Cocuk konusu

kelebek4616

Huzur...
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
108
45
98
32
Kizlar selam'
Ben esimle cocuk istedigime dair konustugumda simdi olmaz borclarimiz var diyor ve 2 senelik bir borc o kadar beklemem dedigimde o kadar beklemeyiz ama biraz bekle Ben korkuyorum diyor isin icinden cikiyor. Ancak esimle cocukluk arkadasiyiz cocukken bile biz evlenicez derdik ve lise universite yillarinda cocuklarimizin oldugunu hayal edip isimler secerdik. Esim benim Anne olmayi ne kadar Cok istedigimi biliyor. Ve ayni zamanda suan calismiyorum ve hastayimda esimde ise girmemi istiyor tek maasla zor oluyor diyor. Annemde sen ona bakma erkekler deger bilmez sen kendini topla sana bakamayacaksa evlenmeyecekti diyor. Ama esimde cocuk icin bir nevi ise girmemi bekliyor. Yani cocugumuz olacak mi onuda bilmiyorum duzgun adet bile görmüyorum bir ay oluyorum 1 gün suruyor 2 ay olmuyorum hep boyle. Daha dun kavga ettik ve Cok sik kavga ediyoruz cok dusuncesiz 2 gün once hastanelik oldum sinir krizi gecirdim cok korktu uzuldu dunde yine aglama krizim tuttu yine olmaz Ben korkuyorum dedi bugun cicek almis bende seni cicek aldin diye affedecek degilim dedim gitti direk yatti. Biraz uzun oldu ama anlayisiginiza siginiyorum kizlar bana öneriniz var mi?

Şimdi isteseniz bile çocuğunuz olmama gibi bi durum var. Bunu güzellikle anlatın bence. Nasıl korunuyosunuz

Maddi yonden iyi degilseniz tabi ki de erteleyebilirsiniz fakat maddi sıkıntı yoksa esiniz daha bu cocuk fikrine alışamamış herhalde. Erkek istemeyince de zor tabi.

Ne hastaliginiz var? Maddi olarak yetemeyecekseniz eşiniz haklı bence.

Midemden rahatsizligim var her yemekten sonra mideme agrilar giriyor midemde yara var bir Cok sey yasak ve babannem dedem halam amcam mide kanserinden Cok erken yasta olduler o yuzden doktor da Cok dikkat etmem gerektigini soyluyor ve anemi hastasiyim iyi beslenmem gerek ancak midemden dolayi bircok sey de yasak ve iltihapli romatizmam var kolumda

Sizin psikolojiniz yüzünden de korkuyor olabilir. Hamilelik psikolojiyi alt üst eden birşey. Herkes böyle olacak değil ama ben 6 ayda anca toparlandım. Parasal konuda eşiniz haklı bence. Annenize artık zamanın eskisi gibi olmadığını hatırlatın. Bi hırka bi lokma olmuyo. Ayrıca bebek için olan herşey pahaLı.

Şimdi isteseniz bile çocuğunuz olmama gibi bi durum var. Bunu güzellikle anlatın bence. Nasıl korunuyosunuz
Guzellikle anlatsamda anlamiyor ki dedigin gibi belki ilerde hic olmayacak ama anlamiyor prezervatif yada dogal yollarla korunuyoruz

Annen saçmalamış ne demek sana bakamayacaksa evlenmeyecekti. Sizin çalışmanızı engelleyecek bir probleminiz var mı? Girin bir işe çalışın borçlarınızı ödeyin. Doğum yapın ücretli ücretsiz ne kadar izin varsa kullanın sonra çocuğa bakmak isterseniz çıkın işten. Borç var diyorsunuz sonra çocuk odası, özel hastanede doğum vs.ne kadar masraf biliyor musunuz?

Çocukluk arkadaşı olup o zaman evlenicez demek başka, yetişkin olup karakterleri, huyu, suyu uygun insanlar olarak evlenmek başka.

Aklıma gelen seçenek; sinir krizi geçirecek kadar çok kavga da edişinizi göz önünde bulundurarak, eşinizin evliliğin iyi gitmediğini düşündüğü için çocuk istemediğini düşünüyorum.

Sorunlarınızı çözmeden çocuk sahibi olmak da mantıklı değil bence.

Ay keşke çok beğendim tuşu da olsaydı sizin yoruma kullanırdım

Sağlık sıkıntılarınız geçmeden hamilelik düşünmeyin bence, eşinizin korkuları neler bilmiyorum ama midenizden bu kadar sorunluyken ve anemi varken çocuğunuzun eksik besleneceğini sağlıklı olmayacağından falan korkmuyor musunuz, ayrıca reglinizin düzenli olmamasıyla ilgili bi doktora görünün öncelikle sağlığınız düzelsin sonrasında zaten inş nasip olur. Uygun şartlar oluştuğunda eşiniz de isteyecektir emin olun

Annemin sacmaladigini dusunmuyorum evladi icin Her anne en iyisini ister. O borclar esimin keyfi olarak arkadaslarina para sacip borclarini vermedikleri icin benim suan sikinti cektigim dugundeki paralari borsaya yatirip batirdigi ailesi hic yardim etmedigi icin herseyin ustumuze kaldigi borclar Suan midemden dolayi ciddi anlamda rahatsizim iltihapli romatizma tedavisi goruyorum ve yumurtaliklarimin islevi yok derecede az 1 Ay da 1 gün adet oluyorum 4 Ay olmuyorum erken yasta menepoz diye bir durum var yani sizce simdi bu hayalimi oteleyip anneme sacmaliyorsun diyip ise girip esimin borclarini odemeliyim oyle mi?

Bende de ulser vardı 4 yil once ve reflu de o zamanlarda başladı. Bu sene hamile kaldim ve hamileligin ilk 5-6 ayı kusmakla ve bulantiyla gecti surekli serum aldim hastanede yattım çalışamadım bile rapor almak zorunda kaldım. Mide problemi varsa hamilelikte gercekten saglam sinire sahip olmak gerekiyor. Tabiki her mide problemi olan benim gibi olacak diye bir sey yok ama midenizdeki yara gecmeden ve tedavi sureciniz sonlanmadan şahsen hamileligi önermem.
Benim esim de ayni seyleri soyledi seneye yaparız biraz birikim yapip gezelim dedi. Ben de konustum zaten; ha deyince olmayacak deneyip beklememiz gerekecek belki yıllarımızı alacak falan dedim. Gonlu oldu ve cok kısa bir sure sonra tuttu, ogrendiginde benden fazla sevindi ve heyecanini asla kaybetmedi. Başta korkuyorlar ama o haberi alınca korkudan eser kalmıyor.

Canim evladinla uzun omurler dilerim. Bende seninle ayni seyi dusunuyorum ki zaten jinekologada gittik bende saglikli hamilelik gecirmek isterim elbette ancak cocugumuzun olacagi bile belli degil yumurtaliklarimizin islevi yok denecek kadar az 12 ayda 3 Ay anca adet oluyorum oda 1 gün belki yillarca ugrasmamiz gerekecek bu yuzden diyorum

Kavgalari asin biraz araniz duzelsin uzulme lutfen
Benm esimde ilk zamanlar istemedi borclar yuzunden cok uzuldm
Ama onlarda hakli gecineblcekmyz diyolar
Belkide biraz beklemelisinz hem bence annenide boyle konularda pekde araya sokma

Hic kafana takma canını sıkma psikolojinin buyuk etkisi var hamilelikte. Pkosu olan ters rahime sahip bir arkadasim rahatligi sayesinde ilk ayinda hamile kaldi. Eşinle konuş ve zayif noktasından yakala
O borclar icin de ben olsam kilimi kipirdatmazdim beni dinlemeyen adama maddi konuda yapacak bir sey kalmamıştır. Yalniz bu sure zarfinda sen de para biriktirmeye calis ki icin daha rahat olsun

Soylenecek soz cok ama allah size akil versin ,
En basit seyde sinir krizi gecirecek biri sizce ne kadar anne olabilir,
Hayat gulluk gulistanlik mi ,
Annenizin kafasinda giderseniz hayatiniz daha cok zora girer,
Esiniz o ya da bu sebeble borc yapmis ,kabullenin ,siz kabul etmediginizde o bnorc yok olmuyor ,
Herkesin ne saglik problemleri var ,calisiyor ,kendi hayatlarini devam ettiriyorlar ,annelik hayalinizi gerceklestirmek icin once sagliginizi toparlayin ,bir is edinin,
Hayalleriniz icin kimsenin ,esiniz dahi olsa sponsor olmasini beklemeyin ,

siz eşinizin her dediğini annenize niye söylüyorsunuz ki..
hem çok çirkin bir laf sana bakamayacaksa evlenmeseydi falan.. siz bakılması gereken birşey misiniz..
sinir krizi geçirecek kadar duygu eşiğiniz düşükse biraz psikolojik olarakta toparlanmanız lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…