Cocuk konusu neden bu kadar kurcalaniyor?

Gorusmeyi kesemeyegim insanlarda yapiyor bunu mesela kv biliyor olmadigini gecen gun birisi iste bu konuyu acti bu da diyor olsun artik ama 3 yil oldu ya olmiuor iste ne yapabilirim
Görüşmeyeceksin ozaman çok basit moralini bozan herkesi bozacaksin. Eşine söyliceksin yatak odamı konuşmasın diyeceksin. Haddi değil onu aşar.

Çocuk sahibi olmayı hiç ama hiç düşünmeyen bir kadınım. Benim babam çok soruyordu bunu, telefonlarda ağlıyordu falan “neden çocuk yapmıyorsunuzzzz” diye, ondan yüz bulanlar da gördüklerinde soruyorlardı. Bir gün kalabalık bir ortamda “X amcan (bi iş arkadaşı) dedi ki eğer çocuk istemiyorlarsa bana bi uğrasınlar, ben onları ikna ederim” dedi. Çok stoik bir duruşla “teşekkür ederim ama seks hayatımın başkaları tarafından konuşulmasını doğru bulmuyorum” dedim. Bi afalladı, “yha ne alakası var kızım şimdi onunla, ayıp değil mi” falan diye bişeyler geveledi, ben de “çocuk sahibi olmak için seks yapılması gerektiğini buradaki herkes biliyordur diye düşünmüştüm” minvalinde bir cevap verdim. O andan itibaren kimse bana çocuk mocuk soramadı. 😂 Ezilip büzülmek yok, ayıp olur diye düşünmek yok, “yatak odası”, “özel hayat”, hatta “cinsellik” demek bile yok, bam bam “seks hayatımı konuşmayalım” demek en etkili yönte.

Benim bir çocuğum var. Baya komplikasyonlarla doğum yaptım. İkinci çocuk için ne sağlığım el veriyor ne de psikolojim. Zaten zamanım da yok. Yeni evlendik borç harç derken paramız da yok. Ama aynı baskıyı ben de görüyorum. Açıklamama rağmen ikna olmuyorlar. Sonra çok pişman olursun diyorlar. Genç de değilim. Şimdi anladım resmen psikolojik şiddet görüyorum

Benim çevremde tedavi gördüğümü bilen yakınlarım var. Bugüne kadar kimseden çocuk yapın baskısı görmedim ama sürekli kafana takma, çok stres yapıyorsun, şu doktor iyi vs bir sürü öğüt dinliyorum.

Sen düşünüyoruz derken istiyoruz düşünüyoruz ama olmuyor gibi bir vibe vermişsin. Dolayısıyla tekrar tekrar sorulması da canını sıkıyor
Bu tür sorular son derece özel ve sınırları aşan sorulardır asla taviz vermemeli gerekirse terslemelisin. Bu eşimle benim aramda de geç

Çocuk sahibi olmayı hiç ama hiç düşünmeyen bir kadınım. Benim babam çok soruyordu bunu, telefonlarda ağlıyordu falan “neden çocuk yapmıyorsunuzzzz” diye, ondan yüz bulanlar da gördüklerinde soruyorlardı. Bir gün kalabalık bir ortamda “X amcan (bi iş arkadaşı) dedi ki eğer çocuk istemiyorlarsa bana bi uğrasınlar, ben onları ikna ederim” dedi. Çok stoik bir duruşla “teşekkür ederim ama seks hayatımın başkaları tarafından konuşulmasını doğru bulmuyorum” dedim. Bi afalladı, “yha ne alakası var kızım şimdi onunla, ayıp değil mi” falan diye bişeyler geveledi, ben de “çocuk sahibi olmak için seks yapılması gerektiğini buradaki herkes biliyordur diye düşünmüştüm” minvalinde bir cevap verdim. O andan itibaren kimse bana çocuk mocuk soramadı. 😂 Ezilip büzülmek yok, ayıp olur diye düşünmek yok, “yatak odası”, “özel hayat”, hatta “cinsellik” demek bile yok, bam bam “seks hayatımı konuşmayalım” demek en etkili yönte.
Çok ısrar ettim ama kocam içime boşalmıyor diyeceksin 🤣🤣

Bu videoyu hatırlattı djfkf

3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?
İnsanlar arsız. Azarlayin geçin . Ya da siz de onlara can acitici özel şeyler sorun oğlum neden ıssız. Ya da ekonomiden yakinana e niye bir işe girip calismiyorsun. Ya da biriyle kuş olana e Barış ne zaman barisiyirsin. Kaç maaş aliyorsun falan.
Ben bu millete katlanamadigimdan ülke değiştirdim yaa. Orada mesela kız çocuğu yetistirsem hergun biriyle kavga ederdik galiba. İnsanlar çok hadsiz kötü niyetli ve arsız

Back
X