Çocuk istemeyen kocaya ne yapılır

Edmer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2020
42
19
3
24
Selamlar hanımlar bugun buraya ablam için yazıyorum, yazıyoruz. Benim ablam 24 yaşında üç yıllık evli bir kadın Bi tane düşüğü oldu haliyle evlat hasreti çeken biri. Evlendiğinden beri çocuk istiyor ama eşi yanaşmıyor bu duruma defalarca konuştu ama eşi istemiyor o hamileliği de kaza ile olmuştu artık küsüp evi terk etmeyi düşünüyor çocuk yoksa boşanacağım diyor sizce ne yapılmalı nasıl davranmalı bize Bi akıl verin lütfen

Eşi neden istemiyor, hiç mi istemiyor şu an için mi istemiyor? Evlenmeden önce konuşmamışlar mı? Bunların cevabı önemli.
İstemeyene zorla çocuk yaptıramazsınız. İki taraf da kararından vazgeçmiyorsa evet boşanmaktan başka çare yok.

Son düzenleme:
Böyle bir kocaya Ne yapılır bilmiyorum ama çocuk yapılmaz onu biliyorum .
Çocuk tek bir tarafın kararı ve isteğiyle olmaz.
Eşinin de illa geçerli bir sebebi vardır kendince , yok illa çocuk istiyorsa karşısındaki da istemiyorsa , arkadaşınızın kendisine başka bir baba adayı aramasından başka bir çare göremiyorum .

Eşi neden istemiyor, hiç mi istemiyor şu an için mi istemiyor? Evlenmeden önce konuşmamışlar mı? Bunların cevabı önemli.
İstemeyene zorla bir çocuk yaptıramazsınız. İki taraf da kararından vazgeçmiyorsa evet boşanmaktan başka çare yok.
Maddi durumu bahane ediyor ama durumu da gayet yerinde evi var arabası var birikmisi var zorlanacak biri değil sözde şu anlık istemiyormuş

Sorumluluk zor geliyor olabilir.
Babalık yapıp yapamayacağını sorguluyor olabilir.
Korkuyor olabilir.
Eşinin yaşı kaç?
Babası ile arası nasıl? Baba/Oğul ilişkisi?
Yani olmasın diye sunduğu şeyler bahane.
Durum psikolojik.
Baba figürüyle alakalı aklında oturtamadığı şeylerden kaçıyor olabilir.

Maddi durumu bahane ediyor ama durumu da gayet yerinde evi var arabası var birikmisi var zorlanacak biri değil sözde şu anlık istemiyormuş
Yaşları kaç? Adam hiç istemiyorum demiyormuş. Belki kendini hazır hissetmiyordur.

evlilikte çocuk sahibi olmakla alakalı istek ve fikirler çok paralel olmalı bana göre. iki kişinin de istediği zamanda olmalı ki sürece beraber sağlıklı şekilde girilsin.
çocuk sahibi olmayı erken buluyor 1-2 sene sonra olsun diyorsa daha anlaşılabilir ama hiç istemiyorsa ablanız yol yakınken yolları ayırsa iyi eder.
belli ki çocuk olsa sorumluluk almayacak bir adamla beraber

Şu an için istemiyorum diyorsa ve ablan evliliklerine güveniyorsa bekleyebilir. Ablanında yaşı genç çünkü. Adam evlilikleri sağlam bi temelde olmadığı için istemiyorsa ayrılsınlar, kötü giden bi evlilikse çocuk istememek çok mantıklı. Benim eşim çok istiyordu, ama ilk aylar bocaladı, doğuma 1 gün kaldı biz napcaz diye geziyordu bugün. 😃

Biz evlenmeden eşim iki yıl sonra evlat sahibi oluruz demişti ben şaşırp bire indirdim evlendik altıncı ayda hadi bak anca olura getirdim genede öyle oldu tam bir yıllık evliyken hamileydim ikinciyi istemiyor du kazarq oldu eşim bir müddet bekleme hayatı berqber yaşamak istiyordu özgürce şimdi diyorum çok haklıymış diyoruz iyi ki varlar Allah yokluklarını göstermesin ama zor bakınca biz diye bişey onlar uyuyana kadar yok🤷‍♀️Ablanızın yaşı küçükmüş eşine bir tarih bir yıl altı ay versin gerçi belki teavş gerekecek inşallah gerekmesin .Tam bilmiyorum ama boşanma sebebi heralde

Selamlar hanımlar bugun buraya ablam için yazıyorum, yazıyoruz. Benim ablam 24 yaşında üç yıllık evli bir kadın Bi tane düşüğü oldu haliyle evlat hasreti çeken biri. Evlendiğinden beri çocuk istiyor ama eşi yanaşmıyor bu duruma defalarca konuştu ama eşi istemiyor o hamileliği de kaza ile olmuştu artık küsüp evi terk etmeyi düşünüyor çocuk yoksa boşanacağım diyor sizce ne yapılmalı nasıl davranmalı bize Bi akıl verin lütfen
Bence bi süre üzerine gitmesin eğer gerçekten eşine güveniyorsa beklesin Ablanız oda haklı 3 yıl olmuş tabiki ister anne olmak ama hiç istemiyorsa orda konu sıkıntıya girer zaman istiyorsa o ayrı tabi

Cocuk istemeyen adam babalık yapmaz. Hem yeni evlisiniz durun bakalım evliliğini bir otursun ondan sonra konuyu açarsınız. Benim erkek kardeşimde istemiyor Cocuk. Gezmek tozmak istiyor en doğal hakkı.

Eğer hiç istemiyorsa bunu evlenmeden önce söylemeliydi. Yok sadece hazır değilse üstüne gitmeyin derim.

Çocuk baskısı yemiş biri olarak, iğrenç bir durum yaratıyor insanın üzerinde biliyorum. Ben hazır değildim, karşımdaki büyükbaş bir türlü anlamadığı için; ailesiyle bir olup bana efsane baskılar yaptı.
Şu an boşanıyorum. Boşanma sebeplerim bir yığın asıl sebep bu değil ama ablanızın eşinin ne hissettiğini biliyorum.
Ve ben şuan ömrümün sonuna kadar anne olmak istemiyorum. Son kararım.

Ablanız alsın karşısına düzgünce konuşsun. Küsmekle, baskıyla olmaz o işler.

Şu an için istemiyorum diyorsa ve ablan evliliklerine güveniyorsa bekleyebilir. Ablanında yaşı genç çünkü. Adam evlilikleri sağlam bi temelde olmadığı için istemiyorsa ayrılsınlar, kötü giden bi evlilikse çocuk istememek çok mantıklı. Benim eşim çok istiyordu, ama ilk aylar bocaladı, doğuma 1 gün kaldı biz napcaz diye geziyordu bugün. 😃
Bacim seninde dogum baya yaklasmis gormusken sorim dedim son zamanlarin nasil gidiyo zorlaniyomusun 🤗

Bacim seninde dogum baya yaklasmis gormusken sorim dedim son zamanlarin nasil gidiyo zorlaniyomusun 🤗

Aylardır her işimi kendim yaptım. Temizlik yemek hiç zorlanmadım çok aktiftim evde eski düzen nasılsa öyle devam ettim. Ama şu son 1 hafta 10 gündür ben ben değilim. Yatmak kalkmak bile zor yuvarlanıyorum. 🙈

Ablanızın eşi doğru söylüyor bu ne acele üç yıllık evlilik yaş daha 25 bile değil beklesin biraz evliliğin tadını çıkarsın ilişkileri otursun maddi manevi büyüsün birkaç yıl sonra hala çocuk konusunda aynı düşünmüyorlarsa ayrılırlar. Yani adam asla istemiyorum dese şimdiden ayrılıp kendi gibi düşünen biriyle evlenmeye baksın derdim ama eşi biraz bekleyelim diyormuş sadece

Aylardır her işimi kendim yaptım. Temizlik yemek hiç zorlanmadım çok aktiftim evde eski düzen nasılsa öyle devam ettim. Ama şu son 1 hafta 10 gündür ben ben değilim. Yatmak kalkmak bile zor yuvarlanıyorum. 🙈
Cinsiyet nedir kiz bebekler daha zor oluyo deniliyo benimki kiz simdilik biseyim allaha şükür son zama lar naparim bilmiyorum.
Sizin aksam sabah dogumunuz olur bebek assa dusdumu karninizdan belli olur assaya doru indiyse bir kac gun icinde dogum oluyo 🤗

Kimseyi zorlama baba yapmaya gerek yok.ablanızın yaşı genç adamın çocuktan başka sorunu yoksa biraz beklemeli,eşi babalığa hazır olduğunda düşünmeli. Ama adam ömrü boyunca hiç çocuk düşünmüyorsa, her kadın anneliği tatmak ister kendini boşa yıpratmasın, bitirsin

Back
X