle başladı kızım okul yaşamına (tabiki hemen okul degistirdik ama etkisi hala kizimin üzerinde en olumsuzundan var).
Bana 3 sayfa ödev bile fazla geliyor ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklı tabi bir şey diyemiyorum. Geçen sene benim yöntemimi beğenmeyen veliler de vardı, az ödev veriyormuşum bazen hiç vermiyormuşum diye çok aradılar. Çocukların çoğu futbol, voleybol, basketbol, karate ve ebru kursuna gitti. Defterlerinde özgür oldular, başlıkları istedikleri renkte yazdılar. Bu da velilerin işine gelmedi. Bir de velinin yaptığı ödevlere düşük verdim, eğri büğrü de olsa o küpü çocuk yapacak, o kes yapıştırı çocuk yapacak diye takıştık. Sonuç olarak zorlansam da iyi geçti.
Şimdi kendi sınıfımı alıyorum, biraz masraflı başlayacak ama eminim çok iyi geçecek:D

Back
X