• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk,kariyer,kafa karisikligi:(

heylily

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
105
72
298
İstanbul
Merhaba hanımlar,
4 aylik bir bebegim var. 8 yıldır da özel bir bankada calismaktayim. Şu an ucretsiz izindeyim.
Işimi sevmiyorum,basladigim günden beri de sevmedim ama çalışmayı sevdim,kendi paramı kazanmaya alıştım. Esimin de benim de gorece olarak iyi maaslarimiz var. Ev kendimizin kira derdimiz yok.
Cocuk olmadan önce hep derdim bir kadın mutlaka çalışmalı,kendi parasını kazanmalı. Ama cocuktan sonra sürekli ikilemde kalmaya başladim ise dönmesem biraz büyüdüğünü gorsem mı diye. Ise başlayınca annem gelip bizde bakacak çocuğa. (Ne annemle ne de k valizimle yakın oturmuyoruz). Bu durum da canımı sıkıyor açıkçası. Ne kadar süre bu şekilde devam edebilir şüpheliyim.
Bir ihtimal tazminatımı alıp anlaşmalı ayrılabilirim ama geri dönmek istersem bankacılık sektörüne iş bulmam çok zor olur. Bankacılık piyasası hiç iyi durumda degil.
Anlayacağınız ne yapacağımı bilemez haldeyim. Siz olsanız ne kadar verirdiniz?farklı bakış acılarına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Tazminat alıp çıkabilme ihtimaliniz varmış. O ihtimal üzerinde durun bence. Bebeğiniz biraz büyüyünce yine iş bakarsınız. Zaten mevcut işinizi sevmiyormuşsunuz. Belki başka sektörde sevebileceğiniz bir işiniz olur sonra.

Daha önce başka bir işte hiç çalışmadım bankacılık dışında. Tedirginliğim biraz da bu yuzden. Ya is bulamazsam diye. Haklısınız bu zamanları geri gelmiyor. Tazminat konusu da şöyle,bir arkadaşım dogumdan sonra anlasmali ayrılabildi tum haklarini alarak,bana da ayni ayricaligi saglar mi kurum emin degilim ama olabilir diye dusunuyorum.

annenizin gelip sizinle yaşaması çok da iyi bir fikir olmayabilir. böyle karar alıp da oh iyi ki diyen çok çok az kişi var,
genelde iyi bile olunsa karşılıklı kalp kırıkları oluşuyor.

işe ne zaman döneceksiniz? 9. ayda mı?
bakıcı sonra kreş düşünebilirsiniz.

iş yerinizden fazladan ücretsiz izin talep edebilirsiniz, sizin gibi deneyimli birine bu izni verebilir yönteicileriniz belki.

Az önce annem 3 yaşında bir çocuğun babannesiyle 2 ay köyde kaldığını söyledi. Doğduğundn beri zaten babanne bakıyormuş. Ben şok tabi. Çocuk nsıl gitmiş, ağlamamış mı, 2 ay çocuğunu özlememişler mi bunları araştırıyorum. Ama sonra şaşkınlığım gitti. Çocuk dünyaya babanneyle adapte olmuş zaten. Neden annesinin yokluğu ona zarar versin ki?

Velhasıl kelam, imkan varsa çalışmayın. Çocukların anneye ihtiyacı var, daha fazla paraya özel okullara değil. 2 gün sonra çocuğunuzla aranızdaki mesafeyi görünce üzülmeyin.

Daha önce başka bir işte hiç çalışmadım bankacılık dışında. Tedirginliğim biraz da bu yuzden. Ya is bulamazsam diye. Haklısınız bu zamanları geri gelmiyor. Tazminat konusu da şöyle,bir arkadaşım dogumdan sonra anlasmali ayrılabildi tum haklarini alarak,bana da ayni ayricaligi saglar mi kurum emin degilim ama olabilir diye dusunuyorum.

En azından şansınızı denersiniz. Hem belki siz işe girene kadar piyasa şartları düzelir çok daha güzel bir iş bulursunuz.
Sağlıkla büyütün :)

Bankacilik sektorunu hic bilmem. Ben muhendistim 2,5 senedir calismiyorum cocuk bakiyorum evde. Hos bir durum degil ama ne zaman istersem donebilirim ise. Sizin anlattiginiza gore ara verirseniz geri donemeyebilirsiniz. Bu durumda birakmamak lazim isi. Bakici+anneniz olabilir bir sure. Bakiciya guvenince tek devam edersiniz anneniz evine gider

İki yaşına kadar ücretsiz izin alma şansınız yok mu ? İki yaşından sonra da kreşe verir işinize devam edersiniz.
Ne yazık ki yok. Sut iznimi de toplu kullanip temmuz sonunda is basi yapmam gerekiyor. 6 aydan fazla ucretsiz izin verilmiyor.

Hangi Şehirdesin bilmiyorum ama ben yerinde olsam işten ayrılmazdım çünkü o tazminat bir kere ama belki yıllarca iş arayacaksın .

Velhasıl kelam, imkan varsa çalışmayın. Çocukların anneye ihtiyacı var, daha fazla paraya özel okullara değil. 2 gün sonra çocuğunuzla aranızdaki mesafeyi görünce üzülmeyin.
Ne alaka yani Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta ne olacağının garantisi mi var? Kolay kolay çalışma diyorsunuz. Kadınlar bu çalışma konusunda birbirine destek olacağı yerde hep annelikten vuruyor anlamıyorum dünyada tek anne olan çocuğuna kendisini adaması gereken kadınlar bizim kadınlarımız sanki...

Bankacilik sektorunu hic bilmem. Ben muhendistim 2,5 senedir calismiyorum cocuk bakiyorum evde. Hos bir durum degil ama ne zaman istersem donebilirim ise. Sizin anlattiginiza gore ara verirseniz geri donemeyebilirsiniz. Bu durumda birakmamak lazim isi. Bakici+anneniz olabilir bir sure. Bakiciya guvenince tek devam edersiniz anneniz evine gider
Aynen öyle. Bankalarda çok fazla işten çıkarma var. Yeni alim da yok haliyle. Ben her ne kadar isimi sevmesem de işe saygisi olan biriyim. Uzun zamandir çalışıyorum basarili oldugumu da dusunuyorum. Bu ikilem gercekten cok zormus. Bir yanda cocuk bir yanda kariyer. Gunlerdir icim icimi yiyor ya isten cikar da pisman olursam veya çalışıp da çocuğumun benden uzaklaşmasına neden olursam diye.

Ne alaka yani Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta ne olacağının garantisi mi var? Kolay kolay çalışma diyorsunuz. Kadınlar bu çalışma konusunda birbirine destek olacağı yerde hep annelikten vuruyor anlamıyorum dünyada tek anne olan çocuğuna kendisini adaması gereken kadınlar bizim kadınlarımız sanki...
Zaten dünyada çalışmayıp çocuğuna bakmayı düşünen tek kadında bizim kadınlarımız değil. Yarını düşünüp her ihtimal için tedbir alabildiyseniz helal olsun. İşten atılma, iftiraya uğrama, ülkede kriz yaşanma gibi meseleler için de çözümleriniz var mı?

Benim için çocuğumdan daha önemli bir şey yok. Ömür boyu evde otur çocuk yolu gözle de demiyorum. 3-4 yaş arası kreş zamanı. Çocuğuma 3 yılımıda veremeyeceksem para için, ne kıymeti var ki yaşadığım iyi şartların?

Bankada çalışan arkadaşım ikinci bebeğinden sonra tazminatını alıp çıktı. İki çocuğu da kreşe gidiyor şimdi, bir firmada muhasebe departmanında işe başladı. Eşim bankacı olduğu için ne kadar lanet, stresli bir iş olduğunu az çok biliyorum. Şu an çok rahatım, keşke önceden bıraksaydım diyor o da zaten. Maaşta düşme oldu tabi, tüm maaşını çocuklara harcıyor, eşinin maaşıyla da geçiniyorlar.

Ama başka bir bankacı arkadaşımızın da çalıştığı banka piyasadan çekildi. Şube kapandı. İki sene oluyor, bankalarda iş bulamadı. Üstelik çok geniş bir portföyü vardı ve transferle gitmişti oraya da. O da farklı bir alana yöneldi şu an.

Ayrılırsanız tekrar bankaya dönmeniz zor olabilir. Başka bir alana yönelmeyi düşünmüyorsanız ayrılmayın derim.

Hangi Şehirdesin bilmiyorum ama ben yerinde olsam işten ayrılmazdım çünkü o tazminat bir kere ama belki yıllarca iş arayacaksın .
Istanbul da yaşıyorum. Is imkanı çok gibi görünse de bu şehirde benim sektorum sikintili. Bir de yan haklarim da var ozel saglik sigortasi,prim gibi. Şu anki pozisyonuma gelene kadar ne sınavlar ne uğraşlar verdim. Ama iste annelik agir basiyor bazen,bir de bakacak yakinimda birinin olmamasi canimi sikiyor.Başka bir sektörde olsaydım ve işe ara verebilme imkanım olsaydı dakika düşünmezdim.

Istanbul da yaşıyorum. Is imkanı çok gibi görünse de bu şehirde benim sektorum sikintili. Bir de yan haklarim da var ozel saglik sigortasi,prim gibi. Şu anki pozisyonuma gelene kadar ne sınavlar ne uğraşlar verdim. Ama iste annelik agir basiyor bazen,bir de bakacak yakinimda birinin olmamasi canimi sikiyor.Başka bir sektörde olsaydım ve işe ara verebilme imkanım olsaydı dakika düşünmezdim.
Bence hiç Bırakma bir kadın olarak kurumsal biryerde çalışıyorsun ya hakları var garanti bir işin var . Gerek yok ayrılmaya derim

Bankada çalışan arkadaşım ikinci bebeğinden sonra tazminatını alıp çıktı. İki çocuğu da kreşe gidiyor şimdi, bir firmada muhasebe departmanında işe başladı. Eşim bankacı olduğu için ne kadar lanet, stresli bir iş olduğunu az çok biliyorum. Şu an çok rahatım, keşke önceden bıraksaydım diyor o da zaten. Maaşta düşme oldu tabi, tüm maaşını çocuklara harcıyor, eşinin maaşıyla da geçiniyorlar.

Ama başka bir bankacı arkadaşımızın da çalıştığı banka piyasadan çekildi. Şube kapandı. İki sene oluyor, bankalarda iş bulamadı. Üstelik çok geniş bir portföyü vardı ve transferle gitmişti oraya da. O da farklı bir alana yöneldi şu an.

Ayrılırsanız tekrar bankaya dönmeniz zor olabilir. Başka bir alana yönelmeyi düşünmüyorsanız ayrılmayın derim.
Evet iste takildigim nokta da bu. Benim de isten ayrilan arkadaşlarım sonrasında iş bulmakta çok zorluandi.Bir kısmı da hala bulamadı. 2.5 yaşına kadar idare edebilsem kreşe verebilirim en azindan. Teşekkürler yorumunuz icin.

Ne yazık ki yok. Sut iznimi de toplu kullanip temmuz sonunda is basi yapmam gerekiyor. 6 aydan fazla ucretsiz izin verilmiyor.
O zaman işinizi bırakmayın derim. Dünya hali ne olacağı belli değil Allahaısmarladık korusun hastalığı ,ölümü, bosanması var. O iş sizin ve bebeğinizin garantisi.

Ben ikinci kızımdan sonra 2.5 sene çalışmaya ara verdim. Ama benim çalıştığım sektörde iş bulmak çok kolay. Siz yine de ara verip başka sektörlerde iş arayabilirsiniz. Ben ara verdiğime hiç pişman olmadım en güzel anlarını ilklerini görerek büyüttüm bebeğimi. Bir de ufak bebekle çalışmak çok zor ilk kızımı büyütürken çok zorluk yaşadım. Bebeğinizin bu zamanları geri gelmeyecek ara vermeye değer bence.

Back
X