- 20 Şubat 2019
- 1.402
- 2.774
- 133
Biliyorum onu duydum yavrum. Doktorum C-Life macunu daha etkili gördüğünü söyledi. Önceliği C-Life a verdim şu an. Ama MFK da aklımda. Çok teşekkür ederim![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biliyorum onu duydum yavrum. Doktorum C-Life macunu daha etkili gördüğünü söyledi. Önceliği C-Life a verdim şu an. Ama MFK da aklımda. Çok teşekkür ederim![]()
Evet çünkü kafaya taktığınız taa burdan hissediliyor. Zaten onların istediği de bu. Sizin canınız sıkılsın. İstediklerini vermeyin. Niye olmazmış, bal gibi de olur, çok şükür ikimizin de sağlık problemi yok deyin. Hem zaten gerçekte de öyle değil mi. Kafayı boşaltın ohh missBenim hatam o relax tavrı hissettirememem olmuş ya. Ay bu mahalle baskası hiç hafife alınacak bir şey değilmiş ama öyle düşünüyorum ben. İnsana kafayı yedirtirler resmen.O rahatlığı hissettirmezsem daha daha üstüme gelecekler anlaşıldı![]()
GibiMerak etme devami gelecek yolun basindasinizilki olunca aman hap falan alma arayi acma hemen ikiyi yap diyecekler ikinciyi duydular ya yeter bukadar bu zamanda diyecekler.hatta sezeryansa tuplerini baglatman bile onerilecek. sen kafani yorma hic tum cevre senin yerine aile planlamani yapiyor kararini veriyor
Evet çünkü kafaya taktığınız taa burdan hissediliyor. Zaten onların istediği de bu. Sizin canınız sıkılsın. İstediklerini vermeyin. Niye olmazmış, bal gibi de olur, çok şükür ikimizin de sağlık problemi yok deyin. Hem zaten gerçekte de öyle değil mi. Kafayı boşaltın ohh miss![]()
Kendi sorunları var aslında buna inanıyorum. Benim hatam o oldu sanırım. İlk başta bunları yaşayacağımı bilmediğim için ve üslubunca güler yüzle cevaplar verdiğim için şimdi ne kadar terslesem dahi önünü alamaz hale geldim.On senelik evliyim yaşım 34.
Bu yaşıma kadar çocuk istemedim eşim de istemedi. Bir sorunumuz olup olmadığını bile bilmiyorduk çünkü denememiştik bile.
İnsanlar ilk seneler bize de baskı yaptı ama üzerine basa basa biz istemiyoruz bebek sorumluluğu almaya hazır değiliz belki de hiç istemeyeceğiz bizi salın lütfen bir daha yanımızda bu konular konuşulmasın ayıp şeyler bunlar bir derdimiz varsa zaten paylaşırız dedik.
Üstü kapalı doktor öneren bile oluyordu…
Belki de ben gerçekten istemediğim içindi bilmiyorum ama kafaya hiç takmadım insanları ve bir süre sonra onlar da bıraktı yakamızı
Biz de geçen sene bebek istemeye başladık ama kendi annem dahil kimseye söylemedim bile çünkü zaten insanlar bizi unutmuşlardı bu konuda yeniden bahsi açmanın gereği yoktu, çocuğum olup olmayacağını bile bilmiyordum.
Yedi ay sonra hamile kaldım tam da denemekten uğraşmaktan vazgeçtiğim ayda üstelik. Hamileliğimi de kimse bilmiyor şu an iyice karnımın belirginleşeceği kimseden saklayamayacağım zamana gelene dek de eşimin ailesi dahil kimseye söylemeyeceğim.
Bu konularda en yakınınız bile olsa, en başından kararlı bir tavırla had bildirmek ve çocuğunuz olmuyorsa bile bunu kimseyle paylaşmamak, istemiyoruz işte hazır değiliz deyip geçmek bana en doğrusu geliyor
Bizim milletin en büyük sorunu kendi hayatının çekilmezliğini başkalarının hayatlarını merak edip burnunu sokarak unutmaya çalışmak ve had bilmemek çünkü.
Bence geç değil.Kendi sorunları var aslında buna inanıyorum. Benim hatam o oldu sanırım. İlk başta bunları yaşayacağımı bilmediğim için ve üslubunca güler yüzle cevaplar verdiğim için şimdi ne kadar terslesem dahi önünü alamaz hale geldim.
Bilmiyorlar hadlerini. Yatak odamı konuşmamı istiyorlar,detay istiyorlar.Akıl tutulması.
Farklı yerden bakıyorlar.Hatta bakamıyorlarBunca insanın çocuk yap baskısının ne nedeni, biz yedik bir halt sen de yap ki rahat rahat gezme,keyfine bakma, gözümüz sende olmasın, seni daha fazla kıskanmak istemiyoruz’ dur net. Ben bana çocuk yapayım mı ne dersin kararsızım dediklerinde biraz daha gez acelesi yok diyorum, çok büyük bir sorumluluk hayatının tamamen başka bir boyuta evrilmesi
Nasıl geçti mesajınız.Bence geç değil.
Dünya iyiye gitmiyor doğal afetler şunlar bunlar çok da güvenli bir ülkede yaşadığımız da söylenemez bunları bahane edin, son olaylar psikolojik olarak çok etkiledi bizi çocuk istediğimizden emin değiliz artık olursa Allahtan ama biz vazgeçtik deyin.
Tedaviniz cevap verir inşallah gebe kalırsanız da kafadan atınca oluyormuş heralde oluverdi kendisi biz de şaşkınız deyin.
İnsanlara kısa net kendinden emin cevaplar verin daha fazla soru sormak istediklerinde de lafı ağızlarına tıkın. Aman olur mu öyle şey çocuksuz olur mu falan derlerse bakın ne kadar güzel oluyor geziyorum tozuyorum hayatımı yaşıyorum dersiniz.
Kimseyi de takmayın ya hu şurada 100 yıl sonra bu dünyada ne siz ne de kafayı taktığınız insanlar var olacak.
Herkes toz olup gidecek. Hepimizin bir saniyesi bile değerli. Hiç değer mi gereksiz insanları kafaya takmaya
B birdelimuallime Hanım çok haklı valla altına imzamı atarım net.
Hamileyken başlıyor daha dünyanız değişmeye şimdiden normal hayatımı normal beslenme düzenimi özledim bazen artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüp kafayı yiyorum. Gezemediğim çok yer okumadığım çok kitap yapmak istediğim çok şey varmış gibi geliyor.
Tadını çıkarın çocuksuz evliliğin. Bu günler geri gelmeyecek.
Allah sizin için en hayırlı vakitte de nasip etsin dilerim![]()
Param var yiyorumBen takmam insanları herşeye bir cevabım var.
Çocuk yap diyene sen yap,
Kilo almışsın diyene param var yiyorum sende ye sende al diyorum. Çok umursamamak lazım bunları
Ne güzel,sorunsuz bir hamilelik ve doğum dilerimBen 4.5 yıl kendi tercihim ile istemedim.
Muhtemelen arkamdan çocuğum olmadığına yönelik bolca konuşma olmuştur.
Kendi tercihimiz ile ertelediğimizi söyleyince, böyle dediğim için ilerde olmayacağını savunanlar bile oldu. İnsan ne diyeceğini şaşırıyor gerçekten. Nasip der geçerdim artık.
Şuan yeni bir hamileliğim var. Korunmayı bıraktığımız ilk ay nasip etti Allah.
Ancak olmayabilirdi de. Sonuçta olmuyorsa da Allah'tan.
İnşallah sizlerin de hakkında hayırlısı olur, en doğru ve hayırlı bir zamanda nasip olsun![]()
Bize benzemeyen insanlar zaten bizi hasta ve mutsuz etmeye çalışanlarEmpati kelimesini hiç duymadığına eminim çoğunun![]()
Ne tatlısınızBize benzemeyen insanlar zaten bizi hasta ve mutsuz etmeye çalışanlarsizi kimsenin kötü hissettirmesine izin vermeyin sakın,yaşam enerjiniz çoğaldıkça vazgeçerler imalı cümlelerinden
![]()
Ben teşekkür ederim,azda olsa biraz mutlu edebildiysem eğer siziNe tatlısınızteşekkür ederim.
Öncelikle asla üzülmeyiniz. 1.5 yıldır çoçuğum olmuyordu. Doktor ne bende nede eşimde bir sorun yok demişti. Ama insanlar bize kısır damgası vurmuştuKızlarcım merhaba. Bugün yaşadığım bir olay bende artık dolum noktası oldu. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Belki bilen vardır çocuk sahibi olmak için tedavideyiz. Eşimde de bende de sorun yok. 2.5senedir evliyiz. Şu an da femara&duphaston kullanıyorum.Sorun şu ki tüm çevremden sorulara bakışlara maruz kala kala artık insanlardan kaçmaya başladım.Alttan alan bir mizacım yok,hiç olmadı.
Çocuk yok mu,ev sessiz geliyordur yeeaa minvalinde kusturan cinsten şeyler duyuyorum.(Akrabamın bebeği beni çok seviyor onunla oynuyorum diye annesinden ben senin yerinde olsaydım başkasının çocuğunu sevemezdim cnm yhaaa bile duydum)Ama ben duyuyorum eşim değil. Çünkü kadınım ve sorun bendedir.
Benim sorunum cevap verememek değil. Ama cevap verdiğim,kaba tabirle "bozduğum"halde katlanarak üstüme üstüme geliyorlar.Ya da bakış,hal,tavır,mimik...Ve stres infertilitenin en büyük sebeplerinden.Gerek içten içe üzülerek gerek kızarak kendimi büyük strese sokuyorum ilaçların yan etkisi,endişesi yetmez gibi.
Artık bu insanlara tahammül edemediğim için görüşmek istemiyorum.Kendi çevrem,eşimin çevresi ile nerdeyse bağları koparmış vaziyetteyim.
Öyle bir noktaya geldim ki en yakın arkadaşım arayıp naptın hastaneye gittin mi dediğinde bile boğuluyorum. En başta süreci kimseyle paylaşmama kararı aldım okeyim orda.
Ama siz olsanız napardınız ya da napıyorsunuz?Cevap verip verip eve gelip ağladığım çok oldu.Neden ağlıyorum?Çünkü çok insani bir şey bu benim için.Onların beni kırması incitme çabası değil,kendimi bildim bileli bebeklere olan ilgim,çocuk sevgim var. Ben burdan sınanıyorum(çok istediğim için mi bilmiyorum)ve her fırsatta bana hatırlatılıyor. Neden olduğum gibi,hissettiğim gibi davranamadığım ortamda bulunayım diyorum. E bu sefer tüm çevremi silmem gerekiyor. Yoruldum kızlar.
Doğru tespit,harika tavsiyeÖğrenen sayısı çoğaldıkça sorular da çoğalıyor. Bak sunu sunu yapmış cocugu olmuş sende dene muhabbetleri artıyor hiç girmeyin bu toplara
Teşekkür ederimÖncelikle asla üzülmeyiniz. 1.5 yıldır çoçuğum olmuyordu. Doktor ne bende nede eşimde bir sorun yok demişti. Ama insanlar bize kısır damgası vurmuştu
Bende çok çocuk severim. Ama bir iki çocuk sevdiğimde baktım o tepkileri alıyorum ,kimsenin çoçuğuna el bile sürmedim. İnsanlar bana acıyarak bakıyordu. Bu sürenin 4 5 ayı da kendim çoçuk istemediğim için korunarak geçmişti. Neyse.
Siz siz olun kimseye anlatmayın hastane hayatınızı. Arkadaşlarınızı kibar yollu uyarın. Aileleri de bir güzel paylayın. Hala devam ediyorlarsa görüşmeyin.
En kısa zamanda hakkınızda hayırlısı olsun inşallah![]()