cocuk iliskiyi nasil etkiler ?bebesi olanlardan cvp bekliyorum :)

Benim annem ile babam ben ilk doğduğum zamanlarda babamın kahve alışkanlığı yüzünden ayrılma noktasına gelmişler.
Demem o ki bebek olması o alışkanlığı azaltmayacak.

Ve anladığım kadarıyla siz kendinizi bebek sahibi olmak için hazır hissetmiyorsunuz. Bence hazır hissetmeniz en önemlisi. Şimdilik evliliğinizin biraz daha tadını çıkarın derim.

Kocanızı eve bağlamak için çocuk yapmayın.
Hatta ikiniz de hazır olmadan ve aile bağınız kurulmadan da çocuk yapmayın.
"bence"

O geniş çevre daha da büyür haftada 2 değil 5 olur belki.
Hele bebekten sonra her zamankinden fazla ihtiyaç duyacaksınız eşinize. Bu sefer de her akşam ailesine gidiyor, arkadaşlarıyla hep, bizimle ilgilenmiyor, o arkadaşlarıyla eğleniyor ama ben evde tıkılıp kaldım çok sıkılıyorum(...) şeklinde şikayetleriniz olacaktır muhtemelen.

Ben bütün soru işaretlerini kafamdan sildikten sonra korunmayı bıraktım, 7 aylık evliydik. Şimdi 6 aylık bir kızımız var. Bebek bizim evliliğimizi evimizi şenlendirdi. Eşim işten çıktığı gibi eve gelir, gezmelerimiz falan hep beraber hatta başbaşadır.bebekten önce de böyleydi hala da böyle. Ve gerçekten en büyük yardımcım kızımızın bakımında

Kahve alışkanlığının önüne geçmiyor çocuk onu bil ama bide su var tabi bu benim eşim için geçerli onun ailesi biziz artık tabiki ana baba coookk önemli ama öncelik sırası degisiyor

Oturmuş ve sorunları halledilmiş bir evlilikte bile sorunsuz bir sene geçmeden "Çocuk" düşünülmesi biraz riskli.. Dünyanın en güzel duygusu ama fıtratı gereği biraz yaramaz, inatçı, kolik, huysuz, hareketli bir çocuk olursa, anne baba arasında ki ilişkiyi bile gerebiliyor.
Benim çocuk kararı almam beş sene sürdü.. İyi ki öyle olmuş diyorum.. Zor bir bebekti ve ikili mücadele gerekti açıkçası. Şükür ki evlilik oturmuş, aileler 3. kişi olduklarını kabul etmiş, mücadeleler verilmişti..
Bebeğin karakteri ikili ilişkiyi etkileyecek.. Sorumluluğu başkasında olan bebeği çoğu erkek "aman ne tatlı" diye kucaklayıp sever.. Oysa bir bebeğin karakteri sürpriz.. Çok yorucu da olabilir.. Sakin bir bebek de olabilir.. Göze alabiliyorsanız, evliliğiniz oturdu ise, üstesinden gelirsiniz bence..

Şöyle anlatıyım filmin en heyecanlı yerinde giren reklam gibi..
Ama çok keyifli anne olmak ben isteyerek 4 ay önce üçüncüyü doğudum çocuklarımı bana yaşattıkları müthiş duyguyu seviyorum anne olmak çok farklı bi duygu dün gece oğlum bana dokunmaya başladı kendi kendine elini yüzüme koyuyo anne olanlar nedemek istediğimi daha iyi anlar evet hayatını her anlamda kısıtlıyo en basiti bazen wc ye bile giremiyosun ama ertelenmemesi gereken bişey çocuk sahibi olmak keşke daha önce doğursaydım diyosunuz hatta 4-5 yaş daha genç olsaydım birtane daha seve seve doğururdum aranızdan MANYAKMISIN KIZIM SEN diyenler olabilir ana anneliğin keyfini inkar edemezler nacizhane fikrim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim oğlumdaok sorunlu kolik ve uykusu az 20 dakikalık uykularla uyuyo ve uyuyamadıkça kolik dahada güçlü geliyo allahtan eşim yardımcı ve anlayışlı ama herşeye rağmen iyiki doğurmuşum 4-5 sene sonra çok özlicem bu ağlamasını bile

bebek sonradan olmayacak diye hemencik yapmak mantıklı değil
bu gönül işi
bir günlük iki günlük mesele değil
cocuklu hayatı anlatmam mumkun degıl bana gore korkunc degıl hayatımda yasadıgım en guzel duygu anne olmak dıyebılırım
o yuzden hayırlısı olsun

çocuk erkeği eve bağlamaz, dağılmış ilişkiyi toparlamaz..hatta uzun bir süre karı kocayı birbirinden ayırabilir de aynı evin içinde..emzirmek için sık sık uyanacaksın uykunu alamayacaksın, kalkıp eskisi gibi dört başı mamur kahvaltılar hazırlayamayacaksın..ev artık o kadar düzenli, eşinin ütülü gömlekleri olamayacak..ama tüm bu negatiflikleri gözünün görmeyeceği annelik hazzını yaşayacaksın..bir "insan" yetişecek ellerinde..ama yükün çoğu sende olacak..elbette çocuğunuz olacak ama biraz daha evliliğiniz otursun derim ben..

İkinizde çok istediğinizde yapın,kararsızsın sen şuanda. Ve eşinde rahatsız olduğun konular,çocuk olunca da değişmez.

cok erken!once bi kari koca olgunlasin bakalimoyle kolay degil anne baba olmak karsilkli fedakarlik isteyen bisey iyi dusunun bence.Ustelik kahveye gitme aliskanligida var valla 5 cocuk ta yapsan adam yine gider tutamazsin cevremden biliyorum..

cocuk eşi eve baglamıyor bence , alıskanlıklarından vazgecemedı ıse bundan sonra cok zor vazgecmesı , sız kendınızı hazır hıssettıgınızde yapın bence bır cocuk canınınızın sıkıntısı gecsın mesgale olsun dıye yapmayın esınızı eve baglamak fıkrını de sılın atın , sonra husran yasayabılırsınız..

bizde durum tam tersiydi eşim bana düşkündü birlikte yer içer gezerdik.beraber vakit geçirmekten çok hoşalanırdık.ilk çocukta sıkıntılarımız oldu aştık ikinci çocukta aldatma oldu zor toplandık.yani ben toplanamış gibi dolanıyorum 8 sene oldu hala diken üstündeyim.yani çocuklar bizi çarptı eşekten düşmüşe döndürdü birde mızmız ve huysuz çocuklardı bir büyük karı koca boşatır demişti kızıma

Evliliğin sağlamsa aranızdaki bağ güçlenir ama aranız nane molla ise daha da bozulur

Ben evlenir evlenmez hamile kaldığım için hiç çocuk olunca eşimle ilişkimiz ne olur diye düşünme fırsatım olmadı ama isteyerek çocuk yapsaydım da düşünmezdim açıkcası aklıma bile gelmezdi çocuk olunca eşimle ilişkimiz ne olacak diye.
Bebek ilişkiyi çok etkiliyor evet eşinden önce çoğu konuda bebeğe vakit ayırıyorsun ama anne olmak da bunu gerektirir zaten.

benim eşimde çocuk delisi...ve çocuklarımla çok ilgilenir kahve veya dışarı alışkanlığı hiç yok gidersek heryere beraber gideriz...işten eve zor atar kendini çocuklarına deli olur benim hayatta yaptığım en iyi şey çocuklarımın dünyaya gelmesi ama her evlilik için aynımıdır buna asla yorum yapamam....

Evliliğe alışmak deyimini kim sana bu şekilde öğretti?
Erkek evliliğe alışana kadar her halini mi tolere etmek lazım? Kahveye falan gitmesi bunun bir haklı nedeni olamaz bence.
Sen çocuk fikrinden ziyade kendi deyiminle eşinin evliliğe alışmasını sağla.

Eşin kahve alışkanlığını bırakmaz ise sende çocukla evde uğraşır durursun. Adamın önce evli olduğunun bilincinde olması lazım, adam o bilinçte değil ki üstüne bir de çocuk yapasın. İyi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…