- 20 Mart 2008
- 141.969
- 213.945
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi booksmoney
Çocuk sahibi olmamak bir tercihtir...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maddi olarak hazır olabiliriz bu sıkıntı değil ama manevi olarak kesinlikle hazır değilim yapılan yorumlardan da bunu daha iyi anladım. Ben bu kadar fedakar değilim. Olabilir miyim de bilmiyorum.Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de çocuklari çok sevmeme rağmen sorumluluk ve şu anki maddiyat sebebiyle uzağım konuya. Bir de yakın zamanda kuzenim anne oldu, kız depresyondan çıkamadı 9 Ay olmasına rağmen. Aşırı zor bir çocuğu var. Kız tuvalete bile gidemiyor. Kızcağız bambaşka biri oldu. Vücudu zaten inanılmaz değişti 30 kilo falan fazlası var. O bakımlı kız gitti bambaşka paspal biri geldi çünkü uyumuyor çocuk. Sürekli ağlıyor meme istiyor falan. Üstüne bir de pandemi..
Yani ileride ne olacak bilinmiyor o yola çıkarken. Kuzenim hamile kaldığında bu corona belası yoktu. Belki olmasa daha rahat bir annelik geçirecekti, belki bebek karninda o stresi hissetti ondan böyle huzursuz (normal doğum olacakti, son haftalarda corona yasaklari başladı, sezeryanla almak zorunda kaldılar) bilemeyiz yani ilerde ne zorluklar bizi bekliyor.
Karşı komşum coronanin en tavan yaptığı zaman bilinçli hamile kaldı mesela, hali hazırda 16 aylık bebeği varken. Karakter meselesi biraz bu. Bazısı çok rahat geçiriyor bazısı alt üst oluyor. "Çocuk rızkıyla gelir, Allah sabrını verir" falan demeyeceğim, çevremden görüyorum hiç de öyle olmuyor vallahi. Yakın bir arkadaşımın 2.5 yaşında kızı var belleri büküldu kari koca. Eşi iyi biri ama bütün yük arkadaşımda. Ona ve kuzenime baktıkça iyice korkuyorum çocuk yapmaktan. Ebeveyn olmak demek kendi hayatından vazgeçmek demek, artık evladın için yaşamak demek. Kendinizi maddi manevi hazır hissetmeden sakın düşünmeyin
Benle ayni zamanlarda dogum yapmis bir kadin 2 aylik bebegini yastikla bogarak öldürdü, haberlerde gordum. Cok agliyordu, dayanamadim deyip agliyordu. Ben o kadin icin cok uzuluyorum bebek icin de uzuluyorum. Kadin evlat katili oldu. O kadin da senin benim gibi bir kadindi, manyak psikopat degildi bence. Bir anlik lohusa cinneti geldi kadina ve sonradan pisman oldu. O yuzden ben kimseyi "bir gulusu yeter" diye gazlamayi goze alamiyorum. Gecenin 3'unde uykusuzlukla, yorgunlukla o bebekle bas basa kalan sadece anne oluyor. Kendine guvenen yapsin.Maddi olarak hazır olabiliriz bu sıkıntı değil ama manevi olarak kesinlikle hazır değilim yapılan yorumlardan da bunu daha iyi anladım. Ben bu kadar fedakar değilim. Olabilir miyim de bilmiyorum.
Manevi olarak hazır olmak diye bir şey yok bence. En hazırım diyen insan bile ne oldu şimdi demiştir. düşünmek ile yaşamak arasında ciddi fark var. Ben artık gecem gündüzüm o kadar birbirine girince gerçekle rüyayı ayırt edememiştim bir dönem. Evet uykusuz kalacağımı biliyordum ama bunun beni depresyona sokup halüsinasyon göreceğimi bilmiyordum gibi.Maddi olarak hazır olabiliriz bu sıkıntı değil ama manevi olarak kesinlikle hazır değilim yapılan yorumlardan da bunu daha iyi anladım. Ben bu kadar fedakar değilim. Olabilir miyim de bilmiyorum.
Bende öyle çok çocuk seven biri değilim, özgürlüğüme de düşkünüm, dışarda çok hoşuma giden çocuklara bile sadece gülümser geçerim, ama kendi çocuğuma dünyam feda olsun ama bende tek çocukculardanım fazlasını zarar olarak görüyorum..Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum
Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
Kusura bakma ama kimse, aaa yapma öcü felan filan demedi, objektiv zorluklarini anlati.benim annem örnek verim, babam ve ikisi cocugu cok severlerdi, onun icin 5 kardesiz, ama ikiside kariyer yapmakdanda vazgecmedi, onun icin bizi anneannem bakdi, ve annem cok iyi okudu, bugun annem diyorki annem olmasaydi asla ve asla kariyer yapmazdim ve maddi olarak böyle rahat olmazdim, babamda ayni zamanda okudu. Okumayi kariyeri gecdim, tatil gezmek, bir barda arkadaslara takilmak, cocuk olunca bunlar zor, burdaki arkadaslarda bunun altini cizdi, öcü aman yapma felan diyen yok, kusura bakma, sunu kabul edin, hayat sadece cocuk deyil, bu hayati ne eslerimiz icin, ne anne veya baba icin, ne kardes icin, nede cocuk icin yasiyorsun, bu hayati ben kendim icin yasiyorum ve istedimi yapmakda, engelenmek istemiyorumYazdklarım konu sahibine ithafen diye herhangi bir cümlem yok yanlış hatırlamıyorsam.. hatta her paragrafımda da belirtmişim "çocuk isteyen veya hamile kadınları korkutmak yaptığınız" diye. Çocuk istemeyen kadınlara yönelik yorum yapmamışım çünkü beni ilgilendirmez. Size göre çocuk bakmak sevgi seli değildir ama bir başkasına göre öyledir. Belki de çocuk sahibi olmayı çok isteyen birisi o yazılan (objektif olmayan sadece kötü yönlerini ele alan) başlığa bakarak korku seline kapılıp istemeye istemeye çocuk fikrine karşı soğuyacaktır... Neden istemeyene saygı duyulması istendiği gibi isteyene duyulmayıp ay çocuk demek öcü demek. Hayatın biter. Tuvalete bile gidemezsin vb. Cümleler ile insanları çocuk yapmaya karşı doldurup sonra bunlar gerçekler cümlesinin ardına saklanılıyor... Objektif bakalım hadi... Evet zorlukları var ama bunu göze alan bir insanın korkutulmasına ne gerek var ? Benim yazdklarımın toplumsal bir baskı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ben yapmayana yap demyorum yapana da.ayyyy bak öcü demiyorumm.. bana baskı yapıyorsunuz diyene kadar diğer hanımefendinin aslında baskı yaptığını anlamanız gerekirdi. .Ben sadece insanlarn bu kadar korkutulmaması gerektiğini söylüyorum .. benim etrafımda da çok güzel ebeveynler ve çok mutlu çocuklar var.. Hem cocuklarıyla cok güzel ilgilenip hem de işini yapanlar var.. Belli bir düzen oluşturmanın altın kural olduğunu söylemek suç mu ? Bir de
Toplum baskısıyla çocuk sahibi olan kadınlar zaten hayatlarının en büyük hatasını yapan kadınlar... Topluma dur diyemeyip çocuk yapmak da yine onların suçu ...
Peki yazdığım yazıda bunların hiçbirisi Yapılamaz diye birşey var mı? Beni beğanmeyip alıntıladınız ama ben zaten sizin yazdıklarınızı destekler nitelikte yorum yaptım bunu anlamayacak kadar kapalı mı algılarınz ? O hanımefandi çocuğu tam olarak hayatın bitişi olarak lanse etti ama ben tam tersi evet zorlukları var ama hayat bitmiyor çocuk ile de pekala bir çok şey yapılabilir diyorum.. Ben doğuma kadar eşimle birlikte gezdim tozdumKusura bakma ama kimse, aaa yapma öcü felan filan demedi, objektiv zorluklarini anlati.benim annem örnek verim, babam ve ikisi cocugu cok severlerdi, onun icin 5 kardesiz, ama ikiside kariyer yapmakdanda vazgecmedi, onun icin bizi anneannem bakdi, ve annem cok iyi okudu, bugun annem diyorki annem olmasaydi asla ve asla kariyer yapmazdim ve maddi olarak böyle rahat olmazdim, babamda ayni zamanda okudu. Okumayi kariyeri gecdim, tatil gezmek, bir barda arkadaslara takilmak, cocuk olunca bunlar zor, burdaki arkadaslarda bunun altini cizdi, öcü aman yapma felan diyen yok, kusura bakma, sunu kabul edin, hayat sadece cocuk deyil, bu hayati ne eslerimiz icin, ne anne veya baba icin, ne kardes icin, nede cocuk icin yasiyorsun, bu hayati ben kendim icin yasiyorum ve istedimi yapmakda, engelenmek istemiyorum
ilk olarak sunu belli etmek istiyorum ben dislike vermedim, onu nerden cikardiniz merrak ediyorum. Bar, ve icki hayatiniz olmayabilir, ama birtek bundan kesilmiyorsun, is hayati konusuna girelim? ben bunu birtek turk toplumunada mal etmek istemiyorum, benim milletimden icin de de özellikle sovjetler birlinden israele dönüs yapan yahudilerde de cok var bu dusunce, kadin cocuga bakar cocuk olunca erkek gine istedi gibi calisir ve aksam arkadaslarida gezer? arkadas bu cocugu kadin sanki yalniz yapiyor. üstelik kariyerine cocuk engel oluyor, evet bunu inkar edemesiniz, anca annem gibi bir anne olckda torunlarina bakcak, ama anneannem olmasaydi bugun annem bir doktor olamazdi, cunku annem babam erken evlendi cok acele etmisler, ablamda cabuk dunyaya gelmis evlendikden sora. burda cocuk hayatini cennet yapiyor olarak göstermekde yanlis, ilk bastan vucudun bozuluyor, ben buna asla gelemem acikcasi sonra dogdukden sora uyksuz geceler ve sayre... bunlarin hangisi kolay söylermisiniz? ha kariyer önemsiz diyorsaniz, ama bu devirde cocuk ucuz birsey deyil, tek kisinin maasila gecinilcek, idare ederim diyorsaniz bilemem, cocuk birtek zahmetli deyil, asiri masraflidaPeki yazdığım yazıda bunların hiçbirisi Yapılamaz diye birşey var mı? Beni beğanmeyip alıntıladınız ama ben zaten sizin yazdıklarınızı destekler nitelikte yorum yaptım bunu anlamayacak kadar kapalı mı algılarınz ? O hanımefandi çocuğu tam olarak hayatın bitişi olarak lanse etti ama ben tam tersi evet zorlukları var ama hayat bitmiyor çocuk ile de pekala bir çok şey yapılabilir diyorum.. Ben doğuma kadar eşimle birlikte gezdim tozdum
Çocuk doğdugunda pandemi yüzünden biryere gidemiyorum ki bunun dışında serbestlik varken yakın şehirlere gezmeye de gittik çocukla birlikte.. Ee çocuk şimdi benim neremi bağladı ? He benim bar, içki hayatım yok.. Onları tenzih ederim diyeyim o zaman. Ama çocuk isteyenlere, hamilelere de her zaman kötü yönleri göstermek ne kadar doğru. Bırakın çocuğu varken hayatını yaşayabilenlerde paylaşsın da insanlar o kadar da korkulacak birşey olmadığını görsün ve hamile kalmk isteyen veya hamileler zaten zorluklarını da kolaylıklarını da göze alıp çocuk yapıyor.. ben yapmayana yapmak istemeyene yapın demiyorum ki.. Çocuk isteyenlere hayatı karartıp, hamileliklerini stresli geçirmemelerini.istiyorum.. Ayrıca tekrar diyorum kendisine güvenmeyp toplum baskısıyla çocuk yapmaya karar cerenler hayatlarını en büyük hatalarını yaparlar. Toplum baskasayla olacak birşey değil. Ben burda böyle konu açanlara da aynı böyle diyorum hayatınızı yaşayın evliliğinizin tadını çıkartın başklarına kulaklarınızı kapatın. Çocuk sonra da olur diyorum. Ama hamileleri ve gerçekten isteyenleri bu kadar kötü noktaları ele alıp korkutmaya gerek yok diyorum.
Rica ediyorum yazdıklarımı anlamadan yorum yapmayınız iyi akşamlar.
Ben üniiversite mezunuyum ... Çalışmıyorum. Eşim ünversite mezunu. Kendi işini yapıyorb evimiz, arabamız da var. Eşimin maaşı şuan bize gayet güzel yetiyor ve birikim de yapabiliyoruz. Çocuğumuzdan da kendimizden de hiçbirşey kesmiyoruz. Benim çalışmama sebebim ihtiyacımızın olmaması. Eğer ihtiyacımız olursa çalışırım zaten. Bu beni bağlayan bir konu. Diğer hanımefendilerin de kendisini ve ailesini bağlayan bir konu.. kocası çalıştırmak istemeyenlere ben ne diyeyim ? Benim konum bu mu ? Değil. Bana yine söylemek istediğim noktaların tersinden örnekler veriyorsunuz..ilk olarak sunu belli etmek istiyorum ben dislike vermedim, onu nerden cikardiniz merrak ediyorum. Bar, ve icki hayatiniz olmayabilir, ama birtek bundan kesilmiyorsun, is hayati konusuna girelim? ben bunu birtek turk toplumunada mal etmek istemiyorum, benim milletimden icin de de özellikle sovjetler birlinden israele dönüs yapan yahudilerde de cok var bu dusunce, kadin cocuga bakar cocuk olunca erkek gine istedi gibi calisir ve aksam arkadaslarida gezer? arkadas bu cocugu kadin sanki yalniz yapiyor. üstelik kariyerine cocuk engel oluyor, evet bunu inkar edemesiniz, anca annem gibi bir anne olckda torunlarina bakcak, ama anneannem olmasaydi bugun annem bir doktor olamazdi, cunku annem babam erken evlendi cok acele etmisler, ablamda cabuk dunyaya gelmis evlendikden sora. burda cocuk hayatini cennet yapiyor olarak göstermekde yanlis, ilk bastan vucudun bozuluyor, ben buna asla gelemem acikcasi sonra dogdukden sora uyksuz geceler ve sayre... bunlarin hangisi kolay söylermisiniz? ha kariyer önemsiz diyorsaniz, ama bu devirde cocuk ucuz birsey deyil, tek kisinin maasila gecinilcek, idare ederim diyorsaniz bilemem, cocuk birtek zahmetli deyil, asiri masraflida
Benim hakkımda konuşmayı sürdürmeyin. Her mesajınızda beni konuşuyorsunuz.Ben üniiversite mezunuyum ... Çalışmıyorum. Eşim ünversite mezunu. Kendi işini yapıyorb evimiz, arabamız da var. Eşimin maaşı şuan bize gayet güzel yetiyor ve birikim de yapabiliyoruz. Çocuğumuzdan da kendimizden de hiçbirşey kesmiyoruz. Benim çalışmama sebebim ihtiyacımızın olmaması. Eğer ihtiyacımız olursa çalışırım zaten. Bu beni bağlayan bir konu. Diğer hanımefendilerin de kendisini ve ailesini bağlayan bir konu.. kocası çalıştırmak istemeyenlere ben ne diyeyim ? Benim konum bu mu ? Değil. Bana yine söylemek istediğim noktaların tersinden örnekler veriyorsunuz..
BEN DİYORUM Kİ;
Çocuk istemeyen zaten yapmasın ama bütün herşeyi göze alıp çocuk yapmak isteyenlere neden sadece ve sadece kötü yönler gösteriliyor da iyi yönler gösterilmiyor. Benim tanıdığım bildiğim 3 çocuk yapmış vücudu bozulmamış hiç çocugu yokmuş gibi olan çoookkkkk kadın var.. Ben biraz kilo aldım ama kilolarımı veriyorum. Seni rahatsz eden konu bir başkasını etmiyorsa bundan size ne ? Bana ne ? Ben konu sahibine ithafen hala bir yorum da bulunmadım çünkü çocum isteyip istememek onun kararı onun tercihi.. Ben ilgilendirmez.. Tekrar söylüyorum benim yorumum. HERşeyi göze alıp çocuk yapmak isteyenlere, hamilelere ve yeni çocuk sahibi olanlara tamam hayatın bitti diyerem karalsarlığa sürüklemenin alemi yok.. Bırakın iyi yönlerini de yazalım da bu insanlar kendilerini sadece kötüye adapte etmesinler.. Hala nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Yazdıklarımı anlayıp yorum yapın demiştim.. Anlamadığınızı gördüğüm için daha fazla yorum yapmayın.. bu arada dediyy hanım isterseniz forumdakı bütün yorumlarıla beğenmedim atın umrumra bile değilsiniz.. Bakış acılarımız aynı değil iyi akşamlar..
Sizi değil korkutan bakış açısını konuşuyorum. Gözardı edebilirsiniz görmek istemiyorsanz. İyi akşamlarBenim hakkımda konuşmayı sürdürmeyin. Her mesajınızda beni konuşuyorsunuz.
Benim bakış açım sizi ilgilendirmez, gidip kendinizi konuşun.Sizi değil korkutan bakış açısını konuşuyorum. Gözardı edebilirsiniz görmek istemiyorsanz. İyi akşamlar![]()
pardon ama bu agresiflinizne? birikim yapabiliyormusunuz, turkiyenin bu eknominin durumunda mi? birde pandemie gelince üstelik, demeki esiniz millyarder. ben universitde mezunuyum kendi avukatim, esimde dis hekimi, ikimiziden biri calismasa asla simdi yasicamiz gibi yasiyamayiz, birde yasadimiz yer ekonomi olarak kötü deyil.ama neyse herkesin para harcamasi farkli, bunlari gecelerim ben size saygilica cevab verdim, sadece dedim diger arkadaslar aman cocuk yapma hayatin biter demedi, hayatin deysir eskisi gibi olmaz dediler, bende bunu diyorum, kusura bakmayin ama kimse size saygizlik etmedi, sizde lütfen etmeyinBen üniiversite mezunuyum ... Çalışmıyorum. Eşim ünversite mezunu. Kendi işini yapıyorb evimiz, arabamız da var. Eşimin maaşı şuan bize gayet güzel yetiyor ve birikim de yapabiliyoruz. Çocuğumuzdan da kendimizden de hiçbirşey kesmiyoruz. Benim çalışmama sebebim ihtiyacımızın olmaması. Eğer ihtiyacımız olursa çalışırım zaten. Bu beni bağlayan bir konu. Diğer hanımefendilerin de kendisini ve ailesini bağlayan bir konu.. kocası çalıştırmak istemeyenlere ben ne diyeyim ? Benim konum bu mu ? Değil. Bana yine söylemek istediğim noktaların tersinden örnekler veriyorsunuz..
BEN DİYORUM Kİ;
Çocuk istemeyen zaten yapmasın ama bütün herşeyi göze alıp çocuk yapmak isteyenlere neden sadece ve sadece kötü yönler gösteriliyor da iyi yönler gösterilmiyor. Benim tanıdığım bildiğim 3 çocuk yapmış vücudu bozulmamış hiç çocugu yokmuş gibi olan çoookkkkk kadın var.. Ben biraz kilo aldım ama kilolarımı veriyorum. Seni rahatsz eden konu bir başkasını etmiyorsa bundan size ne ? Bana ne ? Ben konu sahibine ithafen hala bir yorum da bulunmadım çünkü çocum isteyip istememek onun kararı onun tercihi.. Ben ilgilendirmez.. Tekrar söylüyorum benim yorumum. HERşeyi göze alıp çocuk yapmak isteyenlere, hamilelere ve yeni çocuk sahibi olanlara tamam hayatın bitti diyerem karalsarlığa sürüklemenin alemi yok.. Bırakın iyi yönlerini de yazalım da bu insanlar kendilerini sadece kötüye adapte etmesinler.. Hala nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Yazdıklarımı anlayıp yorum yapın demiştim.. Anlamadığınızı gördüğüm için daha fazla yorum yapmayın.. bu arada dediyy hanım isterseniz forumdakı bütün yorumlarıla beğenmedim atın umrumra bile değilsiniz.. Bakış acılarımız aynı değil iyi akşamlar..
Ben zaten kendimi ve etrafımda gördüklerimi konuşuyorum sizin ilgilendiren bir dudum yok demek ki o yüzden beni artk rahat bırakın..Benim bakış açım sizi ilgilendirmez, gidip kendinizi konuşun.
Renkli ve kalın yazmamın sebebi defalarca ahlattığım halde anlamadığınız için net olarak anlamanızı sağlamak istemem.. Ben agrasif değilim. Ben burada hamileleri ve çocuk sahibi olmak isteyenleri düşünüp bu kadar korkutulmamaları gerektiğini savunuyorum. Ama ısrarla anlamayıp bana başka başka söylediklerinizii aslında destekleyen ama anlamadığınız yorumlarımı tekrar tekrar savunuyorum.. Bu sizin için agresiflik olarak görünüyorsa beni ilgilendiren bir durum değil sizin düşünce yapınızla ilgili birşey. Eşimin işi veya maaşı bizi ilgilendiren birşey. Herkesin yaşayış biçimi de aynı değil. Evet belki sizin kazandığınız size yetmiyordur ama bizim kazandığımız hayat stardartlarımız içerisindeise yetip bu pandemi zamanında yetip birikim de yapmamıza yetiyor... Ben de kimseye saygısızlık etmedim hanımefendi. Kusura bakmayın ama yazdıklarımı anlamadan defalarca kez anlatmak zorunda beni bıraktığınız için saşgısızlık yaptığımı düşündüyseniz bu da beni ilgilendirmez. Sizin sorununuz. İyi akşamlar.pardon ama bu agresiflinizne? birikim yapabiliyormusunuz, turkiyenin bu eknominin durumunda mi? birde pandemie gelince üstelik, demeki esiniz millyarder. ben universitde mezunuyum kendi avukatim, esimde dis hekimi, ikimiziden biri calismasa asla simdi yasicamiz gibi yasiyamayiz, birde yasadimiz yer ekonomi olarak kötü deyil.ama neyse herkesin para harcamasi farkli, bunlari gecelerim ben size saygilica cevab verdim, sadece dedim diger arkadaslar aman cocuk yapma hayatin biter demedi, hayatin deysir eskisi gibi olmaz dediler, bende bunu diyorum, kusura bakmayin ama kimse size saygizlik etmedi, sizde lütfen etmeyin
Bana diyip kendiniz yapmanız da komik. Ben dünden beri cevap vermiyorum size, siz ısrarla arkamdan konuşup duruyorsunuz. Kendinizle ve etrafınızla ilgili konuşun, benimle ve bakış açımla ilgili değil.Ben zaten kendimi ve etrafımda gördüklerimi konuşuyorum sizin ilgilendiren bir dudum yok demek ki o yüzden beni artk rahat bırakın..![]()
İyide dünyada çocuk bakımının birçok örneği var neden oturup düşünüp planlamadan çocuk sahibi oluyorlar ki? Hadi müslümanlıkta günah avrupada çocuk istemeyen aldırabilir. Sonrada böyle zindan olan hayatlar meydana çıkıyor. Çocuk dediğinin ilk iki üç senesi zor hep bebek kalmayacak ki pişman olacak ne var yanisize az dediniz istisnalar cohu zaman toplumun lafindan korkdu icin bunu diyemiyor, bizim burda oh bahsettim kitab cikdinda, halen avrupada bile bir cok kadin cesaret edip meydana cikdi, pismanim diye.