• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk esirgeme kurumu

Benim çalıştığım okulda yine aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı sevgi evlerinde kalan yavrucaklar var. Orda calisan sorumluları geldi ortami sorduk cok rahatlar 6kisi bi evde kalıyor hepsinin genç oda takimlari var marka yerlerden alışveriş yapıyorlar ellerinde internet bilgisayar imkanları var. Biz aksam cayi icin pasta börek yapiyoruz yemekleri dört dörtlük sadece ihtiyac duydukları şey sevgi demisti. Gercekten baktığımda devlet herseylerini fazlasiyla karşılıyor ama o gözlerinde olan sevgi açlığı anne baba sevgisini bilmeyisleri yetiyo icimin cız etmesine, olabildiğince ilgileniyorum. Sevdigimi degerli olduklarını hissettiriyorum. Ama ne kadar doyurur onları:KK43: okul başladığından bu yana aklimdan çıkmayan bi sahne var. Sorumlu ablaları okula geldiginde hepsinin çevresinde toplanipta anne diyisleri. Anne sevgisini kokusunu bilmeden onunla yetinmeye çalışıyorlar
ya dünyalar benim olsun, sevgi olmadıktan sonra hepsi boş inan ki

Bulundugunuz il/ilcedeki çocuk esirgeme kurumlarini ve onlarin adina yapilan etkinlikleri de takip edebilirsiniz. Mesela kucukyali cocuk esirgeme kurumu yararin donem dönem kermesler duzenleniyor. Cok da guzel seyler satiliyor. Hicbir sey yapamayan bile gidip oradan alisveris yapabilir. Hem ihtiyacinizi karsilayip hem cocuklara faydali olmus olursunuz.

Yıllar önce gittim çocuk esirgeme kurumuna, oyuncak hediyeler götürdüm ve sonrasında onlarla birlikte oyunlar oynamıştık. Yalnız bir çocuğun yanıma gelip beni anne gibi sever misin biraz demesi darmaduman etmişti beni. Hala burnumun direği sızlıyor o an aklıma geldikçe.

Benim çalıştığım okulda yine aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı sevgi evlerinde kalan yavrucaklar var. Orda calisan sorumluları geldi ortami sorduk cok rahatlar 6kisi bi evde kalıyor hepsinin genç oda takimlari var marka yerlerden alışveriş yapıyorlar ellerinde internet bilgisayar imkanları var. Biz aksam cayi icin pasta börek yapiyoruz yemekleri dört dörtlük sadece ihtiyac duydukları şey sevgi demisti. Gercekten baktığımda devlet herseylerini fazlasiyla karşılıyor ama o gözlerinde olan sevgi açlığı anne baba sevgisini bilmeyisleri yetiyo icimin cız etmesine, olabildiğince ilgileniyorum. Sevdigimi degerli olduklarını hissettiriyorum. Ama ne kadar doyurur onları:KK43: okul başladığından bu yana aklimdan çıkmayan bi sahne var. Sorumlu ablaları okula geldiginde hepsinin çevresinde toplanipta anne diyisleri. Anne sevgisini kokusunu bilmeden onunla yetinmeye çalışıyorlar
Şu mesajı okuyunca buruk da olsa gülümsedim.
En azından oradaki bebeciklerin eskisi gibi şiddet,tecavüz gibi acı hatıraları olmuyor demek ki...

bende hep gitmek istemişimdir bi aralar araştırıyodum ne götürebilirim diye oyuncak giysi veya çikolata gibi şeylere gerek yok zaten karşılanıyo o tür şeyler die hatırlıyorum acaba yanımızda ne götürmeliyiz neye ihtiyaçları vardır

ya dünyalar benim olsun, sevgi olmadıktan sonra hepsi boş inan ki
Tabi ki öyle anneleri babaları bi yerde yaşıyorsa vicdanları nasil acaba hep bunu düşünüyorum bide bi dizi var yetistirme yurdundaki kizlari anlatan onu gordukce ayri bi hüzün doluyo icime:(
Şu mesajı okuyunca buruk da olsa gülümsedim.
En azından oradaki bebeciklerin eskisi gibi şiddet,tecavüz gibi acı hatıraları olmuyor demek ki...
Insallah oyledir. O evde ne yaşadıklarını bilemeyiz ki. Bize gelen kadın gercekten anne gibi davranıyordu o merhameti hissettim ama ya başkaları öyle davranmiyorsa :(

Annem çocuk esirgemede calisıyo sadece şunu söyleyebilirim ki ordaki çocuklar çok güzel şartlarda bakılıyo şiddet taciz kesinlikle yok ordaki çocukların tek eksiği ana baba sevgisi :KK36:

geçen gün çocuk esirgeme kurumuna gittik eşimle. evlendiğimizden beri istiyorum. anca fırsatı oldu. çocuklara biraz oyuncak götürdük. oraya gittiğim anda içim cız etti.
çok şükür bizler çocuklarımızın başındayız. bu yüzden bizim çocuklar şanslı. ya öteki çocuklar ???
ne olur zaman buldukça gidelim. biraz sevgi verelim, ilgi verelim. hatta gücümüz yetiyorsa koruyucu ailelik yapalım. bizim 3.çocuğumuz yolda. öyle bi şansımız yok. ama durumu müsait olan melekler vardır.
bi çocuğu mutlu etmekten daha güzel bir şey var mı ??

Ben istanbul bahcelievler cocuk yurduna telefon acip sormustum ziyaretci kabul etmediklerini soylemislerdi,siz hangi yurda gittiniz. bir de giderken ne goturmek gerekir,birkac aydir aklimda olan bir seydi ama pek bilgim olmadigi icin surekli erteledim. yazinizi okuyunca gozlerim doldu, yeni evliyim cocugum yok henuz ama ordaki cocuklari dusundukce icim ciz ediyor.

Ben küçük bir ilçede yaşıyorum . Burada yetiştirme yurdu ile yakın bağ içindeyim . Özellikle 4-7 yaş grubu var , yazın görevli anneleri eşliğinde , lunaparka , yemeğe gideriz . Hatta bu yaz tatile bile çıktı bizim minikler , birde oradan bana foto yolladılar :KK68: Tabii , gözünün içine bakıyorlar ayrılırken , en fenası o.
bende cok gitmejvistiyorum ilcelerde varmi boyle yer bilmiyorum ayric size bikac sorum olacak ozelden mesaj atacm

Bulunduğum ilçede var . Sorularınızı bildiğim kadarı ile memnuniyetle yanıtlarım .
merhaba yaşadığınız yer Kocaeli yazıyor doğrumudur , çocuk esirgeme kurumu nerde ben öğrenemedim, ulaşamadım, ziyaret etmeyi çok istiyorum ne yapmam gerekir...........vs........... bilgi verirseniz çok sevinirim :)

Yıllardır en çok yapmak istediğim birşey, fakat şartlar el vermediği için gidemiyorum: ( Ama ertelense de mutlaka gideceğim bir gün...

merhaba yaşadığınız yer Kocaeli yazıyor doğrumudur , çocuk esirgeme kurumu nerde ben öğrenemedim, ulaşamadım, ziyaret etmeyi çok istiyorum ne yapmam gerekir...........vs........... bilgi verirseniz çok sevinirim :)

Merhabalar , ben sürekli Dereköydeki Gazanfer Bilge yetiştirme yurdu ile irtibat halindeyim .

Ama Kocaeli Merkezdekilerle ilgili çok bilgim yok , bir tek geçtiğimiz sene İzmitten Gölcüğe nakil olan yetiştirme yurdunu biliyorum .

Ziyaret etmek için adresi bilmekten başka prosedür yok , eğer giderken çocuklar için bir şeyler götürmek isterseniz tavsiyem gitmeden önce yurt müdürü ile görüşmeniz .

Umarım ertelemez gidersiniz , inanın dünyayı unutuyorsunuz orada.

Yıllardır en çok yapmak istediğim birşey, fakat şartlar el vermediği için gidemiyorum: ( Ama ertelense de mutlaka gideceğim bir gün...

Vuslatcım şartları oluştur ve ertelemeden git arkadaşım .
Bambaşka bir dünya , kopamıyorsun bir kez gitsen , ben özlüyorum uzun süre görmeyince onları .

Vuslatcım şartları oluştur ve ertelemeden git arkadaşım .
Bambaşka bir dünya , kopamıyorsun bir kez gitsen , ben özlüyorum uzun süre görmeyince onları .
Canım oturduğum yere yakın yok, uzağa gitmeye de imkanım yok maalesef. Çocuklarımı bırakack kimsem yok, küçük biraz daha büyüsün gidicem İnşaAllah. Orada ki çocukların duygularını, birileri ziyate geldiğinde neler hissettiklerini çok iyi biliyorum inan.

Merhabalar , ben sürekli Dereköydeki Gazanfer Bilge yetiştirme yurdu ile irtibat halindeyim .

Ama Kocaeli Merkezdekilerle ilgili çok bilgim yok , bir tek geçtiğimiz sene İzmitten Gölcüğe nakil olan yetiştirme yurdunu biliyorum .

Ziyaret etmek için adresi bilmekten başka prosedür yok , eğer giderken çocuklar için bir şeyler götürmek isterseniz tavsiyem gitmeden önce yurt müdürü ile görüşmeniz .

Umarım ertelemez gidersiniz , inanın dünyayı unutuyorsunuz orada.
çok teşekkür ederim

Back
X