Çocuk...Eşimin cevabı. ..

Severek mi evlendiniz? Bana pek öyle gelmedi.
Böyle birseyin sakasi bile olmaz.
Aci ama gercek olan bence esiniz sizi sevmiyor.
Sevse 'ilkten bir destek alalim üzülüp aglamani istemiyorum ben de cok üzülüyorum bu duruma, sonra cocugumuz olur insallah' gibi seyler söylerdi. Ve size destek olurdu.
Böyle sagliksiz bir evlilige cocuk yapmayin lütfen.

gerçekten sorunlu da olsanız eşiniz şunu bilmiyorki... onun bu söyledikleri sizi dahada sorunlu hale getirecek... eşinizin sizin yanınızda olup destek olacağı yerde bu tarzdaki davranışıda ayrıca çok kırıcı... her ne olursa olsun güzel sözlerle mantıklı sözlerle konuşarak sizi ikna edebilirdi... henüz ikinizinde hazır olmadığınıza böyle bir adam da benim gözümde baba olmaya hazır değildir....

Kocan sinirli anına denk gelmistir.
Eşin kendisi hazır değil aslında baba olmaya,topu sana atmıştır ..erkeklerin odun olmasi kanlarında var ..
Bekara karı boşamak kolay...
Bende yurtdisina gelin geldim.sen önce kendine çeki düzen ver eşini hayatının merkezine koyma kendine cevre edin.ehliyetini cikar,bir kursa git.
Ama herseyi esimle yapıyım diye bekleme ...
Kendine bak ve ayaklarının ustunde dur.gez Eğlen. ..
Bebegi 1 yıl daha ertele,eşine biraz zaman ver.yuvayi dişi kuş yapar.
Bosansan daha iyisimi gelcek sanıyorsun 1 milyon erkekten iyi düşünceli bir koca parmaklarının sayısını gecmez,onlarında başka sorunları çıkıyor
Yurtdışında nerdesin?almanysdaysan orda Türk çok var.

Ve facebookta gurbetçi kadınlar diye bir grup var..senin gibi bayanlarla dolu tavsiye ederim
Cevrende Türk varsa ulaşabilirsin
Bölge bölge bayanlar buluşup tanisixorlar

Evet anne olmaya hazir degilsin. Neden biliyormusun? O bebek senin zerre kadar umrunda degil. Onun gelecegi, onun psikolojisi zerre kadar umrunda degil. Yeterki senin yalnizligin geçsin. Ya bir bebek yalnizligi gidermek için yapilirmi? Böyle bir evlilige, böyle bir erkegi nasil baba yapmaya düsünüyorsun?

Senin yapman gereken bu adamdan bosanmak ve psikolojik destek alman. O ülkede yasamak istiyorsan acilen dil kurslarina katilman ve düzenli bir ise girmen. O ülkede yasamak istemiyorsanda tekrar Türkiyeye dön ve düzenini kur. Ama dedigim gibi sakin bebek yapma. Bir bebek asla kötü giden bir evliligi düzeltmez, insanin içindeki psikolojik sorunlari, özgüvensizligni gidermez. Gerçekten lütfen sakin bebek yapma!

Kesinlike çok doğru bir cevap.

İyi geceler kizlarrr...
içim çok acıyor. ..uyuyamadim..
sizden fikir almak istedim..
eşime çok kırıldım...
çocuk meselesi vardı daha önceki konumda eşimin çocuk istemediğini yazmisdim. ..Bu konu hakkında tekrar konuştum eşimle...
duyduklarim çok canımı yaktı sormaz olsaydım...
bana aynen bunları dedi:
ben baba olmaya hazırım her zaman ama sen hazır değilsin...
o sorumluluğu alacak kapasite yok sende... senin piskolojin bozuk...
Başkaları anne olur ama sen olamazsın öyle özenirsin millete işte. ..

Bu kanıya nerden vardı...
ben 4 yıldır evliyim ve geldiğim bu ülkeye hala alışamadım...
bazen yalnizligimla ağlıyorum ve eşim piskolojimin bozuk olduğunu düşünüyor. ..tek sorunum yalnizligim ve o çocuğun bana çok iyi geleceğini düşünüyordum...31 yaşındayım...çok istiyorum bebek ama eşim beni anne olmaya layık görmüyor. ..ara sıra bunalip agliyormusum diye o sorumluluğa yakistiramiyor beni... üzüldüm duyduklarim yani o baba olmaya layık ta ben anne olmaya layık değilim...Bu evdeki bütün sorumluluk bende 4 yıldır elimden geleni yaptım aldigim cevaba bak. ..
kalbim çok acıyor çok kırıldım...
Bir kadin bilir anne olmaya hazir olup olmadigini, o ne sifatla seni hazir gormuyor? Sacmalamis.

bende yurtdisinda 5 yildir yasiyorum,ilk senem kabus gibiydi dil kultur hersey farkli.ama ise girdim arkadas ortami kurdum dillerini ana dilim gibi konusuyorum suanda ve bebegimde tam depresyonu uzerimden attigim zaman geldi..Yalnizim diye cocuk istemeye cesaret edemedim ki benim esim cocuk konusunda hadi hemen olsun kafasiyla yaklasiyordu.Bebekle yalnizliginiza care olmayacak tam tersi dis dunyadan eliniz mahkum bikac sene uzak kalmak zorunda kalcaksiniz.es dost arkadaslar etraftayken cocuk buyutmekle tek basina cocuk buyutmek arasinda daglar kadar fark var..ben en son sinemaya bundan tam 1 yil once gittim,tek basima alisveris merkezine girdigimi hic hatirlayamiyorum uzun zamandir.
tek destekcim esim o da isten gucten basini kaldiramiyor haftaici ve o kadar cocuk istemesine ragmen bunalima girdi ilk aylar.oyuzden imkaniniz varsa once ise girin ya da esinizle aranizi iyi tutun,cunku ondan baska destekciniz olmayacak.

Sen anne olmaya hazır hissetsen bile karşıdaki bebek istemiyorsa zorlayamazsın. Zaten ben senin yerinde olsam böyle bşr adamı baba yapmazdım.

Hössttt deseydin bir kendine gelseydi, bebekten korkan erkek çırpınışı sen sakın vazgeçme çocuk herşeydir

Kocanin agzindan dinlemek gerek birde boyle dusunmesinin daha fazla sebebini aciklayabilir sirf yalnizliktan bunalma diye oyalanacak cocuk yapmak istememiş olabilir gayetvacik sozlu buldum keske butun insanlar yaşla degilde saglam kafayla bebek sahibi olsa eger istemiyorsada vardir sebebi

İyi geceler kizlarrr...
eşime çok kırıldım...
çocuk meselesi vardı daha önceki konumda eşimin çocuk istemediğini yazmisdim. ..Bu konu hakkında tekrar konuştum eşimle...
bana aynen bunları dedi:

bazen yalnizligimla ağlıyorum ve eşim piskolojimin bozuk olduğunu düşünüyor. ..tek sorunum yalnizligim ve o çocuğun bana çok iyi geleceğini düşünüyordum...31 yaşındayım...çok istiyorum bebek ama eşim beni anne olmaya layık görmüyor. ..ara sıra bunalip agliyormusum diye o sorumluluğa yakistiramiyor beni... üzüldüm duyduklarim yani o baba olmaya layık ta ben anne olmaya layık değilim...Bu evdeki bütün sorumluluk bende 4 yıldır elimden geleni yaptım aldigim cevaba bak. ..
aslında eşin baba olacak erkek değil.
Senin ciddi bir psikolojik sorunun da olabilirdi o zaman nasıl davranırdı diye düşünmeden edemedim.
Eşin ailesinden sevgi görmemiş biri olarak geldi bana.
Aslında aranızda olan şu durum bile çok ciddi.

İyi geceler kizlarrr...
eşime çok kırıldım...
bana aynen bunları dedi:

canım kırılmakta haklısın ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz çocuğun sna İYİ geleceği için yapmayı düşünüyorsan (aynen böyle yazmışsın)zaten kabul etmesen de sende KÖTÜ birşeyler vardır.çocuğu ilaç niyetine ya da evlilik kurtrma amacıyla yapanlara da karşıyım!asıl çelik gibi sinirlerle ve sapasağlam piskolojiyle almalısınız onu kucağınıza çünkü zaten buna ihtiyacınız olacak büyütürken.marketten peynir almıyosunuz canım

Kocan sinirli anına denk gelmistir.
Eşin kendisi hazır değil aslında baba olmaya,topu sana atmıştır ..erkeklerin odun olmasi kanlarında var ..
Bekara karı boşamak kolay...
Bende yurtdisina gelin geldim.sen önce kendine çeki düzen ver eşini hayatının merkezine koyma kendine cevre edin.ehliyetini cikar,bir kursa git.
Ama herseyi esimle yapıyım diye bekleme ...
Kendine bak ve ayaklarının ustunde dur.gez Eğlen. ..
Bebegi 1 yıl daha ertele,eşine biraz zaman ver.yuvayi dişi kuş yapar.
Bosansan daha iyisimi gelcek sanıyorsun 1 milyon erkekten iyi düşünceli bir koca parmaklarının sayısını gecmez,onlarında başka sorunları çıkıyor
Yurtdışında nerdesin?almanysdaysan orda Türk çok var.

Hayır Belçikadayım ...

bende yurtdisinda 5 yildir yasiyorum,ilk senem kabus gibiydi dil kultur hersey farkli.ama ise girdim arkadas ortami kurdum dillerini ana dilim gibi konusuyorum suanda ve bebegimde tam depresyonu uzerimden attigim zaman geldi..Yalnizim diye cocuk istemeye cesaret edemedim ki benim esim cocuk konusunda hadi hemen olsun kafasiyla yaklasiyordu.Bebekle yalnizliginiza care olmayacak tam tersi dis dunyadan eliniz mahkum bikac sene uzak kalmak zorunda kalcaksiniz.es dost arkadaslar etraftayken cocuk buyutmekle tek basina cocuk buyutmek arasinda daglar kadar fark var..ben en son sinemaya bundan tam 1 yil once gittim,tek basima alisveris merkezine girdigimi hic hatirlayamiyorum uzun zamandir.
tek destekcim esim o da isten gucten basini kaldiramiyor haftaici ve o kadar cocuk istemesine ragmen bunalima girdi ilk aylar.oyuzden imkaniniz varsa once ise girin ya da esinizle aranizi iyi tutun,cunku ondan baska destekciniz olmayacak.

ben çalışıyorum zaten uzun zamandır eşime hiç muhtaç değilim...ben bebek için hazır olduğumu düşünüyorum çünkü bi bebek gördüğümde içimdeki isteği kimseye anlatamam allah biliyor...o çocuk benim herseyim olacak...piskolojime gelirse...bazen bunalıyorum burda herkes kendi ailesi in içinde kimse kimseye gidip gelmez...dil kursunada gittim kendimi anlatacak kurtaracak kadar dil zaten biliyorum...Eşimle de bi sorunumuz yok...gayet ıyiz. ..ama sanırım eşim endişeli çocuk konusunda...

Bunları söylediğine pişman olmalı, bilemem tavrın nasıl olur, ama ben olsam günlerce suratına bakmazdım sonrasında da verecek en uygun cevabı verirdim ona.

Anne olmaya hazır olmamak başka bir şey anne olmaya layık olmamak başka bir şey.

Metanet sahibi olmadığınızı düşünüyor, demek ki.

Yanıp yikilmadan, ağlayıp dovunmeden, biraz sakince dusunun.

Size karşı bu kadar saygısız olan bir adamdan asla çocuk yapmayın. Belli ki çocuk yapsanız yarın öbür gün de anneliğinizi eleştirip, sorun haline getirecek. Ne demek anne olmaya layık değilsin? Kendini mükemmel zannediyor, nimetten sanıyor herhalde. Ben olsam koyardım kapının önüne, gitsin kendine layık bir eş bulsun o zaman.

sanırım size açık açık ben çocuk istemiyorum diyemediği için bu versiyonu kullanmış. çok garip ama...

Size karşı bu kadar saygısız olan bir adamdan asla çocuk yapmayın. Belli ki çocuk yapsanız yarın öbür gün de anneliğinizi eleştirip, sorun haline getirecek. Ne demek anne olmaya layık değilsin? Kendini mükemmel zannediyor, nimetten sanıyor herhalde. Ben olsam koyardım kapının önüne, gitsin kendine layık bir eş bulsun o zaman.
herhalde bütün sorumlulugu bana atmaya çalışıyor demek istiyorki sen hazirsan bütün sorumlugu üstüne yüklemeye benim için bi problem yok ben baştan beri baba olmaya hazırım. ..ama bana yükleyerek bütün sorumlulugu ben öyle hissettim...Çünkü bu evde de bütün sorumluluk bende erkek işide kadın işide bende. ..
Komut vermeden hiç bişey yapmaz...şunu kaldır oraya koy demelisin sürekli gerçek bi ODUN. ..

Back
X