- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Olmayan kariyerin muhasebesini yapıyorsunuz. 31 yaşından sonra kariyer hayalleriniz de suya düşebilir anne olma ihtimali de. Bence olabilirdi diye düşünmeyin mevcut durum üzerinden değerlendirin. Olmayan kariyer ihtimali yerine anne olma ihtimali üzerine oynayabilirsiniz ama hayat bu tabi neyin olup olmayacağı asla belli olmazMerhaba kızlar bugünlerde çok konu açıyorum kafam çok karışık galiba..Bazı hormonlarım çok düşük önceki konumda bahsetmiştim. Fsh:0.18 lh:0
Doktorum cyclo isimli ilacı verdi ve beni kırmadan gebe kalmamın zor olabileceğinden bahsetti ama nette gördüğüm kadarıyla imkansız görünüyor.. Neyse bana biran önce çocuk yapmaya çalış dedi.eşimde bende birkaç sene sonra bakarız diyorduk açıkçası çok çocuk olayını düşünmemiştik.Ancak yaşım 31 ve doktorum kariyer hep yapılır çok pişman olursun bu hap hamile kalmana yardımcı olcak diyor. Eşimle konuştum ve bebek işini öne almaya çalıştık. Öte yandan işimden 6 ay önce ayrılmıştım hostestim şuan düzenli bir işte kariyer yapmak istiyordum.Çocuğum olursa işsizlik sürecinde birdaha çalışmam zor görünüyor. Belki tepki alıcam bir çoğunuzdan ama çocuk konusuyla ilgili korkularım var.belki yok yere korkuyorum belki hiç olmycak. Ama olursa ya iyi anne olamazsam diye korkuyorum hiç kendimi anne olarak düşünmemiştim.böyle düşünen anneler varmı aranızda?? Çocuk doğunca depresyona falan girdiniz mi?
Çok şükür maddi durumumuz iyi gelir sıkıntımız yok şuan.Maddi durumunuz nasil?
Eşinizin geliri mesela?
Borc varmi?
Birikim?
Eger sizin geliriniz extra ise bence yapin bir bebek. Eger ayin 10dan itibaren hesap yapılıyorsa bence az birikim yapın.
Bende cyclo ile hamile kaldim 3 ay duzenli kullan dedi doktorum ilacin bittifi ay hamile kaldim.Merhaba kızlar bugünlerde çok konu açıyorum kafam çok karışık galiba..Bazı hormonlarım çok düşük önceki konumda bahsetmiştim. Fsh:0.18 lh:0
Doktorum cyclo isimli ilacı verdi ve beni kırmadan gebe kalmamın zor olabileceğinden bahsetti ama nette gördüğüm kadarıyla imkansız görünüyor.. Neyse bana biran önce çocuk yapmaya çalış dedi.eşimde bende birkaç sene sonra bakarız diyorduk açıkçası çok çocuk olayını düşünmemiştik.Ancak yaşım 31 ve doktorum kariyer hep yapılır çok pişman olursun bu hap hamile kalmana yardımcı olcak diyor. Eşimle konuştum ve bebek işini öne almaya çalıştık. Öte yandan işimden 6 ay önce ayrılmıştım hostestim şuan düzenli bir işte kariyer yapmak istiyordum.Çocuğum olursa işsizlik sürecinde birdaha çalışmam zor görünüyor. Belki tepki alıcam bir çoğunuzdan ama çocuk konusuyla ilgili korkularım var.belki yok yere korkuyorum belki hiç olmycak. Ama olursa ya iyi anne olamazsam diye korkuyorum hiç kendimi anne olarak düşünmemiştim.böyle düşünen anneler varmı aranızda?? Çocuk doğunca depresyona falan girdiniz mi?
en güzeli gidin bi tüp bebek merkezine tedavi ile cok sayida yumurta toplatin (gerci moralinizi bozmak gibi olmasin fsh yüksekse cok yumurta olusmayabilir) yumurtaları dondurtun. anne olmaya kesin karar verdiginizde o yumurtalarla hamile kalabilirsiniz. ama bi kac sene sonra yumurta üretememe durumunu olabilir. bu arada amh testi de yaptırdınız mi? bi de ona baktirin derim.Merhaba kızlar bugünlerde çok konu açıyorum kafam çok karışık galiba..Bazı hormonlarım çok düşük önceki konumda bahsetmiştim. Fsh:0.18 lh:0
bi sorum olacakti :) cyclo doğum kontrol hapi etkisi de yapiyor mu? yani kullanirken hamile kalmayi engelliyor mu? tüp bebek sonrasi düzenim bozuldu da benim de acaba adetlerim tekrar düzene girsin diye bu ilaci doktora sorup kullansam mi diye düşünüyorum daBende cyclo ile hamile kaldim 3 ay duzenli kullan dedi doktorum ilacin bittifi ay hamile kaldim.
Hayatim boyunca anne okmayi istemiyorum. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum diyorsan. Sirf olmayacak korkusuyla cocuk yapma tabiki.
Ama omrumun bir yerinde cocugum olsun istiyorum. Gelecek olanalrim ocinde anne olmak var diyorsan vakit kaybetme derim. Malesef biyolojik saatimiz isliyor. Zaman gectikce daha zor olabilir. Gecelikle beraber cocuk seni en fazla 3 yil eve baglar. Sonrasinda annen ya da kv de bakabilecek durumdaysa onlara birakip çalışabilirsin yani ben oyle yaptim.
30 yasina kadar cocuk yapmayacagim demistim ama rahmim benimle ayni fikirde degilmis yaptik. Iyi ki de yapmisim. Depresyon yasamadim guzel bir hamileleik ve guzel bir dogum yasadim.
Yasadifim tek sorun uykusuz bir kac aydi ama onalr illaki olacak seyler.
Bu surecte sana tavsiyem kotu hikayeler okuma. Kotu anilari olan insanlari dinleme. Iyi dusun iyi olsun.
Zaten dogum sonrasi sana destek olan bir es varsa depresyona girmen imkansiz.
Bu tur kotu hikayelerde genelde sorumsuz kocalar basroldedir.
Bunun icin de once esinden emin olmakla ise baslayabilirsin.
Cocuk yapinca da madalya takmiyorlae yalniz :)Kariyer yapınca madalya takmiyorlar çocuk konusuna gelince tedaviye basladigin zaman öyle güçlü öyle istekli olacaksın ki bu benmiyim diyeceksin kendimden biliyorum
Yapmiyir. Zaten uzerinse yaziyoe dogum kontrolu icin uygun değildir diye. Ama en kesin bilgiyi doktorunuzdan alirsiniz.bi sorum olacakti :) cyclo doğum kontrol hapi etkisi de yapiyor mu? yani kullanirken hamile kalmayi engelliyor mu? tüp bebek sonrasi düzenim bozuldu da benim de acaba adetlerim tekrar düzene girsin diye bu ilaci doktora sorup kullansam mi diye düşünüyorum da
cok tesekkur ederim. eger diger ayda duzene girmezse doktoruma danisip bu ilaca basliyayim. bi arkadasimda da adet düzensizliği vardi bu ilac sayesinde hamile kaldigini soylemistiYapmiyir. Zaten uzerinse yaziyoe dogum kontrolu icin uygun değildir diye. Ama en kesin bilgiyi doktorunuzdan alirsiniz.
Benimde en buyuk sorunum adet duzensizligiydi 60 70 gunde bir oluyordum. Ovulasyon tesriyle dahi yumurtlamayi yakalayamamistik. Bu ilacla duzenebgirdi o donem ve gebe kaldim.
Hayirli olani karşılığını yani sevgisini verir diye dusunuyorumCocuk yapinca da madalya takmiyorlae yalniz :)
Fsh yüksek değilki aşırı düşük 0.18 lh de :0en güzeli gidin bi tüp bebek merkezine tedavi ile cok sayida yumurta toplatin (gerci moralinizi bozmak gibi olmasin fsh yüksekse cok yumurta olusmayabilir) yumurtaları dondurtun. anne olmaya kesin karar verdiginizde o yumurtalarla hamile kalabilirsiniz. ama bi kac sene sonra yumurta üretememe durumunu olabilir. bu arada amh testi de yaptırdınız mi? bi de ona baktirin derim.
siz tedbirinizi alin da ilerde iş işten gecince pismanlik olmasın
Aa sizin sorun neydi doktor neden vermişti o ilacı bende ilk ayındayım.yasmin kullandım ama düzeltmedi hormonum iyice düşmüş. Fsh ve lh yok gibi hatta lh yokBende cyclo ile hamile kaldim 3 ay duzenli kullan dedi doktorum ilacin bittifi ay hamile kaldim.
Hayatim boyunca anne olmayı istemiyorum. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum diyorsan. Sirf olmayacak korkusuyla cocuk yapma tabiki.
Ama omrumun bir yerinde cocugum olsun istiyorum. Gelecek planlarım içinde anne olmak var diyorsan vakit kaybetme derim. Malesef biyolojik saatimiz isliyor. Zaman gectikce daha zor olabilir. Gebelikle beraber cocuk seni en fazla 3 yil eve baglar. Sonrasinda annen ya da kv de bakabilecek durumdaysa onlara birakip çalışabilirsin yani ben oyle yaptim.
30 yasina kadar cocuk yapmayacagim demistim ama rahmim benimle ayni fikirde degilmis yaptik. Iyi ki de yapmisim. Depresyon yasamadim guzel bir hamileleik ve guzel bir dogum yasadim.
Yasadigim tek sorun uykusuz bir kac aydi ama onalr illaki olacak seyler.
Bu surecte sana tavsiyem kotu hikayeler okuma. Kotu anilari olan insanlari dinleme. Iyi dusun iyi olsun.
Zaten dogum sonrasi sana destek olan bir es varsa depresyona girmen imkansiz.
Bu tur kotu hikayelerde genelde sorumsuz kocalar basroldedir.
Bunun icin de once esinden emin olmakla ise baslayabilirsin.
Yok doğum kontrolü değil aksine bu ilaç.Sizde neden düzensizlik var benimkide düzensizdi sonunda bir doktor hormon testi yaptıda anladı. 1 senedir kist var ondan diyorlardı.kistimde geçti sorun hormonlarımmışcok tesekkur ederim. eger diger ayda duzene girmezse doktoruma danisip bu ilaca basliyayim. bi arkadasimda da adet düzensizliği vardi bu ilac sayesinde hamile kaldigini soylemisti
benim cikolata kistlerim var 3bucuk senedir ugrasiyoruzYok doğum kontrolü değil aksine bu ilaç.Sizde neden düzensizlik var benimkide düzensizdi sonunda bir doktor hormon testi yaptıda anladı. 1 senedir kist var ondan diyorlardı.kistimde geçti sorun hormonlarımmış
aaa cok enteresan bunu ilk defa duydum. genelde fsh cok yüksek olunca yumurtalik rezervi az deniyor. ama fsh neden düşük olur lh neden 0 olur ilk kez duydumFsh yüksek değilki aşırı düşük 0.18 lh de :0
Yükselsin diye ilaç kullanıyorum
Merhaba kızlar bugünlerde çok konu açıyorum kafam çok karışık galiba..Bazı hormonlarım çok düşük önceki konumda bahsetmiştim. Fsh:0.18 lh:0
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?