ÇOCUK İSTEMİYORUM

he bi de 1-2 kadeh şarap neyime yetsin. İçicem de nolucak. Rakı sofrası özledim. Allahtan meyhaneler kapalı 😂

Ay aynen işte isteğim rakı 😂 emzireceğim inşallah ama sütümü sağacağım içeceğim sonra 24 saat sağıp atıyorsun sütünü temizleniyor arkadaşım öyle yapıyordu doktoru öyle demişti. 24 saatlik sütü stok yapıp içiyordu :) şimdiden planım hazır 😂

Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum

Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
Kafa yoracak bir mesele değil bence. İstemeyen yapmaz iyi korunur bu kadar net. 🌺

he bi de 1-2 kadeh şarap neyime yetsin. İçicem de nolucak. Rakı sofrası özledim. Allahtan meyhaneler kapalı 😂

Ay ben bir de me heveslerle ultra herşey dahil import içkiler dahil tatil almıştım 1 sene önceden ve tatile gittiğim de hamileydim 😂 içeceğim diye ne planlar yaptım ama hayaller hayatlar oldu 😂

Ay aynen işte isteğim rakı 😂 emzireceğim inşallah ama sütümü sağacağım içeceğim sonra 24 saat sağıp atıyorsun sütünü temizleniyor arkadaşım öyle yapıyordu doktoru öyle demişti. 24 saatlik sütü stok yapıp içiyordu :) şimdiden planım hazır 😂

ben de ben de makine bakıyorum ne alsam diye 😂

Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum

Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
Bende çocukları çok seven biri sayılmam öle öpüp koklamam oynamazdim kimsenin çocuğu ile üstten bir baş okşayıp muhabbetime dönerdim evlenirken eşime bir süre istemediğimi söyledim eşimde tersine çok istiyordu bende tamam dedim hemen olmaz gözüyle baktım ikinci ayimda hamileydim kendi cocugumu tabiki çok çok seviyorum başkasının çocuğunu hala sevmem yani öle uzun süre sevmem ben çalışmayı zaten bırakmıştm oyuzden o konuda bı farklılık yasamadm o kısım ile ilgili bişey diyemeyecegim

Kimsenin buraya hemcinslerini korkutmak amacli yorum yazacagini sanmiyorum, ama kolik bebek diye de bir gercek var, biz soylemezsek bu gercek yok olmayacak.

Senelerdir bu forumu takip ediyorum, bekarken bir konuda bir yoruma denk geldim; yeni anne olmus bir kadin tuvalete gidemiyorum diye dert yaniyordu. Cidden merak ettim bu kadin neden tuvalete gidemiyor, bebek besikten kalkip elini ayagini baglayacak hali yok, anlayamamistim. Kolik bebegim olunca anladim. Kolik bebegi kucagindan biraktigin anda morarana dek agliyor, birakamiyorsun. O yuzden tuvalete bile gidemiyorsun. Benim bebegimin susmasi icin kucakta sarki esliginde dans etmem gerekiyordu. Dikisli halimle sabahtan aksama kadar ve aksamdan sabaha kadar kucagimda bebekle dans ediyordum. Suan o donemler gecti, ama bu gece de asidan kaynakli atesler icinde kaldigi icin uykusuzum.

Toz pembe bir dunya cizmek bana dogru gelmiyor. Dogum korkum nedeniyle cok fazla sezeryan konusu okudum burda. O konularda kadinlar gayet iyiniyetleriyle nasil 3.gun ayaga kalktiklarini, besinci gun spor yaptiklarini bir hafta sonra adeta ameliyat olmamis gibi olduklarini anlatiyorlardi. Sezeryan ameliyatimdan sonra 3.gun aglama krizine girdim hani ayaga kalkacaktim hani camasir bile asacaktim neden olmuyor diye. O kadinlarin hepsi kendi tecrubelerini, iyiniyetle paylastilar ancak ben o yorumlardan yola cikarak cok toz pembe bir ameliyat sureci hayal etmisim, oyle olmayinca yere cakildim. Bebek planlayan herkes bebeginin kolik olma ihtimalini de hesaba katsin ki sonra hayal kirikligi olmasin. Psikolojik olarak da hazirlansin.

Yazdıklarımdan bunu mu çıkarttınız yani ? Pes pes peessssss...!!!!! Çocuk isteyen yapsın isteyen yapmasın banane hanımafendi .. Ben konu sahibine istinaden birşey.yazmadım farkındaysanız. Hayatım boyunca hiç kimseye de çocuk yap demedim. Tam tersi gez toz eğlen evliliğinin tadını çıkart sonra çocuk yaparsın dedim.. Yazdığım şey çocuk anlatıldığı gibi öcü birşey değil.. Zorlukları evet var ama düzenini kurunca herşey kolaylkla oluyor diyorum. Yazdıklrımı nasıl okuduğunuzu anlayamadım.. 😏😏
Ama konu sahibi zaten pekte sicak bakmiyor cocuk fikrine.Aslinda zorluklarini da objektif anlatmak lazim..Bir de toplumumuzda biliyorsunuz ki, cocuksuz kadina yapilan baski 7 cocuk dogurana yapilmiyor maalesef..Boyle bir algi vqr yani bu ulkede.Cocuk yoksa evliligi bile ciddiye almiyor insanlar..Kadin illaki anne olmak zorunda degil ve cocukta oyle amanin da sevgi seli amaninda bocek cicek bisey degil..Cocuk fikrinde kararsiz genc evlilerin bircogu da mahalle baskısı icin doguruyor gibi geliyor bana..Yoksa cevremde bu kadar mutsuz anne olur muydu?

Kimsenin buraya hemcinslerini korkutmak amacli yorum yazacagini sanmiyorum, ama kolik bebek diye de bir gercek var, biz soylemezsek bu gercek yok olmayacak.

Senelerdir bu forumu takip ediyorum, bekarken bir konuda bir yoruma denk geldim; yeni anne olmus bir kadin tuvalete gidemiyorum diye dert yaniyordu. Cidden merak ettim bu kadin neden tuvalete gidemiyor, bebek besikten kalkip elini ayagini baglayacak hali yok, anlayamamistim. Kolik bebegim olunca anladim. Kolik bebegi kucagindan biraktigin anda morarana dek agliyor, birakamiyorsun. O yuzden tuvalete bile gidemiyorsun. Benim bebegimin susmasi icin kucakta sarki esliginde dans etmem gerekiyordu. Dikisli halimle sabahtan aksama kadar ve aksamdan sabaha kadar kucagimda bebekle dans ediyordum. Suan o donemler gecti, ama bu gece de asidan kaynakli atesler icinde kaldigi icin uykusuzum.

Toz pembe bir dunya cizmek bana dogru gelmiyor. Dogum korkum nedeniyle cok fazla sezeryan konusu okudum burda. O konularda kadinlar gayet iyiniyetleriyle nasil 3.gun ayaga kalktiklarini, besinci gun spor yaptiklarini bir hafta sonra adeta ameliyat olmamis gibi olduklarini anlatiyorlardi. Sezeryan ameliyatimdan sonra 3.gun aglama krizine girdim hani ayaga kalkacaktim hani camasir bile asacaktim neden olmuyor diye. O kadinlarin hepsi kendi tecrubelerini, iyiniyetle paylastilar ancak ben o yorumlardan yola cikarak cok toz pembe bir ameliyat sureci hayal etmisim, oyle olmayinca yere cakildim. Bebek planlayan herkes bebeginin kolik olma ihtimalini de hesaba katsin ki sonra hayal kirikligi olmasin. Psikolojik olarak da hazirlansin.
Tıp cok ilerledi ya yok mu bu bebeklerin aglamamasi icin bir care??

Tıp cok ilerledi ya yok mu bu bebeklerin aglamamasi icin Doktor doktor gezdik, her turlu tahlil hersey yapildi. Hicbir sikinti yoktu. Ama bebek aksam saatlerinde bir aglamaya basliyordu 4 saat boyunca ciglik atarak agliyordu. Ben kolik diye birseyin var oldugunu bilmedigimden ilk kolik krizi geldiginde yalniz oldugum icin yakin bir arkadasimi yetis kizim ölüyor diye feryat figan aradim. O gece tum apartman toplanip bizim eve geldiler bebege birsey mi oldu, saatlerdir neden agliyor diye. En sonunda doktor sabredeceksiniz dedi, 4 ay sonunda kendiliginden gecti bu durum. Kullandigimiz gaz damlalarinin da faydasi oldugunu dusunuyorum.

Çocuk Sevmiyorsanız sakın doğurmayın. Çocuk istemiyorsanız sakın yapmayın. Tek maaşla çocuk büyüyor, çocukla çalışılabiliyor. Ama 31 yaşındayım ve hiçbir ilaç vs kullanmamama rağmen sebepsiz 2.çocuk olmuyor. Çok şükür 8 yaşında bir kızım var. Ama çocukla tatil çok güzel oluyor, onun büyüdüğünü görmek hayata hazırlamak güzel ama çocuk çok büyük bir sorumluluk. Yeri gelir eşinizden yeri gelir annenşzden vazgeçersiniz ama çocuğunuzdan vazgeçemezsiniz. Düşünün taşının çocuk istemiyorsanız sakın yapmayın. Daha yaşınız küçük gezin tozun hayatınıza bakın ilerde istemeden çocuk yapmayın. Ayrıca 34 yaşında ablam var 6 yıllık evşi ve çocuk yapmıyorlar. İkisi de bakmayız biz diyor. Düşünmüyoruz diyorlar karı koca bizde saygı duyuyoruz. Olabilir herkes çocuk yapacak diye bir kural yok.

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de çocuklari çok sevmeme rağmen sorumluluk ve şu anki maddiyat sebebiyle uzağım konuya. Bir de yakın zamanda kuzenim anne oldu, kız depresyondan çıkamadı 9 Ay olmasına rağmen. Aşırı zor bir çocuğu var. Kız tuvalete bile gidemiyor. Kızcağız bambaşka biri oldu. Vücudu zaten inanılmaz değişti 30 kilo falan fazlası var. O bakımlı kız gitti bambaşka paspal biri geldi çünkü uyumuyor çocuk. Sürekli ağlıyor meme istiyor falan. Üstüne bir de pandemi..

Yani ileride ne olacak bilinmiyor o yola çıkarken. Kuzenim hamile kaldığında bu corona belası yoktu. Belki olmasa daha rahat bir annelik geçirecekti, belki bebek karninda o stresi hissetti ondan böyle huzursuz (normal doğum olacakti, son haftalarda corona yasaklari başladı, sezeryanla almak zorunda kaldılar) bilemeyiz yani ilerde ne zorluklar bizi bekliyor.

Karşı komşum coronanin en tavan yaptığı zaman bilinçli hamile kaldı mesela, hali hazırda 16 aylık bebeği varken. Karakter meselesi biraz bu. Bazısı çok rahat geçiriyor bazısı alt üst oluyor. "Çocuk rızkıyla gelir, Allah sabrını verir" falan demeyeceğim, çevremden görüyorum hiç de öyle olmuyor vallahi. Yakın bir arkadaşımın 2.5 yaşında kızı var belleri büküldu kari koca. Eşi iyi biri ama bütün yük arkadaşımda. Ona ve kuzenime baktıkça iyice korkuyorum çocuk yapmaktan. Ebeveyn olmak demek kendi hayatından vazgeçmek demek, artık evladın için yaşamak demek. Kendinizi maddi manevi hazır hissetmeden sakın düşünmeyin

Ama konu sahibi zaten pekte sicak bakmiyor cocuk fikrine.Aslinda zorluklarini da objektif anlatmak lazim..Bir de toplumumuzda biliyorsunuz ki, cocuksuz kadina yapilan baski 7 cocuk dogurana yapilmiyor maalesef..Boyle bir algi vqr yani bu ulkede.Cocuk yoksa evliligi bile ciddiye almiyor insanlar..Kadin illaki anne olmak zorunda degil ve cocukta oyle amanin da sevgi seli amaninda bocek cicek bisey degil..Cocuk fikrinde kararsiz genc evlilerin bircogu da mahalle baskısı icin doguruyor gibi geliyor bana..Yoksa cevremde bu kadar mutsuz anne olur muydu?
Yazdklarım konu sahibine ithafen diye herhangi bir cümlem yok yanlış hatırlamıyorsam.. hatta her paragrafımda da belirtmişim "çocuk isteyen veya hamile kadınları korkutmak yaptığınız" diye. Çocuk istemeyen kadınlara yönelik yorum yapmamışım çünkü beni ilgilendirmez. Size göre çocuk bakmak sevgi seli değildir ama bir başkasına göre öyledir. Belki de çocuk sahibi olmayı çok isteyen birisi o yazılan (objektif olmayan sadece kötü yönlerini ele alan) başlığa bakarak korku seline kapılıp istemeye istemeye çocuk fikrine karşı soğuyacaktır... Neden istemeyene saygı duyulması istendiği gibi isteyene duyulmayıp ay çocuk demek öcü demek. Hayatın biter. Tuvalete bile gidemezsin vb. Cümleler ile insanları çocuk yapmaya karşı doldurup sonra bunlar gerçekler cümlesinin ardına saklanılıyor... Objektif bakalım hadi... Evet zorlukları var ama bunu göze alan bir insanın korkutulmasına ne gerek var ? Benim yazdklarımın toplumsal bir baskı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ben yapmayana yap demyorum yapana da.ayyyy bak öcü demiyorumm.. bana baskı yapıyorsunuz diyene kadar diğer hanımefendinin aslında baskı yaptığını anlamanız gerekirdi. .Ben sadece insanlarn bu kadar korkutulmaması gerektiğini söylüyorum .. benim etrafımda da çok güzel ebeveynler ve çok mutlu çocuklar var.. Hem cocuklarıyla cok güzel ilgilenip hem de işini yapanlar var.. Belli bir düzen oluşturmanın altın kural olduğunu söylemek suç mu ? Bir de
Toplum baskısıyla çocuk sahibi olan kadınlar zaten hayatlarının en büyük hatasını yapan kadınlar... Topluma dur diyemeyip çocuk yapmak da yine onların suçu ...

Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Size göre çocuk olması hayattan vaz geçmek se eğer asla yapmayın siz çocuk 👎 karar verilecek bişey yok çünkü bu düşünceyle. Bana göre çocuk onca tatillerden arabalardan daha lüks onun bi gülüşü için vaz geçerim öyle basit şeylerden. Şimdi anneliği tattım çok mükemmel bir duygu ama 2.yi düşünmüyorum çünkü geçim zor kızımdan kısıp kısıp aman bi kardeşi de olsun demiyorum. Ama çocuk sahibi olmak hayattan vazgecmek 🤔demek çok net bir karar zaten o yüzden yapmayın.

[/QUOTE="blossom-, post: 66719668, member: 790601"]
Koalina inanamıyorum sana çok şaşkınım ❤️❤️ Sen beni bilmezsin ama ben senin o konularını hep okumuştum, senin için üzülmüştüm. Vay be sen ikinci çocuk düşünüyosan herkes düşünür 😂
[/QUOTE]
Ya o kısmk şaka, sadece düşüncede tabii. Gerçekte öyle bir maddi ve manevi gücüm yok ama param çok olsa olurdu :D

En azından birkaç sene keyif yapın. Biz beş senelik evliyken anne baba olduk. Çok gezdik yedik içtik. Her gece bı film izlerdik. Yasin çok ileri değilse bikac sene yapma bence. Toplum baskısı ile bebek yapılmaz. Çünkü onlar baskı yapar. Bebek olunca maddi manevi kimse yardım etmez. Yaa hadi sen git uyu biraz ben bebeğe bakarım diyen çıkmıyor. Ben çocuk olmuyor diye çok ağlardım. Boşa ağlamışım. Rabbim doğru zamanda verdi. İyi ki hemen. Olmamış diyorm. Zaten yaşım küçüktü. İçine sinmeyen hiç biseyi yapma. Ayrica bebek olcaksa olur. Korunmayla ilgisi yok.

Valla ben de istemiyordum
6 aylık evliyim
27 yaşındaydım ve bebek geliyor dün öğrendim. Bir anlık prezervatif yırtılması ve inatçı bir sperm eşittir bebek😂

Back
X