ÇOCUK İSTEMİYORUM

İyide dünyada çocuk bakımının birçok örneği var neden oturup düşünüp planlamadan çocuk sahibi oluyorlar ki? Hadi müslümanlıkta günah avrupada çocuk istemeyen aldırabilir. Sonrada böyle zindan olan hayatlar meydana çıkıyor. Çocuk dediğinin ilk iki üç senesi zor hep bebek kalmayacak ki pişman olacak ne var yani
büyünce sorunlar bitiyor mu? yukarda da yazmistim. kürtaj meselesi ni islama göre demisiniz, benim dinimde de günah ama bir din kanunlari etkilememeli, onuda gectim kürtaj sadece kadini ilgilendir, esi veya sevgilisinide deyil, cünkü kadinin bedeninde olan birsey, onada sadece oh karar verir

Son düzenleme:
Ebeveyn olmak, özgürlüğü çok kısıtlayan bir durum onda hemfikiriz sanırım. Ancak şahsen ebeveyn olmak benim için çok ilginç bir deneyim oluyor, yepyeni bir ben keşfediyorum ve bence bu çok eğlenceli bir yolculuk, bir o kadar da yorucu tabii...

Çocuk sevmeyebilir, istemeyebilirsiniz asla yadırgamam, herkes aynı şeyleri sevmek ve istemek zorunda değil. Ancak lütfen kendinizi iyi ölçüp biçin ve olur da bir anda çocuk istemeye başlarsanız, kendinize dürüst olun. Çevre etkisiyle mi istiyorsunuz, gerçekten içinizden gelerek mi ? Çünkü bir birey gelecek dünyaya kolay değil, ona elimizden gelen en güzel hayatı vermek bizim ebeveyn olarak görevimiz; duygusal olarak özellikle. Bir de bu çocuk konusuyla kendinizi bunaltmayın. Daha yeni evliymişsiniz. Bunları düşünmek için bolca zamanınız var :) Şimdilik korunmaktan zarar gelmez bence ❤
cok güzel izak etmisiniz, yadirgamadan iki tarafi, burda cococuk büyütmek cok kolay gibi anlatilmak istiyor

büyünce sorunlar bitiyor mu? yukarda da yazmistim. kürtaj meselesi ni islama göre demisiniz, benim dinimde de günah ama bir din kanunlari etkilemeli, onuda gectim kürtaj sadece kadini ilgilendir, esi veya sevgilisinide deyil, cünkü kadinin bedeninde olan birsey, onada sadece oh karar verir
Tamam işte kadını ilgilendirir bende onu söylüyorum çocuk istemeyen bakmak istemeyen aldırabilir bu onun hakkı. Onuda geç korunabilir yani. Büyüyünce dertleri bitmeyecek ama bir çocuğun nasıl bir insan olacağı da yetiştirmeye verdiğin sevgiye bağlı. Sürekli şikayet eden negatif bir insanın çocuğu da negatif oluyor haliyle. İlk doğuran bizler değiliz gözlemleyip göze alabiliyorsak doğurmalıyız diyorum yanlış birşey söylediğimi sanmıyorum

Tamam işte kadını ilgilendirir bende onu söylüyorum çocuk istemeyen bakmak istemeyen aldırabilir bu onun hakkı. Onuda geç korunabilir yani. Büyüyünce dertleri bitmeyecek ama bir çocuğun nasıl bir insan olacağı da yetiştirmeye verdiğin sevgiye bağlı. Sürekli şikayet eden negatif bir insanın çocuğu da negatif oluyor haliyle. İlk doğuran bizler değiliz gözlemleyip göze alabiliyorsak doğurmalıyız diyorum yanlış birşey söylediğimi sanmıyorum
ben negativ deylim hanimefendi, tam tersine, evet acikcasi suan biraz negatifim ama eve kapandim icin, evde calistimdan home office felan, ama bu gecici, ama normalde, gezerim, seyhat ederim, parama kimse karismaz , bunu cocukla yapilmiyor, arkadaslarda bunu izah etmekistedi, aman cocuk yapmayin korkunc felan kimse demedi, ama hanimefendi öyle anladi

Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum

Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
Akışına bırak olacağı varsa olur düşünme 🥰

ben negativ deylim hanimefendi, tam tersine, evet acikcasi suan biraz negatifim ama eve kapandim icin, evde calistimdan home office felan, ama bu gecici, ama normalde, gezerim, seyhat ederim, parama kimse karismaz , bunu cocukla yapilmiyor, arkadaslarda bunu izah etmekistedi, aman cocuk yapmayin korkunc felan kimse demedi, ama hanimefendi öyle anladi
Evet normal Yaşamda sosyalleşebilirken daha kolay. Pandemdie herkes eve tıkıldı. Kaç çocuğunuz var? Ben tek çocukla zorlanmıyorum ikinciyi asla düşünmüyorum zorlanacağımı bildiğim için. Belki iki üç çocuğu olanlar böyle pişman oluyordur bilemiyorum o olabilir

Evet normal Yaşamda sosyalleşebilirken daha kolay. Pandemdie herkes eve tıkıldı. Kaç çocuğunuz var? Ben tek çocukla zorlanmıyorum ikinciyi asla düşünmüyorum zorlanacağımı bildiğim için. Belki iki üç çocuğu olanlar böyle pişman oluyordur bilemiyorum o olabilir
Komik olan şu ki çocuğu olmayanlar felaket gibi bahsediyor ben ona gülüyorum 🤭 benim iki çocuğum var bahsettikleri şeylerin yarısını yaşamıyorum. Siz nerden biliyosunuz bu kötü durumları herkesin kesin olarak yaşayacagını dedim öyle gördük çevremizdekilerden gibi komik bir cevap aldım :)

Benim hiç çocuğum yok, yiyenlerim (yiyen diyince sadece kardeşimin çocuklarını demiyorum arkadaşlarımın cocuklarida benim için aynı derece) birde eşimin çocukları var, ve ben bilerek istemiyorum çünkü hayatımda ayak bağı istemiyorum.bara gitmek istiyorsam sorunsuz gitmek istiyorum, seyhata gitmek istiyorsam düşünmeden çocuk orda napar diye gitmek istiyorum. Düşüncem çok kısacası bu

Komik olan şu ki çocuğu olmayanlar felaket gibi bahsediyor ben ona gülüyorum 🤭 benim iki çocuğum var bahsettikleri şeylerin yarısını yaşamıyorum. Siz nerden biliyosunuz bu kötü durumları herkesin kesin olarak yaşayacagını dedim öyle gördük çevremizdekilerden gibi komik bir cevap aldım :)
Herşey için bu böyle değil mi aslında bilmediği çoğu şeye önyargılı daha doğrusu daha bilgili olduğunu sanıyorlar. Halbuki bir çocuğa ne verirsen onu alır.

Benim hiç çocuğum yok, yiyenlerim (yiyen diyince sadece kardeşimin çocuklarını demiyorum arkadaşlarımın cocuklarida benim için aynı derece) birde eşimin çocukları var, ve ben bilerek istemiyorum çünkü hayatımda ayak bağı istemiyorum.bara gitmek istiyorsam sorunsuz gitmek istiyorum, seyhata gitmek istiyorsam düşünmeden çocuk orda napar diye gitmek istiyorum. Düşüncem çok kısacası bu
Çocuğu ayak bağı olarak görenler elbetteki çocuk yapmamalı çok büyük haksızlık olur böyle insanlar yüksek ihtimal pişman oluyor zaten.

Back
X