• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk korkusu

Eşim varikosel; bende de pco var. Çocuk sahibi olabilmemiz için tedavi şart malesef. Ama tedaviyi sürekli erteliyorum. Bu ay gideriz bir daha ki ay söz. Yaz gelsin hava soğuk. Sürekli bahanem var maşallah. Ama eşim artık bahane kabul edecek gibi gözükmüyor artık çünkü iki lafından biri çocuk yada baba olmak.

Zaten oldum olası çocuk meraklısı olamadım. Çocukları çok severim iyi de anlaşırız ama çocuk sahibi olmak için kendimi hazır hissetmiyorum. Ve son yaşadığım olaylar bende giderek büyüdü. Hafta sonu yeğenleri bizdeydi. Dayısı ile karısı sorunlarını halletmek için baş başa bir gün geçirdiler. İki çocuğunu da bize bıraktılar tüm gün. Aman yarabbim büyük olan nasıl fena koltuk tepelerinden indiremiyorum. Gel oyun oynayalım diyorum. Hadi kılıççılık, savaşcılık oynayalım; karate yapalım. İstediği olmayınca bağırıyor kendini yerlere vuruyor.. Olmadı tükürüyor hem de ne tükürmek. Bildiğin büyük insan gibi. En sonunda dayanamadım öyle değil böyle tükürülür dedim.:lülülü: Bu sefer eşimle kavga kıyamet. Çocukla neden çocuk oluyorsun diye. Küçüğe sataşıyor tokat atıyor. Gittiklerinde kafam balon gibiydi. Resmen haşatımı çıkardı.

Arkadaşlarının çoğunun bebeği oldu. Bebek görmesine gidiyoruz. Ya dün gece hiç uyumadı sürekli ağladı kaç gündür uykusuzum. Ya benim en sevdiğim şeylerden biri uyumak. Uykusuzluktan nefret ediyorum. Kendi çocukluğumu düşünüyorum. Bana benzerse yandım. Eşimde benim gibiymiş zira.

Bunun ergenliği var. Kendi ergenliğimi hatırlamak dahi istemiyorum. Okulu var dersi var. Var da var. Bu sorumlulukları kaldırabilecek miyim bilmiyorum .

Dün akşam komşu geldi kahve içmeye. Aynı yaşlardayız hemen hemen. O çocuk da sürekli ağlıyor. Anne su ver anne acıktım. Anne bu ne. Anne gidelim. Kadın iki dakika rahat oturamadı.

Bu düşüncelerimi kimseye açamıyorum. Biraz bahsedecek gibi olsam eşim nankörlük yapma ALLAH bizi çocukla sınarsa görürsün. Ne biçim düşünceler öyle düşünemezsin diye annesiyle birlikte olup üstüme üstüme geliyorlar. Beni yadırgamayın kızmayın. İnanın ki böyle düşünmek istemiyorum kafamdan atmak istiyorum ama atamıyorum düşüncelerimi değiştiremiyorum malesef. Ve iç dünyamda çatışıyorum böyle düşünerek çok büyük günah işliyormuşum gibi geliyor.

Anlatıp rahatlamak istedim. yanlış konuştuysam şimdiden kusura bakmayın. Anne olanlar bana destek olursa çok sevinirim. Zira çocuk sahibi olmanın tek bir güzel tarafını göremiyorum.
Al benden de o kadar.
Son cümlene şiddetle katılıyorum.

Canımcım bende aynıydım aa hep cocuk korkumdan erteledım benım korkum bakıp buyutmek degılde hamılelıktı karnın sısıyo nefesın tıkanıyor falan dıye tırstım ama ertelemekle hata etmısım sımdı ıstıyorun olmuyor yanı ha deyınce olmuyor tedavını ol sen olana kadar motıve olursun evlat baska bırsey dıyorlar olunca butun kaygılar cekılen cıleler bır gulusuyle unutuluyor dıyorlar bılmıyorum belkıde sızde de oyle olur

Kızım oldugundan berı cok mutluyum ama daha baska mutluyum
Benı kısıtladıgını hıc dusunmedım
Bebek demek sadece kusmuk kaka uykusuzluk olsa bukadar kısı cıfter cıfter dogurmazdı

Benı hayatımda kımse kızım gıbı sevemez bende hayatımda kımseyı kızımı sevdıgım gıbı sevemem
Oyle bı sevgı kı yuzune kussa guluyorsun o bıle sevımlı gelıyor

Nasıl dıyeyım yazarken bıle kalbıme ılık ılık akıyor cok guzel bı duygu

Cocuk aılenın yansıtmasıdır sız nasılsanız cocugunuzunda davranısı o yondedır tamamen sızın yetıstırmenızle alakalı o bahsettıgınız davranısları

Kendıne guvenen cocuk yapmalı buna hazır degılsenız yanasmayın

Eşim varikosel; bende de pco var. Çocuk sahibi olabilmemiz için tedavi şart malesef. Ama tedaviyi sürekli erteliyorum. Bu ay gideriz bir daha ki ay söz. Yaz gelsin hava soğuk. Sürekli bahanem var maşallah. Ama eşim artık bahane kabul edecek gibi gözükmüyor artık çünkü iki lafından biri çocuk yada baba olmak.

Zaten oldum olası çocuk meraklısı olamadım. Çocukları çok severim iyi de anlaşırız ama çocuk sahibi olmak için kendimi hazır hissetmiyorum. Ve son yaşadığım olaylar bende giderek büyüdü. Hafta sonu yeğenleri bizdeydi. Dayısı ile karısı sorunlarını halletmek için baş başa bir gün geçirdiler. İki çocuğunu da bize bıraktılar tüm gün. Aman yarabbim büyük olan nasıl fena koltuk tepelerinden indiremiyorum. Gel oyun oynayalım diyorum. Hadi kılıççılık, savaşcılık oynayalım; karate yapalım. İstediği olmayınca bağırıyor kendini yerlere vuruyor.. Olmadı tükürüyor hem de ne tükürmek. Bildiğin büyük insan gibi. En sonunda dayanamadım öyle değil böyle tükürülür dedim.:lülülü: Bu sefer eşimle kavga kıyamet. Çocukla neden çocuk oluyorsun diye. Küçüğe sataşıyor tokat atıyor. Gittiklerinde kafam balon gibiydi. Resmen haşatımı çıkardı.

Arkadaşlarının çoğunun bebeği oldu. Bebek görmesine gidiyoruz. Ya dün gece hiç uyumadı sürekli ağladı kaç gündür uykusuzum. Ya benim en sevdiğim şeylerden biri uyumak. Uykusuzluktan nefret ediyorum. Kendi çocukluğumu düşünüyorum. Bana benzerse yandım. Eşimde benim gibiymiş zira.

Bunun ergenliği var. Kendi ergenliğimi hatırlamak dahi istemiyorum. Okulu var dersi var. Var da var. Bu sorumlulukları kaldırabilecek miyim bilmiyorum .

Dün akşam komşu geldi kahve içmeye. Aynı yaşlardayız hemen hemen. O çocuk da sürekli ağlıyor. Anne su ver anne acıktım. Anne bu ne. Anne gidelim. Kadın iki dakika rahat oturamadı.

Bu düşüncelerimi kimseye açamıyorum. Biraz bahsedecek gibi olsam eşim nankörlük yapma ALLAH bizi çocukla sınarsa görürsün. Ne biçim düşünceler öyle düşünemezsin diye annesiyle birlikte olup üstüme üstüme geliyorlar. Beni yadırgamayın kızmayın. İnanın ki böyle düşünmek istemiyorum kafamdan atmak istiyorum ama atamıyorum düşüncelerimi değiştiremiyorum malesef. Ve iç dünyamda çatışıyorum böyle düşünerek çok büyük günah işliyormuşum gibi geliyor.

Anlatıp rahatlamak istedim. yanlış konuştuysam şimdiden kusura bakmayın. Anne olanlar bana destek olursa çok sevinirim. Zira çocuk sahibi olmanın tek bir güzel tarafını göremiyorum.
Mutlu bir evliliğin varsa,eşinin destek olacağına inanıyorsan kendini salmayıp bakımını ihmal etmezsen,çocuk olduğunda kat kat Mutlu oldugunu görürsün zaten yaşamadığın için bilemezsin tabi ki.Sen yaşadın mı diye sor :D malesef 2.5 yıl oldu bende Pko eşim de varikosel vardı ameliyat oldu degeri normal şuan .Eşin ameliyat oldu mu peki ?

Rahatına düşkün biriysen erteleyebilirsin zaten.Kendine güvenin yoksa düşünme bile çünkü babadan çok anne daha fedakar olmalı Can'ından can kopuyor.

ben de senin gibiydim tup bebekle hamile kaldim bin bir nazla kizim karnimda 4 aylik olana kadar hic bir sey hissetmedim sonra garip garip ruyalar deli gibi kizim kizim diye diye uyanmalar resmen asigim kizima 8 yasinda o benim nefesim kalbim butun dunyam candan ote canim benim

Yok

Yoo neden salakça olsun ki, çok doğru kabız olup yapmaması daha mı iyi.
Ya bana hiç bir zaman çocuğumun kusmuğu, kakası sümüğü hiç ama hiç itici gelmedi ki.
Ayy yerim ben yavrumu :anne::KK36:

Anne olmayanlar bizim gibi düşünmüyolar ki şekerim, buz gibi salak olduğumuzu bile düşünen oluyo işte. Nitekim çocuktan önce ben de öyleydim:KK45: Kaka yaptı diye bi takla atmadıkları kaldı yaaa diye söylenirdim içimden:KK45::KK45:

Gercektende kendi cocugunun yaptigi gozune gorunmuyor oglum 19 aylik 2 aydir gunduz hic uyumuyo gecede sallamazsak asla uyumuyo surekli yaramazlik muzurluk pesinde baskasinin cocugu boyle olsa sinir olabilirdim ama canımdan kanımdan bir yavru oldugu icin her gun ayni sevgi ve sabirla bakiyorum:anne::KK200::nazar:

Mutlu bir evliliğin varsa,eşinin destek olacağına inanıyorsan kendini salmayıp bakımını ihmal etmezsen,çocuk olduğunda kat kat Mutlu oldugunu görürsün zaten yaşamadığın için bilemezsin tabi ki.Sen yaşadın mı diye sor :KK70: malesef 2.5 yıl oldu bende Pko eşim de varikosel vardı ameliyat oldu degeri normal şuan .Eşin ameliyat oldu mu peki ?

Rahatına düşkün biriysen erteleyebilirsin zaten.Kendine güvenin yoksa düşünme bile çünkü babadan çok anne daha fedakar olmalı Can'ından can kopuyor.

eşim ameliyat olma taraftarı değildi ilk zamanlarda ama şuanda eli mahkum olucak gibi duruyor. çevresinden çok olumsuz yorumlar alıyoruz. daha kotu olduğuna dair. ameliyattan sonra mı hamile kaldınız acaba ?

Hani bir söz var ya "Allah isteyene versin", ben onu "Allah karı-koca birlikte isteyene versin" şeklinde söylüyorum.

Çocuklar konusunda sizin gibi düşünüyorum.

Çocuk en güzel şey ya da değil, bunda asla hemfikir olamayız topluca, ancak hepimiz çocuk bakımının %90'nın anne etrafında döndüğünü onaylarız.

Haliyle, siz kendinizi hazır hissettiğinizde yapın, çünkü aynı dediğiniz gibi olacak; eşiniz 1-2 saat sevip size verecek çocuğu.

ANACIĞIM bu cocuk ları ne kadar dert ettinz
çocuk hayatı niye ksıtlasın yahu
çocuk sanat eseri gibidir nasıl sekil verirsen öyle olur
o cocuklar kusura bakmayın hiç egitilememiş öyle cocukmu olur tepelerde gezmek yengeye tükürmek ne öyle
cocuk tamam emek ister hemde ne emek işte bu yüzden cennet annelerin ayıgının altındadır
kızım su an 6 yasında inanın ne zamn büyüdü ben ona ne hizmet ettik nasıl emek verdim yoruldum hatırlamıyorum bile su gibi gecti
ama ben lütfenm yanlıs anlamayın
yavrumu cokkkk güzel yetiştirdim çok temiz baktım:anne:
merhametli çok akıllı uslu yavrum var:nazar::nazar::anne:
bal gibi herkez bayılır yavruma
bana sen çocuk büyüttüm deme derler herkez sus der
tamam yavrumun yapısındada sakınlık vardır ama inanın verdiğinz sekille eser olustu:dua:sükürler olsun
5 ve 6 yasına kadar ne alırsa öyle gider
hayatınızı bebekle cocukla korkarak geçirmeyin aglasın yahu kucagınıza alın sevin
emzirin panik yapmayın o kendini aglayarak ifade ediyor sürekli konusun ben hep anlatırdım küçücük pusette yavruma söyleyken söyle yapalım mı aksama sunu pişireyimmi
sana sunu yedirip bnayonu yaptıracagım uyuyyalımmı anneciğim derdim hep sözümü simdidee dinler inanın
bizim bir tanıdık var seehir dısında kızına kız zilli der severcesine ama olmaz işte o cocuga o laflar
bir annelik babalık otoritemiz hep oldu üstünde kendini bildi çocuk oldugunu bildi sınırı asmadı
ama yeri geldi kızımla acıp müzik dans ettik el ele
ne bileyim bu iş bir dediğim gibi sanat işi ne sekil verirsen o cıkar arkadas
lütfen cocuktan korkmayın evlat sahibi olun yüce rabbim bu özeliiği bize vermiş
onunla herseyi yapabilirsinz 9 aylıkken kızımı simite koyup denizde fink attık
gittim pilajda yıkadm gögsümü kızımı emzirdim kavonoz mamalarını hep yanımda tasıdm yedirdim
neyi gerkiyorsa yanıma alırdım hiç bir eksik olmazdı her ortam için arabada battaniye ve küçük yastık hep bulunurdu sarar uyuturdm.ne güzel günlerdi şimdi hatırlayınca bile bir tuhaf oldum.svmek lazım emek lazım
ben kızımı hastaneden sezeryan dogumdan cıktım eve gelince egildim yıkadım yatagına yatırdım emzirdim sonra girdim dusumu aldım temiz pijamamı giydim uzandım kolumun altında oda bende uyudk o günden beri canımın parcası CANIM YAVRUM BENİM İYİKİ VARSIN:cry:DUYGULANDIM

Tam da dediğiniz gibi. Sevgisi hiç kimseyle kıyaslanamaz. Zaten o yüzden sabır gösteriyor özellikle anneler.
Bir de onlara bırakacağımız gelecek.
Asıl bu tartışılması gerekir.

o zaman çalışan ve sürekli sınavlarla uğraşan bi anne olarak sana şöyle söyleyim. çocuk büyütmek gerçekten zor bir iş . ama inan ellerimle ilmek ilmek ördüğüm işimden de herşeyden de vazgeçerim evladım için gerekirse :KK66: o sevgi çok farklı başka çocuklar gibi illa olacak yaramazlıkları ama seni rahatsız etmicek. bir arkadaş demiş ya biz o kakaya seviniyoruz diye aynen öyle. gazına ohh maşallah diye sevinç çığlıkları atardık. şimdi tuvalet eğitimindeyiz. aman o kakaya ne maniler diziyoruz ne alkışlar düğün dernek sanki :KK70: düşünsene çocuğu olmayan insana ne tuhaf gelir. ama bu yollardan geçmiş ebeveynler için gülümseten anıdır.

aynen kakasına sevinen insanlarız :KK48:

Kusura bakmazsan açık yazacağım.Yazdıklarından sen daha çocuk gibi gözüküyorsun.:KK30:Yaramazlık yapan çocuğa öyle olmaz böyle tükürülür deyip tükürdüğünden o halin gözümün önüne geldi de ,biraz daha var olgunlaşmana.

Bu iş sabır ve sevgi işi ne bileyim kendi evladında olsa çıldırırsın gibi geliyor.:confused:

ne güzel bir duygudur
düşünün hayatınıza renk katacak hem kusarak hem gaz çıkarark hemde kaka yaparak:olamaz::KK45:
çünkü onun yapabildikleri bunlar küçücük elleriyle size dokunacak en saf halleriyle
sizi karsılıksız sevecek sizde onu
kim için cabalayacagız onlar olmasa kim için
bilmiyorum benim cok anaç ruhum var
lütfen korkmayın evlat sahibi olun.
hayatınıza hep aynı devam edin gerekeni yapın yasamınıza onuda katın alısır o fısırıklar

Evet hayatın kısıtlanıyor,özenle yapılan saç baş dakikalar içinde yine dağılıyor,yemek düzeni yok,çantanı alıp hoop diye çıkamıyorsun ve bunun gibi bir sürü şey,fakat işin ilginci bunları yaşarken anlatıldığı gibi kötü gelmiyor çünkü insan kendi çocuğu söz konusu olunca bambaşka biri oluyor. Seni karşılıksız seven bir varlığın olması çok güzel bir duygu. Bakın bir tanıdığımızın kızı kesinlikle çocuk sahibi olmayı düşünmüyordu ve 8 yılın sonunda kaza sonucu kızı oldu,şimdilerde 2.çocuk için çalışmalara başlamış:KK45:

Kusura bakmazsan açık yazacağım.Yazdıklarından sen daha çocuk gibi gözüküyorsun.:KK30:Yaramazlık yapan çocuğa öyle olmaz böyle tükürülür deyip tükürdüğünden o halin gözümün önüne geldi de ,biraz daha var olgunlaşmana.

Bu iş sabır ve sevgi işi ne bileyim kendi evladında olsa çıldırırsın gibi geliyor.:confused:[/QUOTE]
bende cok güldüm o kısma sesli kahkaha attım iş yerinde allah iyiliğini versin apranaxx:KK70::KK70:

Henüz çocuğumu kucağıma almadım ama sanıyorum ki kendi çocuğuna duyacağın sevgi ve tahammülle başkasının çocuğuna duydukların farklıdır.

.
Kesinlikle öyle. Ben de çocuklardan hiç hazzetmem. Evime çocuklu misafir geleceği zaman gecelerce uyuyamam. Migren sancılarım tutar sinirden. Şimdi ikiz bebek bekliyorum ve hiç korkmuyorum. Hatta bir an önce doğsalar diyorum :KK68: Şimdiden ufak tefek kıyafet almaya başladım. O minicik zıbınları seviyorum

Back
X