Çocuk kavgası

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Günaydın bayanlar..
Bugün birazdan sergim var ilk kez bir sergim olacak dün gece eşimle kavga ettik. Eşim akşam 9 bçk da geldi işten normalde 7 de gelir bn de bikaç kez aradım nyse. Aramız çok iyiydi. Bi konu açıldı sergi için giyeceğim elbisenin boyu dizimde olduğu halde dizden biraz kısa zaten iki kışlık elbisem var onu giymek istedim eşim de hayır dedi bn de kibarca ısrar ettim illa hayır dedi. İstemsiz sesimi yükselttim o da sinirlendi bağırma bana diye başladı ben konuyu kapattıkça bi başladı yok sen ne işe yarıorsun yok çocuk nden istemiyorsun kısır mısın da saklıyorsun bilmem ne. Ben de koruduğmuz için olmasın o farkında isen dedim korunma o zmn demeye başladı. Yok biraz geç gelince hemen arıyorsun belki ben gezeceğim belki sıkıldım eve gelmek istemiyorum çoluk çocuk yok evde birbirimize bakıyoruz ancadan başladı bn de demekki gerçekten kısır olsam boşanacaksın dedim o da bilerek yapmamak başka o başka dedi. Ben de madem soğuyorsun bir daha eve gelme dedim benim yarın çok önemli bir sergim var ve sen beni çok üzdün ben daha anne olmayı hissetmiyorum hazır değilim bu işler bi kişi ile olmaz taşıyıp doğuracak olan benim sen beni çok kırdın çok kötüsün bunu yazdım bir yere dedim. O da gidip başkasından çocuk yapınca görürsün dedi. Ben de boşan o zmn yap naparsan dedim. Daha 2 yıllık evliyiz ne acele bu dedim. Vs..vs yok eve bağlayamıyormuşum yok sıkılıyormuş eve neşe istiyormuş. Bn de daha istemiyorum ama ne yapacağım??

Ya ne bileyim insan neden evlenir çocuk olmayınca?
Madem hazır değildiniz neden evlendiniz
Keyfi olarak 2 yıl beklemek bence de uzun bi süre
Evet eşiniz hoş konuşmamış ama haklı sonuna kadar

Daha neler artık. Çocuk yoksa evlilik de olmasın mı demeliyiz?

İnsan hayatındaki bir diğer insanla bir ömrü birlikte geçirmek, hayat arkadaşlığı yapmak, birlikte bir hayat kurmak için evlenir. Çocuk yapmak için değil. Zira çocuk yapmak için evlenmeye gerek yok, o işin sadece kağıt kısmı.

Keyfi olarak dört buçuk senedir bekliyorum. Hazır değilim, anne olmak istemiyorum, bir çocuğa maddi manevi yetebileceğimi düşünmüyorum. Çocuğa hazır olmadığımı bilerek evlendim. Çocuğa hazır olmamamak evliliğe hazır olmamak demek değildir. Sevdiğim adamla çok keyifli bir evliliğim var. Hala benden uzaklaşmadı çünkü evliliği çocuğa endeksleyen, çocuk için evlenen bir çift olmadık.

Hayati sevdigi insanla yasamak paylasmak icin cocuk icin evlenilmez hayatta farkli zevklerde var.

Konu sahibi kendini hazir hissetmeden dogurma esinin cocuk istegi cok kabaca cocuk dogurmayan kadin ise yaramiyormuymus.

Nasıl bir mantık bu ya? Çocuk yapmak için mi evlenilir sadece? Benim yaşımda konu sahibi gibi 21-22 olsa 2 değil 3-4 sene beklerim çocuk için. Şu anda hamileyim. Yaşım 30 üstü olmasına rağmen evlendikten sonra 1 sene korundum.

Bakın yaşınız küçükmüş hemen çocuk istememekte haklısınız ancak eşiniz istiyor bu durumda ne yapacaksınız?Eşiniz sizi kıskanmış belli hani çocuğunuz yok ya başkası olursa onu bırakırsınız diye mi korkuyo acaba?Şimdi bir tarih belirleyip işte çocuğu şu zaman istiyorum gibi eşinizle anlaşın.Kendimi henüz hazır hissetmiyorum deyip eşinizi oyalamış gibi oluyorsunuz.Atıyorum 2018 yazında hamile kalmayı planlıyorum gibi bir tarih verin de adamın kafasındaki belirsizlik kalksın.

Evlendikten sonra çocuk için hazır olmak çok önemli bu keyfi bir durum değil, kadın demek ki evliliklerinin oturduğunu hissetmiyor. Ki evlilik zaten sadece çocuk için yapılmaz.
Bu mantık yüzünden çocuk için yapılan evlilik bir süre sonra, çocuk için katlanılan evliliklere dönüşüyor.

Eşinizin üslubu kötü ama haklı bence.2 yıl eğitim ve askerlik gibi durumlar yoksa çocuk yapmamak için yeterli.Eşiniz kavga gürültü ile çocuk yapılamıyacağını öğrenememiş buda ayrı konu.

Bu beni etiketleyip yorumuma saldıran kadınlar sizinle aynı düşünmek zorunda değilim.
Ortaya bir tez de sunmadım kendi fikrimi söyledim.
Kendi fikrinizi siz de söyleyebilirsiniz
Ben aile bütünlüğü konusunda bir otorite değilim neden bu kadar etkiledim sizi :)

Bana da 21 22 yaşında evlenmek mantıksız geliyor.ortada bir yanlış varsa bunda arayın.
Yaşıtların ünide yarın ne giysem derdinde.

Back
X