arkadaşlar bir ay sonra düğünüm var. yaşım 28 nerdeyse. çoçukları çok seviyorum ama aslında bir sene kadar çoçuk yapmayı düşünmüyordum. amma velakin aklımı kurcalayan birşey var. ben yıllardır kendimi bildim bileli adet düzensizliği çekiyorum. hormon sonuçları temiz çıktı ama ara ara hep yasmin kullandım. bundan altı ay kadar oncede 6cm kist çıktı sol yumurtalığımda. neyseki kaboldu daha doğrusu çok ufalmış ama doktor her an hortlayabilir dedi. yasmini kullanmadığım zamanlarda hiç adetimin geleceği günü bilmem bazen 2 ay bazen daha fazla aralıklarla gelir. şimdi sorunum şu görünen o ki ben sanki hapı hemen bırakırsam çoçuk sahibi olamam hemen diye düşünüyorum. ustelik nişanlım geçmiş yıllarda varıkosel ameliyatı geçirmiş.
bilmiyorum kuruntumu yapıyorum ama çoçuk sahibi olmak için uğraşan arkadaşlar veya geçte olsa isteğine kavuşmuş anneler sizde benim gibi hep duzensizlikmi çektiniz? ne tavsiye edersiniz. çoçuk sahibi olmayı ertelersem ya hiç olmazsa diye korkuyorum. Tabiki Rabbim bilir ama tecrubeli arkadaşlardan fikir almak istedim
evet canım banada doktorum çoçuğu fazla erteleme dedi. ben aslında 1 yıl düşünmüyordum ama zaten hemen olacağını düşünmüyorum.
bu yuzden konuyu açtım benim gibi adeti düzensiz olup evliliğinde bu sebeple çoçuk problemi yaşayan arkadaşlardan fikir almak istedim
6 ay sonra hemen olacağını bilsem yeterli bi süreç herhalde.
benim demek istediğim hani ilk gunler hap içmezsem genede kalamayabilirim diye rahatım sanki biraz.sanki çok biliyorumda tahmın benimki sadece. iyide ya kalırsam diyede korkuyorum daha ilk aydan gebe olmak istemem.
bilemiyorum arkadaşlar yaşımda küçük değil kararsız kaldım çok. yasmin kullana kullana yumurtalıklarımıda öldürmek istemiyorum
anladım canım ben de merakla bekliyorum yasayanların verecegi cevabi ama iste bu kisiden kisiye degisiyormus yani bazı polikistik overli kadınlar hic tedavi gormeden hemen hamile kalabilirken bazılarının yıllarca tedavi olması gerekebiliyormus...
biz de bunu yasayıp gorecegiz yani simdiden doktorlar bile kesin sorun yasarsın ya da yasamazsın diyemiyor...ama benim doktorum 30u gecme,30dan snr kadında dogurganlık azalıyor...hamile kalma olasılıgı git gide dusuyor dedi...e yasım zaten 28...
1-2 yıl tedavi olmam gerekse 30 a gelecem zaten o yuzden benim de doktorum cocugu fazla geciktirme dedi...
bakalım hayırlısı...allah hepimize anne olmayı nasip etsin...isteyen herkese evlat versin...
bilemiyorum hemen olcağını zannetmediğim için acaba hiç korunmasammı diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?