Cocuk konusu neden bu kadar kurcalaniyor?

Zehraa23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
75
Puanlar
28
3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?

Kuzenim 6 yıllık evli çocuğu yoktu
Çocuk istemiyor musunuz diye sorulunca
Gülerek
Biz istiyoruz da o bizi istemiyor derdi
7 aylık bir kızı var şimdi
Soranlar kötü niyetle sormuyor genelde
Ama
Tabiki rahatsız olabiliyor insan

3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?
Kısırım ben diyin. Ciddiyim. Bana da sorup duruyorlardı en son bi gün canıma tak etti olmuyor bizim çocuğumuz kısırız tüp bebek tedavisi görüyorum diyince dumur oldu kaldı. Ha yalan söylemedim gerçekten tüp bebek yaptırdık 😂
Ne ayıp sorudur yani öyle soruya böyle cevap

Ben bu konu yüzünden birçok kişiyle görüşmeyi bıraktım. Bir iki sorulur yüz kez sorulmaz. Kimseyi görmek istemiyorum.
Gorusmeyi kesemeyegim insanlarda yapiyor bunu mesela kv biliyor olmadigini gecen gun birisi iste bu konuyu acti bu da diyor olsun artik ama 3 yil oldu ya olmiuor iste ne yapabilirim

Evli falan değilim ama çevremde ve sosyal medyada yeni evlenip de herkesten şu soruyu duymaktan bunaldım be, eminim bizzat sorulması daha da can sıkıcıdır.
hadi ilk zaman merakına yenik düşüp sorarsın ama sonrasında çeneni tut be kadın, ne otuma sorup duruyorsun… valla sinir oluyorum şu tür sorulara. Sana ne yani sanki sen doğurup büyüteceksib😂

Bence “düşünüyoruz” demek yerine, daha zamanı var şu an evliliğin tadını çıkarıyorum keyfim yerinde vs diyebilirsin.

Gorusmeyi kesemeyegim insanlarda yapiyor bunu mesela kv biliyor olmadigini gecen gun birisi iste bu konuyu acti bu da diyor olsun artik ama 3 yil oldu ya olmiuor iste ne yapabilirim
Kv susmuyorsa eşiniz sustursun millet sorarken oda yol açmasın . Sizde sorana Allah nasip etmedi marketten alınacak bisey değil alıp geleyim, mahrem sorular sormayın bana diyip geçin (inan o zaman da şu şu doktora gitmiş die kırk lafla gelıyorlar )bizzat yaşadım bi çocuğum olmasına rağmen yıllarca ikinci cocuk soruldu olmuyor diyince kırk doktor tavsiyesi aldım 🤣

"Ee bak düşünüyorum" deyip düşünme taklidi yap, m.l gibi kalsınlar.

İnsanların konuşmaları bitmiyor. Çocuk yapmadan önce çocuk ne zaman diyorlardı şimdi 2. Ne zaman diyorlar. İlkinde pek tepki vermiyordum şimdi direkt kolaysa sen bakacaksan yapayım diyorum susuyorlar 😅 düşünmüyorum şuan için diyin kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz

Kayınvalidenizle de yüz göz olmak zorunda değilsiniz bu konudan dolayı. Eşiniz gerekli cevabı versin. Sizinle bu konuda muhatap olmayacağını bilsin. Zaten çocuk niyetine girip denemek yeterince stresi arttırıyor, stres oldukça da olmuyor ne sorup duruyor daha. Derdimden çok derdimi sorandan usandım diyin sizde

Ben bu soruyu çok hadsizce buluyorum açıkçası. Eşiniz ve sizi ilgilendiren bir konu tamamen. Çocuğunuz olmuyor olabilir, istemiyor olabilirsiniz. Kimi ne ilgilendirir? O yüzden bence bunu soranlara hiçbir açıklama yapmak zorunda değilsiniz, uygun bir dille cevap vererek sınır çizmek en iyisi. Yoksa 5. tur da sorarlar aynı soruyu, daha hadsiz önerilerde de bulunurlar.

Kısırım ben diyin. Ciddiyim. Bana da sorup duruyorlardı en son bi gün canıma tak etti olmuyor bizim çocuğumuz kısırız tüp bebek tedavisi görüyorum diyince dumur oldu kaldı. Ha yalan söylemedim gerçekten tüp bebek yaptırdık 😂
Ne ayıp sorudur yani öyle soruya böyle cevap
O da çözüm olmuyo. Ben demiştim bu zafer de doktor öneriyorlardı 😂😂

Bebiş sen alınganlık yapıyorsundur. Keşke sorulmasa ama her bekara evlilik, her öğrenciye mezuniyet, her evliye çocuk soruluyor.

Ben 2 yıllık evliyim şimdilik kesinlikle düşünmüyoruz. Ailelerden yoğun baskı var mesela. İstemediğim için bu baskı benim moralimi bozmuyor.

Sen yap sevelim biz böyle rahatiz diyordum. Nasip vs dersen çeneleri kapanmaz. KV diyormuş, bozup atacaksın oğluna sor diyeceksin

klişe en ağır mahalle baskılarından evlilik,çocuk, 2.çocuk.

siz mi bakacaksınız? hemen yapıyorum o zaman deyin. edepsizler diyorum ben şahsen. mahrem diye bir şey var. yaşlılığı silah kullananlar gibi edepsizler bence direkt.

sinek vızırdıyor muamalesi yapın ya da. haddini bilmeli herkes bir yerde

Back
X