Çocuk? Kariyer?

Olmayan kariyerin muhasebesini yapıyorsunuz. 31 yaşından sonra kariyer hayalleriniz de suya düşebilir anne olma ihtimali de. Bence olabilirdi diye düşünmeyin mevcut durum üzerinden değerlendirin. Olmayan kariyer ihtimali yerine anne olma ihtimali üzerine oynayabilirsiniz ama hayat bu tabi neyin olup olmayacağı asla belli olmaz

Maddi durumunuz nasil?
Eşinizin geliri mesela?
Borc varmi?
Birikim?
Eger sizin geliriniz extra ise bence yapin bir bebek. Eger ayin 10dan itibaren hesap yapılıyorsa bence az birikim yapın.

Bebek yapma çalışmalarına ve iş aramaya devam çünkü bir arkadaşın dediği gibi garanti değil ikiside. Bakalım hayırlısı

Hamile kalmamak için 3 sene ugrastim. Bir gün plansız hamile olduğumu öğrendim . Dünyam başıma yıkıldı kariyer planlarım vardı daha.. Aldiramadim Kıyamadım. Şimdi iyiki yapmadım diyorum .. kucağımda kollarımda 7 aylık mucizem.. Bu zamana kadar neredeydi bilmiyorum. . Yine kariyer için uğraşıyorum ama bebeğimle. Yasama bağladı beni anlatılacak bir duygu değil bu.. Allahım hak eden tüm kadınlara anne olma şerefini yasatsin

Ben 35 yaşındayım. Bekarken bile çocuk mu aslaa derdim. Çocuklara hep mesafeliyimdir. Evlendim yine istemedim. Ama eşimin ikna çabaları sonuç verdi tamam dedim. Gerçi benimki istememezlikten çok korkuydu. Anne olmaktan çok korktum. Sonuç bir yıldır deniyoruz olmadı. 1 tüp bebek tedavisi sonuç negatif. Şimdi ise tedaviler için çalışıyorum resmen. İşim gayet iyi, iyi bi gelirim var ama Allah nasip ederse bebeği, hepsini kenara bırakmaya razıyım.

Bende cyclo ile hamile kaldim 3 ay duzenli kullan dedi doktorum ilacin bittifi ay hamile kaldim.
Hayatim boyunca anne olmayı istemiyorum. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum diyorsan. Sirf olmayacak korkusuyla cocuk yapma tabiki.
Ama omrumun bir yerinde cocugum olsun istiyorum. Gelecek planlarım içinde anne olmak var diyorsan vakit kaybetme derim. Malesef biyolojik saatimiz isliyor. Zaman gectikce daha zor olabilir. Gebelikle beraber cocuk seni en fazla 3 yil eve baglar. Sonrasinda annen ya da kv de bakabilecek durumdaysa onlara birakip çalışabilirsin yani ben oyle yaptim.
30 yasina kadar cocuk yapmayacagim demistim ama rahmim benimle ayni fikirde degilmis yaptik. Iyi ki de yapmisim. Depresyon yasamadim guzel bir hamileleik ve guzel bir dogum yasadim.
Yasadigim tek sorun uykusuz bir kac aydi ama onalr illaki olacak seyler.
Bu surecte sana tavsiyem kotu hikayeler okuma. Kotu anilari olan insanlari dinleme. Iyi dusun iyi olsun.
Zaten dogum sonrasi sana destek olan bir es varsa depresyona girmen imkansiz.
Bu tur kotu hikayelerde genelde sorumsuz kocalar basroldedir.
Bunun icin de once esinden emin olmakla ise baslayabilirsin.

en güzeli gidin bi tüp bebek merkezine tedavi ile cok sayida yumurta toplatin (gerci moralinizi bozmak gibi olmasin fsh yüksekse cok yumurta olusmayabilir) yumurtaları dondurtun. anne olmaya kesin karar verdiginizde o yumurtalarla hamile kalabilirsiniz. ama bi kac sene sonra yumurta üretememe durumunu olabilir. bu arada amh testi de yaptırdınız mi? bi de ona baktirin derim.

siz tedbirinizi alin da ilerde iş işten gecince pismanlik olmasın

bi sorum olacakti :) cyclo doğum kontrol hapi etkisi de yapiyor mu? yani kullanirken hamile kalmayi engelliyor mu? tüp bebek sonrasi düzenim bozuldu da benim de acaba adetlerim tekrar düzene girsin diye bu ilaci doktora sorup kullansam mi diye düşünüyorum da

Yapmiyir. Zaten uzerinse yaziyoe dogum kontrolu icin uygun değildir diye. Ama en kesin bilgiyi doktorunuzdan alirsiniz.
Benimde en buyuk sorunum adet duzensizligiydi 60 70 gunde bir oluyordum. Ovulasyon tesriyle dahi yumurtlamayi yakalayamamistik. Bu ilacla duzenebgirdi o donem ve gebe kaldim.

cok tesekkur ederim. eger diger ayda duzene girmezse doktoruma danisip bu ilaca basliyayim. bi arkadasimda da adet düzensizliği vardi bu ilac sayesinde hamile kaldigini soylemisti

Fsh yüksek değilki aşırı düşük 0.18 lh de :0
Yükselsin diye ilaç kullanıyorum

Aa sizin sorun neydi doktor neden vermişti o ilacı bende ilk ayındayım.yasmin kullandım ama düzeltmedi hormonum iyice düşmüş. Fsh ve lh yok gibi hatta lh yok

cok tesekkur ederim. eger diger ayda duzene girmezse doktoruma danisip bu ilaca basliyayim. bi arkadasimda da adet düzensizliği vardi bu ilac sayesinde hamile kaldigini soylemisti
Yok doğum kontrolü değil aksine bu ilaç.Sizde neden düzensizlik var benimkide düzensizdi sonunda bir doktor hormon testi yaptıda anladı. 1 senedir kist var ondan diyorlardı.kistimde geçti sorun hormonlarımmış

Yok doğum kontrolü değil aksine bu ilaç.Sizde neden düzensizlik var benimkide düzensizdi sonunda bir doktor hormon testi yaptıda anladı. 1 senedir kist var ondan diyorlardı.kistimde geçti sorun hormonlarımmış
benim cikolata kistlerim var 3bucuk senedir ugrasiyoruz bu sürece basladigimda aslinda kendimi anne olmaya hazir hissetmiyordum ama bu süreçte anne olmaya iyice hazir hale geldim, malesef bebek gelemedi benim hormonlarim yumurtalik rezevlerim filan iyiydi, adetlerim de cok duzenliydi ama 3. tüp denemesinden sonra iki aydir 39 günde adet olmaya başladım gecici bi durum mu, yeni düzenim mi bu yoksa rezervlerde azalma mi başladı hic bilmiyorum, korkuyorum... Tekrar hormonlara baktiricam bi bakalim.

Fsh yüksek değilki aşırı düşük 0.18 lh de :0
Yükselsin diye ilaç kullanıyorum
aaa cok enteresan bunu ilk defa duydum. genelde fsh cok yüksek olunca yumurtalik rezervi az deniyor. ama fsh neden düşük olur lh neden 0 olur ilk kez duydum

mevzu kariyer değil mevzu çalışma isteği. ben çalışmak istiyorum kariyer yolunda hep aynı basamakta da kalsam çalışırım rabbim benim veya çocuğumun sağlığından geri koymadıkça.
çocuk işini ne sebeple olursa olsun bu durumunda erteleme derim. ben doğumdan sonra 3,5 aylıkken bebeğimi bırakıp işe başladım bir gün daha evde otursaydım sanırım kafayı yerdim. evde oturmak bana göre değil. şimdi 2,5 yaşında bir oğlum var bir çok aydaşından daha ileride sebebi de kalan tüm vaktimi onunla kaliteli zaman geçirmeye ayırdığım için.
nitekim hem çalışıp hem iyi çocuk yetiştiren anne örneği çok. biraz akışına bırak zaman her şeyin en güzelini gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…