Çocuk kayinvalidede kalır mı?

Ya ben daha çok bu konularda anneanne babanneye güvenmemek değil de eve gelip giden insanlardan rahatsız oluyorum. Olur ya dengesiz bir komşuları olur, Tanımadığım bilmediğim akraba olur. Çocuğuma nasıl davranacağını bilemem orda değilken bir başkasının. Veya ne niyetle yaklaştığını. Devir o kadar kötü ki yanında yokken kendi öz annemde bile bırakma taraftarı değilim. Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorumdur ama böyle düşünüyorum

Siz de haklısınız, aklıma gelmiyor değil soyledikleriniz. Mesela davrnais şekli olarak eltimden rahatsızım, çocuğu azarlayabiliyor. O kalsaydı orada asla bırakmazdim. Gorumcelerim ve kayinvalidem de bu konularda oğlumu ezdirmezler dikkatli insanlardır. Onlarinda çocuklar var diye düşünüyor kendimi biraz avutuyorum aslında. Yoksa dünya o kadar pis ki çok izole etmek gerekir... Bu da gelecekleri açısından olumsuz mudur diye düşünüyor insan. Çok zor artık çocuk büyütmek....

Güveniyorsanız ve çocuğunuz bulunduğu ortamdan keyif alıyorsa sıkıntı yok. Bende bıraktım.

İçiniz rahatsa sorgulamayın. Herkesin yapısı bir degil. Ben bırakır mıydım bilemem ama belki de bu şekil onun icin daha hayırlıdır. Çocukluk anısı iyidir. Yıllarca kalir.

Güveniyorsanız bırakılır neden olmasın. Kızım 3 yaşında, ananesinde de babanesinde de isterse kalabilir benim de gözüm arkada kalmaz

Neden kalmasın ki. 5 yaşında çocuk bal gibi kalır. Büyükanne sevgisi cokgüzel bi şey hem çocuğa çok faydası olur. Çocuk size bağımlı olmaz. Kendi kendine yetebilmeyi öğrenir.

Bence iyi etmişsiniz.

Annem de bizi bırakırdı. Hiç-bir sorun olmadı. Kuzenlerimle kardeşten öteyiz şimdi.

Küçük bebek olsaydı o zaman zaten bırakılmazdı da. 5 yaş çocuğu kendi isteğiyle kalır bence.

Son düzenleme:
Cocugun mutluysa gerisi bos annende kardesinde olsa onlarin dediklerine bakma ben olsam bende birakirdim arkadaslariyla oynayabilecegi iyi bakilacagi bir yerde neden birakmiyim en yakini babannesi o sonucta

Kalmasında bi sıkıntı yok tabi kendi istemiş zaten ama şöyle bi empati yapınca ben bırakamazdım kızımı. Cam kapı açık kalır, gezerlerken yola fırlar vs. Düşünmekten alıkoyamam kendimi. Geçen eşimle sinemaya gitmek için kızımı anneme bıraktık hiç rahat edemedik balkona çıkar sarkar diye içimiz içimizi yedi.

İyi işte ne güzel anlayışlı, iyi niyetli kaynananız varmış çocuğunuzda kendini orda rahat mutlu hissettikten sonra sıkıntı yok bence.
Mecburiyet varsa veya değişiklik olsun amacıyla arada bırakılabilir ama bence bu alışkanlık haline getirilmemeli ben kendi adıma konuşuyorum ben uzun süre bırakamam aklım kalır özlerim falan
benim eşimin ailesi uzakta oldukları için öyle bişey düşünemezdim zaten ama yakınımdada olsalardı yinede kalmasını istemezdim
Sık sık görüşebilirdi o ayrı mevzu...
Tercih meselesi

Normal şartlarda kalabilir o yaşta ama 5 gün ideal 10 gün çok gibi geldi sanırım ben özlerdim . Bir de ben bazı konularda kv ve kp in çocuk yetiştirme tarzını beğenmiyorum. Mesela diyor ki kızıma gel seni de ekmek almaya götüreyim ama götüreceğinden değil zaten göndermem de laf olsun diye çocuğu kandırıyor. Yemek yerken kuzeniyle kıskandırmaya çalışıyor sen yemezsen x yer gibi, şunu yap seni parka götüreceğim gibi yanlış şeyler . İçin rahatsa güveniyorsan o yaşta bir sorun olmaz ben o yaşlarda hep babaanneme giderdim yazları

Merhaba hanımlar
Benim 5 yaşında bir oğlum var ve bayramda kayinvalidemler gittiğimizde onların olduğu şehirde biraktim. 5 gün kadar sonra benim yaşadığım şehre gelecekler zaten. O zamana kadar oğlum orada.

Şimdi durumu şöyle aciklayayim.. benim kayınvalidem çok çok çok şükür ki (maşallah da diyeyim:) ) çok hoş bir insan. Oğluma iki yil öncede gelip bakmisti. Okuma yazma bilmez ama bir çok okumustan daha bilgilidir ve ilgilidir. Oğlumla olmayı çok seviyor, oglum da babaannesini, onla olmayi çok sever. Hatta annemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ben kayinvalideme çocuğu bırakıp çıksam evden anneme verdiğinden daha rahat oluyor içim. Annem de çok ilgilidir ama söylenir, oğlun şöyle yaptı böyle yaptı diye. Her neyse kayinvalideme güvendiğim kısmı açıklamış oldum :)

Kayinvalidemlere de gorumcelerim gelmişti ve ev kreş gibiydi :)) benim oğlumla 9 küçük çocuk vardı bayramda :)) haliyle oğlum gelmek istemedi. Ona acikladim bir süre ayrı kalacağız yine de kalmak istiyor musun diye, evet dedi. Kayınvalidem de ozlersen ya da ozlerse hemen getiririm merak etme dedi. Mesafe 2 saat değil.

Şimdi mesele şu , bütün bu şartlar altında siz olsanız 10 gün bırakır miydiniz çocuğunuzu? Benim içim çok rahat, günde iki kez görüntülü konuşuyoruz filan. Gorumcelerim de kayınvalidem de harika insanlar. Çoluk çocuk bir arada sürekli geziyorlar. Ama benim annem bana kızıyor bıraktık diye, kız kardeşim anneligimi sorguluyor.

Çok uzun oldu farkindayim, kusura bakmayın. Sadece aciklamaya çalışmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli.

bana göre 5 yaş küçük bırakmam bırakamam çok özlerim. ama size bağlı olmaması onun için iyi

Sizin gibi rahat insanları seviyorum. Ben de bırakırdım, "çocuğuma benden iyi kimse bakamaz" kafasındaki insanları sorunlu buluyorum, çok megalomanca geliyor.
Siz kocanızı yetiştiren kadına oğlunuzu emanet etmişsiniz. Yani sizden daha kıdemli bir anne :) Sizin anneniz kıskanmıştır da ondan laf ediyordur :)

Merhaba hanımlar
Benim 5 yaşında bir oğlum var ve bayramda kayinvalidemler gittiğimizde onların olduğu şehirde biraktim. 5 gün kadar sonra benim yaşadığım şehre gelecekler zaten. O zamana kadar oğlum orada.

Şimdi durumu şöyle aciklayayim.. benim kayınvalidem çok çok çok şükür ki (maşallah da diyeyim:) ) çok hoş bir insan. Oğluma iki yil öncede gelip bakmisti. Okuma yazma bilmez ama bir çok okumustan daha bilgilidir ve ilgilidir. Oğlumla olmayı çok seviyor, oglum da babaannesini, onla olmayi çok sever. Hatta annemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ben kayinvalideme çocuğu bırakıp çıksam evden anneme verdiğinden daha rahat oluyor içim. Annem de çok ilgilidir ama söylenir, oğlun şöyle yaptı böyle yaptı diye. Her neyse kayinvalideme güvendiğim kısmı açıklamış oldum :)

Kayinvalidemlere de gorumcelerim gelmişti ve ev kreş gibiydi :)) benim oğlumla 9 küçük çocuk vardı bayramda :)) haliyle oğlum gelmek istemedi. Ona acikladim bir süre ayrı kalacağız yine de kalmak istiyor musun diye, evet dedi. Kayınvalidem de ozlersen ya da ozlerse hemen getiririm merak etme dedi. Mesafe 2 saat değil.

Şimdi mesele şu , bütün bu şartlar altında siz olsanız 10 gün bırakır miydiniz çocuğunuzu? Benim içim çok rahat, günde iki kez görüntülü konuşuyoruz filan. Gorumcelerim de kayınvalidem de harika insanlar. Çoluk çocuk bir arada sürekli geziyorlar. Ama benim annem bana kızıyor bıraktık diye, kız kardeşim anneligimi sorguluyor.

Çok uzun oldu farkindayim, kusura bakmayın. Sadece aciklamaya çalışmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli.
çocuğum tüm yaz annemlerin yanında kalıyor bizde haftasonları gidiyoruz o zaman biz ölelim tabiki çocukta gönüllü ise bırakırım ama şu da var ben çalışan biriyim buraya gelirse bakacak kimsem yok kreşe gidecek ama yazlıkta toprakla suyla haşır neşir geziyor her gü o park senin bu çarşı benim zaten birlikte de tatilimizi yaptık 4 kez ayrı ayrı yaz boyunca yani demem o ki bırakılır..

Çok çocuklu bir yere güvenemiyorum ben.

Her daim gözlerinin önünde oynamayacaklarina göre ben birakamazdim keyfi olarak.

Merhaba hanımlar

Bu kadar sevip güvendiğiniz insanlarken gözünüz arkada kalmaz. Icinizrahat bırakmışsınız. ne guzel baska çocuklar da varmış. Bu ortam çocuklar için bulunmaz nimet. Anneniz ve kizkardesiniz biraz kıskanmış gibi geldiler bana. özlemle bas edebiliyorsanız kalsin ona da degisiklik olur.

Güvenliğinden şüpheniz yokmuş ne ala. Çok imrendim size. Ben kızım sosyalleşsin diye nerde çocuk sesi duyuyorsam elime çikolata alıp çocuk avına çıkıyorum, kızım da oyunlarına dahil olsun da arkadaş edinsin diye.

Normal şartlarda kalabilir o yaşta ama 5 gün ideal 10 gün çok gibi geldi sanırım ben özlerdim . Bir de ben bazı konularda kv ve kp in çocuk yetiştirme tarzını beğenmiyorum. Mesela diyor ki kızıma gel seni de ekmek almaya götüreyim ama götüreceğinden değil zaten göndermem de laf olsun diye çocuğu kandırıyor. Yemek yerken kuzeniyle kıskandırmaya çalışıyor sen yemezsen x yer gibi, şunu yap seni parka götüreceğim gibi yanlış şeyler . İçin rahatsa güveniyorsan o yaşta bir sorun olmaz ben o yaşlarda hep babaanneme giderdim yazları

Bizimkilerin yetiştirme tarzı beni genel anlamda memnun ediyor. Özellikle halalarinin ki.. teşekkür ediyorum

Back
X