• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk,kariyer,kafa karisikligi:(

Zaten dünyada çalışmayıp çocuğuna bakmayı düşünen tek kadında bizim kadınlarımız değil. Yarını düşünüp her ihtimal için tedbir alabildiyseniz helal olsun. İşten atılma, iftiraya uğrama, ülkede kriz yaşanma gibi meseleler için de çözümleriniz var mı?

Benim için çocuğumdan daha önemli bir şey yok. Ömür boyu evde otur çocuk yolu gözle de demiyorum. 3-4 yaş arası kreş zamanı. Çocuğuma 3 yılımıda veremeyeceksem para için, ne kıymeti var ki yaşadığım iyi şartların?
Bu mesajınızla ilk mesajınız farklı bence. Şimdi bakış açınızı anlıyorum ama yani herkesin durumu da bir değil. Sizin ya da konuyu açan üyenin durumu iyi olabilir evet ama durumu sizden düşük olup çalışıp çalışmama ikileminde olan üyelere hemen çalışma, işte sen annesin, çocuğunun büyümesini gör, izle, bak pişman olursun diyen de çok.

İftiraya uğrayanlar işten atılanlar için buyrun çözüm öneriniz var mı demişsiniz de mesela durumu düşük olan insanlara da verilen akıllar işten çıkması yönünde gördüğünüz üzere çekeceği sıkıntılar için başka öneride bulunan yok. O yüzden konuyla alakası olmayan sorunlar için de benden çözüm önerisi beklemeyin :)

Haa demeden geçemeyeceğim ya çalışan anne kötü değil annelik yapmıyor değil her ev hanımı olan anne iyi mi şimdi? Döveni söveni yok mu? Her ağladığında keees be sesini yeter senden ne çektim diyeni yok mu? Bunlar çalışmadığı, çocuğuna baktığı için iyi; çalıştığı için bazen çocuğuna uzak kalan anne kötü mü? Yok öyle dünya kimse kendini kandırmasın :) (Bu son yazdığım sizin için geçerli değil.)

Aynen öyle. Bankalarda çok fazla işten çıkarma var. Yeni alim da yok haliyle. Ben her ne kadar isimi sevmesem de işe saygisi olan biriyim. Uzun zamandir çalışıyorum basarili oldugumu da dusunuyorum. Bu ikilem gercekten cok zormus. Bir yanda cocuk bir yanda kariyer. Gunlerdir icim icimi yiyor ya isten cikar da pisman olursam veya çalışıp da çocuğumun benden uzaklaşmasına neden olursam diye.
Cocugunuza da bagli aslinda. Benim oglum sagilma sutu icmedi,mamanin hic bir turunu almadi, emzik emmedi. Mecbur kaldim kendim bakmaya. Neler denedim ama olmadi. Karakteri boyle zevki boyle dedim sonunda kabullendim. Boyle cocuk bakicida durmaz. Ama sizinki belki daha ilimli bir cocuktur. Anneniz bir yil kalabilir. Bakici ile birlikte ama. Tek olmasin anneniz cunku cocuk buyudukten sonra bakiciya da alisamaz. Pek cok arkadasim doguma bile bakiciyla girdi,bakicinin eline dogdu cocuk gibi oldu. Anneleri de yanlarindaydi. O sekilde devam ettiler sonra anneleri ayrildi bakici tek bakti. Sizin durumunuz icin bu uygun bence. Ben de hamileyken esimin maddi durumu cok iyiydi ama sonralari bozuldu. Bir yil cok kotu zamanlar gecirdik maddi manevi. Demem o ki esinizin isine de guvenmeyin. İnsan hayalinde olmayan seyleri de yasayabiliyor. Bence isi birakmayin.

ben 6 yıllık evliyim. eşime çok fena sırtımı dayamıştım. bir de oğlum var Rabbim bağışlar inş.
neyse efendim ben de çalışıyorum. çalıştığımızı eşimin normal işi dışında yatırım yaptık. aramız limomi oldu bu aralar. resmen ayrı gayrı çıkardı. şok oldum!
hayat bu ne getireceği belli olmaz. demem o ki işinize sahip çıkın.

Zaten dünyada çalışmayıp çocuğuna bakmayı düşünen tek kadında bizim kadınlarımız değil. Yarını düşünüp her ihtimal için tedbir alabildiyseniz helal olsun. İşten atılma, iftiraya uğrama, ülkede kriz yaşanma gibi meseleler için de çözümleriniz var mı?

Benim için çocuğumdan daha önemli bir şey yok. Ömür boyu evde otur çocuk yolu gözle de demiyorum. 3-4 yaş arası kreş zamanı. Çocuğuma 3 yılımıda veremeyeceksem para için, ne kıymeti var ki yaşadığım iyi şartların?

ya bu dediğiniz keşke olsa, da olmuyor işte.

ben de ikinci çocukta istifa ettim, 3 yıl mümkün değil ama 2 yıl evde kalırım dedim. bizim meslek de araya izin vermeyen mesleklerden, 3 yıl sonra değil sektöre mesleğe dönmek neredeyse imkansız.

1,5 yaşına yaklaştı, iş aramaya yavaştan başladım.
ve bingo! profilime tam uyan işlerden bile dönüş alamıyorum.
3-4 yaş ara verebilecek çok az meslek kolu vardır, hadi maddiyatı geçelim desek bile.

şimdi yıllarımızı verdiğimiz mesleğimiz kariyerimiz önemsiz tek önemli olan çocuk dersek de kendimize haksızlık etmiş olmaz mıyız?

Ben mühendisim, gayet deneyimliyim, ingilizceyi ana dilim gibi biliyorum. Oğlum doğunca nasılsa çok kolay iş bulurum dedim, işi bıraktım, oğlum 13 aylık. Aylardır iş aramama rağmen malesef çocuk olunca kimse beni işe almadı. Artık sektörden de uzaklaştığım için her geçen gün iş bulma ihtimalim gitgide azalıyor. Evde oturmak, eşten harçlık istemek, haftasonu gelse de iki saatliğine eşim dışarıya çıkarsın diye beklemek açıkçası benim çok zoruma gidiyor. Her ihtimali değerlendirmenizi tavsiye ederim. İş bulamasanızda evde oturmak zor gelmeyecekse, sosyal hayat çok önemli değil diyorsanız tabi ki çocuğunuzu kimse sizin kadar iyi büyütemez.

Cocugunuza da bagli aslinda. Benim oglum sagilma sutu icmedi,mamanin hic bir turunu almadi, emzik emmedi. Mecbur kaldim kendim bakmaya. Neler denedim ama olmadi. Karakteri boyle zevki boyle dedim sonunda kabullendim. Boyle cocuk bakicida durmaz. Ama sizinki belki daha ilimli bir cocuktur. Anneniz bir yil kalabilir. Bakici ile birlikte ama. Tek olmasin anneniz cunku cocuk buyudukten sonra bakiciya da alisamaz. Pek cok arkadasim doguma bile bakiciyla girdi,bakicinin eline dogdu cocuk gibi oldu. Anneleri de yanlarindaydi. O sekilde devam ettiler sonra anneleri ayrildi bakici tek bakti. Sizin durumunuz icin bu uygun bence. Ben de hamileyken esimin maddi durumu cok iyiydi ama sonralari bozuldu. Bir yil cok kotu zamanlar gecirdik maddi manevi. Demem o ki esinizin isine de guvenmeyin. İnsan hayalinde olmayan seyleri de yasayabiliyor. Bence isi birakmayin.
Dediginiz şekilde olabilir aslında bakiciyla birlikte bakılırsa hem annem de çok yorulmamis olur hem de bakiciya alisir bebegim.
Genel olarak sorunlu bir bebek değil çok sukur ilk üç ay sıkıntılıydı şimdi çok daha iyi. Uykusunu da düzenlemeye basladik.
Görüşünüz icin teşekkür ederim.

Bu mesajınızla ilk mesajınız farklı bence. Şimdi bakış açınızı anlıyorum ama yani herkesin durumu da bir değil. Sizin ya da konuyu açan üyenin durumu iyi olabilir evet ama durumu sizden düşük olup çalışıp çalışmama ikileminde olan üyelere hemen çalışma, işte sen annesin, çocuğunun büyümesini gör, izle, bak pişman olursun diyen de çok.

İftiraya uğrayanlar işten atılanlar için buyrun çözüm öneriniz var mı demişsiniz de mesela durumu düşük olan insanlara da verilen akıllar işten çıkması yönünde gördüğünüz üzere çekeceği sıkıntılar için başka öneride bulunan yok. O yüzden konuyla alakası olmayan sorunlar için de benden çözüm önerisi beklemeyin :)

Haa demeden geçemeyeceğim ya çalışan anne kötü değil annelik yapmıyor değil her ev hanımı olan anne iyi mi şimdi? Döveni söveni yok mu? Her ağladığında keees be sesini yeter senden ne çektim diyeni yok mu? Bunlar çalışmadığı, çocuğuna baktığı için iyi; çalıştığı için bazen çocuğuna uzak kalan anne kötü mü? Yok öyle dünya kimse kendini kandırmasın :) (Bu son yazdığım sizin için geçerli değil.)
Tek başına çocuk büyütmeye çalışan kadınlar var. Yada iki kişinin aldığı maaş yemeğe içmeye faturaya ancak yeten insanlar var. O durumlarda tabiki çalışma diyemem. Yoksulluk çünkü bu. Ama evi var. Ortalama düzeyde dilediğini alabiliyor, aç değil açıkta değil o zaman çalışmasını anlamıyorum. İlk 3 yıl hem psikolojik hem nörolojik açıdan çok çok önemli çünkü çocuk için. E sonra kreş zaten sosyalleşmesini sağlayacak. Bu ilk 3 yılda güvenli bağlanan çocuk yeni duruma çok çabuk adapte olacağı için anne dilediği gibi çalışsın.

Ben bu çalışsam mı yoksa çocuğumla öı ilgilensem diyen anneleri bilinçli anne olarak görüyorum. Oynasın, gezdirsin, algısını çelitlendirsin, öğretsin, iyi değerlendirsin bu vakitleri. Anı biriktirsin. İleride psikolojik sorunlara meyilli olacak insanlardan olmaması için çaba sarfetsin.

Biz iyi insanlar yetiştirmezsek ne kazandığımız paranın önemi var ne de ülkede artan nüfusun. Bazen daha iyisi için radikal kararlar almak lazım.

Aynen öyle. Bankalarda çok fazla işten çıkarma var. Yeni alim da yok haliyle. Ben her ne kadar isimi sevmesem de işe saygisi olan biriyim. Uzun zamandir çalışıyorum basarili oldugumu da dusunuyorum. Bu ikilem gercekten cok zormus. Bir yanda cocuk bir yanda kariyer. Gunlerdir icim icimi yiyor ya isten cikar da pisman olursam veya çalışıp da çocuğumun benden uzaklaşmasına neden olursam diye.

bende çocuğumu bırakıp işe başladım aramızda bi uzaklaşma olmadı.aksine birbirimizi çok özlediğimizden sanırım daha da yakınlaştık.ama sonradan çok pişman oldum çok zorluklar yaşadım. bakımı sorun oldu.şimdiki aklım olsa işe dönmezdim. ev almak için dönmüştüm. çoğu zaman keşke evi almasaydık bile dediiğim olmuştur düşünün yani.

2 yila kadar ucretsiz veriyor mu banka? En mantiklisi oyle gorunuyor sanki. Ben de bankaciyim ve bebek nedeniyle ucretsiz izindeyim. Malesef bizler banka disinda hicbir yerde ise yaramiyoruz. Ozel firmalarin finansinda calismak da sikinti cogu yer ctsi calistiriyor.
Keske son ana kadar ucretsizle devam edip sonra da soyle rahat bi birime veya subeye gecebilseniz. Sektorde 6 da isten cikmak gibi bir dunya da yok. Hele ki mesafe de uzaksa eve cocugu hic goremicez. Ayyy bana fenalik basti ucretsiz bitince ne yaparim bilmem.

2 yila kadar ucretsiz veriyor mu banka? En mantiklisi oyle gorunuyor sanki. Ben de bankaciyim ve bebek nedeniyle ucretsiz izindeyim. Malesef bizler banka disinda hicbir yerde ise yaramiyoruz. Ozel firmalarin finansinda calismak da sikinti cogu yer ctsi calistiriyor.
Keske son ana kadar ucretsizle devam edip sonra da soyle rahat bi birime veya subeye gecebilseniz. Sektorde 6 da isten cikmak gibi bir dunya da yok. Hele ki mesafe de uzaksa eve cocugu hic goremicez. Ayyy bana fenalik basti ucretsiz bitince ne yaparim bilmem.
2 yıla kadar vermiyor ne yazık ki. 6 ay kadar ucretsiz alinabiliyor. Ben izinlerinin tamamını sonuna kadar kullanacagim. Is yerim evime yakin sayilir. Tek vesaitle 20 dk da ulasiyorum. Baska birime gecmeyi cok istedim ama bilirsiniz genel mudurluk pozisyonlarina genelde tanidiklari olanlar yerlesiyor. Kadro o kadr az ki ilan bile çıkmadan doluyor es dost vasıtasıyla. Dönüşte subecilige devam gibi.

2 yıla kadar vermiyor ne yazık ki. 6 ay kadar ucretsiz alinabiliyor. Ben izinlerinin tamamını sonuna kadar kullanacagim. Is yerim evime yakin sayilir. Tek vesaitle 20 dk da ulasiyorum. Baska birime gecmeyi cok istedim ama bilirsiniz genel mudurluk pozisyonlarina genelde tanidiklari olanlar yerlesiyor. Kadro o kadr az ki ilan bile çıkmadan doluyor es dost vasıtasıyla. Dönüşte subecilige devam gibi.
Baankacilik zor subecilik daha da zor. Ben dönüşte nereye baslayacagim o da belli degil. Ama sonrasinda is bulma konusunda ben cok umutsuzum. Bulunsa bile sartlar daha da kotu olur gibime geliyor.

ya bu dediğiniz keşke olsa, da olmuyor işte.

ben de ikinci çocukta istifa ettim, 3 yıl mümkün değil ama 2 yıl evde kalırım dedim. bizim meslek de araya izin vermeyen mesleklerden, 3 yıl sonra değil sektöre mesleğe dönmek neredeyse imkansız.

1,5 yaşına yaklaştı, iş aramaya yavaştan başladım.
ve bingo! profilime tam uyan işlerden bile dönüş alamıyorum.
3-4 yaş ara verebilecek çok az meslek kolu vardır, hadi maddiyatı geçelim desek bile.

şimdi yıllarımızı verdiğimiz mesleğimiz kariyerimiz önemsiz tek önemli olan çocuk dersek de kendimize haksızlık etmiş olmaz mıyız?
Ben şöyle düşünüyorum; kariyerinde çok iyi bir yere gelmişsindir. İşinden vazgeçemeyeceksindir. O zaman çocuk ertelenmeli. Her şey göze alındığında yapılmalı. Bence çalışan insanlarda okumayı bırakmamalı. Açıktan okuyun. Ek bi mesleğiniz olsun. Yapın bi yüksek lisans. Baktınız kapandı kapı, yeni bir kapı açın. Tek bir şeye sımsıkı bağlanmamalı. En ufak bir değişiklikte dünyamız tersine dönerse, bi B planı bulunmalı.

Hangi kurumdasınız bilmiyorum ama bende bankacıyım, 1 sene ücretsiz izin çocuk 5 yaşına gelene kadar yarım gün çalışma hakkınız var diye biliyorum. sadece kendi kurumunda değil başka bankalarda çalışan arkadaşlarımda da durum bu şekilde.

ben calisan kadin tarafindayim herzaman
kendimden ve cevremden gorduklerim de calisan annenin cocuguna kaliteli vakit ayirdigidir

belki gunun 24 saatini cocuguyla verimli sekilde geciren kadinlar da vardir , ben sahit olmadim diye yok diyemem ama genel olarak calisan kadinin cocuguyla gecirdigi vakit daha verimlidir.

guzel bir isiniz var , eger vicdaniniz rahat olacaksa ise donun ve bakici bulun , temmuza kadar da bakiciyi ayarlayip siz izinliyken baslatin ise

cocuk varsa maddiyat cok onemli , o cocuga iyi bir egitim vermek cok onemli , cocugun hayat standardini yukseltmek sizin elinizde

Hangi kurumdasınız bilmiyorum ama bende bankacıyım, 1 sene ücretsiz izin çocuk 5 yaşına gelene kadar yarım gün çalışma hakkınız var diye biliyorum. sadece kendi kurumunda değil başka bankalarda çalışan arkadaşlarımda da durum bu şekilde.
hangi banka yahu o ??
yok oyle birsey maalesef
ucretsiz izin max. 6 ay , yarim gun calisma max 1 senedir

Ben şöyle düşünüyorum; kariyerinde çok iyi bir yere gelmişsindir. İşinden vazgeçemeyeceksindir. O zaman çocuk ertelenmeli. Her şey göze alındığında yapılmalı. Bence çalışan insanlarda okumayı bırakmamalı. Açıktan okuyun. Ek bi mesleğiniz olsun. Yapın bi yüksek lisans. Baktınız kapandı kapı, yeni bir kapı açın. Tek bir şeye sımsıkı bağlanmamalı. En ufak bir değişiklikte dünyamız tersine dönerse, bi B planı bulunmalı.

ama bu dediğiniz de sizi yansıtıyor.
ben mesleğimi seviyorum, neden değiştireyim ki, çok çok severek yaptım yıllarca.

çocuk ertelenmeli fikrinize katılabilirim elbette.

ben tek çözüm doğrudur demiyorum genel olarak, diğer çözümler de olabilir görüşündeyim.
ama burada anneyi hedefe koyup işini bıraksın demek çok acımasızca geliyor bana.
yıllarını veren insanlar var, çocukluktan beri meslek hayali olan insanlar var.
bu kişiler kariyerlerine önem veriyorlar diye çocuklarını daha az önemsiyor değiller.

sadece daha iyi planlanmalı süreç bu kişiler tarafından.

Merhaba hanımlar,
4 aylik bir bebegim var. 8 yıldır da özel bir bankada calismaktayim. Şu an ucretsiz izindeyim.
Işimi sevmiyorum,basladigim günden beri de sevmedim ama çalışmayı sevdim,kendi paramı kazanmaya alıştım. Esimin de benim de gorece olarak iyi maaslarimiz var. Ev kendimizin kira derdimiz yok.
Cocuk olmadan önce hep derdim bir kadın mutlaka çalışmalı,kendi parasını kazanmalı. Ama cocuktan sonra sürekli ikilemde kalmaya başladim ise dönmesem biraz büyüdüğünü gorsem mı diye. Ise başlayınca annem gelip bizde bakacak çocuğa. (Ne annemle ne de k valizimle yakın oturmuyoruz). Bu durum da canımı sıkıyor açıkçası. Ne kadar süre bu şekilde devam edebilir şüpheliyim.
Bir ihtimal tazminatımı alıp anlaşmalı ayrılabilirim ama geri dönmek istersem bankacılık sektörüne iş bulmam çok zor olur. Bankacılık piyasası hiç iyi durumda degil.
Anlayacağınız ne yapacağımı bilemez haldeyim. Siz olsanız ne kadar verirdiniz?farklı bakış acılarına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Ben de bankacıyım ve ben de mesleğime bayılmıyorum ama bulunduğumuz şartlarda kim hem sevdiği işi yapıp üzerine para kazanıyor ki , çok az. Ben maddi özgürlüğe alıştım, ayrıca zaten bebeğini 2 yaşından sonra kreşe verebilirsin, önemli olan kreş yaşına kadar idare edebilmek.

Okula başladıktan sonra istekleri de çoğalacak tek maaşla yetebilicek misiniz ?

Dediginiz şekilde olabilir aslında bakiciyla birlikte bakılırsa hem annem de çok yorulmamis olur hem de bakiciya alisir bebegim.
Genel olarak sorunlu bir bebek değil çok sukur ilk üç ay sıkıntılıydı şimdi çok daha iyi. Uykusunu da düzenlemeye basladik.
Görüşünüz icin teşekkür ederim.
Gule gule buyutun insallah. Sevgiler ;)

o da biraz abartıymış doğuma bakıcı ile mi girmişler. çok zenginler heralde:) benim bakıcım 8 aydan sonra başladı hemen alıştılar ama biraz bebeğin karakterine de bağlı dediğiniz gibi benimki herkese hemen alışan bi tip.

Pardon hangi bankaymış o? Süt izinlerini bile dilediğince kullanamıyor personel , bırakın yarım gün çalışmayı...

Back
X