• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk,kariyer,kafa karisikligi:(

Hepinize çok teşekkür ederim görüşleriniz icin. Sanırım şansımı deneyeceğim ise geri dönme konusunda. Bir süre annemle,gidişata göre bakicıyla devam etmek su an icin en iyisi gibi gözüküyor.

Merhaba hanımlar,
4 aylik bir bebegim var. 8 yıldır da özel bir bankada calismaktayim. Şu an ucretsiz izindeyim.
Işimi sevmiyorum,basladigim günden beri de sevmedim ama çalışmayı sevdim,kendi paramı kazanmaya alıştım. Esimin de benim de gorece olarak iyi maaslarimiz var. Ev kendimizin kira derdimiz yok.
Cocuk olmadan önce hep derdim bir kadın mutlaka çalışmalı,kendi parasını kazanmalı. Ama cocuktan sonra sürekli ikilemde kalmaya başladim ise dönmesem biraz büyüdüğünü gorsem mı diye. Ise başlayınca annem gelip bizde bakacak çocuğa. (Ne annemle ne de k valizimle yakın oturmuyoruz). Bu durum da canımı sıkıyor açıkçası. Ne kadar süre bu şekilde devam edebilir şüpheliyim.
Bir ihtimal tazminatımı alıp anlaşmalı ayrılabilirim ama geri dönmek istersem bankacılık sektörüne iş bulmam çok zor olur. Bankacılık piyasası hiç iyi durumda degil.
Anlayacağınız ne yapacağımı bilemez haldeyim. Siz olsanız ne kadar verirdiniz?farklı bakış acılarına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Bankacı tanıdıklarım mutsuz
Eğer maas iyiyse ücretsiz hakkınız varsa biraz büyütüp dönün. Şahsen ben gectim derdi yoksa kadının tam zamanlı çalışmasını cok doğru görmüyorum.

Bununla ilgili bilgim yoktu açıkçası,calistigim kurumdaki dogum yapmış arkadaşlarımda hiç rastlamadim yarim gun çalışana. Bunu bir arastirayim. Eğer böyle bir hakkimiz varsa çok çok iyi olacak benim icin. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz icin.
Hakkınız olabilir hatta sizin diretmeniz sonucunda kullanmaya da başlarsınız ama evinize en ücra en ters yere tayininiz mi çıkar ,mobbing mi olur ,ünvan indirimi mi alırsınız orasını Allah bilir .Süt iznini bile yarım yamalak kullanılan bir sektör bankacılık ,müşteri var sen nereye gidiyorsun gidemezsin diyen yöneticilere sahip bir sektör .birikmiş izinlerimizi bile kullanmak konusunda 30tane makamdan izin alınması gerekiyor ve mutlaka bir yerde takılıyor insan .sürekli aba altından sopa gösterme durumu söz konusu .
Evet çoğu şey bizim hakkımız dogru ama sonrasında basımıza neler gelecek işte onu bilmiyoruz .

Zaten kadın çalışan sayısı az, bir de annelikten dem vurup kadınlarımızı çalışma hayatından soyutlayasın gelmiyor. Kendi bebeğine kendin bakmak güzel ama çalışmak da ayrı güzel.

Hepinize çok teşekkür ederim görüşleriniz icin. Sanırım şansımı deneyeceğim ise geri dönme konusunda. Bir süre annemle,gidişata göre bakicıyla devam etmek su an icin en iyisi gibi gözüküyor.

en doğru kararı vermişsiniz bence
kadın çalışmalı ben oğlumu 1 yaşında bıraktım babaanne baktı ama
onun için herşey

Bankacilik okuduysan sigorta sirketlerindede calisabilirsin muhtemelen. Resepsyonda calisabilirsin, sekreterlik yapabilirsin. Bankacilik okuduysan illaki bankada calisman gerekmiyor yani..maddi durumun iyiyse bi muddet birakabilirsin.. imkanim olsaydi keslikle butun cocuklarimda en az 2 sene isi birakirdim.

Merhaba hanımlar,
4 aylik bir bebegim var. 8 yıldır da özel bir bankada calismaktayim. Şu an ucretsiz izindeyim.
Işimi sevmiyorum,basladigim günden beri de sevmedim ama çalışmayı sevdim,kendi paramı kazanmaya alıştım. Esimin de benim de gorece olarak iyi maaslarimiz var. Ev kendimizin kira derdimiz yok.
Cocuk olmadan önce hep derdim bir kadın mutlaka çalışmalı,kendi parasını kazanmalı. Ama cocuktan sonra sürekli ikilemde kalmaya başladim ise dönmesem biraz büyüdüğünü gorsem mı diye. Ise başlayınca annem gelip bizde bakacak çocuğa. (Ne annemle ne de k valizimle yakın oturmuyoruz). Bu durum da canımı sıkıyor açıkçası. Ne kadar süre bu şekilde devam edebilir şüpheliyim.
Bir ihtimal tazminatımı alıp anlaşmalı ayrılabilirim ama geri dönmek istersem bankacılık sektörüne iş bulmam çok zor olur. Bankacılık piyasası hiç iyi durumda degil.
Anlayacağınız ne yapacağımı bilemez haldeyim. Siz olsanız ne kadar verirdiniz?farklı bakış acılarına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
sanırım 6 aylık ücretsize çıkmışınız o zamana kadar bebegınız 9-10 aylık olacak...anneniz gelip bakacaksa 2 yaşa kadar öyle idare edin ama önceden gelsin kendini alıştırsın pat diye sizden ayrılmanız çocuk.. sonra kreş ve işlem tamam...
benim kızıma ailem bakıyor, arada işleri oluyor memlekete gidiyorlar (1 saatlık yer) kızımda gıdıyor kalıyor onlarla bazen 1 hafta bazen daha uzun , uzun kalacaklarsa haftasonları bende gıdıyorum eşim duruma göre geliyor yada gelemiyor.
2,5 yasına kadar bu boyle devam edecek , kısmetse bu sene eylulde krese yazılacak sonra ailemde kendi düzenine geri dönecek...
aynı evde yaşamak zor ama çocuk için katlanılır bakıcılara güven olmuyor, annelerede pek söz geçirilmiyor ama gönüllü ise gelsin baksın gözünüz arkada kalmaz... birde size tavsiyem çocuk bakımı hariç bir iş beklemeyin annenizden yemek temizlik vs ya tutun birini ya siz yapın boş zamanlarda...

Back
X