Cocuk icin ideal yaş kaçtır?

İkiniz de haklısınız.
Siz beklemek istiyorsunuz haklı olarak, o da yaşı gereği istiyor yine haklı olarak.
Bence kadın için ideal yaş 25 sonrası 30 öncesi.
Ama tabi ki hazır hissedilmiyorsa 30'dan sonra da olabilir.
En önemli şey hazır olmak bence, yaş değil.

Bence ideal yaş diye birşey yok insan kendini ne zaman anneliğe hazır hissediyorsa o zaman ciddi ciddi düşünmeli çocuk konusunu.
Sırf yaşım geçiyor diye ya da çevre baskısı yüzünden çocuk istemek saçma geliyor bana.
Ben 22 yaşında evlendim evlendikten 1-1,5 yıl sonra çocuk istedim ama eşim istemedi.
Ki bizim aramızda da 8 yaş fark var.
Şu anda 3 yıl 2 aylık evliyiz :) ve 7 aylık hamileyim.
Yani bence iki tarafında kendini hazır hissetmesine bağlı biraz da.

Erkekler için yaş çok belirleyici deği çocuk yapmak için. Kadın gençse kendini hazır hissetmiyosa beklenmesinde fayda var bence. Çünkü ne hamilelik ne lohusalık ne de annelik kolay bi iş. Ve bunların hiçbirini senin yerine eşin üstlenemez. Sana yardımcı olabilir belki ama hepsi senin geçireceğin bi süreç. Benim 3. Yılım. Tüp bebek bi çocuğumuz oldu şimdi. 27 yaşındayım. Yaşım geçer de olmaz korkusuna acele ettim ki zaten çocukları çok severim ve çok istediğim bişeydi. Ona rağmen şuan kızım 2 aylık benim afallamış halim, lohusa sendromum hala tam geçmiş değil. Sendrom diyip de geçme. Bi daha çocuk düşünmezsem başlıca sebebidir bu sendrom. Doğumdan daha zor. O yüzden senin hazır olman eşinin istemesinden daha önemli bence.

Yaza evleniyorum yaşım 20 nisanlimla aramda 10 yas var. 2 yil sonra cocuk istiyo. Ben rahat 5 yil istemiyorum. Bencilmisim onun yaşı geciyomus. O zaman kendi yasinda biriyle evlenseymis. :KK12:

Sizce bencil miyim ben?

Duzenleme: istememe nedenim;

1 esimi iyice tanimak istiyorum
2 kendimi bir cocugu her anlamda donanimli yetistiricek olgunlukla goremiyorum.

Eee bunlar evlenmeden once anlasilacak konular tamam oda yasina gore birini bulsaymis demek kolay ee ya sen sende kendinde 10 yas buyuk 30 unda bir adamla evlenirsen adam tabiki beklemek istemez 35 e kadar ilk cocugu icin. Bu ikiniz icinde gecerli herkes kendine gore hakli ve mantikli madem oyle es adaylarinizi neden bunlari dusunerek secmediniz.
Mecbur anlasip orta yol bulacaksiniz.

Bizim ki ya nasip usulü oldu.
20 - 26 - 28 yaşımda doğum yaptım.

İlk çocuğumda hiç yorulmadım.ikincide çok rahattım.üçüncüde sabrım daha kısıtlıydı.
Bunlar bende olanlar.

Artısı ne oldu?boyumla bir oğlum var koluna girdiğimde abla kardeş gibiyiz.bir yere gidip oturuyoruz dertleşiyoruz sohbet ediyoruz.Bana birşeyi anlatırken zorlanmıyor.mesela annemle kardeşimin arası 36 yaş bazen yaptığı espriyi dahi açıklamak zorunda kalabiliyor veya yaptığı şeyler çok uçuk gelebiliyor.gerçi devirde çok hızlı değişti.
Bazen de 3. Ye bakıp ilki şimdi doğursaydım diyorum gözüm korkuyor.

Bu olay birazda göreceli sanki.
Evliliğiniz yolundaysa ve mutluysanız ne zaman isterseniz o zaman hazırsınız.bazen isteğe bakmıyor çat diye gelebiliyor.

Yalnız unutmayın;iş veya eş değişebilirsiniz ama bebeğiniz olunca bundan sonra hep annesiniz.ne yaparsanız yapın hayatınızda değişmeyecek tek şey oluyor.

Bir dipnot düşmek isterim;
Ben evlenince 5 yıl asla çocuk yapmayacağım olursada 1 tane derdim.

Allah herkesin gönlüne göre versin.

Eee bunlar evlenmeden once anlasilacak konular tamam oda yasina gore birini bulsaymis demek kolay ee ya sen sende kendinde 10 yas buyuk 30 unda bir adamla evlenirsen adam tabiki beklemek istemez 35 e kadar ilk cocugu icin. Bu ikiniz icinde gecerli herkes kendine gore hakli ve mantikli madem oyle es adaylarinizi neden bunlari dusunerek secmediniz.
Mecbur anlasip orta yol bulacaksiniz.

Cocugu karninda tasicak dogurcak emzircek olan benim. Birakin da bencillik yapayim bi zahmet. Erkek dogursa ben de 1 2 seneye hemen isterim.

30-35

İdeal yaşı düşünürken hep kadın için hangisi ideal diye düşünülüyor ve bu çok bencilce bir yaklaşım (yok biyolojik saat,yok çocuğumla arkadaş gibi olayım vs)

Bana göre çocuk için de düşünülmeli..insan olgunlaştığı,karakterinin oturduğu,neyi istediğini bildiği,çocuğun babasıyla sağlıklı bir ilişki oturtabildiği ve bir nebze olsun dünyayı anlayabildiği zaman çocuğu yapmalı ki o çocuğu da doğru eğitebilsin,doğru davranabilsin ve hissettirebilsin (bazı üyelere rusça konuşuyorum şuan :) )

Türk kadınlarının %90 ı bencillikten çocuk yapıyor.(kocamı eve bağlıyim,evliliğim bitmesin,evde çok sıkılıyorum oyalanacak birşeyim olsun,çocukları çok seviyorum,genç anne olmak istiyorum vs vs)

Bence 20 yas evlenmek icin erken. Hele de 30 yasindaki biriyle. Bana sorarsan 20 yasinda evlenme derim, ama evlenmeyi goze almissin. O zaman 5 yil gercekten gec oluyor, cunku esin 35 olcak, 1 maksimum 2 sene sonra yapin derim ben. 20 yasinda evleniyorsan erken anne olmayi da goze almis oluyorsun. Cunku 5 yil uzun bir sure, o kadar erteleyince hic olmama ihtimali var. Ama 20 de cok erken bir yas. Yorumlarda var miydi bilmiyorum, okuyor musun calisiyor musun, elinde bir isin olsun.

Ha bir de ek olarak ; çocukla arkadaş olunmaz.Sizin kimliğiniz "anne" dir.Doğa da böyle uygun görmüştür. Arkadaş olamadığınız gibi annelik kimliğinizi de yıkarsınız.

Çocuğun bir sürü arkadaşı olacak zaten.Annesi 1 tane yalnız..o da kimliğinden çıkmaya çalışıyor hoş mu ama ? :))

Yaşı bilmemde Allah askına korunmadan once esinizle birlikte gidip dra gorunun herhangi bi sorun var mı yok mu bilinsin
Sonra sen istiyosun olmuyor olmuyor bide gidiyorsun Esinde veya sende sorun varmıs al işte buyur bide burdan yak..gecen yıllarına acımamak için onlemini al
Cok sukur boyle birsey yasamadım yani zaman kaybı olarak..evlendim hemen cocuk istedik olmayınca sorunun esimde oldugu anlasıldı gerekli tedaviler yapıldı hastanelere git gel ameliyat iş güç derken 2 sene bitti hala bebiş yok.
Tek sevindiğim sey bilmeden korunmuş olabilirdim o zaman eminimki cok daha uzulurdum

Evlenmeden önce herkes 3-5 sene çocuk istemiyorum diyor evlendikten sonra hormonlar ağır basıyor galiba çocuk sahibi olmak isteği ağır basmaya başlıyor ve çocuk yapılıyor kısa sürede :)

Bu kişiye ve evlilikteki mutluluğuna bağlı, ben kendimi bildm bileli anne olmak istiyorum 23 yaşındayım 10 aydır evliyim geç kaldığımı düşünüyorum. Evliliğimden ve eşimden bu kadar memnun olmasam bu kadar zor bir hamilelik sürecine katlanamazdım (iğneli hamilelik geçiriyorum).

Ayrıca nasip kısmet her şey, ilk bebeğimi kaybettim öyle sadce senin istemene ya da istememene bağlı değil. Nasip değilse olmuyor.

Bence yasla hıcbır alakası yok cocugu da oyle planlı olarak yapmayı sacma buluyorum ıstıyorsan zaten korunmazsın hemen hamıle kalacaksın dıye bırsey de yok ama kalabılırsın yok asla ıstemıyorum dersen de korunursun ılla olursa yıne korunurkende aldırırsın bu senın tercıhın bellı bır yası yok kı bunun mesela ben 20yasındayım annem 36 15yasında dogurmus benı ama kımısıde var suan annemın yasında doguruyor yasla hıcbır alakası yok hayat sartları ve ınsanların tercıhlerıne baglı benmde 11aylık kızım var suan korunurken oldu ama erken olması da bı yandan ıyı oldu benım ıcın annemle arkadas gıbı duruyoruz oda benımle oyle olacak

Yaşın daha çok genç canım biraz sert olacak ama bunu kendinden on yaş büyük biri ile evlenirken düşünecektin, her ikinizde yaşınıza göre haklısınız.
Ben mesela 31 yaşında anne oldum bence geç değil ama seninle benim aramızdaki fark benim eşim benimle yaşıt.

Yaza evleniyorum yaşım 20 nisanlimla aramda 10 yas var. 2 yil sonra cocuk istiyo. Ben rahat 5 yil istemiyorum. Bencilmisim onun yaşı geciyomus. O zaman kendi yasinda biriyle evlenseymis. :KK12:

Sizce bencil miyim ben?

Duzenleme: istememe nedenim;

1 esimi iyice tanimak istiyorum
2 kendimi bir cocugu her anlamda donanimli yetistiricek olgunlukla goremiyorum.
sana birşey diyim mi o 2 yıl 6 aya inmezse iyi :KK12:

Back
X