• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk gibi muamele gören bir yetişkinim

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.639
1.738
133
Arkadaşlar ben 3O yaşındayım.Yakında 31 olacağım.Düzgün bir işim var ama bir seneden beri ailemle yaşıyorum mecburen.
Onlarla aynı evde yaşadığım İÇİN bazı konularda izin almak zorundayım..Arkadaşlarla tatile gitmek istiyoruz Marmaris’e.Arabayla gidelim dedik.Otobüs biletleri ve uçak biletleri çok pahalı..Resmen pandemi dönemini fırsat bilmişler.Biz de hem arabayla gidelim hem de geze geze gideriz farklı yerlere de uğrarız dedik.Annemle babam asla izin vermedikleri gibi arabanın anahtarını almakla tehdit ediyorlar..Delirdim adeta .Okey arabayla gitmicem dedim ama gideceğiz.Kaçacağım yani anlayacağınız.
Annem sorunludur.Kendim olma konusunda attığım her adımda olay çıkarır.Daha önce farkli bir şehirde yaşadığım İÇİN sorun olmuyordu ama şimdi oluyor.Neden birlikte yaşadığımı soracak olursanız sağlık problemlerinden ötürü bayağı bir borca girdim.Araç kredisi ödüyorum.Maaşımın yarısı borca gidiyor Malesef..Açıkçası onlardan destek gerekiyordu.Bir sene birlikte yaşama kararı aldım.O kadar çok pişmanım ki anlatamam.Çalıştığımnyer çok güzel ama ailemle yaşamak çok zor.Hele annem...
Neyse gizlice gideceğim.İlk defa arabayla uzun mesafe gideceğim.2 yıllık sürücüyüm ve arkadaş da araba kullanıyor.. Nasıl yapacağım bilmiyorum.Ama giderim.Siz olsaydınız benim gibi yapar mıydınız?İyi bir fikir mi?

Arkadaşlar ben 3O yaşındayım.Yakında 31 olacağım.Düzgün bir işim var ama bir seneden beri ailemle yaşıyorum mecburen.
Onlarla aynı evde yaşadığım İÇİN bazı konularda izin almak zorundayım..Arkadaşlarla tatile gitmek istiyoruz Marmaris’e.Arabayla gidelim dedik.Otobüs biletleri ve uçak biletleri çok pahalı..Resmen pandemi dönemini fırsat bilmişler.Biz de hem arabayla gidelim hem de geze geze gideriz farklı yerlere de uğrarız dedik.Annemle babam asla izin vermedikleri gibi arabanın anahtarını almakla tehdit ediyorlar..Delirdim adeta .Okey arabayla gitmicem dedim ama gideceğiz.Kaçacağım yani anlayacağınız.
Annem sorunludur.Kendim olma konusunda attığım her adımda olay çıkarır.Daha önce farkli bir şehirde yaşadığım İÇİN sorun olmuyordu ama şimdi oluyor.Neden birlikte yaşadığımı soracak olursanız sağlık problemlerinden ötürü bayağı bir borca girdim.Araç kredisi ödüyorum.Maaşımın yarısı borca gidiyor Malesef..Açıkçası onlardan destek gerekiyordu.Bir sene birlikte yaşama kararı aldım.O kadar çok pişmanım ki anlatamam.Çalıştığımnyer çok güzel ama ailemle yaşamak çok zor.Hele annem...
Neyse gizlice gideceğim.İlk defa arabayla uzun mesafe gideceğim.2 yıllık sürücüyüm ve arkadaş da araba kullanıyor.. Nasıl yapacağım bilmiyorum.Ama giderim.Siz olsaydınız benim gibi yapar mıydınız?İyi bir fikir mi?
Kaçmayın, gidiyorum deyin ve gidin. İzin alma yaşını geçmişsiniz.

Ben 1 aylık sürücüyken şehirlerarası yola çıktım. 3 saatlik yol bana 7 saat oldu ama olsun. O yolculuktan sonra usta sürücü kıvamına geldim. Siz de yapabilirsiniz, korkmayın.

Kaçmayın, gidiyorum deyin ve gidin. İzin alma yaşını geçmişsiniz.

Ben 1 aylık sürücüyken şehirlerarası yola çıktım. 3 saatlik yol bana 7 saat oldu ama olsun. O yolculuktan sonra usta sürücü kıvamına geldim. Siz de yapabilirsiniz, korkmayın.
Arabanın anahtarını saklarlar.Arabayı bana vermezler.o kadar yani.Geçen annem konuyu açtığımda bağırdı çağırdı.Artık olaylardan da bıktım...Nasıl anlatayım.Psikolojik problemli olduğunu düşünüyorum.

Valla yapardim hala yapıyorum.Yasim 22 benim ailemde biraz baskicidir.Sustukca daha çok abartiyolar. Ben izin alamıyorum genelde söylüyorum .
Haber verme gibi .Sizde öyle yapın. Emri vaki gibi
Evet,ailenin yıllarca en uysal kızı bendim.Mutsuz annemi mutlu etmekti görevim.Bu özelliğim göreve dönüştü.
İşlerin böyle olmadığını anlayınca yolumu değiştirdim.Şimdi de çatışıyoruz.

İzin alma yaşını geçtiniz sadece gideceğinizi haber verin yeterli. Şöyle bir durum da söz konusu olabilir madem size maddi destek veriyorlar bizden para alıyor tatile gidiyor kafasını yaşayabilirler. Yani işin aslı hâlâ aileye bağımlı görüntüsü cizdiginiz için karşı çıkma hakkını kendilerinde goruyorlar

Annen icin mi psikolojik problemli diyorsun.....Evet fazla korumacilik ,hakimiyet iyi degil lakin keske seni yapmasalarmis.
İnsanların ne yaşadığını bilmeden yargılamak ne kadar kolay değil mi?Hayatlarımız. Sadece buraya yazdığımız iki satırdan ibaret. Ama siz de haklısınız.Boşverin.

İzin alma yaşını geçtiniz sadece gideceğinizi haber verin yeterli. Şöyle bir durum da söz konusu olabilir madem size maddi destek veriyorlar bizden para alıyor tatile gidiyor kafasını yaşayabilirler. Yani işin aslı hâlâ aileye bağımlı görüntüsü cizdiginiz için karşı çıkma hakkını kendilerinde goruyorlar
Hayır kendi biriktirdiğimle gideceğim.Sadece evde kalıyorum o kadar.

30 yaşındasın..
Lieseden kaçan talebeler gibi soru soruyorsun.
Normal yani sana çocuk gibi davranılması.
Kusura bakma ama öyle yani.

Sehirler arasi yola cikmak yaninizda tecrubeli biri yoksa ve hic denemediyseniz cok kolay olmayabilir. Kac saatlik yola gideceksiniz, arabanin basit bakim bilgilerini biliyormusunuz? Hic sehirler arasi yolda arac kullandinizmi?
Herhangi bir durumda kasko desteginiz varmi yol yardim ekibiniz varmi?

Al benden de o kadar... Ayrı yaşıyorum ama hala sizin aileniz gibi benim ailem. Arkadaşlarımla tatile gideceğim zaman hep isim verdim gideceğim yeri söyledim arkasında durdum başta gönülsüz oldular sonra alıştılar. Demem o ki kararınızın arkasında durun, alışveriş yapın gösterin ilk gün bunu giyeceğim veya bikinim nasıl anne güzel mi diyerek :)

Benim sorunum da bu yaz erkek arkadaşımla tatil planlıyoruz fakat kız arkadaşlarımla gitmeyeceğim için isim veremiyorum benim durum daha vahim. Ne yapacağım bilmiyorum. Bizim yaşlarımızdaki normal insanlar sadece haber verip gidiyorlar, detay bilgi vermeden. Sanırım biz çok alıştırdığımız için artık aynısını bekliyorlar. Siz emin olun ki gidersiniz ama ben :(

30-31 yaşında izin alan evlat da vermem diyen aile de normal değil yahu 😁
Yaşıtız ha,hayal bile edemiyorum kendimi şu şekilde
Aynı evde yaşıyorsunuz ve elbette ki evin kurallarına uyulacak ama bu kadar uzun boylu değil
Borçların bitmesine daha cok var mı? Çünkü sana da eziyet böyle.... liseli kızlar gibi kaç artık napalim,maceralı olur hem 😄

30-31 yaşında izin alan evlat da vermem diyen aile de normal değil yahu 😁
Yaşıtız ha,hayal bile edemiyorum kendimi şu şekilde
Aynı evde yaşıyorsunuz ve elbette ki evin kurallarına uyulacak ama bu kadar uzun boylu değil
Borçların bitmesine daha cok var mı? Çünkü sana da eziyet böyle.... liseli kızlar gibi kaç artık napalim,maceralı olur hem 😄
Ekimde biri bitiyor.Elin adamına güveniyorlar bana güvenmiyorlar.Evlen kocanla git diyorlar..Böyle olduğum İÇİN evlenmiyor muşum,kimse beni almıyormuş.Sürekli akrabalardan görücü geliyorlar beni görünce kaçıyorlar da..🙈🙈

Back
X