Çocuk kayinvalidede kalır mı?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.683
6.638
358
35
Merhaba hanımlar
Benim 5 yaşında bir oğlum var ve bayramda kayinvalidemler gittiğimizde onların olduğu şehirde biraktim. 5 gün kadar sonra benim yaşadığım şehre gelecekler zaten. O zamana kadar oğlum orada.

Şimdi durumu şöyle aciklayayim.. benim kayınvalidem çok çok çok şükür ki (maşallah da diyeyim:) ) çok hoş bir insan. Oğluma iki yil öncede gelip bakmisti. Okuma yazma bilmez ama bir çok okumustan daha bilgilidir ve ilgilidir. Oğlumla olmayı çok seviyor, oglum da babaannesini, onla olmayi çok sever. Hatta annemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ben kayinvalideme çocuğu bırakıp çıksam evden anneme verdiğinden daha rahat oluyor içim. Annem de çok ilgilidir ama söylenir, oğlun şöyle yaptı böyle yaptı diye. Her neyse kayinvalideme güvendiğim kısmı açıklamış oldum :)

Kayinvalidemlere de gorumcelerim gelmişti ve ev kreş gibiydi :)) benim oğlumla 9 küçük çocuk vardı bayramda :)) haliyle oğlum gelmek istemedi. Ona acikladim bir süre ayrı kalacağız yine de kalmak istiyor musun diye, evet dedi. Kayınvalidem de ozlersen ya da ozlerse hemen getiririm merak etme dedi. Mesafe 2 saat değil.

Şimdi mesele şu , bütün bu şartlar altında siz olsanız 10 gün bırakır miydiniz çocuğunuzu? Benim içim çok rahat, günde iki kez görüntülü konuşuyoruz filan. Gorumcelerim de kayınvalidem de harika insanlar. Çoluk çocuk bir arada sürekli geziyorlar. Ama benim annem bana kızıyor bıraktık diye, kız kardeşim anneligimi sorguluyor.

Çok uzun oldu farkindayim, kusura bakmayın. Sadece aciklamaya çalışmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli.

Merhaba hanımlar
Benim 5 yaşında bir oğlum var ve bayramda kayinvalidemler gittiğimizde onların olduğu şehirde biraktim. 5 gün kadar sonra benim yaşadığım şehre gelecekler zaten. O zamana kadar oğlum orada.

Şimdi durumu şöyle aciklayayim.. benim kayınvalidem çok çok çok şükür ki (maşallah da diyeyim:) ) çok hoş bir insan. Oğluma iki yil öncede gelip bakmisti. Okuma yazma bilmez ama bir çok okumustan daha bilgilidir ve ilgilidir. Oğlumla olmayı çok seviyor, oglum da babaannesini, onla olmayi çok sever. Hatta annemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ben kayinvalideme çocuğu bırakıp çıksam evden anneme verdiğinden daha rahat oluyor içim. Annem de çok ilgilidir ama söylenir, oğlun şöyle yaptı böyle yaptı diye. Her neyse kayinvalideme güvendiğim kısmı açıklamış oldum :)

Kayinvalidemlere de gorumcelerim gelmişti ve ev kreş gibiydi :)) benim oğlumla 9 küçük çocuk vardı bayramda :)) haliyle oğlum gelmek istemedi. Ona acikladim bir süre ayrı kalacağız yine de kalmak istiyor musun diye, evet dedi. Kayınvalidem de ozlersen ya da ozlerse hemen getiririm merak etme dedi. Mesafe 2 saat değil.

Şimdi mesele şu , bütün bu şartlar altında siz olsanız 10 gün bırakır miydiniz çocuğunuzu? Benim içim çok rahat, günde iki kez görüntülü konuşuyoruz filan. Gorumcelerim de kayınvalidem de harika insanlar. Çoluk çocuk bir arada sürekli geziyorlar. Ama benim annem bana kızıyor bıraktık diye, kız kardeşim anneligimi sorguluyor.

Çok uzun oldu farkindayim, kusura bakmayın. Sadece aciklamaya çalışmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli.
Ben olsaydım bırakmazdım. Kayınvalideye yazık değil mi o kadar çocuğa bakacak.

Sadece çocuğunuz istedigi icin mi bırakıyorsunuz yoksa mecburiyet mi var atıyorum bakıcınız yoktur calısıyorsunuzdur vs vs gibi ?
Hiç bir mecburiyet yok. Tez yazıyorum ama onu çok etkilecek şekilde değil. Bu ara TV ve telefon çok istiyordu belki buna engel olur diye düşünüp bıraktım aslında. Çünkü orada TV telefon asla aklına gelmiyor. Çocuklar, bahçe, parklar... Dün akşam müzik açmış dans ediyorlardı salonda mesela. Sabah alet çantasından cikardiklariyla robot yapmaya çalışıyordu. Evde olsa bu kadar oyun bulamazsın çünkü evde arkadaş filan yok, bir tek ben

Ben büyürken ,annemde kalurdım 1-10 gün yaz tatilinde ,sonra beraber annemlere döner 1 hafta kalır yinw beraber dönerdik ,bazen kardeşimde olurdu ,çocuk güven varsa anneanne ,babaaanne de kalmalı hem aile bağı hem gelişim için iyi

Birakilir birakilmasinda sikinti yok ben sadece cok ozlerdim 😂

Aynen katılıyorum size. Benim kızımın babaannesi de iyidir, iyi bakar. Ama sırf özlerim diye bırakamazdım herhalde.

Anneliginizi sorgulamayin, içiniz rahat olsun. Çocuğunuz mutluysa ve iyi bakılıyorsa önemli olan o.

Bence bırakabilirsiniz yeterince büyümüş. Küçükken ben ve kardeşlerim de böyle kalırdık ve inanın hiç pişman değilim.
Anneden biraz ayrılmak bağımsızlık duygusu kazandırıyor, haliyle anne de rahat nefes alıyor.

Ben de kendi çocukluğumu dusundum. Annem gondermezdi, kuzenlerim hep birlikte olurdu biz olamazdık. Şimdi onlar samimi biz ayrı kaldık. Oğlum öyle olsun istemedim. Bol kuzenli olmak bu devirde herkese nasip olmuyor, olmuşken birlikte olsun deidm. Ama annemler beni başımdan atmışım gibi düşünüyor. :(

Hiç bir mecburiyet yok. Tez yazıyorum ama onu çok etkilecek şekilde değil. Bu ara TV ve telefon çok istiyordu belki buna engel olur diye düşünüp bıraktım aslında. Çünkü orada TV telefon asla aklına gelmiyor. Çocuklar, bahçe, parklar... Dün akşam müzik açmış dans ediyorlardı salonda mesela. Sabah alet çantasından cikardiklariyla robot yapmaya çalışıyordu. Evde olsa bu kadar oyun bulamazsın çünkü evde arkadaş filan yok, bir tek ben
Ay daha ne olsun tatil işte
Özlemek harici bi sıkıntı olmaz koca cocuk olmus zaten :)

Ben olsaydım bırakmazdım. Kayınvalideye yazık değil mi o kadar çocuğa bakacak.

Ya işte kayınvalidem öyle biri değil. Yani bırakmam onu birakmamamdan daha mutlu ediyor. Çok seviyor torunlarını, ben de dedim sana zor olur anne diye. Asla, ben çok mutlu olurum, ozleyip aglamazsan bırak (görümcem bir kere oğlunu bırakıp çok ozleyip aglamisti ondan dedi bunu da) ozlersen de hemen getiririm dedi. Yani kayınvalidem için de çok güzel oldu diye düşünüyorum

Babanesi seviyosa ve ayri sehirlerdeyseniz bence iyi yapmissiniz onlarda ozlemistir. Torunu en nihayetinde yabancinin birinde birakmamissiniz ki. Kiz kardesinize bakmayin siz. Uygun gormeseniz sizde birakmazdiniz kimse evladini annesinden daha cok dusunmez

Birakilir birakilmasinda sikinti yok ben sadece cok ozlerdim 😂
Ben de aşırı özledim. Yatağında yattim geçen gün. Sürekli videolarında bakiyorum. Şebek diye seviyorum :))

Annemler çok üstüme geliyor. Her gün arayıp sen nasıl bıraktın o küçük çocuğu diyorlar. Kız kardeşim ablam çok rahat filan diyor. Sinir ettiler beni.

Babanesi seviyosa ve ayri sehirlerdeyseniz bence iyi yapmissiniz onlarda ozlemistir. Torunu en nihayetinde yabancinin birinde birakmamissiniz ki. Kiz kardesinize bakmayin siz. Uygun gormeseniz sizde birakmazdiniz kimse evladini annesinden daha cok dusunmez

Aa evet bak yarın kız kardeşime gideceğim, kesin der yine nasıl bıraktın diye. Ben de bu cümleyi diyeyim artık :)) kimse çocuğu annesinden daha çok düşünemez diye. :)) Teşekkürler

5 yaş üstü bırakılır. Anneden ayrı kalmayi da öğrenmeli çocuk. Sonra evden evden ayrılması gerektiğinde çok sıkıntı çekiyor çocuklar. Hem ne güzel kalabalikmis. Altı üstü 10 gün. 10 ay değil ya.

Back
X