• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk istemeyen erkek arkadaş

Mervecan93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2019
4
-1
1
31
Merhabalar, bugün erkek arkadaşımın çocuk istemediğini öğrendim. Inanılmaz üzüldüm. Bugüne kadar bu konuda hiç olumsuz bir düşüncesi olduğunu ima etmemişti hatta arada şakasını yapardı çocuklarımız olunca vs diye.
Ciddi düşünüyoruz evlilik planimiz var ve ben bunu öğrenince ne düşünmem gerektiğini bilemedim. Çocuksuz bir evlilik kesinlikle istemiyorum. Ama birbirimizi çok seviyoruz erkek arkadaşım da benden ayrılmak istemiyor.
Tam olarak söyle söyledi "bugüne kadar çocuk konusunu hiç düşünmemiştim ve cocuk icin hevesli olduğumu söyleyemem, kesinlikle istemiyorum denemez ama benim için olmazsa olmaz değil. büyük bir sorumluluk bu. Hem çocuksuz çiftler de var. Seni seviyor olmam yeterli değil mi birlikte olmamız için vs..."

Onu çok seviyorum evet ama çocuksuz evlilik istemiyorum. Ayrılırsak kahrolurum evlenip çocuksuz kalırsam da kahrolurum. Ne düşünüyorsunuz?

Evlilik olayina girene kadar biz de esimle cocuk durumlarini konusmamistik. Eşim de cocuk istemedigini soylemisti hatta benimki cok daha keskin şekilde cocuk istiyorsan ben yokum demisti. Benim icin cocuk olmazsa olmaz degildi. Evlendik, 2 ay sonra 5 yil olacak cocugumuz yok sikinti olmadi.

Ama bu konulari net konusmaniz laazim oyle belki ilerde isterim, belki istememle olacak şey degil hele evlenince ikna ederim kafalarina hic girmeyin.

İstemeye istemeye adamı çocuk sahibi edecek haliniz yok. Bu ikna edilmelik bir mesele de değil. Ayrılın kararı kesinse.

Ben de böyle söyledim kararın kesinse ve değişmeyecekse daha çok bağlanmadan birbirimize ayrılalım dedim ama bilmiyorum diyor. Kararı kesin değil. Kafası karışık sanırım. Net bir cevap alıp ona göre yolumu çizmek istiyorum ama o bilmiyorum diyor sadece. Ileride fikrinin değişip değişmeyeceği belli olmazmış.

Ben de böyle söyledim kararın kesinse ve değişmeyecekse daha çok bağlanmadan birbirimize ayrılalım dedim ama bilmiyorum diyor. Kararı kesin değil. Kafası karışık sanırım. Net bir cevap alıp ona göre yolumu çizmek istiyorum ama o bilmiyorum diyor sadece. Ileride fikrinin değişip değişmeyeceği belli olmazmış.

Siz keyfini mi bekleyeceksiniz ya kusura bakmayın da lurada bile sorumsuzluğunu belli etmiş

Herkes çocuk sevmek istemek zorunda değil. Eşimde kalabalık bir aile isteyen adamdı ama ben çocuk fikrine çok karşıydım, bu yüzden yol yakınken dönebileceğini söylemiştim sevgiliyken. Tercihi benden yana oldu ve güzel duygular yaşattığı için üç yıl sonra çocuk kararı aldık. Ama eğer çocuk olmazsa ben yaşayamam, modunda devam etseydi aşırı itici bulurdum ve evlenmezdim. Çocuksuz da mutlu olunabilir.

ben de istemiyorum ve bunu sevgilime (nişanlım demeyi tercih etmiyorum) en başından söyledim. çocuk istiyorsan benle hiç ciddi düşünme dedim. yok illa istiyorum dese herhalde ayrılırdık çünkü birbirimiz için fikir değiştirmek zorunda değiliz.

Benim eşim de sevgiliyken çocuk istemediğini söylerdi ben de 3 çocuk istiyorum derdim çünkü tek çocuğum kendim. Daha sonra evlenmeden önce en fazla 1 konusunda hemfikir olmuştuk. Ama evliliğimizin 6ncı yılı daha yeni hamileyim. Ilk 4 sene istemedi sonra da olmadı ama olmazken de oh diye içinden seviniyordu kesin bana belli edemiyordu tabi. Ama şimdi çok istiyor. Beni neyle besleyeceğini şaşırıyor çocuğuma iyi bak hadi çocuğu mu doğur diye gelip gelip duruyor. O yüzden belli olmaz ama o istemezken ben isterken sen evleniyorsan evlilikten beklentileri karşılaman gerekir diye sert çıkışabiliyordum. Çünkü öncesinde çocuksuz bir evlilik istemediğimi açıkça belirtmiştim. Olmasını istediği zamanı da ona bıraktım.

Ya daha evlenmeden çocuk heveslisi olmasını beklemeyin, şöyle düşünün hımm çocuğumuz olmasa sorun etmeyecek falan.
Ayrıca açıkça konuşun, ben 3-5 artık neyse yıl sonra mutlaka istiyorum ama sen hiç istemiyorsan bu iş olmaz diyin yani

İyi de zaten sevgilinizin su anlik karar verdigi fikir ne kadar kalici olabilir ki? Belki yuku sorumlulugu agir gelmistir cevresinden cocuk buyutmenin zor oldugunu gormustur falan su an o yuzden ona cok uzak geliyor olabilir. Evlendikten sonra ben islerin degisecegini dusunuyorum zaten hemen cocuk yapilmamasi taraftariyim ben evlilikte. Once 2-3 yil gezersiniz rahat takilirsiniz sonra zaten esiniz de bence aileye bir uye daha gelme fikrine sicak bakacaktir. Ben bu sekilde dusunuyorum zaten kesin bir dille istemiyorum demedi diyorsunuz. Boyle surerligi olmayan dusunceler icin sevgilinizle tartisip aranizi bozmayin birbirinizi cok seviyorsaniz her sey guzel gider inanin.

Benim eşim de sevgiliyken çocuk istemediğini söylerdi ben de 3 çocuk istiyorum derdim çünkü tek çocuğum kendim. Daha sonra evlenmeden önce en fazla 1 konusunda hemfikir olmuştuk. Ama evliliğimizin 6ncı yılı daha yeni hamileyim. Ilk 4 sene istemedi sonra da olmadı ama olmazken de oh diye içinden seviniyordu kesin bana belli edemiyordu tabi. Ama şimdi çok istiyor. Beni neyle besleyeceğini şaşırıyor çocuğuma iyi bak hadi çocuğu mu doğur diye gelip gelip duruyor. O yüzden belli olmaz ama o istemezken ben isterken sen evleniyorsan evlilikten beklentileri karşılaman gerekir diye sert çıkışabiliyordum. Çünkü öncesinde çocuksuz bir evlilik istemediğimi açıkça belirtmiştim. Olmasını istediği zamanı da ona bıraktım.
Hadi çocuğumu doğur demesi de iyiymiş:KK48:

Zamanında once neden bu konuları acar bu sevgılıler anlamam hep bır zamanı oldugunu dusunup bazı seylerı zamana bıraktık. Evlenmeden once evlılık konusunu acmadık bır zamanı varmıs onu bekledık sonra Allah nasıp ettı evlendık. Herkes bebek dedı esım o zaman ıstemıyordu bekledık bır yıl doldu dedık artık rabbım nasıp ederse bırde bebegımız olsun rabbım nasıp ettı oldu. Hepsı 7 yılımızı aldı😁 yanı demem o bahar gelmeden cıcek acırmaya calısma cabuk soldurursun😁 erkekler ya bastan cok ıster ya sa bastan hıc ıstemezler normal bır durum.

ben de istemiyorum ve bunu sevgilime (nişanlım demeyi tercih etmiyorum) en başından söyledim. çocuk istiyorsan benle hiç ciddi düşünme dedim. yok illa istiyorum dese herhalde ayrılırdık çünkü birbirimiz için fikir değiştirmek zorunda değiliz.
Durun size daha hormonlar uğramadı, onu da teğet geçerseniz tamamdır.
30 ve devamında bir hallenmeler geliyor bize:KK45:

İyi de zaten sevgilinizin su anlik karar verdigi fikir ne kadar kalici olabilir ki? Belki yuku sorumlulugu agir gelmistir cevresinden cocuk buyutmenin zor oldugunu gormustur falan su an o yuzden ona cok uzak geliyor olabilir. Evlendikten sonra ben islerin degisecegini dusunuyorum zaten hemen cocuk yapilmamasi taraftariyim ben evlilikte. Once 2-3 yil gezersiniz rahat takilirsiniz sonra zaten esiniz de bence aileye bir uye daha gelme fikrine sicak bakacaktir. Ben bu sekilde dusunuyorum zaten kesin bir dille istemiyorum demedi diyorsunuz. Boyle surerligi olmayan dusunceler icin sevgilinizle tartisip aranizi bozmayin birbirinizi cok seviyorsaniz her sey guzel gider inanin.

Ya bunu Ben de düşünüyorum. Kuzeni 40 yaşında anne oldu, onlardan görüp bebek bakmak çok zor filan diye düşünüyor. Bebeğin babası "hiç uyumuyoruz gece" diyormuş.
Doğru olabilir ama 5 sene uykusuz kalmaya değer bence bir ömür çocuğunun olması. Belki o kuzeninden etkilenmiştir. :/

Zamanında once neden bu konuları acar bu sevgılıler anlamam hep bır zamanı oldugunu dusunup bazı seylerı zamana bıraktık. Evlenmeden once evlılık konusunu acmadık bır zamanı varmıs onu bekledık sonra Allah nasıp ettı evlendık. Herkes bebek dedı esım o zaman ıstemıyordu bekledık bır yıl doldu dedık artık rabbım nasıp ederse bırde bebegımız olsun rabbım nasıp ettı oldu. Hepsı 7 yılımızı aldı😁 yanı demem o bahar gelmeden cıcek acırmaya calısma cabuk soldurursun😁 erkekler ya bastan cok ıster ya sa bastan hıc ıstemezler normal bır durum.

30 yaşıma gireceğim ama 7 yıl daha beklersem çocuğum olmayabilir:D acele etmem lazım bir şeyler için.

Back
X