- Konu Sahibi captain price
-
Benimde ilgimi çekti bu konu, müsait bir zamanda araştıracağım biraz. Benimkiler büyüdü artık koca dana oldular ama olsun.aaa bu ben doymadi ne yediki önune sundanda koyayim bundan da koyayim atıştırsin yesi yemeli yemeli modundayim
Yani öyle çocuk da azdır bencebizimki tarhanayi ve her cesit corbayi (yayla haric) ölümüne içer kuruyemisinide kendi yiyor ama pirasa ispanak yediremiyordum dediginiz gibi deneyecegim onlari.
ben sebzeli makarnalarini makarna vitma diye bir yerden aliyordum sonra annem pancarli, ispanakli eriste kesti corbalarina az az katiyorum
yemek gibi yemiyor boyle sebzeleri ya
bazilarina bakiyorum buyuk adam gibi bir tabak ispanagi yiyip kalkiyor
Sizi tetikleyen sebebe odaklanın.aaa bu ben doymadi ne yediki önune sundanda koyayim bundan da koyayim atıştırsin yesi yemeli yemeli modundayim
ben beni tetikleyen sebebi anladim zaten yazinizi okurken.Sizi tetikleyen sebebe odaklanın.
Bilinçaltından Gelen Ebeveyn adlı kitaba bir göz atın derim.
Yapmayın bacım , size hiç iştahsız çocuk denk gelmemişçocuğu (tıka basa) doyurmak, ona sürekli birşeyler yedirme çabası bilinçaltında yatan açlık sebebinden olduğunu okumuştum.
Nekadar doğru bilmiyorum. Ama annede aynı şeylere maruz kaldığı için, atalardan gelen aktarım ile birlikte çocuğunu hep aç sanırmış, o nekadar yerse anne okadar tatmin olurmuş. Çocuk doyarsa annede ruhen beslenmiş hissedermiş.
Bazı arkadaşlar kadar abartmadıysamda ek gıda dönemi bende meyve püresine ceviz/fındık karıştırıyordum. İşte sebze çorbasına yakışan yakışmayan bisürü sebze katıyordum vs. Ama bir zaman sonra çokta gerek duymadım. Yemek seçen çocuk değiller. Aç değilim dediysede değildir, acıkınca yer mantığındayım. İlaki tabak bitecek diye bir kuralım yok, genelde biterebilecekleri kadar koyuyorum ama bitiremesede zorlamiyorum örneğin.
Eşim biraz daha katı bana göre. Oda devamlı istiyor yesinler, doydum dediklerine ilakki tabak bitsin diye diretiyor falan. Değişik gerçekten. Detaylı araştırmalı, merak ettim bende şimdi.
Kendi adıma söyleyeyim, oğlumdan önce mango falan yemezdim. Ancak ek gıdaya başlayıp araştırma yapınca mango, avokado yedirdim. Hatta bunları marketten almak yerine iyi yerlerden getirttim. Bütçem o ay yeterliyse iyisini alırım değilse kötüsünü veya daha az alırım. Ama alırım bir şekilde. Biliyorum çünkü faydası var, biliyorken neden günde bir kaç ceviz parçası, meyve vermeyeyim? Şahsen 50 bin de kazansam kazancımın çoğunu çocuğuma harcarım, 3 bin de kazansam.Nekadar samimi ve haklı bir yorum... bazı yorumlar sırf atmak için yapılmış gibi. 4 5 bin geliri olanlar hiç çocuk yapmamalı buradaki yorumlara bakarsak. Yüksekten uçan çok fazla.
Beni de TL üzerinden maaş alıp, Avrupa’da çocuk okutmaya çalışan ana olarak etiketleyin rica ediciimm.şu kk ya geçinenler vs geçinemeyenler diye bir başlık açacagim siyaset meydanina.
hepinizi etiketleyecegim
Çocukların beslenmesi konusunda bazı yorumları okuyunca bende mi bir problem var dedim kendi kendime :)Konu nerden nereye gelmiş.
Bazı yorumlar bana da ilginç geldi.
3000-5000 TL aylık gelirle güllük gülistanlık yaşadığını söyleyenler hele
Beslenmenin gelişime katkısı elbette inkar edilemez bununla birlikte çocuğu iyice doyurma, çeşit çeşit besleme, iki kaşık fazla yedirme,
ondan da bundan da tattırma vb tutumların
bizim toplumumuza özgü olduğunu düşünüyorum.
Annelik tatmin duygusuyla, çocuğu besleme arasında yakın bir ilişki var bizde.
Buradaki bazı yorumlarda bile çok rahat gözlemlemek mümkün bunu.
Yüksek lisans bitirme konum; okul öncesi dönem çocuklarının ve annelerin beslenme/besleme alışkanlıkları ve tutumlarıydı.
Bu konuyla özellikle de altta yatan dinamiklerle ilgili daha geniş ölçekli bir araştırma/tarama yapılsa keşke.
Konu sahibi arkadaşım bu kadar yorumdan ve polemikten sonra sizin konunuzun özünü unuttum desem?
oyy çok zor allah yardimciniz olsun.Beni de TL üzerinden maaş alıp, Avrupa’da çocuk okutmaya çalışan ana olarak etiketleyin rica ediciimm.
Birileri dolarla mı maaş alıyorsunuz?
Diye sormuştu gazeteci Ahmet Hakan’a o geldi aklıma.
Yok estağfurullah ben öyle demek istemedim.Yapmayın bacım , size hiç iştahsız çocuk denk gelmemişbenim kızı 3 gün aç bıraksan acıktım demezdi, bazen bı öğün ısrar etmezdim, diğer öğün sadece bir kaşık yer doydum derdi ne bilinçaltısı , ne atası ne dedesi...yaptığım her öğünü bir kaşık yedi senelerce, deneyimli anne olan arkadaşlarım tarafından da tescilli yani iştahsızlığı, bı tanesi " Allah sabır versin, hergün mü böyle ?" demişti, kendim uydurmuyorum yani, doktorumuza göre bir eksiği yoktu ama o " eksiksiz bırakmama " çabasını gel bana sor...zaten iştahsız, bir de dengeli beslenecek diye o yediği tek kaşığı da neyle dolduracağımı , ne tür oyunlarla hilelerle yedireceğimi şaşırıyordum artık...çok şükür şu an kusursuz bir beslenme düzeni var, geçti o günler ama değdi yani
konu siyaset meydanina mi ekonomi sayfasina mi olacak acabaoyy çok zor allah yardimciniz olsun.
sizide etiketleyecegim
Piraye ben neden senin de oğlun var sanıyordum ki? Sanki bizim oğlanları almazlar demiştin?Yapmayın bacım , size hiç iştahsız çocuk denk gelmemişbenim kızı 3 gün aç bıraksan acıktım demezdi, bazen bı öğün ısrar etmezdim, diğer öğün sadece bir kaşık yer doydum derdi ne bilinçaltısı , ne atası ne dedesi...yaptığım her öğünü bir kaşık yedi senelerce, deneyimli anne olan arkadaşlarım tarafından da tescilli yani iştahsızlığı, bı tanesi " Allah sabır versin, hergün mü böyle ?" demişti, kendim uydurmuyorum yani, doktorumuza göre bir eksiği yoktu ama o " eksiksiz bırakmama " çabasını gel bana sor...zaten iştahsız, bir de dengeli beslenecek diye o yediği tek kaşığı da neyle dolduracağımı , ne tür oyunlarla hilelerle yedireceğimi şaşırıyordum artık, ilk acıktım dediğinde 6 yaşındaydı, gözlerim dolmuştu sevinçten çok şükür şu an kusursuz bir beslenme düzeni var, geçti o günler ama değdi yani
Ekonomi sayfasına açalım da asgari ücretle rahatça geçinen, 3000 TL maaşla canı ne istiyorsa alan, 5000 TL gelirle özel okulda çocuk okutan, haftada iki gün dışarda yemek yiyen arkadaşlar ayrıntılı bilgi verip bizi aydınlatsın.konu siyaset meydanina mi ekonomi sayfasina mi olacak acababen istiyorum ki bu başlıgın altinda her şey konuşulsun
yeri gelsin bebem yemiyo diyelim,
yeri gelsin gecinemiyorum diyelim,
cani isteyende uçuyoruz desin
derin sularda
Dışarda bir de külbastı yiyorlar, ben külbastının tadını unuttumEkonomi sayfasına açalım da asgari ücretle rahatça geçinen, 3000 TL maaşla canı ne istiyorsa alan, 5000 TL gelirle özel okulda çocuk okutan, haftada iki gün dışarda yemek yiyen arkadaşlar ayrıntılı bilgi verip bizi aydınlatsın.
Onlardan birini ekonomi bakanı olarak önerelim hatta sosyal medyada kampanya yaparak.
Bu beceriyi sadece kendilerine kullanmasınlar, ülkeyi de kurtarsınlar.
Yoksa battı balık yan gidiyor...
Ben bırak tadını adını bile unuttum.Dışarda bir de külbastı yiyorlar, ben külbastının tadını unuttum
Piraye ben neden senin de oğlun var sanıyordum ki? Sanki bizim oğlanları almazlar demiştin?
yalan demedim ki gelir gider dengesine aykırı bir harcama dedim kendimiz iyi kuruyemiş bile yiyemiyoruz yazmışsınız ben olsam mesela ucuz bir lamba alır kalan parayla kuruyemiş alırdım.insanların harcamaları kendine göre siz de haklısınız ben de gibi gibiAldim arkadaşım yalan mı soylicem al işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?