çocuk esirgemeden alnan çocuk

Çocuk esirgemeye verdigi cocuga kendileri bakarsa verdikleri paradır. 630 tl her evlat edinen aileye verseydi devlet inan o cocuk esirgemede bi tane cocuk kalmazdı. Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi çok saçma cümleler kurmuşsun annem yalnız kalacak onun yanına diyerek, kimsesiz kalmış ilgi şefkat besleyen devlete emanet edilmiş çocuğu anneniz avutsun diye almak istemeniz cok ama cok bencil bir tavır. Düşünüyorum benim çocugum olsa ve bana bir şey olmuş olsa devlet tutupta milleti avutsun diye verse şahsen cok üzülürdüm. 12 yasındaki cocugu almaktan bahsediyorsun bu 12 yasındaki cocuk oyuncak bebek gibi evde nereye oturtursan orda kalacak yerinden hiç kıpırdamayacak eski türk filmlerinde ki beslemeler gibi zavallı ağzı var dili yok bir karekter zihninizde canladı galiba hiç alakası yok. O yaş civarında cocuk esirgemede kalanlar aşırı derecede isyankar başına buyruk oluyorlar içinde bulundukları durumu kabullenemiyorlar. Siz onu eve aldığınızda da bir şekilde içindeki o öfkeyi yansıtacaktır. O yüzden çocukların kücük yaslardan evlatlık verilmesi tercih edilir. Sizin zihniyetiniz ve mantığınız asla ama asla evlatlık edinmeye müsait olmadığı gibi dikkate bile alınmayacağını söyleyeyim.

Köpek değil insandan bahsediyorsunuz acaba farkında mısınız?

bende devlet öyle kolay evlatlık vermiyor diye biliyorum ama verilse bile bir insanın sorumluluğunu almak kolay değil ki.yani sadece annen evde yalnız kalmasın diye evlatlık almak hiç mantıklı değil.ayrıca bunun kararını annen vermeli bir çocuk daha büyütebilecek gücü kendinde hissediyor mu

çocuk almak ne ya, eve kedi mi alıyorsunuz anneniz yalnız kalmasın diye.
kaldı ki kedi alınırken bile böyle şu yaşta olsun, annem yalnız kalmasın mantığıyla alınmaz,
ömür boyu sevmek lazım ilk önce, alalım dediğiniz bişeyi (insan değil bişeyden bahseder gibi yazmışsınız) ömür boyu sevemezsiniz...
umarım bu bir şakadır

evlat edinmek kolay bir şey değil yeri geliyor evli çiftlere bile vermiyorlar çok ince ayrıntısına kadar araştırılıyor çocuğun gerçekten mutlu olabileceğine inanılan ailelere veriliyor mesleğiniz bile çok önemli bu konuda yani sandığınız gibi alalım demekle olmuyo malesef

sanırım hayatı kurtulsun demek istedı
en azından ben öyle anlamadım

yalnız bana annenıze bakıcı arıyorsunuz gıbı geldi bılmıyorum tabı muhtaç faland eğildirde bazen işleride görsun alışveişede gıtsın işede yarasın yanı 12 yaş ne çocuk ne ergen başı çabuk eğilir nede olsa ne bılım bana ben gıdınce annem yalnız kalmasın düşüncesi çok masum gelmedı

banada öle geldi. çok mu ard niyetliyim bilmiorum ama eski filmlerdeki besleme gibi istiolar sanırım. evde iş yapacak, maaş da geliomuş 630 tl. iyi niyetli olunsa bunlar düşünülmezdi gibime gelior.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam ablaları hemen celallenmeye gerek yok.Daha yaşı küçük belliki.
Çocuk aklınla çocukça düşünmüş burdada paylaşmış.
Zaten annesininde böyle birşey yapacağını zannetmiyorum.
Hatta üniversiteye göndersemde o gün bu gün dolaşayım diye bekliyordur:27:

Niyetiniz iyi olabilir belki ama uslubunuz yanlış. Ne demek çocuk esirgemeden çocuk almak istiyoruz! Pazardan patates mi alıyorsunuz? Ayrıca ne alaka kötü yola düşmek. Kelimelere dikkat edelim biraz. Üniversiteye başlayacakmışsınız, cahilliğinize veriyorum demek istiyorum ama yaşınıza vereyim en iyisi ....

630 lıra para verıldığını bılmıyordm

keşke o para bankaya yatsada

oçocuk için bırıkım olsa 18yaşına geldığınde kendısı için kullanır

hayatı bırazda olsa guvencede olur

çocuğu evlat edınen kişinin 630 lıraya ıhtıyacı varsa zaten hiç edınmesın

konu sahibinin yaşı küçük olabilir o yüzden cümleleri biraz garip durmuş..çocuk almak,bakmak falan gerçekten hoş olmamış..

bir de o para konusu benim dikkatimi çekti..konu sahibi para umrumuzda değil demiş ama o para olayını neden açmış.gerçekten en çok o kısımdan rahatsız oldum ben..üsluptan çok ona takıldım..

zaten şartlar uysa bile hemen alın size çocuk eve götürün gibi bir olay yok..bunun için 3-4 yıl bile bekleyen çiftler var

630 lıra para verıldığını bılmıyordm

keşke o para bankaya yatsada

oçocuk için bırıkım olsa 18yaşına geldığınde kendısı için kullanır

hayatı bırazda olsa guvencede olur

çocuğu evlat edınen kişinin 630 lıraya ıhtıyacı varsa zaten hiç edınmesın

630 lira canim bildigim kadari ile yuvaya verilen cocugun ailesine veriyorlar maddi durumu kotu diye bazi aileler cocuklarini yuvaya vermek istiyor bu yuzden de cocuk ailesinin yaninda kalsin diye belirli miktar para veriyorlar benim bildigim bu yoksa evlatedinenlere maas baglanmiyor.

ben istiyorum kardes ve annem bana cok alışık ben yurt dısına okumaya gidince annemn yanında durusun annem onu okutsun yani kız büyüyüp belli yastan snra hayata atılıp kötü yola düşmektense bnm aılemde olması yetişmesi onu en iyi şekilde okutup hayatını kurtarmasını istiyorum. yaş sınırı yok dimi

Çocuk esirgeme kurumunda yetişenler kötü yola mı düşüyormuş ?

630 lira canim bildigim kadari ile yuvaya verilen cocugun ailesine veriyorlar maddi durumu kotu diye bazi aileler cocuklarini yuvaya vermek istiyor bu yuzden de cocuk ailesinin yaninda kalsin diye belirli miktar para veriyorlar benim bildigim bu yoksa evlatedinenlere maas baglanmiyor.

evlat edınen aileye verılmesi çok mantıksız gelmişti oyuzden böyle çözum ürettim kendımce

tşk.ler açıklama için

Son düzenleme:
evlat edınen aileye verılmesi çok mantıksız gelmişti oyuzden böyle çözum ürettim kendımce

tşk.ler açıklama için

şimdi araştırdım da evlat edinme de değil ama koruyucu aile olmak istenirse koruyucu aile olan kişiler devletten bakım ücreti,giyim yardımı vb..şeyler alıyorlarmış..tabii çocuk için kullanlması şartı vardır bu paranın sanırım.yani öyle birşey belirtilmemiş ama..

böyle bir mantık varmı ben ünvteye gidicem annemin yanına bir kız çocuğu sen döndüğünde ne olucak ben geldim sen gitmi diceksin böyle düşünen gitmesinide ister çok yanlış düşünüyorsun annenide ikna etmeye çalışma komşunda sadece para konusunda araştırma yapmış galiba

koruyucu ailesi olduğunuz çocuklar için her ay bir para yatıyor bu doğru.
Hatta okul başlangıcında bi o kadar okul masrafları için,yazın ve kışın alışveriş için ekstra bir ücret veriliyor.
Yaş büydükçe verilen miktar artıyor,350 ile başlayıp 780 ile son buluyor.
üstelik sınava hazırlık kursları için bikaç milyar ek ödeme yapılıyor,okul servisi için her ay 146 tl veriliyor...
Kimsenin bi bilgisi olmamasının en büyük nedeni aile ve sosyal politikalar bakanlığının çok iş yapıp hiç reklam yapmamasından kaynaklanıyor bence:-/

Son düzenleme:
niyetinizi kestiremedim..maaş konusundan bahsetmek neden? burda defalarca evlat edinme konuları açıldı hiç birinde para mevzusu geçmedi. Bu yüzden niyetinizden şüphe ettim. Bence siz biraz annenize bakıcı arıyor gibisiniz 12 yaş tam ideal, elinden iş gelir mızmızlanmaz kolayca yönlendirilcek bir yaş. Evlat edinilen çocuk için maaş bağlanmıyor diye biliyorum, koruyucu ailelere para veriliyor. Şöyle bir araştırdım da koruyucu aile şartları çok hafif, ilkokul mezunu olmak yeterli. Evli olma şartı da yok...kötü niyetli insanlar kullanabilir kolayca bu durumu. Umarım devlet iyi araştırıyordur.

niyetinizi kestiremedim..maaş konusundan bahsetmek neden? burda defalarca evlat edinme konuları açıldı hiç birinde para mevzusu geçmedi. Bu yüzden niyetinizden şüphe ettim. Bence siz biraz annenize bakıcı arıyor gibisiniz 12 yaş tam ideal, elinden iş gelir mızmızlanmaz kolayca yönlendirilcek bir yaş. Evlat edinilen çocuk için maaş bağlanmıyor diye biliyorum, koruyucu ailelere para veriliyor. Şöyle bir araştırdım da koruyucu aile şartları çok hafif, ilkokul mezunu olmak yeterli. Evli olma şartı da yok...kötü niyetli insanlar kullanabilir kolayca bu durumu. Umarım devlet iyi araştırıyordur.

iyi araştırıyorlar scarlet..yıllar önce ben daha ilkokula giderken biz de başvuru yapmıştık.Tabii o zaman para verildiğini bile bilmiyoduk,ya da verilmiyodu-bilemeyeceğim.
2 kızımız var 1 tane daha olsun arada kaynar diye,çok da hevesle bekliyoduk ama şartlarımızı beğenmedikleri için sıraya bile sokmamışlardı bizi:)
oysa kendi halinde geçinen,mutlu bir aileydik...

komsumuzun yıllarca cocugu olmadı evlatlık aldı kendı cocugu gıbı sevdı bebekken aldı 3 yasında geldı ve doktorların artık asla cocugun olmaz dedıgı kadınn hamıle kaldı evlatlık aldıktan 3 yıl sonra ve hamıle suann dıo kı bu benım ılk gözagrımm cocugum olsada onun yerı bambaska cok duygulandımmm yaa böyle ınsanlarda varr ve emınımmm kendı cocugundan ayırt etmıcekkk...evlatlık almak cok uzunca bır sürec kolay degıl...

Back
X