Çocuk konusu

azra_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
1.274
1.808
133
42
36 yaşındayım ve nisan ayında ikinci evliliğimi yapacağım. Çok şükür hazırlıklar filan bir sorun yaşanmadan devam ediyor. Bu aralar kafama takılan konu ise çocuk konusu. Benim çocuğum yok nişanlımın ise çocuğu var. Benim çocuk isteğime karşı anlayışlı ve sen ne zaman istersen Allah’ta nasip ederse çocuğumuz olur diyor. Benim düşündüğüm konu ise hemen çocuk düşünmek mi doğru yoksa bir sene filan evliliğin oturmasını beklemek mi? Yaş faktörünü düşününce biraz panik oluyorum olumsuzluk yaşarsam diye. Ama hemen çocuk telaşına düşüp evliliğin ilk aylarının güzelliğini yaşayamazsam diye de düşünüyorum. Kafa karışık yani. Siz olsanız nasıl davranırdınız.

Bence kendinize şu soruyu sormalısınız ben çocugum olmasını her şeye rağmen ister miydim, eğer iyi evlilik sonra çocuk diyorsanız bekleyin ama evliliğin oturması demek 2 3 yıl demek sonra da çocugun olmasıydı büyümesiydi daha zor gibi

Nişanlanmadan önce aynı evde uzun süre yaşadınız mı? Klişe olacak ama aynı eve girmeden insanları tanımak imkansız. Evliliğin oturması denen şey de aynı çatı altında huyunu suyunu anlama, birlikte uyumlu hale gelme süreci aslında. Bu olmadan çocuk yapmak çok riskli. Çünkü çocuk zaten başlı başına bir bomba. Bir süre darma duman oluyorsunuz, eğer ilişkinizi sağlam temellere oturtup, o evliliğin oturması sürecini atlatmadıysanız, o bomba epey bir yıkım yaratabiliyor. Kısacası; çocuk işi aceleye gelmez. Önceliği evliliğinize vermelisiniz. 37 yaşında anne olmayın da 39'unuzda olun, arada uçurum yok. Ama oturmuş bir evlilikte çocuk yapmakla, oturmamış bir evlilikte çocuk yapmak arasında uçurum var. Eğer doğurganlığınız konusunda endişeleniyorsanız, jinekologa gidip yumurta rezervlerinize baktırın. Tehlikeli bir durum varsa, en kötü yumurta dondurursunuz.

Nişanlanmadan önce aynı evde uzun süre yaşadınız mı? Klişe olacak ama aynı eve girmeden insanları tanımak imkansız.
:KK9: :KK9: bence de ama bunu dile getirince insanlar hemen "evlenmeden olmaz günah diyor" sanki gezip tozup öpüsünce günah olmuyor sonra mutsuz evlilikler.
Konu sagibi hemen cocuk yaoarsanız esinizin cocuğu kiskanabilir önce iletisiminizi ilerletmeniz onu da bu fikre alıştırmanız lazım

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki bu evliligi biraz yasinizdan dolayi istiyorsunuz gibi daha fazla gec kalmamak icin ama oyle yapmayin cok buyuk hataya dusersiniz..

Yaşınız daha küçük olsaydı evlilik oturmadan yapmayın derdim ama maalesef kadının bir biyolojik saati var 40lı yaşlarda bu ihtimal düşüyor ve bir daha sahip olamam korkusu ya pişman olursam korkusu insanı yiyip bitiriyor bu sefer stres başlıyor. Durum bu karar konu sahibinin

:KK9: :KK9: bence de ama bunu dile getirince insanlar hemen "evlenmeden olmaz günah diyor" sanki gezip tozup öpüsünce günah olmuyor sonra mutsuz evlilikler.
Konu sagibi hemen cocuk yaoarsanız esinizin cocuğu kiskanabilir önce iletisiminizi ilerletmeniz onu da bu fikre alıştırmanız lazım
Günahı sevabı kişiden kişiye değişir, o kısmı anlarım. Ne yazık ki çiftler isteseler bile aile ve toplum baskısı yüzünden de birlikte yaşayamayabilirler. Namus diye kadınların öldürüldüğü bir ülkede bunu da anlayabilirim. Ama bu şans yoksa, en azından evliliğin ilk yıllarında çocuk yapmaya değil, birbirini tanımaya odaklanılmalı. Şahsen eşimle evlenmeden önce dört yıla yakın birlikte yaşadık, çocuk yapmaya karar verince evlendik. Herkes bu şansa sahip değil ya da bu onlara terstir, olabilir. Ama herkes doğru zamanda çocuk yapma şansına sahip bence. Azıcık mantıklı ve sakin düşünce doğru cevabı konu sahibi de görecektir. Şuan panik havasında. :)

En az 2 yıl çocuk yapmazdım.
Bende 32 yaşındayım. Ciddi bir ilişkim var. Tahminen olumlu olursa 34 gibi evlenirsem en az 2 yıl çocuk düşünmüyorum. Eğer yaşım 30 altı olsa 5 yıl düşünmezdim.
Önce evliliğe alışılmalı. Aynı evde beraber çocuksuz bir süre yaşanmalı.
Ayrıca burada çok konu okudum. Ilk aydan hamilelik çok riskli. Bir de evlendiğiniz kişinin bir çocuğu var. Onunda size alışması lazım.illa hafta sonu size gelecektir. Siz ona o da size alışmalı.
Yani bence siz beklemelisiniz..
Hem ilk aylar hamilelik semptomları olmadan bence çok güzel olur. Hep öyle diyorlar:)
Mutluluklar..

Doktora görünüp bir sorun olup olmadığını öğrenmeniz en uygun adım olacaktır bence. Herşey normal yumurta rezervi yeterli ise evliliğin oturması için bir müddet daha beklersiniz. Durum sıkıntılı ise de kendinizi ona göre hazırlar adımlarınızı ona göre atarsınız. Şuan en mantıklı yol bu bana göre..

Yerinde olsam doktora gider yumurta rezervime ve genel durumuma baktirirdim önce. Eğer riskli bir durum varsa yumurtalarimi dondururdum. Ve bir yıl geçmeden hamile kalmazdim. Eşim çok isteyip her gün kafamı utulemesine rağmen ilk bir yıl çocuk istemedim ben. Doğru karar verdiğimi düşünüyorum hala.

Doktora gidip genel kontrolümü yaptırdım. Yaşıma göre yumurta rezervlerim normal çıktı. Doktora göre bir sorun yok ama yine de belli olmaz dedi. En azından altı ay sonra düşünüyorum. Aynı evde beraber yaşama olayına katılıyorum aslında imkanım olsa bunu yapardım ama yetişme tarzım, çevrem, işim, ailem bu durumu yaşamama engel. Nişandan sonra haftasonlarını beraber geçirmeye başladık. Kızı da bizimle birlikte. Şimdilik güzel bir aile olduğumuzu düşünüyorum 😊 inşallah evlilikle daha da güzelleşir.

36 yaşındayım ve nisan ayında ikinci evliliğimi yapacağım. Çok şükür hazırlıklar filan bir sorun yaşanmadan devam ediyor. Bu aralar kafama takılan konu ise çocuk konusu. Benim çocuğum yok nişanlımın ise çocuğu var. Benim çocuk isteğime karşı anlayışlı ve sen ne zaman istersen Allah’ta nasip ederse çocuğumuz olur diyor. Benim düşündüğüm konu ise hemen çocuk düşünmek mi doğru yoksa bir sene filan evliliğin oturmasını beklemek mi? Yaş faktörünü düşününce biraz panik oluyorum olumsuzluk yaşarsam diye. Ama hemen çocuk telaşına düşüp evliliğin ilk aylarının güzelliğini yaşayamazsam diye de düşünüyorum. Kafa karışık yani. Siz olsanız nasıl davranırdınız.
1 yil olmasa bile 6 ay falan bekleyin bence

Henüz yeni bir anneyim ve anladım ki çocuk sabır tahammül ve enerji istiyor fazlasıyla.
Bu ileri yaşlarda daha zor olabilir bence ancak gerçekten istiyorsanız yapın oyuncak değil bu

Cocuk işine bakin derim. Yaşdan dolayi bir çok sorun yasayabilirsiniz. Evet nasiptir rabbim ol der olur. Mesela bizim iki taraftan da akrabalardam 38 39 yasinda iki kisi gecen sene hamile kaldi. Cok ertelemeyin derim

Şöyleki ilk aylardaki tatlılığı yaşamanız kendiniz için güzel olur. Hamilelikte bulantı son aylarda mide yanması ve kilolar insanı hayattan soğutuyor. E bebekten sonra zaten en iyi evlilikler bile bir sarsılıyor. Lohusalık en istekli anne babayı bile zorluyor. Tüm bu zorluklara girmeden azıcık tadını da çıkarım.
Yani balayıdır, haftasonu kaçamağıdır yapmalısınız. Sonra çocukla bir kaç sene olmayacak bunlar olsa da sizde uykusuzlul fln hal kalmayacak. En azından bir yaz dönemi gezip tozun, hatta bir ağva gibi şömineli jakuzili romantizmler serpin araya sonra denersiniz çocuğu. Çok da aratmaz inşallah.

Back
X